- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b0bcat
addikt
A Lenovo-t nem én rendeltem, hanem osztraksajt kolléga.
Csak ugyanaz az avatarunk. (Ki tudja, talán a való életben is hasonlítunk egymásra...
)
Készlet-felderítés: nyilván rá lehet rendelés előtt kérdezni, de sajnos semmi nem garantálja, hogy tényleg legyen nekik raktáron, amikor azt mondják, hogy van.
("Bocs, pont előtted 2 perccel vitték el az utolsó darabot...")
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
válasz
attila199207 #24146 üzenetére
A lítiumos akkumulátoroknál - ami ezekben a power bank eszközökben található - nincs memória effektus.
-
b0bcat
addikt
válasz
apeelme #23764 üzenetére
a helyes szóhasználat: root-olt
Valójában ez sem helyes. Mármint nyelvileg, magyarul. A telefon ugyanis nem root-olt senkit és semmit.
A telefon root-olva van. Így helyes.
A befejezett melléknévi igeneves változat ("-t" ill. "-tt") egy mesterséges kifejezésmód - szaknyelven: "tötö nyelv" -, amit a 18. század végefelé találtak ki, amikor elterjedt az a merőben téves nézet, miszerint a "van csinálva" kifejezés magyartalan.
Akit bővebben érdekel a téma, olvassa el Szepessy Gyula Nyelvi Babonák c. könyvét.
-
b0bcat
addikt
válasz
gyuszito #23057 üzenetére
Egy 5 collos telefont már tudsz kisebb méretű tablet-ként használni, ezt tapasztalatból mondom, ráadásul egy ekkora méretű készülék még - kompromisszumok árán - telefonként is kezelhető.
Azt szoktam mondani, hogy míg egy "tepsifont" tablet-ként is tudsz használni, a legtöbb tablet-tel nem tudsz telefonálni, tehát praktikusabb lehet telefont venni, bár drágább lehet kicsivel (mondjuk egy alap, 40-50 ezres kétmagos tepsifon szemben egy 30-40 ezres már használható kategóriába eső tablet-tel).
-
b0bcat
addikt
válasz
MaCS_70 #22878 üzenetére
Ha azt nézed, hogy a kínai árhoz képest plusz 15 ezerért magyar garid van, akkor árában van. (Mármint 70-ért.) De ha azt nézed, hogy a MyAudio Series 5+ tudásának megfelelő aTAB5 40-be kerül, akkor a 70 túlzásnak tűnik (hiszen a négymagos MTK-s csudák alig drágábban mennek Kínában, mint a jobb fajta 6577-es "őskövületek").
Meg aztán Magyarországon vagyunk: 40-50-et még csak-csak "kiköhög" az ember, de a 70 ezer már egy teljesen más kategória.
Alig használtan 50-ért viszont jó vétel lesz majd (ha addig nem derül ki róla, hogy komoly szériahibákkal küszködik).
-
b0bcat
addikt
válasz
tboy93 #22815 üzenetére
"Erről a honlapról [PandaWill] már sokan rendeltek innen..."
Én pont pórul jártam velük nemrégiben.
Kifizettem egy H7100-at, de csak egy héttel később nyögték ki, hogy "bocs, nincs raktáron, de majd lesz 1 hét múlva", majd újabb 2 hét elteltével inkább visszakértem a pénzemet, és vettem egy H7100-at itthon (újonnan, de olcsóbban
).
-
b0bcat
addikt
válasz
osztraksajt #22535 üzenetére
"...a claim meg szokta hozni a küldési kedvüket."
Az én esetemben a dispute-tal való enyhe fenyegetőzés (3 hét után) is elég volt ahhoz, hogy már másnap visszaadják a pénzemet. Rohadjanak meg...
-
b0bcat
addikt
válasz
Peaceliker #22099 üzenetére
Így tedd el! Ha teljesen feltöltve tárolod, jobban veszít a kapacitásából.
-
b0bcat
addikt
Tanácsot kérnék, urak!
Találtam az Aliexpress-en 156 dollárért Star N9776-os tepsit. Teljesen beleszerettem.
Az az egyetlen gondom, hogy a különféle leírásokban 60-90 mega szabad RAM-ot írnak az adatainál gyári állapotban, ami ijesztően kevés.
Szerintetek meg merjem venni ennek ellenére?
Van valami - lehetőség szerint nem túl durva beavatkozást igénylő - eljárás, amivel megoldható némi memória felszabadítása? (Nem is értem, hogy az aTAB5-öm hogyan tudott gyári állapotban kb. 220-240 mega szabad RAM-mal rendelkezni a fél gigából ICS-sel...)
Köszönöm a válaszokat!
-
b0bcat
addikt
Sziasztok! Úgy rémlik, hogy van itt olyan fórumtárs, akinek van Star N9776-os tepsije. Megtenné, hogy ír nekem privátban? Köszönöm előre is!
És köszönöm a múltkori felajánlásokat! A feleségem egy Feiteng H7100 boldog tulajdonosa lett végül.
(Nagyon elégedettek vagyunk vele. Nagy és szép kijelző, gyors működés, bika akku, stb.
)
-
b0bcat
addikt
válasz
Peaceliker #21118 üzenetére
"pandawillel én is így jártam 2x is"
Még a tmallbox-nak írtam, hogy van-e egy bizonyos készülékük raktáron (mielőtt rákérdezés nélkül elhinném a webshop-juknak, hogy van), de válaszra sem méltattak.
A fene sem érti ezeket a kínaiakat - nem akarnak eladni?
-
b0bcat
addikt
Kedves kollégák!
A segítségeteket szeretném kérni. A PandaWill-től rendeltem 4 héttel ezelőtt egy tepsifont, amire 3 hét után untam meg a felesleges várakozást (hiszen csak rendelés UTÁN tudják kinyögni, hogy bocs, de nincs raktáron
), és inkább visszakértem tőlük a pénzemet, amit - a PayPal dispute fenyegetés hatására - már vissza is fizettek.
Igenám, de az értékes idő csak telt közben, és most már nincs elég időm Kínából telefont rendelni, mert április elejéig már nem fog ideérni, ha rendelek. Így azt kérném, hogy ha valakinek van eladósorban lévő 4,3-5,3 collos készüléke, amit legfeljebb 40 ezerért el szeretne adni, az keressen meg privátban!
Előre is köszönöm!
-
b0bcat
addikt
A Huawei Y200-am 256 mega RAM-mal ketyeg. Teljesen elégedett vagyok vele úgy, hogy összesen 2 app-ot töltöttem le rá idáig, és nem is tervezek többet. 50-60 mega szabad RAM-mal tudok gazdálkodni. Így is néha-néha kilép a böngésző, és újra kell indítani, mert elfogy a memória.
De ezzel simán együtt lehet élni, mert amúgy nagyon jó gyors a vas.
A korábbi aTAB5 (eredeti nevén DaPeng i9230+) készülékemben az 512 mega RAM-nak több mint a fele szabad volt még féltucatnyi letöltött app mellett is.
Ezzel együtt is most - az aTAB5 utódaként - egy 1 giga RAM-os készüléket (Feiteng H7100) rendeltem a biztonság kedvéért.
-
b0bcat
addikt
válasz
#40993792 #18942 üzenetére
Vagy a szolgáltatód szivat... Nekünk is volt anno olyan ügyünk, hogy nem akartak 3 napon belül hibás okostelefont cserélni, pedig törvényi kötelezettségük. Kis ráhatással végül sikerült, de sejtésem szerint nem a szervizbe került a hibás, általunk visszavitt készülék, hanem újra eladták valakinek, aki már nem akart 3 napon belül cserét, hanem belement a hosszas szervizelésbe. És most nem egy 10-20 ezer forintos készülékről beszélünk, hanem egy felsőbb kategóriásról...
-
b0bcat
addikt
válasz
Bargain #18729 üzenetére
Nagyon köszönöm a tippet!
Ez a készülék jobbnak tűnik, és minimálisan még olcsóbb is.
A sógorod ebből a webshop-ból rendelte, amit linkeltél? Érdemes innen rendelni, vagy nézzem ezt a modellt máshol szerinted?
Hálás köszönetem!
U.i.: A sógornak mennyire elég a 2100-as akku? (Nekem az előző tepsifonban MTK6575 mellett 2800-as volt, és azzal igen elégedett voltam...
)
-
b0bcat
addikt
Kedves kollégák!
Szerintetek ezzel a készülékkel nagyon mellé lehet fogni?
Max. 40 ezer Ft lenne a keret, és ennyiért máshol még nem találtam legalább 5 collos, qHD felbontású, 1 giga RAM-os, JB-s tepsifont.
Várom a véleményeket.
-
b0bcat
addikt
válasz
cappa72 #16511 üzenetére
A kérdéseknél ez van az egyik válaszukban:
1. The specs is from internet. We will double check it when it arrive.
2. It is in stock.azaz:
1. A netről van a specifikáció. Le fogjuk ellenőrizni (az adatokat), amikor megérkezik.
2. Van raktáron.Csak én érzem az ellentmondást?
Meg aztán ennyi pénzért a 16M színű IPS-ben is kételkednék.
-
b0bcat
addikt
válasz
FalconKnight #16047 üzenetére
Bátran gondolj hozzá még legalább 50%-ot...
Kínai barátaink ár-előrejelzései utólag mindig igen szerénynek bizonyulnak. Vagy a specifikáció esik (lásd Zopo 950) vagy az ár nő a másfélszeresére (lásd MTK6517-es Huawei modell, amit elsősorban a belpiacra szántak).
-
b0bcat
addikt
válasz
osztraksajt #13881 üzenetére
Az aTAB5 jelenleg 40 ezer akciósan, ami nagyon jó ajánlat ennyiért, ha a júzer meg tud barátkozni a tepsi (5 coll) mérettel. Itthon semmi mást nem adnak ilyen tudással ennyiért, valódi bolti garival.
-
b0bcat
addikt
"Azt is olvastam valahol, hogy a Changjiang egy gyártó, aki több márkát gyárt."
Nem egészen. A gyártót Actwell-nek hívják, és olyan cégeknek gyárt, mint a THL, a Zopo vagy a Changjiang. Van pl. ez az 5,7 collos tepsijük, ami THL W7, Zopo ZP950 és Changjiang N7300 néven is fut.
-
b0bcat
addikt
válasz
pmikloska #13423 üzenetére
"...azonban további előnyt nem jelent számotokra..."
További? Előny?
Semmi előnyük nem származik belőle!
Én valami ilyesmit javasolnék (nyelvtani és központozási hibákat is javítva
):
Ezek a weboldalak - saját bevallásuk szerint is - mindössze közvetítő cégek, akik segítenek a hazai, gyakorlatlan internetes vásárlóknak a kínai telefonok külföldről történő megvásárlásában. Az ilyen vásárlásoknál plusz költséggel (közvetítői felárral) kell számolnotok, míg valódi plusz szolgáltatást ezért cserébe nem kaptok, így a fórumozók meglátása szerint gazdaságosabb - és ugyanannyira biztonságos - közvetlenül a külföldi webshopoktól rendelni, amelyhez az itteni fórumozóktól (ingyenesen) kaphattok segítséget.
-
b0bcat
addikt
válasz
feca81 #13419 üzenetére
Felhívni az olvasók figyelmét arra, hogy az ilyen helyekről történő rendelés valójában* mit jelent, az nem hitelrontás. (Különben is milyen hitelük van ezeknek a vállalkozásoknak azok szemében, akiknek van akár minimális rálátásuk a témára?
)
* Ugyebár semmi plusz szolgáltatást nem kap a vásárló a felárért cserébe, hiszen saját maga is megrendelheti ugyanazt a készüléket Kínából. Sőt, ha valami probléma merül fel, el sem járhat vásárlóként, hiszen jogilag nem ő áll kapcsolatban a kínai eladóval.
Ezeket a szóban forgó cégek sem titkolják, csak alaposan el kell(ene) olvasni a szerződési feltételeket.
(Erről most beugrott a South Park "Százlábú iPad" c. epizódja.
)
-
b0bcat
addikt
válasz
pmikloska #13404 üzenetére
"Mit is beszéltünk, hogy akkor igen rövid jelöléssel/kifejezéssel mit írjak oda? Vagy csak hagyjam ki és kész?"
Nem született "megállapodás".
Szerintem a legtutibb, ha a GPS-es SoC-hoz azt írod, hogy GPS, a többihez meg nem írsz GSP-t. De ez szigorúan az én véleményem.
-
b0bcat
addikt
válasz
albinolynx #13374 üzenetére
Nem is értem, hogy miért nem szerepel az első hsz.-ben figyelmeztetés, hogy nem érdemes ezekről az oldalakról rendelni...
-
b0bcat
addikt
válasz
geriopel #13335 üzenetére
Az első generációs, egymagos modellben 8 megás kamera van (és 2800-as akku), míg a második generációs, kétmagos modellben 5 megás kamera (és elméletileg 2500-as akku). Az eltérés oka az, hogy két teljesen különböző modellről és gyártmányról beszélünk, csak azonos név alatt.
-
b0bcat
addikt
válasz
pmikloska #13250 üzenetére
"És szerinted melyiket használja az MT6515?"
A tegnap (általam) linkelt magyar oldalon azt tartalmazta a táblázat (angolul), hogy van benne GPS. ("embedded GPS"-t írtak ott.) De én nem tudhatom, hogy helyes-e ez az infó.
Szerintem a "szoftveres GPS" helyett jobb lenne a "szoftveres helymeghatározás", vagy akár "szoftveres (nem GPS-alapú) helymeghatározás".
A "GPS" szót szerintem szerencsésebb lenne kihagyni belőle.
-
b0bcat
addikt
válasz
Sir Riccio #13237 üzenetére
Miért jó az, ha letiltod? Zavar valami vizet, ha aktív, de nem teszel bele SIM-et?
(Komolyan kérdezem, nem "kötekedésből".)
-
b0bcat
addikt
válasz
Martinmentor #13225 üzenetére
Ami ezen az oldalon van írva róla, az nem hangzik rosszul (ki tudja, mennyi igaz belőle
), ám rákerestem egy másik oldalon ugyanerre a modellnévre, és lényegesen rosszabb adatokat kaptam: sokkal gyengébb proci (MTK6573), kisebb és rosszabb felbontású - természetesen nem IPS - képernyő (5,3", 800x480), negyedannyi ROM (4 giga), stb. Persze az is lehet, hogy én a régebbi generációs modell leírását találtam meg, de gyanús is lehet.
-
b0bcat
addikt
Kíváncsi leszek a 200 dolláros négymagosokra.
-
b0bcat
addikt
válasz
pmikloska #13206 üzenetére
1) A "van működtetve" kifogástalan magyar kifejezésmód. (Aki nem ért egyet ezzel, az Szepesy Gyula nyelvész professzor Nyelvi babonák c. könyvének elolvasása után jelentkezhet vitára.
)
2) Én tökéletesen megértem a gondolatmenetedet a nem GPS-alapú helymeghatározásról, de meglátásom szerint megtéveszted a téma iránt érdeklődőket azzal, ha ezt a technológiát A-GPS-nek nevezed, ha egyszer ahhoz valódi GPS modul kell.
-
b0bcat
addikt
"...a mt6577 nem bírná meghajtani "szmúsz" módon a 1280x720 pixeles és 16 millió színt megjelenítő paneleket??"
Ezt az iparban "smúzli"-nak ejtik. Saját fülemmel hallottam.
Amúgy nem szeretnék állást foglalni ebben, hogy az MTK6577 bír vagy nem bír a HD kijelzőkkel, de tény, hogy meglepődtem, amikor megnéztem a hungobungo kolléga (
) által linkelt Chigon A720 review videót, amin az látszik, hogy az amúgy is elég hosszúra nyúlt (kb. 50 mp-es) bútolás után egy darabig jól láthatóan "akad" a rendszer. Aztán "kisimul", de akkor is meglepődtem rajta, olyannyira, hogy többször is megnéztem a videót.
Ezzel most nem akarom kétségbe vonni azt, hogy az A720 egy jó telefon, csak a videóból nekem is az jött le, hogy a HD kijelző meg tudja izzasztani a 6577-et 1 giga RAM társaságában is.
Vagy én értékeltem rosszul azt, amit a videón láttam.
-
b0bcat
addikt
válasz
pojakcs #13151 üzenetére
A Google fordító szerint: "MTK Ház november 29 hírek: Ipari források szerint, TCL lesz a kezdete a december közepén a hivatalos kiadás okostelefonok felszerelt MT6589 négymagos processzorokat, és a kimenő TCLMTK6589 négymagos okostelefon lesz felszerelve 2GB RAM-mal, a képernyő mérete 4 között -4,5 inch, 720P felbontás ..." (A TCL az a vállalat, ami a mostani Alcatel márka mögött áll, ha jól tudom.)
-
b0bcat
addikt
válasz
sasa311 #13106 üzenetére
Ezzel semmi gond nincs, amíg nem nevezed ezt a technológiát A-GPS-nek, mert akkor kellene lennie benne GPS modulnak.
(Lásd én magam is írtam példát, hogy a Samsung Star is tudott ilyet, hogy cellainfók alapján tippelt pozíciót - kb. utcaszintű pontossággal.)
Amúgy itt azt találtam, hogy az MTK6515-ben is van GPS modul.
-
b0bcat
addikt
válasz
pmikloska #13104 üzenetére
"Azért írtam a GPS chip-pel szerelt processzorokhoz, hogy GPS, A-GPS, hogy lehessen érezni a különbséget, hogy azokban viszont van helymeghatározó egység."
Na de ha ez egyszer nem igaz?
(Mármint az, hogy az A-GPS nem GPS, hiszen az.)
Azt elfogadom, hogy egyes kínai kereskedők GPS-nek füllentik azt, ami nem az, sőt, még azt is el tudom képzelni, hogy A-GPS-nek nevezik az ilyesmit, de attól még ennek a - jelentős érdeklődésre számot tartó - szakmai topiknak az első hozzászólásában nem kellene ilyen valótlanságot ill. pontatlanságot állítani. Szerintem.
U.i.: Hol lehet hitelt érdemlően utánaolvasni annak, hogy melyik proci (chipset?) tartalmaz GPS-t és melyik nem?
-
b0bcat
addikt
"Az a-gps-hez nem kell gps-vevő."
Itt nem ezt írja. Idézem: "Assisted GPS, generally abbreviated as A-GPS or aGPS, is a system that can under certain conditions improve the startup performance, or time-to-first-fix (TTFF), of a GPS satellite-based positioning system." Vagyis egy olyan rendszer, ami segítheti a GPS indulását (jel-találását).
A fateless kolléga által linkelt MA írásban ez áll: "A kiegészítő GPS (Assisted GPS, röviden A-GPS vagy aGPS) talán az egyik legismertebb, hiszen számos mobiltelefonban, PDA-ban és egyéb hordozható eszközben megtaláljuk. Azonban sokszor hibásan értelmezik, vannak, akik szerint ez egyfajta „butított GPS”, illetve sokan a GPS helyettesítőjét látják benne. Ezek mindegyike hibás feltételezés. Az A-GPS ugyanis a GPS segítője, elsősorban a pozicionálás idejét gyorsítja fel jelentősen."
Nem lehet, hogy a Nokia 5800 XPressMusic készülékben igenis van GPS (csak abból a jobbik, az "assisted" fajta)? Honnan tudjuk biztosan, hogy ebben a Nokiában nincs GPS gyárilag?
Nem lehet, hogy azzal kevered, hogy egyes, GPS-szel tényleg nem rendelkező mobilok (pl. Samsung Star) tudnak cellainformációk alapján pozíciót megtippelni (néha egészen jó közelítéssel)?
-
b0bcat
addikt
válasz
fateless #13092 üzenetére
Ez esetben érdemes lehet javítani az első hsz.-t, az alapján ugyanis olyan érzése támadhat az olvasónak, hogy az A-GPS-t tudó procik "normál" GPS-szel nem rendelkeznek, ami ezek szerint egyszerűen nem fedi a valóságot.
pmikloska kolléga minden bizonnyal örömmel javítja a leírást.
-
b0bcat
addikt
válasz
pmikloska #13086 üzenetére
Én nem értem az első hsz.-ben a procik felsorolásánál a GPS/A-GPS megkülönböztetést. Most akkor az A-GPS azt jelentené, hogy "sima" GPS funkció nincs ezeknél? Újra elolvastam a Wikipédián az A-GPS-ről szóló bejegyzést, de nekem továbbra is az jön le belőle, hogy az egy továbbfejlesztett GPS megoldás, nem pedig az, hogy nem "valódi." Kérem, valaki világosítson meg!
-
b0bcat
addikt
válasz
szabof1 #13046 üzenetére
Erről eszembe jutott, hogy a napokban olvastam a GizChina oldalon, hogy a várva-várt ZP950 (már amennyiben tényleg ez az a bizonyos "Leader Max") közel nem tud annyit, mint amit rebesgettek róla.
Négymagos helyett "sima kétmagos" proci (6577), 2 giga RAM helyett 1 giga, full HD helyett "sima" HD képernyő. Így már nem akkor durranás mindez 250 USD körül.
(Senki ne értsen félre: a Zopo márka - a tulajok egybehangzó véleménye alapján - nagyon jó, ezzel most nem a márkát akartam pocskondiázni.
)
BTW, a Huawei 8830 is felbukkant az Aliexpress-en, de még mindig jóval drágább (104 helyett 155 USD), mint amit a hírekben írtak. Ja, és a leírásban 6515 szerepel, tehát ennyit a kétmagos prociról (6517)...
-
b0bcat
addikt
-
b0bcat
addikt
LámaZ: Szerintem félreértettél. Nem az a kérdés, hogy honnan kap majd áramot az akku, hanem az, hogy milyen "foglalaton" keresztül tudom az okostöltővel tölteni. Ehhez kellene egy olyan adapter, amely az egyik végén a telefon akkuhoz kapcsolódik, a másik végén pedig a töltőhöz (ehhez mindössze egy (+) és egy (-) vezeték kell).
oris: Köszi a tippet!
Sir Csimbók: Ennyiért egy próbát megér, nem?
-
b0bcat
addikt
Én is hasonló cípőben járok. Annyit sikerült kiderítenem, hogy a Samsung Note-féle stylus nem jó más modellekhez, mert az konduktív technológiát használ (miután egy Wacom tábla van beépítve a Note-ba, a stylus pedig egy Wacom-ceruza valójában), "sima" kapacitív ceruzát pedig csak bumszli-végűt találtam. Ilyen utóbbim nekem is van, és bár nem rossz, közel nem olyan precíz, mint amit szeretnék.
(Emlékeim szerint a rezisztív képernyős Palm PDA-m ceruzájával pontosabban lehetett gépelni...)
Tehát csatlakoznék hozzád: vékony hegyű kapacitív stylus-t keresek.
-
b0bcat
addikt
"MT6517 is like a twin of MT6577 in terms of its architecture, chips, and features. The performance is not very different from MTK MT6577's." (még mindig innen)
Bízva abban, hogy a hivatkozott forrás szerzője tisztában van a dolgokkal, én maradok a "kistestvér" megfogalmazásnál (és nem erőltetem az "ikertestvér"-t).
beers: Ahogy a webshop-okat nézegettem, kb. másfélszer annyiba kerülnek a 6577-tel szerelt készülékek (bár valamivel többet is tudnak). Nekem mindenesetre megmozgatta a fantáziámat a Huawei T8830.
-
b0bcat
addikt
Szerintetek egy ilyet elkoboznának "hamisítvány" jelszóval?
Tényleg, ilyenkor - amikor elkoboznak valamit, mert szerintük hamisítvány - mi történik? A vásárló bebukta az összeget, mert visszajelzik az eladónak, hogy köszi, megkaptuk, de elkoboztuk?
-
b0bcat
addikt
válasz
hunaqua #12550 üzenetére
Ez tiszta sor lenne, csakhogy ezeknél, akikről most beszélünk, nincs semmi raktáron, hanem megrendelik a te címedre a cuccot, és kész.
Ugyanúgy előfordulhat, hogy a kínai nem küldi a cuccot, vagy csak késve. És akkor te nem is tudsz eljárni a PP-nél, hiszen nem te fizettél.
-
b0bcat
addikt
válasz
sasa311 #12548 üzenetére
Magánemberként nem is tudna számlát adni, így garanciát sem vállalhatna.
De nem is ez a szörnyű, hanem hogy vannak, akik vásárolnak az ilyenektől.
Pedig ha már van internetjük, és kicsit - de tényleg minimálisan - utánaolvasnának a dolognak, kiderülne, hogy ők maguk is jóval olcsóbban hozzá tudnának jutni.
-
b0bcat
addikt
Ezt a boltot ismerjük?
Úgy olvasom az utóbbi napokban, hogy a közeljövőben lesznek érdekes átrendeződések a kínai telefonok frontján, az alsóbb árszegmensben is (gondolok itt a négymagos MTK procikra és a 6517-re az alsó kategóriában).
Ez mondjuk mindenkinek jó lehet: a 6575/6577 szériák ára csökkenhet az újdonságok fényében.
U.i.: Feltévedtem ma a vaterkára. Csak nekem szúrja a szemem, hogy egyes "kereskedők" milyen irreális áron kínálják az általunk ismert webshop-okból - gari és minden egyéb felelősség nélkül - rendelendő portékájukat (legyen az dual SIM mobil vagy tablet)?
-
b0bcat
addikt
válasz
RexpecT #12526 üzenetére
Ha ez a "Leader Max", akkor ezt én is nemrégiben linkeltem. De úgy látom, sok bizonytalanság még: a kamera felbontása 8-13 megapixel között mozog, a képernyőé sima és full HD között, a RAM-ot hol 1, hol 2 gigának írják, stb., az árát pedig az általam talált forrás 256 dollárra tippelte.
-
b0bcat
addikt
Itt azt írják, hogy már decemberben lesz "olcsó" négymagos kínai telefon, miután elérhetővé válik az MTK6589 CPU.
A közel 10 ezer pontos AnTuTu eredmény nem hangzik rosszul. Meg a Zopo Leader Max (5,7" full HD kijelző, 2 giga RAM) kb. 250 dolláros nyitóára sem.
-
b0bcat
addikt
válasz
csongi #12267 üzenetére
Garantáltan adómentesen sehonnan. Ha ugyanis az EU-n belülről jön, akkor az abban az országban érvényes áfát kell megfizetned, ahonnan vásárolod. (A vételárban benne lesz az áfa eleve.) Ilyen esetben nem kell itthon plusz terheket fizetned (hiszen "határokon belül" mozgott az áru).
Ha az EU-n kívülről jön, akkor 22 ajró értékig (postaköltséggel együtt!) nem kell semmit fizetni rá pluszban, 22 és 150 ajró között a 27% áfát kell fizetned, 150 ajró felett pedig az áfát plusz a 2,5% vámot is. (A 2,5% szerintem 3,2%, én ugyanis ezt láttam mindig kiírva az Orczy téren, de lehet, hogy azóta változott, mert mindenki 2,5-et ír...
)
Szóval ez nem boltfüggő.
Nincs olyan bolt, ahonnan rendelve tutira megúszod a plusz terhek kifizetését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Örülhetnek a tankok szerelmesei, jön a Spearhead 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged