- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LámaZ
addikt
Egyébként, töltőügyben ha valaki nagyon ki akar kupálódni, jöjjön/menjen át ide.
Megjegyzem, zömében szakik vannak ott, és nem csípik a sok marhulást, szmájlizást stb. Pláne a modik.A névjegy lehet ez:
-
LámaZ
addikt
Szerintem -mint akinek robbant már fel töltője - lesznek még itt gondok a kínai töltőkkel, tehát a külön topik lassan tényleg indokolt lesz.
-
LámaZ
addikt
válasz
Liberator24 #17347 üzenetére
igen.
-
LámaZ
addikt
A magyar nyelv nem nehéz, maximum azoknak, akiknek nem anyanyelve, de még azoknak sem nehéz, ha szeretettel közelednek hozzá.
Beidézem még egyszer a hsz-em, hátha egyeseknek leesik a tantusz (bár szkeptikus vagyok):
„Csak, mint ötlet:
Ha a Google Translator Toolkit-tel csináljátok PC-n, és megosztjátok a fordítási memóriát, utána mindenkinek könnyebb lesz.”Erre ezek a felette büszke lelki szegények elkezdtek össze-vissza írkálni a Google Fordítóról, holott én nem arról írtam.
Ezekből lesz majd a jövő értelmisége? Ugyan már...
A globális felmelegedés ezekhez képest langyosvíz. -
LámaZ
addikt
A GPS-es témában szeretném kitenni a záró pontot (?).
Arra a következtetésre jutottam, és ezt mondják mások is, akik jobban benne vannak a témában, hogy amennyiben a Mobile Uncle Tools és más GPS-tesztelő appok gyorsan találnak műholdjelet, és ennek ellenére valamely navigációs program nem, akkor az utóbbi a hibás, annál kell keresni a megoldást.
-
LámaZ
addikt
válasz
hevizms #17081 üzenetére
Nem mindegy, bizony, hogy milyen progival navigálunk!
Nálam eddig a waze vált be a legjobban, mert volt 3G-m, de azt most egy hétre kihagyom, és valszeg a NavFree-t fogom nyűni.
A 3-betűs csoda nem müxik. Akár 10 percbe is beletelik, amíg megtalálja a műholdakat. WinCE alatt jó volt, itt nem. Ez privát problémája, mert a Mobile Uncle Tools és minden más gyorsabban fog jelet. Rengeteg hasonló panaszt olvastam a neten, sokan emiatt a 2-es verzióról visszaléptek az 1-esre. Nem beszélve arról, hogy JB-nél el is némult, de ezt állítólag javították. -
LámaZ
addikt
válasz
sasa311 #17098 üzenetére
Azt én is megerősíthetem, hogy a Google saját Térképekre alapozó Navigációja pöpec. Rengeteg munkát, milliárdokat fektetett bele a gugli szerintem, bár nem elhanyagolhatók az önkéntesek, és a pénzért magukat reklámozó cégek sem, amelyeknek fontos, hogy a kuncsaftok megtalálják őket.
Kár, tényleg nagy kár, hogy Magyarhonban csak on-line működik.Az off-line működő navigációs alkalmazások alapja az OpenStreetMap ingyenes, nyílt Wikipédia-szerű térképei. Itt bárki regisztrálhat, és segíthet a térképek pontosításában. Én megtettem, és érdekesnek tartom.
Ezeket használja a NavFree, amely a Google Boltból ingyen letölthető, és használható. -
LámaZ
addikt
válasz
Dominó85 #17074 üzenetére
Ad. 1: Nem G3-m van, hanem Star U930/i9220-m.
Sztár, érted?!Ad. 2:
Írod: „Én a helyedben vennék egy 10-20k-s navit azt csókolom.”
Erről van szó!Első körben rendeltem egy 40$-os navit (karácsonyi ajándék Vincével!), és - csak úgy - egy 78$-os droidost is. Ha lúd, legyen kövér!
Aztán, ha ezek sem működnek rendesen, akkor megint elkezdek szitkozódni, de ígérem, nem ebben a topikban. -
LámaZ
addikt
válasz
Sanyesz. #17068 üzenetére
Sok mindennek működnie kéne, a BKV-nek is havas úton, de ugye nem mindig müxik.
Én úgy érzem belesüllyedtem a GPS-buhera mocsarába, ami csak húz, húz, húz lefelé. Kipróbáltam már a luboz cuccát, titisoim GoldMaster-ét - és ki tudja hány buhera van még odaát... -, de egyikkel ez a baj, a másikkal az a baj, szóval ez ZSÁKUTCA.
Úgy döntöttem veszek egy dedikált, kifejezetten GPS-alapú navigációra szolgáló - figyelem! - Windows CE oprendszer allatt működő (!) készüléket.
Báj-báj, Android!
Kampec dolores! -
LámaZ
addikt
Hi!
A mifim elkezdtem tölteni egy 1 A-es töltővel, amely 5 V-ot ad. A végén, miután megdöglött az aksi, vettem észre, hogy max. 4,2 V-al szereti töltetni magát ez a 3,7 V-os és 1500 mAh-s HB4F1 Li-Po elem.Úgy néz ki, feldobta a talpát.
Rendeltem másikat innen bagóért, bár min. 3 hét mire ideér. Ennek a réginek akkor intsek búcsút?
-
LámaZ
addikt
NAGYON FONTOS!
Ha a készülék a tesztprogik szerint fogja a műholdak jelet, de a hárombetűs naviban nem, törölni kell a [gps] részből a port, baud, source sorokat, a kütyü majd felfedezi ezeket.
ENNYI! -
LámaZ
addikt
Na, bumm!
http://karpatinfo.net/cikk/kulfold-nettech/technikai-forradalom-elott-kinai-hadiipar -
LámaZ
addikt
válasz
stifi82 #16811 üzenetére
"akkor sdre telepít pl facebook amit eddig nem tudtam oda rakni "
Ez így ebben a formában nem igaz. Lehet máshogy sem. :-)
Az igazság az, hogy az Android mindenféle appolgatás nélkül tudja külső SD-kártyára telepíteni a progikat. Ehhez nem kell mást tenni, mint bemenni ide:
Beállítások/Tárhely: Előnyben részesített telepítési helyA már telepített appokat is át lehet egyenként helyezni:
Beállítások/Alkalmazások: SD-kártya, majd bejelölöd az áttenni kívánt appot, és Áthelyezés az SD-kártyaFőleg a szótárakat, navigációs progikat, térképeket... érdemes a külső - feltehetően nagyobb - Sd-kártyára rakni.
Ennyi, meg a bambi! -
LámaZ
addikt
válasz
laolaj #16742 üzenetére
Szia Lao-laj!
A fastcardtech-nek itt nincs nagy ázsiója.
Ausztriában mitől más? Vagy ott is átcsusszansz a vámon, ha német a neved?
Mert állítólag Szlovákiában előny a többségi nemzethez tartozni. Persze, te ezekről nem hallottál, mert nem olvasod a dedikált topikot: Külföldi rendelések... -
LámaZ
addikt
válasz
devast #16741 üzenetére
Nekem is sok fejtörést okozott a GPS. Ide-oda ugráltam a térképen, mint egy ufó, elment a jelem, azt sem tudtam hol a fejem.
A MobileUncle Tools ygps-ét le kell futtatni indulás előtt, és akkor heppi leszel. Megjegyzem, ködös, felhős időben ygps-sel sem fenékig tejföl a navigálás.Ja, és hiába olvastad el a lényeget az 1. hsz-ben, ha beáll. után lelövöd/lelöveted az YGPS-t (mert pl. korlátoztad a droidban a háttérben futó folyamatok számát a Beáll./Fejlesztői oppcióknál...)
-
LámaZ
addikt
válasz
lszecsodi77 #16535 üzenetére
Több is van.
Pl. NavFree. Ingyenes. -
LámaZ
addikt
Már árulják a Jiayu G4-et
http://www.dhgate.com/jiayu-g4-4-7-inch-hd-ips-screen-mtk6589-quad/p-ff8080813c4315bc013c47736a163763.html#prod-body-related -
LámaZ
addikt
Ez nem robotok üzenőfala, itt emberek vannak.
Egyébként, tessék tudomásul venni, hogy a kreatív emberek már csak ilyenek, akkor is, ha ez a fűnyíróval operálóknak nem tetszik.
Mert ha nem lennének ilyen (ízlésben, nyelvhasználatban, gondolkodásban stb.) a "normálisnak" tartott átlagtól eltérő kreatív emberek, a kókuszdiókat nyomogatnátok ma is, nem az okostelóitokat. -
LámaZ
addikt
Melyik szerintetek perpill a leghosszabb készenléti idejű, strapabíró, akár buta mobil?
-
LámaZ
addikt
Aki meg szeretné mutatni, hogy mit tud a mobilja, küldjön képet, videót ide, egyben segítve a közlekedést!
http://index.hu/belfold/2013/01/17/egyre_tobb_ut_jarhatatlan_a_dunantulon/ -
LámaZ
addikt
válasz
István2000 #16157 üzenetére
A 3. kör az lenne, hogy vegyél fel valamit a Hangrögzítővel - ha nincs ilyen appod, tölts le vmilyen recorder-t a Boltból.
Hadd lássuk, a felvett hangnak milyen minősége van! -
-
LámaZ
addikt
Akinek csak a 2 SIM fontos, felesleges több száz dollárt kiadnia okostelóra, mert 24$-ért itt van ez. Kamerával!
-
LámaZ
addikt
Ez esetleg egy próbát megér:
A Beállításoknál az Audio profilok menüben jobbra lent van egy kis ikon (csak álló nézetben), és arra kattintva mindent alaphelyzetbe állít. Ha a felh. beállítások során volt valami elszúrva, akkor ez helyrehozza, de nagy a gyanúm, hogy a förmver rossz.
-
LámaZ
addikt
válasz
István2000 #16157 üzenetére
Második körben írj annak a balfácánnak, aki a förmvert írta, hogy csinálja meg rendesen a mikrofonkezelő részt.
Addig is beszélj a szellemekkel 441 ft-ért, ha lehet a jókkal. Ez biztos nem használ, de szórakoztató.
-
LámaZ
addikt
válasz
István2000 #16149 üzenetére
Menj el az orr-fül-gégészhez, vagy jelentkezz sci-film rendezőknél. He-he, csak vicc volt. :-D
Na, akkor megmondom az elvi lényeget, a gyakorlati megoldást majd kisakkozod, vagy segítenek mások.
A mikrofonod mintavételi frekijével van baj. Ezt vagy a build.propban, vagy máshol lehet beállítani, akár a mikrofonkezelő driver lecserélésvel. -
LámaZ
addikt
válasz
hozsolt1965 #16137 üzenetére
Miért nem írsz te neki priviben, minek kéred itt a nyilvános fórumon, hogy írjon neked priviben? Érted?
-
LámaZ
addikt
Én csak azt nem értem, hogy miért nem így töltjük az okosnak mondott telcsiket:
http://richpoi.com/cikkek/tudomany/elektromos-aram--vezetek-nelkul.html
Ilyent már a fogkefém is tud. -
LámaZ
addikt
Én értem.
Ha korábban olvastad az SP Flash tool hasznalatat angolul, akkor te is erted. Ez nyilvan google-fordított anyag. A "Chiki-bunches" jelentését én is csak sejtem.
Különben a magyar macskaköröm, mint idézőjel gépi fordítása is hasonló
eredményt hozna.jackdaw sztem pipa jel.
-
LámaZ
addikt
válasz
osztraksajt #15986 üzenetére
Akkor azt a Nagy memóriakártya topikot nekem nem is javasolod, te undok?
-
LámaZ
addikt
Apropó: ezekkel a péklapátméretű mobilokkal akár havat is pucolhattok most.
(Ha már benzint spórolhatunk velük, akkor ez is menni fog.)
-
LámaZ
addikt
válasz
osztraksajt #15973 üzenetére
Mert amit te eredetinek mondasz azt hol gyártják?
-
LámaZ
addikt
válasz
hevizms #15879 üzenetére
Mint már mondtam, felesleges itt figyelmeztetni azokat, akik általában egy apróhirdetésben vagy máshol látott ajánlatot drágállva lendülnek bele az internetbe, hogy ők aztán vesznek egy nagyon olcsó kütyüt.
Az a legjobb, ha mindenki saját bőrén tapasztalja meg a dolgokat. -
LámaZ
addikt
válasz
kiskatz #15752 üzenetére
Az oldal nagyon jó, de nekem - mint állítólag megkeseredett embernek - erről is az jut eszembe, hogy nem válik dicséretére ez sem annak a programozónak, aki ilyent feltesz a netre. A szűrés gyakorlatilag egy nagy nulla. Pedig nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne megoldani, hogy a potenciális vevő szűrje pl. csak azokat a telókat, amelyekben mtk6577 van, emellett a ram min. 1 GB, és a szín fehér.
Ezek az emberek még nem ébredtek fel, hogy mit is kínál a MySQL, mert ebben van a legtöbb DB. -
LámaZ
addikt
válasz
Dominó85 #15765 üzenetére
"rá teszik a kedves bepalizottnak"
Ó, nem kell senkit sajnálni!
A tabos topikban vki 4 magos 10"-os tabot szeretne mx. 35k-ért. Ezt neki!Az én 7"-os tabomért a 40k-t itt vki sokallta, miután nekem áfával 48k-ba fájt, és min. egy hétig kínlódtam a rútolással, appok telepítgetésével.
Vannak emberek, akiknek ha ingyen adnál valamit, akkor is reklamálnának.
-
LámaZ
addikt
válasz
minatomiray #15702 üzenetére
Eltekintve pár stílusbeli hibától, ez egy nagyon jó leírás, csak gratulálni tudok!
Annyival még ki lehetne egészíteni, hogy miért kell törölni az smsreg.apk-t és odexet, nálam még mindig fent vannak, bár ez Star. -
LámaZ
addikt
A szakértők azt rebesgetik, hogy hamarosan az okostelefonok lesznek a hekkerek fő célpontjai. Nekem még nincs vírusirtóm, de szerintem hamarosan lesz.
-
LámaZ
addikt
válasz
Xabi78 #15661 üzenetére
Persze, be van kapcsolva, csak épp nem működik.
De megvan a megoldás a problémámra itt. Ez ugyan Jelly Been-re van, nálam pedig Ice Cream Sandwich van fent, de innen már el lehet indulni.Ezekre van szükség a system/app mappában, és nekem ebből csak két fájl van:
CalendarGoogle.apk
CalendarGoogle.odex
CalendarProvider.apk
CalendarProvider.odex
GoogleCalendarSyncAdapter.apk
GoogleCalendarSyncAdapter.odex -
LámaZ
addikt
A CalendarSync kb. 2400 ft, így azt inkább kihagynám.
A hibát én követtem el, amikor az android Calendar-t töröltem, mert hiába van Google Naptár, úgy látszik az kell a működéshez ezen a telón. Egyébként, rémlik, hogy amíg mindkettő fent volt, a Google Naptár tudott szinkronizálni. -
LámaZ
addikt
válasz
sasa311 #15523 üzenetére
Én voltam, értetlen, bocsi. :-)
Mást mondok:
Mobile uncle tools ide-oda, én nem vagyok elégedett a gps-sel ködös/felhős időben. A PNA sokkal jobban fogta a jelet, de mivel már karácsonyi ajándék lett belőle, gondolkodom, hogy veszek másikat. Amúgy a külső bluetooth gps-vevő sem az igazi, szerintem ide méret kell az antenna miatt, és kis eszközökbe nem fér bele nagy antenna. -
LámaZ
addikt
Majmok bolygója 3. rész
http://www.origo.hu/techbazis/20130104-jobban-vedi-a-mobilt-az-uj-szuperuveg.html -
LámaZ
addikt
18 centi?
Juj!
http://www.sg.hu/cikkek/94481/uj_megoldas_a_belteri_helymeghatarozasra -
LámaZ
addikt
válasz
csepelball #15141 üzenetére
Sárkány? Egy drága egér.
-
LámaZ
addikt
válasz
csepelball #15141 üzenetére
Ez után az androidos mizéria után csak jobb lehet.
-
LámaZ
addikt
http://www.sg.hu/cikkek/94419/okostelefonokra_is_jon_az_ubuntu
-
LámaZ
addikt
Aki 6"-os telót akar venni, az nézze meg ezt a videót.
-
LámaZ
addikt
Nálam az asztalomon 2 tropára ment 8 GB-os mikróSD kártya van: egy SanDisk-es és egy nóném.
Kb. 6 hónapja tartogatom őket, de szerintem nem fognak meggyógyulni.
Apropó, annyi mindenre van szaki, ilyen kártyák rehabilitálásával senki nem foglalkozik? Nem mintha megérné utazgatni velük, bár ha az ember borítékban elküldi 110 ft-ért, és ugyanannyiért visszaküldik, plusz a javítás mondjuk 300 ft, akkor talán megérné.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Tőzsde és gazdaság
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- BestBuy topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest