- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Necc
addikt
És ha weben keresztül akarod feltelepíteni, ír kompatibilis készüléket?
Érdekes nálam engedi telepíteni mind a telóra, mind a mediabox-ra pedig a mediabox-al sok alkalmazás kötsögösködik
Van egy olyan érzésem, hogy ez is egy olyan app, amit (lustaságból?) csak ARMv7 -es procikon engednek telepíteni/futtatni... -
Necc
addikt
válasz
Ryder1 #42225 üzenetére
A kerdes az, hogy milyen idojaras widget kell? Alapvetoen 2 fajta van divatban:
A) widget elorejelzessel
- oras lebontasu elorejelzes: Palmary Weather
- napi lebontasu: accuweather for android
B) batarinagy ora, es agy aprocska eppen aktualis idojaras kijelzes (ilyet nem hasznalok ugyhogy passz), de a widget nem jelez eloreErtelemszeruen a ketto kevereke is elofordulhat.
-
Necc
addikt
válasz
spiritex #42206 üzenetére
Ha elfogy az összes rendelkezésre álló memória, akkor az android rendszer nemes egyszerűséggel kiüti az alkalmazást (forceclose), de nem omlik össze.
Én inkább arra gyanakszom, hogy a szuperolcsó (és szuperelavult) ARMv6 -os processzort a kis kínaiak bizony a gyártó által megadott specifikációk felett járatják.
Ehez persze ismerni kell hogy pontosan milyen processzorchip van a tabletben, és mennyi a gyártó által megadott órajel ÉS feszültség érték. -
Necc
addikt
Ilyen csak régi verzióval fordult elő (warezolt?
), az új verzióval már biztonságos a 2irányú szinkronizáció.
Javaslom vedd fel a fejlesztővel a kapcsolatot, miután sikerült megfigyelned pontosan milyen lépésekkel történik az adatvesztés, illetve lehetőleg ne legyen más dropboxot használó alkalmazás fent (pl. a TI backup se használhat nálam dropboxot, azt a mappát is dropsync-el szinkronizálom). -
Necc
addikt
Na, pont lejárt a szerkesztési idő, de ha megnézed az én esetemben 1GB ROM és 512MB RAM van a készülékben, a felső képen láthatod a system ROM-ot és a felhasználói (belső) memóriát, 400MB és 420MB, a kettőt összeadva nem jön ki az 1GB, de az alsó képen ahol ki vannak listázva a partíciók már más a helyzet, ha összeadod, 927.5MB jön ki, ami már majdnem kiadja az 1GB-ot (972.554.240B; a gyártók előszeretettel szeretnek számolni 1000-el 1024 helyet...)
A memóriakártya/memóriakártyák elvileg az összes androidos készülék alatt a /dev/block/mmcblkXpY alatt található, ahol X a memóriakártya sorszáma (0-tól indul), Y pedig a partíció sorszáma (1-től indul).
-
Necc
addikt
válasz
spiritex #42171 üzenetére
Üdv.
Nem tudom mennyire vannak linux alapismereteid, így röviden:
Míg windowsnál betűjele van minden egység minden partíciójának, addig linux alatt úgymond minden a root meghajtó (ami nemes egyszerűséggel csak egy "/" jel) egyik alkönyvtára, példakép az SD kártya a legtöbb androidos készülék alatt a /sdcard vagy /mnt/sdcard mappát takarja.Ha a specifikációd alapján 4GB ROM és 512MB RAM van a készülékedben, akkor abban biztosan annyi is van.
Ahogy PC-n a merevlemezedet feldarabolhatod partíciókra, ugyanúgy megteszik a gyártók ezt a 4GB belső memóriával is:- egyrészt van az ún. "firmware" avagy rendszer ROM a /system partíció. Ez a partíció alapesetben szigorúan read only, azaz csak olvasható. (Flasheléskor lehet csak írni vagy ha rootolod a telefonod és felülbírálod), ennek mennyiségét alapesetben nem látod.
- másrészt van a felhasználói memória, ide kerülnek az összes általad telepített alkalmazások, és azok adatai ez a /data partíció, esetedben ez az a bizonyos 504MB-os partíció
- van még egy harmadik partíció, ez maga a root partíció "/", ezt az android a gyakorlatban nemigazán használja ki, méretét sokszor nem adják meg és csak rendszerdiagnosztika alkalmazással lehet medtuni a méretét, típusa ext2
- néhány esetben van még egy partíció, ez nem más mint a swap vagy cache, nem minden android alkalmazza (kernelfüggő!), míg windowsnál ez ált. egy önálló fájl addig linux alatt dedikált partíció van erre, csatolási pontja swapnak nincs, cachenek /cache.
- néhány esetben a belső memória egy része úgy van csatolva a rendszerhez, mintha az egy memóriakártya lenne, esetedben gondolom ez az USB tár
És ugyebár van maga a RAM, ami esetedben 512MB, ez fizikailag ott is van, de ez is több felé van osztva:
- maga a GPU lecsíp magának ebből a mennyiségből kijelző felbontásától függően pár MB-ot, ha az nem rendelkezik önálló VRAM-mal. (hasonlóképpen mint az intel integrált nagyipari hulladékai)
- a linux alrendszer használ magának valamekkora mennyiséget, ez erősen változó lehet, általában 100-200MB között van. Ez a mennyiség szorgosan rejtve van a felhasználó elől.
- a maradék memória pedig a felhasználói memória amit a különböző JAVA alkalmazások használhatnak, csak ezt a mennyiséget láthatod te is "Futó" címszó alatt (a teljes mennyiséget lekérheted itt is a "free" paranccsal
Vizuális segédlet:
TI backup GUI kijelzése a belső memóriáról:
Teljes kép: [link]Memória kijelzése a "free" paranccsal, partíciók és csatolási pontok kijelzése a df paranccsal (picit káoszos de a lényeget kiemeltem):
Teljes kép: [link] -
Necc
addikt
válasz
cintula187 #41946 üzenetére
Szolgáltatás fut a háttérben?
Terminálba (nem kell root): ps -a |grep com.imdbHa fut akkor lehet hogy a go launcher nem szereti, ha nem fut akkor valószínűleg az android zárja be mert betelt a memória.
-
Necc
addikt
válasz
petipetya #41917 üzenetére
Jó most oké hogy én kideríthetem hogy egy szám hordozott vagy sem, minden szolgáltatónak van egy saját központi száma ahol ez ingyenesen lekérhető, ezzel tisztába voltam, a kérdés inkább arra vezethető vissza, hogy ezt a lekérést te hogyan tudnád beépíteni egy alkalmazásba?
-
Necc
addikt
Én még azért se raknám fel.
A mai mobilokon az IGAZI antivírus = emberi agy + olvasási képesség.
Sajnos a kettő közül az utóbbival nemigen szokott rendelkezni a jónép, pedig nagyon egyszerű a kártékony programokat elkerülni:
1) megbízható forrásból telepítsünk (play store)
2) olvassuk el mi a rákra kér engedélyeket az alkalmazás! (a read contacts/sms + net usage eleve legyen rettentően gyanús, pláne pl. egy időjárás alkalmazásnál!)
3) lehetőleg használjunk tűzfalat, alapból tiltsuk le az alkalmazások nethozzáférését, és mi magunk engedélyezzük amit akarunk. Annak ellenére hogy szinte az összes tűzfal csak az iptables-ben turkál, jobb mint a semmi.
4) józan paraszti ész: ha a banki ügyeidet is mobilról intézed, azt értelemszerűen csak böngészőn keresztül tedd https kapcsolat mellett, ne pedig mindenféle "app"-al ezt is... -
Necc
addikt
válasz
aminat #41889 üzenetére
A build.prop fajl alapjan donti el a play, hogy az adott tartalom elerheto-e az adott fogyaszto szamara, vagy sem.
A megallapitas tortenhet maga a keszulek szerint, gyarto szerint, vagy a feltuntetett regio szerint.
Van egy olyan keszulekem, aminel a gyartok kinat jeloltek meg celregionak annak ellenere, hogy maga a keszulek itthon, hivatalosan forgalmazott... Mondanom se kell, kong az uressegtol a market, es minden alkalmazast trukkozessel kell feltelepitenem (SE telora letolt -> progival APK letrehoz -> "kinai" keszulekre APK rarak es futtat -> tadaaa), de szerencsere erre csak ritkan rakok barmit, vagy nyulok hozza, igy nem veszes.
-
Necc
addikt
válasz
blt.62 #41861 üzenetére
Az a gond, hogy az android 2.2 vagy 2.3 ota nincs lehetoseg a hivasok szoftveres elutasitasara, a hivast minden esetben fogadni kell, es csak ez utan lehet azt megszakitani.
A hivo fel elkerulhetetlenul fog hallani egy-ket kicsongest, es te is fogsz hallani minden esetben valami kis csippanast, max. 1 masodperces csorgest, ez elkerulhetetlen.
Vagyis elkerulheto: root.
-
Necc
addikt
válasz
atillaahun #41657 üzenetére
-
Necc
addikt
válasz
aakosch #41359 üzenetére
Ha ugyanazt a rendszert akarod visszaállítani, akkor oda bizony nandroid backup kell. (Ez állítja vissza a /system, /data és root partíciókat teljes egészében a mentés pillanatában készített állapotra.)
Ennek használata teljesen telefon specifikus, a google most jó barátod lesz.TI backup kizárólag az alkalmazásokról és az alkalmazásadatokról készít mentést (/data illetve /mnt/sdcard partícióra telepített alkalmazások, illetve bizonyos /system partícióra mentett alkalmazásokról is lehet, bár ez utóbbit ésszel), a lényeg, hogy ez nem fogja visszaállítani neked a komplett rendszert egy bizonyos adott időpontra. Erre csak a nandroid képes.
Erről jut eszembe nandroid mentésnél a link2SD-vel SD ext partícióra átpakolt alkalmazásokról is készül mentés, vagy a nandroid csak a symlinkeket menti le?
-
Necc
addikt
Keresek ertelmesen kinezo magyar nyelvu idojaras widgetet mediabox keszulekre (borg verzio 2.3.4).
Sajnos a market egy tucatot nem enged telepiteni, igy "pusimusi" telepitocim is jol jonne (nem akarok kulon alkalmazasbolt appot felrakni emiatt mint pl. getjar). -
Necc
addikt
válasz
toth_janika #40498 üzenetére
Még egyszer se botlottam ilyenbe, legfeljebb alig pár KB-os config fálj maradt hátra vagy a user által elvégzett mentések a programon keresztül.
-
Necc
addikt
-
Necc
addikt
Anno mikor kezembe vettem első androidos telefonomat és elkezdtem vele ismerkedni, a legelső dolgom volt hogy megoldást keressek a lockscreen root nélküli kiütésére, és azóta úgy is működik a cucc.
Hátránya persze van neki, néha már oldódott így is fel a képernyő és életre kelt a telefon a zsebemben (vékony zseb miatt reagált a combomra), azóta a kijelzőt kifelé fordítva rakom a készüléket a zsebembe.
#40411: nem kell az összes létező alkalmazást végigvenni, elég egy statisztikát felállítani.
Ez egy picit olyan dolog mint pl. "mennyi okostelefon van a hazai piacon", most nem fogod megkérdezni minden egyes embertől hogy "hé figyu okostelód van?"
-
Necc
addikt
válasz
darvinya #40398 üzenetére
Mondatom első fele: "ha normálisan meg van írva" és bár nem tettem, de ezt erősen kellett volna nyomatékosítanom.
Az ilyen ismeretlen fejlesztőknél, vagy magánemberek hobbiból megírt alkalmazásainál (amiből azért dögivel van marketen, sőt a market 90%-a ilyenből áll, aka "tákolmányokból") pedig garantáltan előfordul ilyen aksileszívásos történet, vagy pislogsz hogy 1 nap után több 100 megát forgalmaz a telefon, "mítikus módon" bekapcsolgat a GPS lokalizáció, rootot igénylő alkalmazásoknál újraindulgat vagy érthetetlenül belassul a telefon, ritkább esetben téglásodik, stb...
Még a legmegbízhatóbb(nak) tartott fejlesztőknél is előfordul hogy valamit optimalizálatlanul dobnak ki, számomra a mai napig a legtipikusabb példa az IM+ progi, ami még lekapcsolt adathálózat mellett (wifi, mobilnet tiltva) is leszívja fél nap alatt az aksit mert "kifelejtették" belőle az ilyen jellegű energiatakarékos funkciókat.
Szóval igen, nagyon meg kell néznie az embernek mit is telepít a marketről, az esetek túlnyomó többségénél nem a hardverrel vagy az OS-el van a probléma, hanem a "szoftverrel", azaz a tákolmánnyal, és erős tapasztalatból tudom, hogy a live wallpaperek legjava pont ilyen tákolmány és nem is csodálom emiatt hogy a legtöbb emberben ki is alakult az a tévhit hogy a "live wallpaper lezabálja az aksit".
Hab a tortán hogy rengeteg esetben ilyen tákolmányokért sokaknak még van bőr a pofájukon pénzt is elkérni, de ez már off.
-
Necc
addikt
válasz
darvinya #40394 üzenetére
Ha normálisan meg van írva a live wallpaper, és a megfelelő hardver is alatta van (azaz OpenGL(ES) wallpaperhez 3D gyorsító is van és nem szoftveresen erőlködik valamit a rendszer) akkor az egyetlen dolog amit "fogyaszt" az valamennyi plusz RAM, amúgy észre nem vehető az üzemidő, vagy a rendszer általános sebességén bekövetkező csökkenés.
Viszont ha kevés a RAM akkor a live wallpaper visszatöltése hatással van a rendszer válaszidejére. Más hátránya nincs.
-
Necc
addikt
Ja meg egy noob kérdés: android 4.0.3 alatt hogyan lehet kirakni widgetet a főképernyőre?
-
Necc
addikt
Üdv.
Olyan IRC klienst keresek, ami:
1) szerverhez csatlakozáskor le tud futtatni előre beírt parancsokat
2) van névkiegészítő gomb (pl beütöm a nick első pár karakterét és billentyűleütésre kiegészíti azt)Amilyen klienseket feltettem eddig az első feltételnek gond nélkül megfeleltek, de a másodiknak nem.
-
Necc
addikt
válasz
engine88 #38270 üzenetére
En kevesebbet mondok, 250-500MB.
Ha nincs tulforgalmazasi dij, szerintem a kisebb is eleg, ahol en lakom a savszelessegem megfogasaval semmit se vesztek (eleve 32Kbps korul/alatt csoszog a net), es ilyen kis savszelesseggel is vigan MSN/skype-olok tovabb, frissul az idojaras widget, stb... egyedul a webbongeszes szenved csorbat, meg a multimedias tartalmak (netradio, nagyobb kepek letoltese).
-
Necc
addikt
Olyan megoldast vagy appot keresek amivel a status bar jobb felso sarkabol lehetne eltuntetni a dolgokat mint pl. ora, aksi toltottseg jelzo, gyari ebreszto emlekeztetoje, stb.
-
Necc
addikt
Bocs, a női agy számára könnyebben értelmezhető változatot írtam le.
#34094+34095: én már nem egyszer leveleztem egyik (fizetős) app fejlesztőjével, és eddig 3 dolgot kértem tőle. 2 alkalommal alig egy hétre rá már ott volt a marketen a frissítés a plusz funkcióval amit kértem tőle, a 3. esetben mondta csak azt hogy bocsi túl nehezen kivitelezhető.
-
Necc
addikt
Üdv.
Olyan ingyenes biztonsági mentés programot keresek ami lementi az SMS és MMS-eket, névjegyzéket az SD kártyára és ne kelljen hozzá root.
Az se baj ha nem 1 alkalmazással oldható meg
-
Necc
addikt
válasz
Verhóó #31296 üzenetére
Mert gondolom olyan formatumban van vagy ugy van kodolva amit nem ismer fel a program.
Mivel az androidot olyan fantasztikusan irtak meg, hogy a programok nem hasznalhatnak kozos kodek pack-ot, igy 1) irsz az alkalmazas keszitojenek 2) masik lejatszot keresel ami kezeli az adott formatumot 3) konvertalsz.
-
Necc
addikt
Tud valaki egy olyan programot, ami kepes egy tavoli halozati helyet (samba) automatikusan szinkronizalni egy elore megadott helyi mappaval? Van ilyen pl. az "andsmb pro" de orulnek neki ha lenne egy ingyenes valtozata is. (lehetoleg root ne kelljen hozza)
#30745: Gondolom van a telefonodnak sajat topicja. Oda legyszi. Itt nem vagy csak nehezen tudunk telefon specifikus dolgokra valaszolni.
-
Necc
addikt
Maemlo linuxon ez mukodik, az alkalmazasok teljesen automatikusan maguktol szepen mappakba es kategoriakba rendezodnek. Ha egy alkalmazas szerinted a nem megfelelo kategoriaba sorolja be onmagat, akkor korrigalhatod.
Androidon kezd az agyamra menni nekem is, hogy tucatszamra kell nyalaznom az oldalakon mire a megfelelo alkalmazashoz erek, es a helyzet az appok szamaval csak romlik. Szerencsemre tudom legalabb ABC sorrendbe allitani oket, igy aranylag belathato idon belul megtalalom a ritkan keresett alkalmazasokat.
-
Necc
addikt
Valaki tudna nekem dobni egy leirast, hogy hogyan vagy mivel lehet eltuntetni a felso statuszsor jobb oldalarol az akumulatorral kapcsolatos infokat?
Valahol regen olvastam de akkor rootolhatatlan volt meg a droid 2.3.4 es akkor megtalaltam, de most hogy kellene, sehol se talalom -
Necc
addikt
válasz
flash- #29990 üzenetére
Elég brutális, ellopás esetén folyton visszakapcsolja a wifit/mobilnetet/GPS-t (akkor is ha a user letiltja), jelez ha ellopáskor a telefonod aksija gyenge, és ha a telefonod root-olt, akkor egy factory resetet követően is megmarad az alkalmazás és ugyanúgy küldi a GPS koordinátákat, ráadásul az alkalmazásnak egy tetszőleges vagy egy generált álnevet is adhatsz így gyanút se kelt (én "Google Backup" -nak neveztem el).
Mindemellett a programcsomag tartalmaz még jó pár hasznos dolgot (pl tűzfalat, egyedül a log funkciót hiányolom belőle de van még hívás és SMS szűrő is), bár én az antivírus modult letiltottam mert feleslegesnek tartom.
...és ingyenes
#29.994: telepítsd fel az android SDK-t, tartalmaz egy elég jól összerakott emulátort is.
-
Necc
addikt
válasz
idegenufo #29252 üzenetére
A legtobb esetben van ekezet, ha hosszan nyomod az adott karaktert.
Masfelol meg gratula, ha tonnaszamra gyartod az SMS-eket (ergo rettentoen sokat gepelsz) akkor miert nem FIZIKAI billentyuzes telefont vettel?
Azok kozul is az oldalrol kicsusztathato qwerty -s megoldasok a legjobbak.
Erintokijelzovel meg vacakolhatsz egy jo ideig mig megtanulsz rajta gepelni, de akkor se lesz olyan, mintha fizikai billentyuzeten gepelnel. -
-
Necc
addikt
Van esetleg olyan program vagy modszer, amivel egy halozati meghajtot ugy fel lehetne mappelni, hogy az rendesen egy mappa ala' lenne csatolva igy barmelyik fajlkezelo vagy program latna?
Az osszes samba client program amit eddig talaltam hasznalhatatlan ilyen szempotbol... pedig basszus egy sima "mount -u ..." parancs az egesz, es root jog se kell hozza -.-
-
Necc
addikt
válasz
Dyrtyho #21311 üzenetére
Winamp: Trash, garbage, hulladék. Nekem.
Csak egy gyári zenelejátszó más GUI-val: nem tud könyvtár szerint lejátszani, az összes zeneszámot - így a csengőhangokat is fogja és összeömleszti, kiolvassa az ID3 taget a nem .mp3 fájlokból de lejátszani már ez se tudja, de te tapicskolsz rá bőszen és nézel mint borjú az új kapura, hogy miért nem játsza le a zenét.
Köze sincs a PC-n megszokott minőségű lejátszóhoz.MortPlayer-t én is csak ajánlani tudom, egy jól összerakott, bőséges beállítási lehetőségeket kínáló alaposan testreszabható zenelejátszó ahol könyvtárak alapján vagy annak kizárásával (is) tudsz zenét lejátszani, opcionálisan telepíthető asztali widgettel vagy értesítősávos kijelzéssel. Mindezeken felül reklámmentes (kikapcsolható a beállításokban), és teljesen ingyenes, azaz nem kapsz semmi plusszt, ha megveszed a "donation" alkalmazást.
-
-
Necc
addikt
Root nélkül amúgy is vagy ez vagy semmi vagy root
#21280:
Ha kilépsz az IM+ -ból, onnantól nem kapod meg az üzeneteket csak akkor amikor legközelebb vagy visszalépsz a programba, vagy ha feljelentkezel gépről, de az ismerőseid online-ban fognak látni, és ez a felhasználókban is visszatükröződik: ők rövid időn belül választ várnának tőled.
Magyarán az IM (-> instant messaging -> azonnali üzenet) szóból az "instant" elveszti értelmét, és ez szerintem nem jó
És mielőtt (megint) ledurrogtok hogy mert melóba/suliba ez meg az és otthon ez meg az:
Ne csak a szürke hétköznapokra gondoljatok. Elég nagy szívás tud lenni amikor a dolgok pont akkor nem működnek jól, amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk.
-
Necc
addikt
Különböző IM programok használata közben (msn, skype, irc, stb) baromira jól jön ha megszakítja a netet csak azért mert most épp mondjuk játszani szeretnék egyet, vagy netán valami olyan navit/tracker progit használok ami free de reklámot nyomat be, de nem működik az A-GPS éppen mert drágasága kivágta a netet csak azért hogy ne lássak reklámot...
És ha éppen FTP-n nyomatok fel/le fájlokat a telefonra, de szeretném közben is használni akkor megint arra ügyeljek, nehogy ezt vagy azt elindítsam mert levágja a netet...Lehet hogy bizonyos felhasználói körökben van értelme, de ez így túl sok esetben lehet kompromissumos.
Azért óvatosan azzal a progival, engem nagyon NEM győzött meg:[link]
Hab a tortán, hogy a skype azonosítómat el se fogadta.
-
Necc
addikt
válasz
Nocsesz1 #21255 üzenetére
Szükséged lesz az .apk fájlra.
Nyisd meg fájlkezelővel (pl total-commander) és a /res/drawable-XXpi mappában lesz egy "icon.png" azt kell kicserélned.
Az "XX" a felbontásért felelős:
"LD": low density = alacsony felbontású (pl. 320x240)
"MD" medium density = közepes felbontású (pl. 480x320)
"HD" high density = magas felbontású (pl. 800x480)
"XD" ??extended density?? = ??ultra-magas felbontású pl. tabletek??Ha ezek után az app nem fog működni, instabil lesz a készüléked vagy netán a képedbe detonál a kijelző, felelősséget nem vállalok
#21256:
A setCPU tudtommal csak egy halálegyszerű GUI, konzol parancsokat ad ki az órajel állításához, nézz utána az xda fórumon részletekért, hátha te magad is meg tudod csinálni közönséges scriptekkel, és ha megy akkor az /etc/event.d/rc* mappába pakolva berakhatod hogy automatikusan induljon (nem tudom hogy az android hova pakolja a startup scripjeit így csak közelítő mappát írtam). -
Necc
addikt
válasz
cintula187 #21003 üzenetére
Addig okés, de nálam az alkalmazás egészen mást mond:
Nálam is a trial csomag van fent, és az frissült is tegnap, nézd meg alkalmazáson belül a licensz információkat, az a biztos.
-
Necc
addikt
válasz
cintula187 #20983 üzenetére
Elvileg az nem triál hanem 1 éves licenszt is kapsz. Legalábbis én kaptam 1 éves licenszt...
Őszintén én már rég levakartam volna a fenébe mert arra se jó, hogy a hátsómat kitöröljem vele, egy rakat warez vackot felraktam, crackelt meg tört programok hadát, és semmit se jelzett vírusosnak pedig ezért raktam fel.
De a gigngerbreak-et azonnal vírusnak jelezte és rinyált érte... érdekes ez biztos, warez appok hadai = nem vírus; csont legális rootoló app = azonnal vírus, hát a k...a anyátokat azt! Ipari hulladék a program, viszont azért hagytam csak fent, mert ellopás vagy eltűnés esetén könnyen le tudom nyomozni hol van a telefon, és nem könnyű levakarni se a programot.
Ha ezt ki tudom váltani egy másik programmal (eddig lusta voltam), már repül is le mert minden egyéb funkciója kukábavaló vagy csak az idegeimre megy.
-
Necc
addikt
-
Necc
addikt
-
Necc
addikt
válasz
zho-lee #20924 üzenetére
Kultúrált PH!-sok között ez nagyon kevés értelmetlen (troll) vitahelyzet kialakulásához
Amúgy én nem olvasom el a felhasználói véleményeket a marketen, sokszor csak idióta értelmetlenül megfogalmazott trollkodás az egész, vagy pöfeteggomba módjára benyomott "szar me nem működik!ununstal!!11!1!" szövegekkel van tarkítva az egész, mikor az esetek 90%-ában elég lett volna megcsinálni azt a bizonyos RTFM-et.
És ez fordítva is igaz, a sok zéróbrain user agyonisteníti az amúgy pocsék módon megírt, közel nulla funkcionalitású alkalmazást.De mint írtad:
"Azért veszek érintős készüléket, hogy könnyebben, gyorsabban, és szebben csinálja azt amit tud."Azzal ugye tisztában vagy, hogy az utóbbi kettő egy bizonyos szint után éles ellentétben áll egymással? És a fenti vita alapja is ez volt, hogy mi az ami már túlzottan a csillivillire megy a sebesség rovása árán.
"Inkább abban tudnátok segíteni, hogy olyan voice changer app van, ami hívás közben is üzemel?"
Beszélgetés közben tarts üres WC papír gurigát a szád elé, a hatás garantált
-
Necc
addikt
Még mindig nem értelek. Az eyecandy óra szerintem valahol itt kezdődik, ahol a túlcsicsomázott design már gátolja a gyors, könnyű és egyszerű leolvasás lehetőségét.
Ráadásul azok az órák (amikre egyébként évek óta szükségem van) hol növelik nem elhanyagolható mértékben a készülék válaszidejét? Hol generálnak azok extra animációs időt ahol a szemeid csak a csillivilli animációt bámulják a készülékkel való interakció egyértelmű hátrányára? Mert ugyebár ez is a része lenne a teljes idézetnek.Igaz, eszik a RAM-ot, de a rendszer szerint ~3.5MB-ot ami alig több, mint 1%-a a teljes "user memory" -nak, szerintem vállalható.
Igen, eszik rendszererőforrást, mert újra kell rajzolni percenként, ha az adott főképernyő aktív állapotba kerül, de mégis semmiség ahhoz képest mikor az eyecandy gömb formába préselve a júzer görgeti a listát.Akárhogy is, elrágódhatunk mi ezen az idők végtelenségéig, azon nem fog úgyse változni semmi ha a júzer eyecandizni akar a mobilján akkor eyecandy-t fogja nyomatni ezerrel, vagy a saját dolgait/szokásait megkönnyítve a funkcionalitásra fókuszál.
-
Necc
addikt
Bocs a duplapostért de a memóriakártya korrupt volt és későn vettem észre.
Szóval én így szabályzom szigorúan kézzel a dolgokat:
Ha éppen melóba vagyok, nem kell nekem wifi, mobilnet meg BT így ezeket 1 érintéssel kiütöm.
Ha végzek melóból bekapcsolom a mobilnetet és a BT-t (sztereó headset miatt), hazaérve a wifi is bekapcsolásra kerül.
Így sikerül kb. 8-9 óra alatt 40% akkuenergiát megtakarítanom és abba a gyors 1-1 tapiba se fog belesorvadni az ujjam, és így nyugodtan tudom hogy nem kontárkodik bele semmilyen 3-rd parity alkalmazás a dolgaimba és nem kapcsolja ki a dolgaimat amikor éppen kell valami, vagy be, amikor nem.
Aztaq..a következőnek le fogom méretezni a képet, nem fogtam fel agyilag hogy ekkora a 480x854 felbontás képként beszúrva a fórumba
-
Necc
addikt
Felejtsd el mindet! Kukába az ilyenekkel, csak azoknak a birkáknak jó az ilyen alkalmazás, akik maguktól egy szalmaszálat nem képesek keresztberakni a telefonon!
Ha energiát akarsz spórolni, akkor tiltsd le a wifit, mobilnetet és a BT-t amikor abszolút nem használod, és a kijelző fényerejét is szabályozd le! Este nincs szükség rá, hogy kisüsse a szemed, és most hogy vége van a nyárnak meg a verőfényes napsütésnek, nincs olyan erős napfény amit ellensúlyoznia kell a kijelzőnek.
Értelemszerűen ezekre pakolj ki widgetet így mindent villámgyorsan es tudsz intézni (mindjárt dobok ki egy példát).
Ezzel spórolsz ténylegesen energiát.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Baszus azt hittem leesik az állam!
Kérem magyarázza meg nekem valaki, hogy a rákba lehetséges az, hogy a webfelületen telepítettem egy alkalmazást a készülékre, de azon minden adatforgalmi eszközt letiltottam, és ennek ellenére azt vettem észre, hogy a kütyü fogja, bekapcsolja a wifit, feltelepíti a neten kiválasztott alkalmazást, majd ismét leüti a wifit.
Honnan a rákból tudta a kütyü hogy alkalmazást telepítek mindenféle adatkapcsolat nélkül?
Egyetlen értelmes magyarázatnak a csendes SMS fogadást tudnám felmutatni, de egy picit ebben kételkedek. -
Necc
addikt
Engem viszont erdekel mert hiaba van benne 512MB, abbol valamiert csak 300MB-ot jelez teljes memorianak, nem tudom miert, de igy hogy 212MB RAM-ot elnyelt a fold, maris mas a dolgok fekvese.
Szerk.: gyorsan dobok errol is egy screenshotot: [link]
Szerk2.: #20652: jaaaa szoval az a ~300MB az a felhasznaloi RAM (java dolgoknak) mig a maradek ~200MB pedig maga a linux rendszer altal hasznalt RAM (kernel, driverek, GUI, stb.) igy erhtetobb. Azt hittem az integralt grafikus chip kaja'l le ennyit
Akkor lehet me'g tolni neki az ipart
-
Necc
addikt
Tud valaki olyan normalis (halozatvaltaskor (wifi<>mobilnet) gyorsan valt, nem akad mint a barom, megkapom az uzeneteimet es nem veszik el a semmibe, ha ugy adodik tudok fajlt kuldeni, meg ugy altalanossagban hassznalhato) MSN klienst, ami nem zabalja cafatokra az aksit?
Eddig 4 klienst is probaltam, es mindegyik az ipari hulladek kategoriaba sorolhato, ideertve a "nagy 'fizetos' valamiket is" ime hogy mi a problemam oka:
Vagy ha nem az aksit zabalja szarra', akkor olyan hulyesegeket csinal mint:
- allandoan ujrakonnektal, szuntelenul (beejive, asszem a neve)
- szuntelenul kiloki a keszuleket 'idle' modbol (megint ez a beejive)
- nem tud a hatterben futni mert a hulye 0IQs programozo foreground alkalmazasnak programozta le es nem service-nek (messenger with you)Pedig nincsenek hatalmas igenyeim, csak egy rohadt kurva MSN kliens androidra, ami ertelmesen le van programozva
Keszulek: SE Xperia Pro, droid 2.3.4
-
Necc
addikt
válasz
pethYeti #20367 üzenetére
rad.io szerintem a legtobb embernek megfelel, nekem nem.
Ez amolyan tipikus alma termeknek tunik... out-of-box tok jol mukodik, de ha valami egyedit szeretnel, azonnal semmit se tudsz vele kezdeni (pl. nem tudok beirni egyedi radioURL-t).
Az meg csak hab a tortan, hogy az en telefonomon allandoan crashel egy csomo apro szaron is. -
Necc
addikt
válasz
Weißturul #20346 üzenetére
Akkor ott valami nagyon nem jó, a fájlméretet csakis és kizárólag a videó+audio bitráta határozza meg, és hogy ez mekkora felbontáson és mennyi képkockán oszlik el (egységnyi idő alatt) azt... mondjuk úgy... fájlméret szempontjából a kutyát se érdekli
Ha az 512x384@30 videó nagyobb mint a 640x480@24, ez ugyebár a fentiek értelmében csak úgy lehetséges hogy az előbbinek magasabb a bitrátája, és szerintem inkább ez okozza a lejátszási nehézséget.
#20347:
egyszerű elektronikai ismereteim szerint nem, ha közönséges LED van benne. Xenon vaku meg 1 óra villogtatás után... game over -
Necc
addikt
válasz
Weißturul #20342 üzenetére
FPS számot ne buzeráld, azzal nem segítesz semmit, a minőség úgyis a bitrátával egyenarányos, mobilon szinte a felbontásnak is nulla jelentősége van (najó azért a kijelző felbontásának a negyedét érje el).
Választhatsz MPEG4-AVC videót is akár a kódoláshoz (ez egy elég erős kódolás mobilokhoz) de ha letiltod a "b" frameket, akkor azzal lökhetsz akkorát a lejátszás sebességén, hogy mobilon is rendesen menjen.
Szoftvert nem mondok mert annyi van hogy dunát lehetne vele rekeszteni.
-
Necc
addikt
válasz
Szafi77 #20272 üzenetére
Jajj, na majd én megtanítalak hejesírni
És elé csak akkor kell vessző, ha magát a mondatot választod el vele, ugyanakkor felsoroláskor nem kell vesszőt rakni elé.
Ami a grafikai dolgokat illeti, ha gondolod segíthetek benne, végtére is multimédi fejlesztőt vagy mifenét tanultam, csak az iskola után nemigen gyakoroltam
Telefon kompatbilitásra pedig nem értem miért követelsz meg android 2.2-t minimum?
Jó, tudom, te dolgod, de így ránézésre az 1.6 -os verzión (a minimum amit a market megkövetel már) is elfutna a program, és valamelyik netes statisztika alapján (látod most hogy használtam az és - vessző kapcsolatát?) a felhasználók elég jelentős része (talán ~15% -a) használ még mindig android 2.1 -et, főleg az olcsópénzű okostelefonok mint az SE Xperia X10 széria amit élből a nem-kompatibilis listára raktál, pedig nagyon sok kispénzű okostelefonra vágyó ismerősöm akarja megvenni - és ebből kiindulva még sokan mások.
-
Necc
addikt
válasz
jegenye77 #20197 üzenetére
Ajjj, olvasni kellene egy kicsit
najo nem mindenki beszeli az ingrish-t de azert a lenyeg le kellett volna hogy jojjon: az egy remote desktop-szeru alkalmazas (azaz madzsar forditassal tavoli asztal hozzaferes), annyi kulonbseggel, hogy uTorrentre van optimalizalva.
Mas szavakkal: azzal a programmal egy uTorrentet futtato gepet tudod tavolrol (net, otthoni wlan) vezerelni.
Ha telefonon akarsz torrentezni, akkor amiket fentebb is irtam: atorrent, ttorrent, stb...
-
Necc
addikt
válasz
FlagellumDei #20188 üzenetére
Hö?
Nem értem hogyan állt össze a fejedben a "külső alkalmazás maitt nem tűéles szöveg + GPU órajel emelés = (tű)éles(ebb) betű" képlet, az órajelek emelésével tudtommal az aodtt chip teljesítménye nő meg és nem a "minősége".
#20187:
Linkeld a progit légyszi, széttúrtam a netet de nem találtam "uTorrent" nevű natív androidos klienst, csak egyebeket mint pl. aTorrent, tTorrent, stb.
Ja és a (u)Torrent Remote # (u)Torrent
-
Necc
addikt
Hülye kérdés, de szoftveresen lehet valahogy downgradelni a telefon által kiküldött HDMI jelet?
A 4 éves TFT monitoromon hangyás a kép, mintha analóg adást néznék, a 3 éves nappali TV kiírja hogy inkompatibilis jel, de a húgom kb. 1 éves kisTV-jén a kép pedig tökéletes.
Innentől nem volt nehéz összeraknom a képet hogy a régebbi szabványú HDMI csatik nem értelmezik jól a jelet és a visszafele komatibilitás pocsék.
Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Trollok komolyan
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest