- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
Hú de büszke vagyok magamra, ezzel az ygps-es mókával sikerült ilyent csinálnom a kert közepén.
[link]És egész jól is tartja, átjöttem a lakáson, mindegyik leesett pirosra de csak 1-2 -őt vesztett el teljesen.
ps: most láttam életemben először ezen full zöld csíkot is (40es erősség).
Na majd meglátjuk a navigáció hogy boldogul így. -
devast
addikt
válasz
Dominó85 #16771 üzenetére
Az én G3-am október végi gyártás, szerintem ez gps gebasz véletlenszerű lehet.
ps: Technikai szempontból nem hazudott a kollega, tényleg gyenge a gps jelerőssége. De ha 10 műhódat fog nekem gyenge jellel az is elég, csak működne rendesen. Nem felhőkarcolók között szlalomoznék vele -
devast
addikt
Kipróbáltam. Az ablakban állva fogtam 10 műhódat. Nem volt valami erős a jel, de úgy nézett ki, hogy stabilan tartja. Ez valami irtózatos szoftveres baki. Már csak azt nem tudom, hogy az mtk által minden gyártónak adott platform sz*r, vagy a jiayu-nak sikerült elcsesznie. 4.1-ben is "játszani" kell minden indulás előtt ?
-
devast
addikt
válasz
Dominó85 #16727 üzenetére
Engem jelenleg igazából csak a g3-al kapcsolatos infók érdekelnének. Az a probléma, hogy offoljak is kicsit, hogy ez a téma naponta 300-400 hsz-el gyarapodik, és nekem nincs időm/kedvem ezt lekövetni, sok másik modellről is van itt szó, kínai vásárlás rejtelmeiről ilyen-olyan klónokról stb.
Ha valaki tud mutatni valami használhatót, nekiugrok én még egyszer. Ami volt már, és nem jött be: mindenféle gps.conf tweak vegyesen, a-gps/epo -val variálások. -
devast
addikt
Nekem spec a G3-amon kritikán aluli a gps. Gyakorlatilag használhatatlan, városon kívül is. Rossz pontosság, odébbrak 20m-el másik útra, elveszti a jelet a puszta közepén, faluban is stb. Városba még inkább esélytelen. ps: Lehet szabad ég alatt "működik" de én autóban próbáltam használni, már többször is nekifutottam ilyen-olyan tweak-ekkel, de reménytelen. Egyszerűen túl gyengén veszi a jelet. Pl egyik próbánál ami egy kb 60km-es út: megvártam amíg autóban jelet talál, majd elindultam 2km-en belül elvesztette a jelet, és direkt hagytam, hogy próbálkozzon, de az egész 60km-es út alatt nem sikerült neki újra jelet találnia. Ha csak arra kell, hogy megnézd, hol az istenben vagy éppen, arra jó. Navigációra én nem tudtam használni, annyira megbízhatatlan. Másnak meg biztos jól működik, csak az enyémbe raknak hibás antennát. Próbáltam mindenféle romot, 1010-től kezdve 1215-ig mindent, semmi változás.
-
devast
addikt
-
devast
addikt
Jiayu G3 tulajoknak: CWM-et szeretnék felrakni, de az istennek nem találok drivert a "mt65xx preloader" eszközhöz, ami megjelenik mikor bedugom... Valaki tudna dobni egy linket, megköszönném.
-
devast
addikt
Nagyjából kidiagnosztizáltam a G3-am gps hülyeségét. Segítségemre volt a Mobile uncle tools ygps programja.
Tapasztalataim:
- gps cold boot esetén a-gps -el támogatva ~15 másodperc után fog jelet, és elég pontosan. Amint meglátja az 4. műholdat, egyből van jelem.
- warm boot esetén úgyszint a-gps -el, nagyon nehezen áll rá (ha egyáltalán sikerül neki), már látok 6-8 műholdat, de akkor sem kapcsolódik... egyszer csak megjön a jel, valami iszonyatosan rossz pontossággal, utánna fél percre elveszti a kapcsolatot...
- hot boot: ugyanaz mint warm-nál....Felrakom majd a 11.15-ös romot, és tesztelek majd teljesen alapállapotban, ha úgy is gázos, akkor ebből sajnos gari lesz
De nincs kedvem visszapostázni kínába...
-
devast
addikt
Ma volt szerencsém használni a gps-t a G3-amban... csak nekem adódtak vele problémáim, vagy másnak is trágya ? Találni idővel talál műholdat, de valami iszonyat pontatlan... kb 50m-es körzetbe random átrakott másik utakra... ennek most jobban utánna nézek.
-
devast
addikt
válasz
Rawulf #11814 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a 900-ban nincs benn semmi tartozék (akku, töltő, stb).
Reálisan olyan 1000 körül lehet a beszerzési ára postázva kínában, közvetlenül a gyártótól. Ha kereskedelmi mennyiséget rendel a gyártól egy kereskedő, azt nem tudom mennyiért adják, de nem lepődnék meg azon, ha drágábban mint magánembereknek. -
devast
addikt
Jól érzékelem, hogy ez 3g para csak az etotalk-os mod romokkal áll fenn ?
-
devast
addikt
Ezt nem értem... milyen hálózatra próbálsz meg felmenni ? Én a G3-al simán felmentem telenor-os 3g-re, állítgatnom sem kellett semmit, csak rápipáltam hogy a telenor legyen az adatkapcsolat.
Hülye kérdés, de ugye a beállítások, sim management -ben a data connection arra a sim kártyára van állítva, amelyiken 3g-t szeretnétek ? -
devast
addikt
válasz
pmikloska #11645 üzenetére
Kevered a szezont a fazonnal. Fastcardtech alapján nem lehet megítélni az összes kínai boltot.
ps: Már hetekkel, ha nem hónapokkal ezelőtt tudtuk, hogy ez a cég konkrétan egy orbitális kamugép. Mindenkinek összevissza hazudoztak... nem is tudom miért került ki az első hsz-be, de ez nem az én dolgom eldönteni mi kerül oda. -
devast
addikt
válasz
Bagira01 #11617 üzenetére
Amikor külföldről rendelsz, és paypal-al fizetsz, nem Te írod a játékszabályokat, de nem is a kínai, hanem a paypal. Ha egy teljesen másik telefont küldenek, azt is vissza kell küldened saját költségen, hogy megkapd a refundot. Ez így működik... olcsó, de nincs fogyasztó védelem, stb... vannak játékszabályok (paypal) amit mindkét félnek be kell tartani.
-
devast
addikt
válasz
ZaXXoN #11610 üzenetére
Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de számomra az, hogy azt a terméket kapom meg amit rendeltem egy kínai boltból, még nem jelenti azt, hogy az a bolt jó. Számomra az a bolt jó, amelyik megfelelően tudja kezelni a problémákat, pl garanciát lehet érvényesíteni, nem csak dísznek a weboldalukon. Mert piszok sok ilyen van. Ha lejárt a 45 nap, a legtöbb még válaszra sem méltat, ha valami problémád van. És ezt nem lehet 5-10 rendelésből leszűrni, sajnos. Ehhez problémás esetek kellenek, és csak akkor derül ki, mennyire is megbízható egy bolt.
Bagirának meg üzenem, hogy ha még nyitott a claim, nem járt le a paypal védelem, akkor küldd vissza a *csába az egészet, add meg nekik a trackinget, aztán kész. Buktál egy vissza postázást. Nem kell túlspilázni a dolgot, ilyenbe bárki belefuthat. Legalább már tudjuk, hogy a ttmalls egy raklap *****.
ps: A jiayu G2-vel szerintem már nem fogsz melléfogni. -
devast
addikt
válasz
sasa311 #11520 üzenetére
Azt majdnem elfelejtettem hozzátenni, hogy a kedves kínai kereskedők általában 40-80% -os haszonkulccsal dolgoznak. Azok a telefonok, amiket mi itt $200-240 körül vásárolunk, ők helyben $140 körül vásárolják.
Különben egyetértek sasa311-el, ha mindenképpen kínait akarsz mtk6575 alá nem szabad menni. -
devast
addikt
válasz
b0bcat #11517 üzenetére
Sajnos abban az árkategóriában ajánlást én nem tudok tenni. Én nem használom/használnám egyiket sem, így jó szívvel ajánlani sem tudok. Viszont abban biztos vagyok, hogy aki még életében nem látott android-ot, az egy ilyennel könnyebben fog boldogulni, mint egy totál noname $60-os kínai telefonnal. Ahogy néztem, 20k körül már mindegyik szolgáltató kínál feltöltőkártyával androidos készüléket. Biztos van akinek több tapasztalata van erről, mint nekem.
szerk: Még valami... ahogy csökken az ár, úgy csökken a kínai telefon előnye: a szállítás nem lesz olcsóbb (és az mindig bent van árban, ha free shipping akkor is), viszont az áfa számszerűen egyre kevesebb lesz. -
devast
addikt
válasz
b0bcat #11505 üzenetére
Válaszok szépen sorban:
- Az első post-ban fel vannak sorolva az online boltok. A topic címében ott van, hogy "Olvasd el az #1 hozzászólást!"
- Meg szabad venni, de nem véletlenül nem beszélünk ezekről.
- Kérni meg lehet, de nem 100%, hogy raknak rá. Az viszont szinte 100%, hogy azt fogják mondani, hogy raknak rá.
- 256mb ram nagyon gáz, akármilyen verzióhoz. Na jó, 1.5-ös cupcake-hez még ok.
- A 2.3 -at szerintem már nem ferdítik... nem olyan új az, hogy érdemes legyen behazudni. Viszont az ilyen telefonoknál érdekes téma lehet a play store kompatibilitás. Lehet, hogy a soc, illetve a telefon egyéb tulajdonságai miatt, vagy a szoftver hülyesége miatt a play store alkalmazások 70-80% -át nem fogja tudni letölteni, használni.Személy szerint, ha meg akarod szívatni a rokont, akkor vegyél neki $60-os android telefont kínából. Ha jót akarsz neki, valami érintős feature phone-t ajánlok, vagy szolgáltatótól valami olcsóbb android-ot, 20k alatt.
-
devast
addikt
-
devast
addikt
válasz
ztibor #11425 üzenetére
EPO-val és A-GPS -el pikkpakk talál jelet. Már csak az kéne, hogy az mtk rendberakja az epo-s ftp szerverét (epo.mediatek.com user/pass: epo_alps) , mert innen csak kézzel sokadikra sikerült leoperálnom az epo fájlokat, a telefon nem hajlandó letölteni.
2, skype, viber nálam megy. Bár skype szar, és eszi az akkut, háttérben nem futtatom.
3, igen, szabvány microusb. Bármilyen bolti töltő / autós töltő jó hozzá. Ha autós töltőt akarsz, én arra figyelnék, hogy 1 amperes legyen. -
devast
addikt
válasz
ztibor #11359 üzenetére
Azt azért tegyük gyorsan hozzá, hogy wifi-n aktív kijelzőn netezéssel 5 óra alatt 35-40% az rohadt jó.
Itt nézd meg a wifi-s táblázatban az értékeket. A droid razr maxx (3100mah) tud wifi-n 12 és háromnegyed órát, a többi ettől csak gyengébb. -
devast
addikt
Tudtátok, hogy a bekapcsoló és a hangerő le gombokat ha egyszerre benyomod, és nyomva tartod, akkor csinál screenshotot ?
Ez nekem új, de jó poén
-
devast
addikt
válasz
sasa311 #11285 üzenetére
Az a probléma, hogy csak paypal-ra hajlandóak mozdulni, de arra nagyon. Ez azt jelenti, hogy a megrendeléstől kezdve 45 napod van reklamálni, garancia / support mint olyan nem létezik ott.
Ennél már csak az a rosszabb, amikor garanciális javításra átvett telefonokat lehúzzák. -
devast
addikt
válasz
Ghostdog77 #11253 üzenetére
Szép napot!
Azt azért vedd figyelembe, hogy ilyen alkalmazások használata közben a telefon soha nem megy alvó üzemmódba (hisz fut az app, és figyeli az érintőkijelzőt), ezért drasztikusan csökken az akkus üzemidő.
-
devast
addikt
Még egy megjegyzés G3-al kapcsolatban amire nem számítottam.
A play store kompatibilitás nagyon jó, még nem futottam bele olyan alkalmazásba, amit ne tudtam volna telepíteni. Ez a kínaiaknál nem jellemző. Persze akinek ez az első kínai eszköze annak ez fel sem tűnik -
devast
addikt
válasz
ztibor #11225 üzenetére
Sorban...
EPO nálam sem megy, nem tudom miért.
Sima fülessel simán megy. A hangminőségről fm rádió alapján nem nyilatkoznékRDS van, be kell kapcsolni. A hozzá kapott fülest azzal a lendülettel repítheted is a kukába... $1 vagy annyit sem ér, én ki se bontottam. Viszont ahogy néztem van rajt mikrofon, ha telefonálásra használnád, arra talán jó.
A képernyőt csak a fizikai gombbal fent lehet bekapcsolni/lezárni. -
devast
addikt
válasz
feca81 #11223 üzenetére
Nem fém, műanyag. Majdnem az egész műanyag, két kis fém van rajta, szinte csak dísznek
Ettől függetlenül, nekem nagyon bejön a formája. A tok... az pont olyan mint egy tok
Olyan mint a képeken, nagyon kemény műanyag, belerakni könnyű, kiszedni belőle már annyira nem. Nem lenne egyébként rossz, de:
1, én kéket kaptam a fekete telefonhoz, hülyén néz ki
2, a bekapcsoló/hangerő gombok alig állnak ki a telefonból. Ha rajt van a tok, annyira nem egyszerű művelet ezeket benyomni. -
devast
addikt
válasz
cappa72 #11213 üzenetére
Ez van benne:
## Vold 2.0 Generic fstab
## - San Mehat (san@android.com)
##
#######################
## Regular device mount
##
## Format: dev_mount <label> <mount_point> <part> <sysfs_path1...>
## label - Label for the volume
## mount_point - Where the volume will be mounted
## part - Partition # (1 based), or 'auto' for first usable partition.
## <sysfs_path> - List of sysfs paths to source devices
######################
## Example of a standard sdcard mount for the emulator / Dream
# Mounts the first usable partition of the specified device
#dev_mount sdcard /mnt/sdcard emmc@fat /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host
dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.1/mmc_host
## Example of a dual card setup
# dev_mount left_sdcard /mnt/sdcard1 auto /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/mtk-sd.0/mmc_host/mmc0
# dev_mount right_sdcard /mnt/sdcard2 auto /devices/platform/goldfish_mmc.1 /devices/platform/mtk-sd.2/mmc_host/mmc2
## Example of specifying a specific partition for mounts
# dev_mount sdcard /mnt/sdcard 2 /devices/platform/goldfish_mmc.0 /devices/platform/msm_sdcc.2/mmc_host/mmc1 -
devast
addikt
Nem, az a katasztrófa amikor kettészedik, adnak ~500 megát a programoknak ami nem lesz elég a későbbiekben és adnak 2 gigát az /mnt/sdcard csatolási pontra, ami megint nagyon vicces, mert az összes játék ide tölti le a hülyeségét ami játékonként több giga is lehet... Utána meg szívhatsz a csatolási pontokkal, meg újrapartícionálással, hogy a rendes, külső micro sd-t lássa az /mnt/sdcard -on.
-
devast
addikt
válasz
alázógyík #11189 üzenetére
Most nézem csak, ez már olyan régi....
Van egy kínai, aki nem tud angolul írni, és hülyeségeket beszél, meg van a magyar aki szintén nem tud angolul, de legalább elhiszi a kínai hülyeségét.
Így kerekednek az orbitális ökörségek.
Konkrétabban a hiba ez volt : [link] egyszerűen szarul ragasztották a kijelzőt. Tipikus első szériás sz*pás, az összes amit mi kaptunk a 3. vagy a 4. batch-ből van, ha jól tudom, így ilyen probléma nem fog előfordulni. -
devast
addikt
válasz
hevizms #11188 üzenetére
A belső "tárhely" ami a G3-on 2,5GB az az alkalmazásoknak van fenntartva. Tehát se a telefonon, se usb-n nem fogsz tudni ott matatni, mikor market-ről töltesz le alkalmazást, az fog oda települni. És áldom az istent, hogy így csinálták, majd később Te is rájössz miért. Természetesen egy micro sd alapkövetelmény hozzá, de fityingekért van, és bővíthető.
-
devast
addikt
Mindt mondtam, már vagy 3x, magától nem fogja felismerni.
Eszközkezelőben jobb gomb rajta, illesztőprogram frissítése, illesztőprogram keresése a számítógépen, választás a számítógépen található illesztőprogram-listából, saját lemez, tallózás, odamész ahova letöltötted a drivert, ok, és a generic adb valamit kiválasztod, ok ennyi.
ps: Ez volt az utolsó alkalom, hogy windows használatot oktatok android témájú fórumon. -
devast
addikt
Jiayu G3. Ma kaptam, root ment fel, aztán elkezdtem átköltözni a blade-ről
Jó cucc. Nova launcher jobban megy ezen, mint az apex. Furcsa, mert tabletemen meg az apex jobb...
ps: az az smsreg az pontosan: com.mediatek.smsreg , és valami kínai szolgáltató cucca elvileg. Inkább leszedtem, de lehet ez fektette meg ideiglenesen -
devast
addikt
Én már sikeresen kinyírtam a wifimet
De dolgozom rajta... Valaki okos developer esetleg rámprivizhetne -
devast
addikt
Nah, a végére csak megjött nekem is.
-
devast
addikt
válasz
Sanyesz. #10973 üzenetére
Egy jó tanács:
Ezzel én is játszottam anno pár éve. Lényeg, hogy ne is a telefonba próbáld felszinkronizálni a névjegyzéked, hanem a gmail contacts-ba. Arra lesz megoldás, ez tuti. Anno azt hiszem valami csv-vel oldottam meg, ha jól emlékszem, de azt is hekkelni kellett (talán az összes pontosvesszőt kellett vesszőre cserélni, vagy fordítva, már nem emlékszem). -
devast
addikt
Nem csorbítani akarom a G3 érdemét, de nem "erős" a telefon. Személyes véleményem szerint, cpu-ban ez a legalja, amit árulniuk kéne a gyártóknak. Ez már mindennapi használatra elég. Ha erőset szeretnél, ajánlom a meizu mx4-et, xiaomi mi2-őt, és a zte-nek / huawei-nek is vannak keményebb telefonjai. Ami közös bennük, hogy $350-400 körül indulnak. Csúcsteljesítményt kínában sem kapsz fityingekért.
-
devast
addikt
válasz
csepelball #10323 üzenetére
Nagyon offtopic de:
A disputokat úgy nyitogassátok hobbiból, hogy másodszorra ugyanannál a rendelésnél már nem lehet nyitni online, ha lezártad az elsőt. Csak ha telefonálsz a paypal-nak.
Türelmesnek kell lenni gyerekek. Főleg a normálisabbakkal szemben (pl tmallbox).
Live chat-en érdemes rákérdezni a dolgokra, dispute-ot csak a végső esetben. -
devast
addikt
válasz
peterssson #10305 üzenetére
No offense, de ha g3 kell, konkrétan a tmallbox-nál is van, és küldik is.
-
devast
addikt
válasz
banderasz77 #10252 üzenetére
Az nem jó. Azt hiszem a ttmalls megbízhatóságának annyi. G3-akat is úgy adták el, hogy nem volt nekik. Mást küldenek mint amit megveszel... stb.
ps: És mit kellett volna kapnod ? -
devast
addikt
Azért örömteli, hogy leszünk itt páran g3-al
-
devast
addikt
válasz
fecg21 #10129 üzenetére
Nem csak neked, nekem is ezen sír a szám. Ráadásul a 4magos mtk6588.al mégjobban el vannak szállva, már majdnem $300-at akarnak. Bukás lesz ennek a vége
ps: paypal-nál be lehet állítani, hogy a paypal váltson neked, vagy az eladó valutájába fizetnél. Nálam sokkal jobban jön ki, ha az otp vált nekem, nem a paypal. A negatív velejárója, hogy ha refund van, akkor azt is az éppen aktuális árfolyamon fogják visszafele váltani. -
devast
addikt
válasz
berigazek #10096 üzenetére
Akkor töltsd 100ma-el...
Nagy általánosságban 2C-sek szoktak lenni a telefonokban a li-ion akksik, ez reálisan azt jelenti, hogy pl egy 1500mah-ásat specifikáció szerint 3 amperrel lehetne tölteni. Így az 1A is lassú töltésnek számít, vagyis szinte semmit nem számít, hogy fél vagy 1 amperrel töltöd. De azért jól esik, hogy örülsz neki
ps: és az előbb írta valaki, hogy a notebook-ok meg telefonok csepptöltenek, ami nem igaz. Ha eléri a maximumot kikapcsol a töltés, és egy bizonyos feszültség alatt indul csak újra. Tehát mindegy, hogy a polcon tárolod a notebook akksit, vagy a notebook-ban. Havonta 1-2x lemeríteni tényleg nem árt viszont. -
devast
addikt
-
devast
addikt
válasz
MotorBoy79 #9957 üzenetére
Olyan konstrukcióban én is dhl-el kértem volna
ps: Tokot kaptál hozzá ajándékba ? -
devast
addikt
Én még várnék azzal... $288 egyszerűen túl drága. Nexus4 miatt bukták az usa-t, kb teljes egészében ebben az árkategóriában. Másrészt olcsóbbnak kéne lennie, mint a 6577-nek. Most az megy, hogy aki előbb kihozza az első kínai 4magosokat, az annyit kér értük amennyit akar. Mikor majd minden normálisabb gyártó elérhetővé teszi a saját 6588-as felhozatalát, és nincsenek ellátási gondok, nagyon meg fog zuhanni az áruk. Kicsit kezdünk elszállni a valóságtól. $300-ért kínai klón telefont?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged