Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fateless

veterán

válasz NGA #33211 üzenetére

Írj már OFF-ban egy ilyen téma esetében...

Az "internetes szaksajtó" elnevezte zárt rendszernek, miközben a zárt rendszer mást jelent (nem mellesleg már sok évvel a zárt és nyílt rendszer megfogalmazása után írta le ezt hibásan valaki, amit aztán máshol is átvettek az egyszerűség kedvéért, de tévesen).

Közben pedig csak a forráskód zártságát és nyíltságát különböztetik meg, nem pedig a rendszert. De felőlem hívhatod másként, nem fog összedőlni tőle sem az én világom, sem a tied. Az sem zavar, hogy mostanra már a lusta média nem néz utána annak, amit sok éve meghatároztak és rövidíti a zárt forráskóddal rendelkező nyílt vagy zárt operációs rendszereket zárt rendszernek.
    Mindettől függetlenül fogok én is Androidot használni, meg más is iOS-t és nem fog zavarni egyikünket sem, hogy miként torzult el egy kifejezés jelentése a hétköznapokban.

Csak hogy én is "nagy bölcsességgel" zárjak:
    Csak a döglött halak úsznak az árral. ;]

Mindenesetre nem ettől fog valaki Androidot vagy iOS-t venni, az biztos, illetve nem az eredeti felsorolás határozza meg azt, hogy zárt vagy nyílt a rendszer - mivel onnan indultunk ki... :U

Új hozzászólás Aktív témák