Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    Én nagyon nagy fanja voltam a swypenak, a hivatalos fórumot is gyakran látogattam, anno ötleteltem is a fórumon, a legjobb billentyűzet alkalmazás volt. Már 2011 környékén is szívtam a fogam, mert az akkori htc-mel nem volt kompatibilis és az ios egyik számomra legirigyeltebb alkalmazása a dragon dictation volt.

    Jó volt, mondhatni tökéletes, aztán vmi elromlott, de nagyon, voltak időszakok, amikor átálltam más alkalmazásokra, de rövid időn belül vissza is tértem.

    Hogy miért is?

    Igekötőkben verhetetlen volt, rendelkezett magyar, ékezetes felülettel és ez messze pontosabb bevitelt tett lehetővé a többieknél.

    A gesztusok jóvoltából még gyorsabbá vált a gépelés, a szövegfelismerésre diktálás során pedig elképesztően pontos volt.

    Viszont mivel a szótáruk nagyon felhígult, elképesztő mennyiségű és rossz minőségű, mondhatni nem létező szó jelent meg, de nem csak magyar, hanem más nyelvek szótáraiban is, így a kritikai hangvételek száma megnőtt és egyre többen kacsintgattak másfelé.
    Tényleg volt a felhasználónak egy olyan érzése, hogy nem fejlesztik, nem javítják, csak a témákat erőltetik, pénzt akarnak kiszedni belőle, ami mondjuk furcsa egy ekkora cég esetében, viszont hajlandó lettem volna több ezer pénzt is kifizetni érte, ha valóban olyan minőségi lett volna mint régen és fejlődött is volna tovább.

    Megérezhettem a megszűnésből vmit, vagy nekem is elegem lett a bugokból( már magyar szavakat is ismeretlenként azonosít és mentet el velem egy ideje) ugyanis jelenleg 3 billentyűzet app van a telefonom, 4 napja tesztelem őket.

    Már bizonyossággal állítom, hogy a gboard lesz a befutó, most nem mennék bele a samsung bill. és swiftkey elemzésébe, nem találkozik a felhasználói igényem azzal amit nyújtanak.

    Azt viszont meg kell jegyeznem( miután két topikban is "beszélgettünk" erről az elmúlt napokban), hogy a gboard sem tökéletes.
    Tele van a net olyan oldalakkal, ahol panaszkodnak arra, hogy nem szinkronizálja a szavakat, így viszont fabatkát sem ér. Nálam ez volt az az indok, amiért sosem tudtam elfogadni, tűréshatáron kívül van, ha nem menti el a szavakat és minden egyes újratelepítésnél nulláról indulok.

    Az egyik fórumon egy tag feldobott egy ötletet, ami nagy segítségnek bizonyult. Létezik egy User Dictionary nevű app, aminek a legnagyobb előnye, hogy képes text fileból beolvasni a szavakat, amelyeket utána szortírozhatsz és ami a legjobb, AZONNAL szinkronizál a gboarddal, ergo megjelenik az összes szó a gboardban, tehát ki van lőve a szavak elmentésének hiánya.Másrészt a gboardon eléggé fapados a szavak szótárba mentése, így viszont szinte azonnal jutunk egy rakás szóhoz.
    Ami még szebb, a fizetős verzió képes olvasni a whatsappból is, és mivel ott bonyolítom a legtöbb csetelést, elképesztő mennyiségű szót nyertem ki onnan is.

    Adódott a felvetés, az évek alatt felgyülemlett , swypeban elmentett szóval mi lesz? Nos nem volt egyszerű és rövid idő sem, de egy alkalmazással képernyőmentés során olvastattam ki a szöveget a szótárból( nem röhög), majd ezeket text fileba mentve szintén szinkronizáltam a gboarddal.1-2 óra ráfordítással összesen kb. 2200 szót szinkronizáltam a gboardba, azért ennyi, mert igekötők miatt vannak olyan szavak amelyek többször vannak elmentve pl elvesz, rátesz,alátesz stb., stb.
    Szóval jelenleg a gboard már nálam hozza a swype szövegfelismerésének szintjén, ami azért jó, mert itt hiányoznak az ékezetes betűk.

    És a végére még annyit. Időközben meglett az oka annak is, hogy miért nem hajlandó szinkronizálni a gboard, ez a lehetőség nálam inaktív a szótárban, szürkén világít. Aki használja (samsungos) a biztonságos mappa alkalmazást, nos emiatt nem hajlandó szinkronizálni, le kell törölni és utána menni fog. Tudnék most pár keresetlen szót írni emiatt a googleról. Számomra fontos a biztonságos mappa app, ami elég jól van integrálva a rendszerbe, de a google húzása miatt - amennyiben szükségem van a szavak szinkronizálására - le kell törölnöm a biztonságos mappa appot.

    Summázva, a gboard nagyon jó, txt beolvasás miatt( Use dictionary alkalmazással) rendkívüli mértékben bővíthető és személyre szabható a szótár.

    Elnézést a hosszért, ez már kikívánkozott, a Swype haldoklása hozta el az idejét, hogy leírjam, van más és jó alternatíva.

    [ Szerkesztve ]

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák