Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• thiclyoon

aktív tag

válasz hodav1993 #4908 üzenetére

Crossplatformban annyira nem vagyok otthon*, annyit tudok, hogy pl Xamarinban lehet csinálni ilyet (C# nyelv, Visual Studio környezet) - ezt én réges régen elkezdtem, de nagyon nem jött be. Azóta jött pár új dolog, a React az JavaScript-tel tudja ugyanezt, számomra a legújabb versenyző pedig a Flutter - ez Dart-tal megy, mindössze ennyit tudok róla.

Játékokhoz ajánlottnak mondanám a Unity-t és az Unreal-t, mindkettő crossplatform. Előbbit kicsit egyszerűbbnek mondják.

Talán ez átment, de egyelőre nem vagyok a crossplatform híve - inkább a natív appfejlesztés jött be eddig. Ha natívban gondolkozol, akkor azt tudnod kell, hogy iOS appok fejlesztéséhez kell egy mac (bármilyen), esetleg hackintosh. Crossplatform appokkal (amiket feljebb írtam), ez kikerülhető, ez a legnagyobb előnyük (számomra). Ezzel együtt tervezek "crossplatformul" megtanulni, Xamarin + Unity mindenképp :)

Ha van kérdésed jöhet ide is vagy privátba, ahogy könnyebb ;)

* (Androidra Windows / Mac + Android Studio + Java-t, iOS-re Mac + XCode + Swift-et használok legszívesebben)

Új hozzászólás Aktív témák