- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Yettel topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csepelball #12461 üzenetére
Valami időpocsékolás kell, mert úgyis mindenki unatkozik, esetleg lehet mindenféle blőd magyrítást is csinálni, vagy egymás munkáján röhögni jó nagyokat. (emlékezzünk csak kitekintő gyorsvonatra, bár ez nem androidból fordított cucc volt
)
-
válasz
hungobungo #12438 üzenetére
Ismét egy
és egy
neked.
Már nem először. -
válasz
csepelball #12297 üzenetére
Szépek
-
Ebben biztos vagy?
Úgy olvastam, hogy a samu úgy trükközik, hogy alapból egymásra irányít, amivel úgy tűnik, mintha dual active lenne, de nem az.
Ennek a végére kéne járni. Nem csak spec alapján, mert a papír sokat elbír.
Hanem megnézni a samu említett telefonjainak belállítását és lehetőségeit, illetve egy igazi tesztet véghez vinni. -
-
válasz
Psychonaut #12187 üzenetére
Mivel nagyon sok megfelel a kritériumodnak, akkor próbálj szűkíteni.
Akkuidő mennyire fontos?
Mennyire fontos a márka?
Mennyire kell jó kamera (fényképező)?
Kell-e előlapi kamera?Pl. az akku ezeknél az erősebb gépeknél egy nap. Mondom ezt az 1630mAh-s akksival.
De van, akinek (G3-asok!) 2,75Ah-s van.Nekem spec ez a huawei, picit kevesebb rammal (768MB) nem rossz. De az akksi csak 1930mAh.
De itt egy 4magos, de csak 1800mAh-s akksival.
A G3.
Ez a Lenovo meg szintén ígéretes lehet.
A választás joga és kellemetlensége persze a tiéd.
-
Akkor van az sd kártyádon egy második partíció is, ha jól értem, és nem a mozgatás sd kártyára opciót választottad (mondjuk, ha a lib-eket is linkelted, akkot ez logikus).
Akkor viszont elég sok program lehet fent.
Viszont az fura, hogy "amikor még nem volt link2sd akkor is volt rajta kb ennyi app." Valahogy nem logikus. -
Ha a /data lassan elfogy, akkor szól, mint általában az operációs rendszerek.
Túl sok program esetén elfogy.
Az, hogy mit lehet töröni? Nehéz kérdés. Attól függ neked mire van szükséged. Pl. ha nem használod a facebook-ot, törölhető. Erre receptúra nem nagyon van. Google alkalmazások közül is lehet törölni, de keveset.
Ez nem sok segítség, tudom. -
Próbálkoztam sok napon keresztül az USB OTG kérdéssel.
Egyenlőre nem sok sikerrel. Igyekeztem lehetőség szerint sok lib-et keresni, de egyik sem volt megfelelő az mtk-s cuccnak.
Legtöbb esetben ezt kaptam:
insmod: can't insert '/data/local/tmp/usb-storage.ko': invalid module formatHát egyenlőre itt állok.
Az engineering mód is azt, adja, hogy nem alkalmas a készülék erre a funkcióra. -
válasz
albinolynx #11836 üzenetére
Használj keresőt, de egyet hirtelen találtam.
-
válasz
albinolynx #11825 üzenetére
Lett egy #1 hsz, ahol elég jó összefoglalót találsz.
-
válasz
albinolynx #11822 üzenetére
Ennyi pénzért ez szerintem kamu. 120$ körül nem kapsz mtk6577@es telefont.
Hootablet fílingem lett...
-
válasz
creation #11820 üzenetére
Jó helyen jársz.
Én is szemeztem eme remek elemmel... nos, hát mielőtt rendelek, elolvasom az alapszabályt: kínai telefonok esetén olyat szabad venni, amihez:
a, van root leírás;
b, van custorm recovery
c, esetleg custom rom.Ennyit találtam: qqPhonemanager
Mást nem tudtam letölteni hozzá. Hogy mire jó, hát passz.[link]Mivel MTK csipszetes, ezért az mtkdroidtools hasznos lehet.
-
Olvassa el fiatal kollégánk az #1 hozzászólást, utána foglalkozhatunk vele.
Talán rájön, hogy azért ez már lassan közösség. Néha szurkálódással ugyan, de egymást igyexünk segíteni az információk megosztásával. -
- Melyi a leghatékonyabb oprendszer?
...???
- A Leanux... -
Az előző hozzászólásom eltűnt, úgyhogy újra.
Szóval a factory reset-et telefonról csináltad.
Általában a telefonokon létezik egy recovery menü és egy factory mode.
A recoveryt úgy lehet elérni, hogy kikapcsolod a telefont (meg kell várni, míg tényleg kikapcsol!)
Bekapcsoláskor pedig a hangerő_fel+power gombot addig kell nyomva tartani, amíg megjelenilk vagy a recovery menu felirat, vagy egy züld droid, felkiáltójellel a hasán/fején.Ha van ilyen a telefonodon, akkor ott szokott lenni wipe chache, vagy hasonló.
-
válasz
kugli81 #11522 üzenetére
Én a hun verziót töltöttem le, szóval a felismerés után a "root, biztonsági mentés, recovery" fülön a backup-ra nyomnék először.
(nem nagyon ismerem ezt a programot, de csináltam vele egy bakup-ot. azt sem tudom, hogy root nélkül működik-e, de ha a backupot választod, abból gond remélhetőleg nem származik.) -
válasz
kugli81 #11514 üzenetére
A már említett mtkdroidtools nem jöhetne szóba?
-
A szaporodó V970-esek táborának szakmai topikja nyílt.
Várunk szeretettel minden érdeklődőt. -
válasz
kugli81 #11475 üzenetére
Nekem mintha más lett volna ott annak idején:
dev_mount sdcard /mnt/sdcard emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostAz mmc_host után nekem nem volt ott, hogy mmc1 és mmc0.
Bár ez zte v970.
-
válasz
banderasz77 #11488 üzenetére
Próbáltad az android-sdk drivereket telepíteni? (hátha...)
-
válasz
banderasz77 #11485 üzenetére
BatteryCalibration.
(De van belőle elés sok...)(Esetleg csinálhatsz oylat is, ha van CWM-ed, akkor az advanced-nél wipe battery stat.)
-
válasz
Sir Riccio #11468 üzenetére
Vagy olyan, amivel felvihetik az árat. Má' csakk kééccáz van raktáron! Siessé', adunk diszkáuntot!
Remélem nem igaz. -
-
válasz
banderasz77 #11155 üzenetére
Ha pedig felteszed a nofrillscpu-t, akkor magad is tudod állítgatni.
-
válasz
anglergab #11103 üzenetére
Van fóruma a ZTE V970-nek.
-
-
válasz
ZaXXoN #11025 üzenetére
Szevasztok kernelfüggők! (vicceltem..
)
Szóval amíg volt SonyEriccsonom, addig minden rendben volt, mert volt natív linux támogatott flash-tool.
De az MKT platform-mal megszívtam. nem sikerült a hegesztés...Szóval kerestem egy régi hdd-t és oda feltettem az xp-t
, mert olvasgattam, hogy w7/8-ra még azért nem mindig elég stabilak a driverek. De ugye tapasztalatom ebben nincs.
Virtualbox-ot még nem próbáltam, de olyasmi olvastam, hogy az onnan indított flash-tool nem működik megfelelően.
Wine alatt tuti nem megy, azt próbáltam.
(Esetleg van valakinek crossover?) -
válasz
Sanyesz. #10912 üzenetére
Próbáld ki, hátha az összes névjegyet át lehet küldeni bluetoot-on (ilyen opciót az általam próbált nokiák nem tudtak).
Vagy kijelölni az összeset, és küldés bluetooth-on. (Hátha megcsinálja azt, amit a droid. Mert droid esetén ekkor az összes névjegyet egy vcard fájlba teszi, és átlövi a másik telóra) -
-
Az első hozzászóláshoz esetleges ötlet.
Ha lesz "karbantartója", akkor javasolnám, hogy a már meglévő készülékeknek, amiknek van külön topikja/blogja, azokat is lehetne linkelni, hátha hasznos.Vagy pedig a táblázatban megtenni ugyanezt, és akkor az első hozzászólás nem lenne nagyon átláthatatlan.
-
válasz
janakbacsi #10767 üzenetére
Akkor viszont marad az online ügyfélszolgálat. megrendelésszámmal és esetleg paypal tranzakciós kóddal.
-
válasz
GaborJanos #10624 üzenetére
A sim-en be van kapcsolva a pin kérelem?
Ez okozhat ugyanis problémát! (én is meglepődtem, de nekem ez volt, épp SE Neo telefonomnál. Azt hittem meüt a guta, de sikerült) -
válasz
sasa311 #10594 üzenetére
A biztonsági mentéseknek több fajtája van.
Van az a fajta, amikor létezik a gyári recovery menü, amit a telefon indításakor lehet előhozni (Telefontól függ, hogy hogyan lehet előhozni; általában power+hangerő-fel vagy hangerő-le; de ezt előre meg kell nézni, mert van néhány telefon, ahol az egyik a factory-reset kapásból...)
Ha nem root-olt a telefon és nincs az ún. "CWM recovery" rajta, akkor ez a gyári recovery is szokott tartalmazni "user data" mentést. Végülis használható.A következő az lehet, amikor root-olt egy telefon, de nincs "CWM recovery".
Ekkor a legjobb a Titanium backup, ingyenesen letölthető a marketből (bocs, play áruház mostmár).Amikor perig arról beszélünk, hogy "CWM recovery", akkor ez egy módosított visszaállító menü, amit a telefon indításakor lehet előhozni (ha telepítve vagyon). Ez a teljes rom-ot lementi az SD kártyára.
Ez a recovery arra is jó, hogy módosított rom-ot tegyél fel.Ha valamit elírtam, akkor javítson ki valaki.
-
Az fstab.vold módosítását bármelyik szövegszerkesztővel át lehet írni.
Ha már root a telefon, akkor a root explorert javaslom.
Az /etc könyvtárba belépve r/w jogot kell adni a root explorernek, majd az fstab.vold fájlra hosszan nyomni, és megnyitni szövegszerkesztővel.
Ott átcserélni a 2-es számot (/mnt/sdcard2-ből lesz az /mnt/sdcard és fordítva)
Mentés.
Kilépés.
Telefon újraindít, és ellenőrizni, hogy a csere megtörtént-e. -
-
-
-
Háááááátttt.
Végülis egyszerű.Ha bent van az sd kártya, azt ugye automatikusan csatolni fogja valahova.
Kell egy terminál emulátor (Market-ből), vagy adb shell.
su -
cat /etc/fstab.vold
ez kiadja, hogy mit hova akar csatolni.Nekem így nézett/és néz ki:
Régi
dev_mount sdcard /mnt/sdcard emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostMódosított:
dev_mount sdcard /mnt/sdcard2 emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_hostHát lehet, hogy nem vagyok valami jó magyarázó...
-
válasz
sasa311 #10539 üzenetére
Mivel ezeket én szeretem kézben tartani, ezért ilyen nálam nem is fordul elő
Na jó, az az igazság, hogy nem tudom, csak olyat tippelek, hogy "app2sd" jellegű módon viselkedik. De hogy nem jelenik meg a telepített alkalmazások között, ez új.
A gyári app kezelő helyett én link2sd-t használok, még akkor is, ha nem akarok linkelni semmit. Csak tipp, de kipróbálnám. -
És?
Ez olyan mint amikor a win esetén meg kell cserélni egy alkalmazásnak a D: és E: meghajtókat.
ott megoldható subst parancsal, itt az fstab-bal (vagy szkript-tel).De nézzük a jó oldalát: kapsz egy telefont, sd kártya nélkül, és nem tudod használni pl. a kamerát. Ezen segít ez a fajta particionálás. (Mármint a 4GB felosztása több részletre, köztük a 2GB-os belső SD)
-
válasz
MotorBoy79 #10528 üzenetére
Ez jó nagy mák! Akkor nem kell vele mókolnod (HEKKELED).
Én felhegesztettem egy Linuxot is a V970-re, ami a belső 2,5GB-ból 1GB-ot foglal le és így is 600MB van szabadon, pedig aztán annyi mindent dobáltam fel, hogy majd győzzem kigyomlálni -
válasz
ZaXXoN #10522 üzenetére
Szerintem - lásd előző hozzászólásomat - vagy te értetted félre a kérdezőt, vagy én.
A belső memória, amire telepíteni lehet, az nem nagyon cserélhető fel az sd-vel (aztán lehet, hogy az én ismereteim is hiányosak még, sőt valószínű).
(pl. sd kártya nélkül el sem indulna a telefon) -
válasz
Vvarpi #10519 üzenetére
Ez csak néhány telefonon igaz, az újabb 6577-es platformnál általában a 4BG-os belső tárhelyet felosztják több részre, data, cache, system, és van egy 2GB-os hely, amit SD kártyaként értelmez a telefon. Így kijön a 4GB.
Ha bekapcsolod, akkor külső SD kártya nélkül is teljes funkcionalitását élvezheted a telefonnak.
Csak hát ha teszel bele egy külső SD-t, attól még a belső megmarad, és a 16GB-os kártyádat a legtöbb alkalmazás nem veszi figyelembe, mert úgy vannak beállítva, hogy a mentéseket és minden felhasználói adatot a /sdcard/program/ könyvtárba ment/vesz. Ugyanis ekkor a te SD kártyád a /mnt/sdcard2 (vagy sdext2, vagy valami hasonló néven csatolt pont) lesz.
Ha a sajátodat akarod használni (pl. nem mindegy a 16GB vagy 2GB), akkor célszerű felcserélni őket.
Ezáltal a /sdcard helyre a külső (saját) kártya kerül csatolásra, a z eddigi belsőt veszi majd külsőnek. Használata fájdalommentes.(De van lehetőég összevonni a belső partíciókat, az viszont más tészta.)
-
válasz
MotorBoy79 #10506 üzenetére
Ez nagyban hasonlít arra, ami az Alcatel 918D esetén volt metódus. (recovery csere, majd zip-ből fel a frissítés-ként beállított root-olás)
Fura, hogy nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Formula-1
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T - 12/256 - fekete - garanciás
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- iPhone 16 Black 128gb BONTATLAN 3év gari Csere is
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest