Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Telekom mobilszolgáltatások
- Macrodroid
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Aktív témák
-
TRob1
veterán
Én amennyit sms-ezek, tőlem aztán lehetne 1 karakter is 1 sms
Csak próbaképp volt fenn, de ha jól emlékszem, csak a nagy betűknél, és csak a jobbra dőlő ékezetűeknél csinálta, elküldeni nem küldtem el, csak próbálgattam. Handcentnél viszont nem csinálja ezt (legalábbis nálam nem, mert vkinél igen).
De nekem inkább az a furcsa, ha más progi (pl. a fent említett Handcent) meg "normálisan" kezeli ezeket a karaktereket, mivel mióta csak léteznek a jobbra dőlő ékezetek, voltak ilyen problémák, Nokiánál, Samsungnál, Sony-nál...stb. is.1-2 idézet régebbről:
"Az unicode SMS küldése közismerten betünként 2 byte-on kerül küldésre"
"az umlautos és néhány ékezetes karakter átmegy 1 byte-on is""Nokiánál ha ékezetes betűket használok miért küldi el több sms-ben?" --> "Mert ékezetesnél Unicode formátumban küldi úgy pedig csak 70 karakter fér bel egy SMS-be" --> "Egy kicsit leegyszerűsítve az előző, választ (ami egyébként tökéletes)
Amikor az sms szabványt kitalálták, nem kalkuláltak az országonként eltérő egyedi karakterekkel (mint nálunk pl az ékezetes betűk) és amikor erre szükség lett, utólag integrálták bele a már meglévő rendszerbe, ennek eredményeképpen az ékezetes betűk 2-3 karakter helyet is foglalnak, de te ebből nem érzékelsz semmit, csak azt, hogy több sms-ben küldi el."És még lehetne folytatni, sőt, 2003-ban már voltak ezek a problémák. Egy érdekesség: [link]
Aktív témák
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Linux Mint
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Battlefield 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7 Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1035G4 8/256 Retina
- Garmin Fenix 6X Pro
- AMD Ryzen 7 5800X3D + ASUS ROG STRIX B550-A + Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz
- Bluetti AC70 1000W Power Station
- Erős gamer PC Ryzen 7 5800X / RX 6900 XT / Asus Prime B450-Plus / Jonsbo MOD 3 550 000 Ft
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi 15 Ultra 5G 16GB / 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- S. Mario PC! Hogy fusson a Super Mario! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3852, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-K Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csak próbaképp volt fenn, de ha jól emlékszem, csak a nagy betűknél, és csak a jobbra dőlő ékezetűeknél csinálta, elküldeni nem küldtem el, csak próbálgattam. Handcentnél viszont nem csinálja ezt (legalábbis nálam nem, mert vkinél igen).