- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
Mr X
veterán
válasz
rum-cajsz #30220 üzenetére
Nem tudsz csak úgy accot váltani. Ahhoz reset kell, de akkor az appok is mennek a levesbe.
Van hekkelős megoldás, illetve Blade-en volt, de macerás. És az appokkal nem tudom, ebben az esetben mi történik.
Cindercone82:
Ha az appok fontosak, akkor inkább a levelezésed helyezd át másik címre.
-
Mr X
veterán
válasz
F-ECT$ #29921 üzenetére
Ez sem olyan túl erős használat, 3 órát ment a kijelző, és app alig fogyasztott valamit..
A 30%-os hirtelen esés csak egy hasraütésből született szám volt, bár nem alaptalan, minden eddig általam használt Samsung mobil ezt játszotta. 90 órányi készenlét után, ami alatt 33% merülést jelez, még lehet, hogy keveset is mondtam.
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
válasz
frensys #29820 üzenetére
Végülis azért vesszük, hogy használjuk.
A napi töltés is belefér, gondolom mindenki alszik minden nap, akkor ráér töltődni. Ha nem is alszik naponta, csak jár konnektor-közelben legalább naponta egyszer.
Én mondjuk nem használok semmi csillivilli cuccot, még időjárás-figyelőt sem, de nem azért, mert meríti a telefont, hanem mert nem kell.
-
Mr X
veterán
válasz
sunahunter #29137 üzenetére
Van több megoldás is, kezdve azzal, hogy system appokat gyomlál és azok helyére bepakolja a progikat. De a haladó ismeretek kellenek, és az itt nincs meg. Így inkább nem javaslom.
-
Mr X
veterán
válasz
idegenufo #29123 üzenetére
Ne legyél már ennyire teszetosza. Bemész ide:
Beállítások - Alkalmazások - Alkalmazások kezelése
Rányomsz az appok nevére, és a megjelenő képernyőn, ha aktív az "áthelyezés SD-re" gomb, ráböksz, és át is rakja a kártyára. Nem mindent enged, de a legtöbbet igen.
Widgetet használó appoknál és olyanoknál, aminek folyton futnia kell (SMS kezelő pl.) ne alkalmazd! De játékokat, ilyesmit nyugodtan átrakhatsz.
-
-
Mr X
veterán
Értesítésekből is van több. Ha a bejövőknél veszed ki a pipát, nem fog se hangot adni, se kis ablakot feldobni új sms-nél.
Alapértelmezettnek úgy teheted be, hogy a telefonkönyvben egy kontaktnál ráböksz az sms írásra, aztán a felugró ablakban bepipálod az alapértelmezettet, és ráböksz a Handcent-re.
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
válasz
idegenufo #28940 üzenetére
Akkor indult el a process, nem fut azóta aktívan. Csak az indulási idejét jelzi. Vagyis például elindul, aztán el is megy háttérbe, nem eszik semmit. De mivel elindult, a számláló menni fog.
Amúgy más rendszereken is ugyanúgy futnak a háttérben a processek, csak nem jelzi ki. Ennyi a különbség, hogy itt látod is.
-
Mr X
veterán
válasz
idegenufo #28927 üzenetére
Task killert ne használj, cska ha beragadt folyamatot akarsz lelőni. Androidon a rendszer szerves része, hogy bizonyos szolgáltatások futnak a háttérben. De nem aktív a legtöbb, nem fogja lezabálni az akksid.
A task killerek használatával csak kilövöd a folyamatot, ami aztán megint elindul, ezzel processzort és akkut használva.
-
Mr X
veterán
válasz
atillaahun #28635 üzenetére
Azt még asszem olvastam, valami hekkelt verzió, amivel kb. alig megy valami, ezért nem is említettem.
-
Mr X
veterán
válasz
aimettirlz #28623 üzenetére
Nem nagy cucc, ha alaposan elolvasod, nincs gond.
-
Mr X
veterán
válasz
aimettirlz #28619 üzenetére
-
Mr X
veterán
válasz
aimettirlz #28614 üzenetére
Milyen telefonod van?
Mirofonozás kimarad, asszony már alszik.
szerk:
Ja látom, Arc S. Mindjárt adok linket.
-
Mr X
veterán
válasz
aimettirlz #28612 üzenetére
Sony sync a felhőbe szinkronizált pár dolgot a telóról, de megszűnt a szolgáltatás.
Root nem nagy cucc, és pont az ilyen dolgok miatt szoktam én is megcsinálni. Kigyomlálom, ami nekem nem kell.
-
Mr X
veterán
válasz
aimettirlz #28604 üzenetére
3D digital weather widget 3,5mb - óra widget, te raktad fel gondolom
battery widget 2,5mb (kapásból százalékosan írja ki a felső sávban) - ezt is
advanced task killer 17mb - na ez nem kell
crash monitor 3,6mb ??? - összeomlás figyelő, rendszerfolyamat
telepítővarázsló 1,6mb ??? mindenhez? - rendszerfolyamat, de root-tal törölhető
protectedmediascanner 1,5mb ??? - rendszerfolyamat, sd kártya tartalmát figyeli
update center 2,4mb ??? frissítések figyelő szolgáltatás? - rendszerfolyamat
devicemonitor 2,9mb ??? csatlakoztatott eszköz figyelő szolg? - rendszerfolyamat
facebook 14mb kliens -ha nem kell, törölhető az app
google-szolgáltatások 7,6mb gondolom email klienshez... - rendszerfolyamat, nem törölhető
hívásnapló bővítmény 1,9mb ez gondolom a kistelefonkönyv widget - rendszerfolyamat
zene 4,7mb alap player widget - nem csak a widget, maga az app is, megjegyzi, hol tartottál
adatfigyelő 4,6mb adatforgalom számláló widget - rendszerfolyamat
sony ericsson sync 3mb ??? géppel való szink? - rootal törölhető, már nem működő szolg.
kedvencek és hívásnapló 2,5mb ??? - kedvencek widget
állapotváltás 2,3mb wifi bluetooth 3G widget allinone - kapcsoló widget
secureclockservice 1,9mb ??? - óra
koi free 13mb mozgó háttér
nemzetközi billentyűzet 5mb ??? alapbill? - rendszerfolyamat, billentyűzet -
Mr X
veterán
válasz
aimettirlz #28600 üzenetére
Az a folyamattól függ. A billentyűzet vagy a Market process-e például kell oda. Ha nem facebook-ozol mobilról, akkor a FB app törlésével nem fog futni a folyamat sem.
De én nem törölgetnék. Ezek a processek ott vannak a memóriában, de csak a háttérben, processzoridőt nem igazán eszik a legtöbbje. Tehát szerintem elférnek.
De ha tényleg zavarnak, akkor akkuhasználati statisztikáknál látod, mi eszik sokat.
-
Mr X
veterán
válasz
aimettirlz #28596 üzenetére
Te kevered a memóriát és a tárhelyet. A telepítéssel a tárhely fogy, a memóriát a futó appok eszik meg.
Ha valamit átraksz SD-re, attől néhány adat még a belső tárhelyen marad, teljes mértékben nem tud SD-ről futni.
Nem tudom, összeszedték-e valahol, hogy melyik folyamat mi? de ha leírod, melyik érdekel, biztos meg tudja itt válaszolni valaki közülünk.
Ha valami úgy gondolja, hogy futnia kell, azt hiába lövöd ki, mert ahogy TRob1 is írta, újra el fog indulni, ezzel processzor és akkuidőt eszik.
-
Mr X
veterán
válasz
aimettirlz #28593 üzenetére
Task killert ne használj, cska ha beragadt folyamatot akarsz lelőni. Androidon a rendszer szerves része, hogy bizonyos szolgáltatások futnak a háttérben. De nem aktív a legtöbb, nem fogja lezabálni az akksid.
Az alkalmazások letöltése nem szól bele a szabad memóriába, csak a tárhelyed fogy tőle.
A widgetek folyamatosan futnak, így ott lesznek a memóriában.
-
Mr X
veterán
válasz
pockos13 #28496 üzenetére
Akkor próbáljunk ki valamit. A Go SMS account beállításainál kapcsolj ki minden fiókot (SIM, telefon, gmail). Ekkor elvileg egy darab névjegyet sem szabad látnod. Ha ez megvan, kapcsold vissza csak és kizárólag a telefon névjegyeidet.
Nem importáltad telefonra a FB kontaktjaidat, csak szinkronizáltad, ugye?
szerk:
Látom, megoldottad. mi volt a hiba?
-
Mr X
veterán
válasz
engine88 #28071 üzenetére
A Galaxy Tab-é például 1024x600, ha jól rémlik. A képarány a lényeg. A tied 4:3-as, az androidos kütyük más képarányt használnak. Bár nem tudom, hogy emiatt tilt egy egy app, vagy csak kisebb területen futna.
Közben megnéztem, a Galaxy Note-é 1280x800, az meg valahol a telefon és a tablet között van.
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
Nekem a Blade kábele elejétől fogva ezt csinálta, asszony Ace-éhez való kábellel nem volt gond. A csatival van gebasz tippre.
Az általam vázolt dolog persze csak akkor érvényes, ha van otthon wifi router. Az mindegy, mivel kapcsolódik a pc, csak legyen wifi router a telefonnak.
-
Mr X
veterán
Nekem is volt ilyen, a kábel volt a ludas nálam.
De egyébként csinálhatod azt is, hogy a pc-den megosztasz egy mappát, oda bemásolod a telefonra szánt cuccokat, aztán telóról pl. ES File Explorerrel wifin keresztül csatlakozol a pc-s megosztásodhoz, és wifin másolod át. Így kikerülöd a kábeles gondokat.
-
Mr X
veterán
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- DJI topic
- Autós topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- PlayStation 5
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Precision 3480 27% 14" FHD IPS i7-1370P 32GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Apple watch Ultra 2 megkímélt akku 100% 2025.08.25.Apple jótállás beszámítok!
- Precision 3580 27% 15.6" FHD IPS i7-1360P RTX A500 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Intel Core i5-13500 OEM
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged