- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
Van, amelyik támogatja, van, amelyik nem.
Sajna ezt nem nagyon írják a specifikációkban, higy a hanghívás támogatott e. Utána kell olvasni tesztekben, fórumokban.
A Huawei Matepad-dal óvatosan, ebben nincs Google támogatás, csak Huawei alkalmazásbolt. Erre figyelni kell, hogyha a Goole cuccok kellenek majd, akkor itt problémáid lehetnek. -
cidalain
veterán
válasz
batyuska100 #83098 üzenetére
Ez eléggé halott ügynek tűnik. Ha van is rá megoldás, akkor az nem lesz egyszerű, és gyors sem. Tekintettel arra, hogy ez egy kb 5 éves gép 1 GB rammal, én azt mondanám, hogy engedd el. Hacsak nem érdekel annyira a buherálgatás, és nem sajnálsz rá több délutánnyi guglizást, rom keresést, vesződséget, melynek kimenetele eleve kérdéses.
-
cidalain
veterán
válasz
Viktor77 #83094 üzenetére
Nekem 100, én az ilyet még elfogadom, én nem jelentem. Mindenki másképp érzi.
Ha valaki új terméket keres, elmondom mit kaphat a pénzéért, kap boltlinket, vagy árulereső linket. Rohadtul reklám, de egy fityinget nem kapok xyz cégtől, de nem tehetek róla hogy most épp ott a legolcsóbb az a tablet, amit a kérdező venne. Az ő érdekeit nézem, ezért segítek. (Mint ahogy a műszaki tartalom javaslásával is)
Ugyanez, ha valaki használtat keres. Akkor miért ne mondhatnám, hogy láttam az aprón két érdekes ajánlatot, vagy a jófogáson van egy éppen fehérváron, stb. Link nélkül. Odamegy, megnézi.
De persze ha beleírja nagybetűkkel az aláírásába, akkor minden kommentnél látszik, szakmai topicban is, és egyből legális a szabályzat szerint is, mert oda gond nélkül mehet hirdetés is.
-
-
cidalain
veterán
Sajnos ennyiért itthon nem kapni új, jól használható tabletet.
Érdemes lenne kínai Teclast, vagy Chuwi modelleket nézegetni, azokból van értelmes 100 dollár körül.
De ilyeneket lehet kapni itthon is használtan 30 körül, vagy alatta. Ezekben van olyan amiben 3 GB ram van, ami a használhatóság szempontjából fontos (itthon még 2 GB ramos sincs 30-ért) -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Somatom #83060 üzenetére
Olyan tablet meg nincs, amiben 8GB ram van.
Annyira nem szar az FB kliens, mint gondolnád. Nekem a 3GB-os gépen most 1,1 GB szabad, 3 böngészőablakkal, FB, messenger, és Banggood app van még nyitva.
Szóval nekem nincs vele memóriagondom (más viszont igen, de az más kérdés) -
cidalain
veterán
Igen a kevesebb háttértár (64 vs 32 GB) azt jelenti, amit írsz, kevesebb saját anyag fér rá. Ugyanakkor bővíthető microSD kártyával, így a 32-es is megtoldható +64-gyel is akár. De ez csak ilyen plusz fájlokra jó (film, zene, képek, doksik), appot telepíteni nem tudsz majd rá.
Elvileg általános dolgokra elegendő a 3 GB ram is, ugyanakkor a 4 GB ramos mégiscsak jobb. Érezni max akkor érzed, ha egyszerre több appot használsz, vagy böngészőben sok fület, és váltasz köztük. A kisebbnél kevesebb dolog tud a memóriában maradni, így appváltáskor hamarabb előfordulhat, hogy újra be kell tölteni, így ott akkor lesz egy kis "hatásszünet" (1-2 másodperc).
Ha árérzékeny vagy, vagy inkább spórolnál egy 10-est, és tényleg általános felhasználásra kell (net, social, film, ilyesmi), akkor mehet a 3/32 GB is.
-
cidalain
veterán
3 GB memória kell, de lehet hogy a 4 is belefér a keretbe, ha kifogtok akciót. A SIM kártyát a 4G vagy LTE típusú tabok fogadják (ugyanazt jelenti, hol így írják, hol úgy), a sima wifi-sek nem.
A Huawei Mediapad T5 pl elég jó választás ilyen általános használatra. Most ráadásul pont akciós a 4 GB ramos LTE verzió a műszaki szentháromságban (ED, MM, Euro - mindegyik hivatalos forgalmazó), és befér így a keretbe: [link]
-
cidalain
veterán
válasz
aerosmith #83017 üzenetére
A csúcs androidos sajna több, mint 200 (Samsung Tab S6), így csak a Samsung Tab S4 ami belefér a keretedbe. Ha inkább a 100-hoz lennél közelebb, akkor mehet a Samsung Tab S5e is simán. Game alatt nem tudom mit értesz, a kevésbé komoly 3D játékokhoz elég az S5e is.
Ipad vonalon nem vagyok otthon, de ha jól rémlik a komolyabb darabok nem állnak meg 200-ban. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
wolfiu #82992 üzenetére
én inkább egyedi készülékhibára gondolnék.
a Lenovo egyébként nem gagyi, vagy ha így nézzük akkor 50k huf alatt minden más is gagyi. Huawei Mediapad T5 az első amir rámondom hogy nem belépő szint, de az akciósan éppenhogy becsorog 60k alá, szóval kicsit drágább. ugyanakkor már a nagyobb ram miatt is megéri a plusz pénzt. -
cidalain
veterán
válasz
Sigiusz #82990 üzenetére
Nem sok tabletben van amoled kijelző, csak Samuban, és ott is csak némely csúcsgépben. Azok viszont drágábbak, mint 300 euro.
T5-ben nem olyan hű de jó a panel, korrekt meg minden, de nem olyan fényerős, így ha kültéren is olvasnál, az nem lesz olyan szuper.Huawei T5 4GB ramos verziója 70k HUF körül van, de pl a Samu SM-T510 kijelzője szerintem jobb ennél. Ennek viszont csak 2 illetve 3 GB ramos verziója van, a 3/64-es 76k HUF a Turbadonál, ami ajánlható boltnak számít. A te felhasználásodnál inkább a jobb képernyő fontosabb, mint a 4 GB ram, 3-mal is lehet netezni, olvasni.
A legolcsóbb amoled a Samu S5e (SM-T720), ami 130-140k HUF körül kapható itthon, ami inkább 400 eurohoz van közel. Bár ha külföldön vagy (azért írtad euroban a keretösszeget), akkor ott lehet hogy olcsóbban megkapni... -
cidalain
veterán
Akkor azt nem értem hogy miért hivatkoztál rám. Én sosem linkelek Aliról tabletet, a nem garantálható extra költségmentesség miatt.
Ezeket én mindig Gearbest és Banggood vonatkozásában említem.Összefoglalva a konkrét Alis linken lévő termék esetében tényleg nincs most EU készleten. Lépj túl rajta, vedd onnan, ahol van, Banggood-ról. A spéci posta felárral együtt nagyjából árban is ugyanott vagy. Több kupon is van rá: Email5 , BG52F096
-
cidalain
veterán
Nem értelek. Banggood és Gearbest esetén tudsz vámmentesen rendelni kínai raktárból is. Pont ezt magyarázom. Halál mindegy ezeknél a webshopoknál, hogy hol van az áru. A szállítási idő EU raktárból gyorsabb, ennyi.
Eu raktár: behoznak egy csomó random árut, és innen árulják EU-ból.
Kínai raktár: minden van általában, onnan rendelsz, és azt behozzák az EU-ba, és az EU-ból postázzák tovább neked.
A végeredményt tekintve egyik esetén sem kell extra költséget fizetni a vételáron és a postázási díjon felül. -
cidalain
veterán
válasz
--HARDCORE-- #82975 üzenetére
nagyjából igen.
általában a 4G képes kínai tabot vásárlók 90%-a nem a 4G miatt veszi meg, hanem mert olcsó (itt a fórumon legalábbis). így elég kevés az olyan aki tapasztalatot tudna mondani egy bizonyos tab egy bizonyos szolgáltató SIM-jével hogyan megy/nem megy -
cidalain
veterán
válasz
--HARDCORE-- #82972 üzenetére
ettől még tartom, hogy a kártyák ugyanolyanok, ugyanúgy kell kezelni.
akkor marad, hogy Teclast SW/HW bug lesz ez. innentől meg nem valószínű, hogy az M8 is produkálna ilyen hibát.
-
cidalain
veterán
válasz
--HARDCORE-- #82969 üzenetére
mit jelent az, hogy egy pillanatra megy? érzékeli a kártyát, elindul a mobilnet egy pillanatra, majd megáll a mobilnet, de a kártyát továbbra is érzékeli? vagy a kártya érzékelése tart csak egy pillanatig?
titkos tipp, hogy sz@r a kártya. próbáltad másik Telenoros kártyával is, illetve ezt máshol? munkám során több száz SIM kártya fordul meg a kezeim között, amiket digitális mérőműszerekbe integrálok. a legtöbb probléma megoldódik, amikor a kártyát kicseréli a szolgáltató (ez ingyenes művelet) -
cidalain
veterán
válasz
--HARDCORE-- #82967 üzenetére
Kell hogy menjen, nincs különbség a SIM kártyák között attól függően hogy milyen szolgáltató.
Támogatja a tablet a B20 LTE frekvenciát is, így gyakorlatilag mindenhol tudod használni az országban a 4G sebességű netet bármelyik szolgáltatónál* (*kivéve DIGI, mert ők nem ezt a frekvenciát használják, és még nincs országos lefedettségük. még. de majd ha lesz nekik, akkor velük sem lesz gond.) -
cidalain
veterán
válasz
siminhu #82958 üzenetére
Itt is meglehet, nem titkos.
Kínából Gearbest és Banggood webshopok ajánlottak. Mindkettőnél van okosított posta, ahol ők vállalják az áru EU-ba juttatását saját költségükön, majd neked innen továbbítják. Így neked ithon nem rakódik rá semmi. EU Priority Line postának hívják, 1-2 dolcsit el szoktak kérni érte, de ez bőven megéri (de azért a szaktopikban érdemes utánakérdezni változott e valami ezügyben). Banggood pl ingyenes tax biztosítást is ad ehhez a postához, ha netán mégis kéne fizetni pluszban akkor számla ellenében 100%-ban visszafizetik a pluszt. A shipping insurance biztosítást érdemes még rádobni a rendelésre, hasznos lehet, ha a posta elkeveri, megsérti a csomagot. -
cidalain
veterán
válasz
zsolti72837 #82944 üzenetére
nem kell félni, mérlegelni kell.
mi a fontos? a minél olcsóbb vételár, vagy a normális gyári garancia?
ha ez utóbbi nagyon fontos, akkor mindenképpen olyan helyről kell vásárolni, ami hivatalos értékesítési partner. esetünkben ez a Samsung Magyarország weboldalán fel van tüntetve. ilyen boltból vásárolva a hivatalos garanciaidőn belül akár közvetlenül a Samu Magyarország szervizébe is viheted a gépet, így mindegy hogy a cég akitől veszed esetleg megszűnik.akik 30-40-50 rugóval olcsóbban adják, azok nem buknak a készüléken természetesen, csak nem itthonról szerzik be azokat, hanem mondjuk olyan európai országból, ahol kisebb az áfa, és/vagy még vissza is igénylik azt. ezt nevezik szürkeimportnak. van olyan eset ami legális, de van olyan is (jellemzően amikor az áfával játszanak), ami illegális. ilyen esetben általában az eladó cég vállalja a garanciát, ők intézik azt (vagy külföldön ahonnan vették, vagy adnak másik készüléket, ha nincs kedvük azzal szórakozni, vagy azt mondják, hogy ez nem garis hiba, és nem csinálnak semmit). nyilván ezek annyira nem vevőbarát opciók, de nyugi, az ilyen cégeknek nem is a vevő a legfontosabb, hanem a profit.
halkan hozzáteszem, hogy ilyen termékeknél (tablet, teló) akár lehetőség is van pl mókolt android telepítésére is, amit a vásárló nem vesz észre, mely utána fontos információkat szivárogtat ki a felhasználóról. (külföldön volt már erre példa)
a kockázatok mérlegelése után, ha valaki még mindig spórólni akar, akkor ő csakis személyes átvétellel, vagy esetleg olyan utánvétes konstrukcióval vásároljon, ahol van lehetőség fizetés előtt belenézni a csomagba. előreutalás, online fizetés nem javasolt.
-
cidalain
veterán
válasz
II.Démonlord #82929 üzenetére
Itthon nincs más hasonló 4GB ramos hasonló árban.
Bátran vehető ez a gép. Arra amire szeretnéd, filmezgetni bőven jó. -
cidalain
veterán
válasz
Petrónius #82924 üzenetére
Beballagtál, és levetted a polcról, vagy kértél segítséget eladótól (ha igen neki mondtad hogy sim-mel szeretnéd használni?)
Nekem egyszer volt olyan hogy eladóval nézegettük a termékeket, kiválasztottam, makd otthon kibontáskor néztem, hogy totál más (visszavittem, kicserélték - rossz volt a termék alatt a cimke a poocon, és a címke szerinti gépet kaptam - sőt azon az áron kaptam meg, amit a címke mutatott, egyébként ez kicsit drágább lett volna)
-
cidalain
veterán
válasz
canadaa #82915 üzenetére
2 gb ramosat nem vennék már, hacsak nem nagyon szűk a keret, de nálad nem ez a helyzet. Mindegyik említett Samu ajánlott, bőven elég amire akarod, sőt.
Ha spórolnál inkább, és tényleg csak net+film menne a gépen akkor a Huawei Mediapad T5 4/64GB verziója is elég lehet, amit 70-ért már megkapsz értelmes helyről.
Értelemszerűen az említett két Samu sokkal jobb gép. De nem feltétlenül kell Aston Martin a hétvégi bevásárláshoz sem. -
cidalain
veterán
válasz
bindi94 #82900 üzenetére
simán vehető az is.
Jó Helio alap, átlagnál nagyobb 11,6" kijelző. gyári billentyűzet (ami hasznos ha kell gépelni sokat, viszont ezt ölben nem lehet úgy használni mint egy laptopot, csak asztalon marad meg normálisan így)
azért nem írtam, mert 60 párezer forint, ami az elméleti költséghatárod felett van kicsivel. -
cidalain
veterán
válasz
bindi94 #82893 üzenetére
Kintről meg jó lehet a frissen megjelent Teclast P20hd elvileg már kapható Gearbesten és Bangoodon is. 120 dolcsi körül van, plusz az okosított posta, plusz biztosítás, de mindennel együtt megáll 40 alatt. Tapasztalatok viszont nincsenek még vele, mert annyira új, kérdéses, hogy az a soc ami benne van, mennyit tud. Ez tudja a B20-as 4G-t itthon
Vagy a Teclast M30, ami tutira jó Helio procival van szerelve. viszont 150 dolcsi kb. És nem tudja a B20 LTE frekvenciát.
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
joocek #82885 üzenetére
igen, simán előfordulhat hogy egy LTE képes tab nem támogatja a hanghívást.
ezeket az infókat általában nem közlik egy technikai adatlapon, így utánajárást igényelnek, hogy kiderüljön melyik típus tudja, vagy nem tudja. nem húzható rá gyártóra a dolog, mert van hogy az egyik terméke tudja, a másik meg nem. -
cidalain
veterán
GearBest, és Banggood esetén pedig van olyan szállítási mód, amivel nem keletkezik plusz költséged. Mivel a szállítási módhoz tartozik ilyen irányú biztosítás is (ingyen), szóval ha mégis kellene áfát fizetni, akkor a küldő cég ezt neked számla ellenében visszatéríti.
Végeredményben tehát tutibiztos a vámmentes szállítás. -
cidalain
veterán
válasz
diablomoid #82865 üzenetére
Ha kell a mobilnet, akkor szükséges a B20 frekvencia támogatása, mert itthon ezen van mindenhol 4G. Emiatt a Teclast P10HD kiesik, az nem tudja.
Teclast M16 inkább csak akkor ha kell a billentyű. De tabletnél, netezgetéshez ez nem létfontosságú. Nem olyan mint egy laptop, csak asztalon áll ilyen szépen, ölben esélytelen használni normálisan a billentyűzetet, és össze is csuklik.
Alldocube csak 3GB ramos, viszont csak 8", ami ölben netezéshez ideális. És olcsó.
Teclast M30 10"-os, 4GB ramos, favoritom a felsoroltak közül.Ez utóbbi kettő közül döntenék. Méret, ram, ár alapján.
-
cidalain
veterán
válasz
Sgt. Chris #82863 üzenetére
Factory reset esetleg?
(Vagy nem kell kikapcsolni, újraindítani) :) -
cidalain
veterán
válasz
szotyika77 #82851 üzenetére
Neked nem lesz hátrányod belőle, mert nem fogsz semmi google cuccot használni. Böngésző meg van rajta, illetve az ismertebb böngészők elérhetőek a Huawei Alkalmazásboltban (AppGallery) is.
Azt hogy a böngészőt tudod e korlátozni, vagy van e valamimprogi amivel ezt meg tudod tenni, itt tudsz utánakérdezni. [link]
Fontos, hogy jelezd hogy olyan Huawei tabot tervezel amin nincs Google támogatás (én még ilyet nem használtam, ezért nem tudok konkrét választ adni) -
cidalain
veterán
válasz
szotyika77 #82849 üzenetére
Ehhez a feladathoz, egyidőben 1 weboldalt kell megnyitnod, vagy közben több más sport weboldalt is nézegetsz, amivel a tippjeidet megalapozod?
Ekkora keretből csak 2 GB ramos modell jön ki, amivel 1 weboldal üzembiztosan használható, de több oldal már töltögetős oldalváltáskor.Lenovo M8 HD akciósan 40-ért megvehető
Esetleg Huawei Matepad 8, ami 35-ért is meglehet, de ebben nincs Google támogatás. Viszont neked nagyjából ez nem is lényeg, böngésző kell, aztán csók.
-
cidalain
veterán
válasz
joocek #82836 üzenetére
Nem kérdés, hogy a Samu a jobb. Nagyobb kijelzőfelbontás, nagyobb akku. (Gondolom csak a 2 gigás verzió abból is)
Ugyanakkor a Lenovo amit írtál LTE 4G verziós, ami bár van a Samuból is (SM-T515), de az drágább lenne. Szóval ha a 4G nem lényeg akkor Samu.De azért hozzátenném, hogy a 2GB ram eléggé gyengus. És az SM-T510 újonnan 60 körül van, amiért már kapni Huawei Mediapad T5-öt 3 GB rammal, ami azért elég jó, ha van.
-
cidalain
veterán
Lehet hogy túl erős a mágnes a tokban. Ha hátrahajtod de 1 centit eltartod a tabtól akkor is kikapcsol?
Keresd meg merre van a mágnes (jobb szélén lesz szerintem középtájon), és azon a részen a tok hátuljánál próbálj valamit betenni a tok és a tab közé, ami a mágneses teret csökkenti (pl alufólia).
-
cidalain
veterán
válasz
Almacska #82831 üzenetére
Ha rajzolni lehet vele, akkor persze írni is. Így szerintem jó a Huawei M-Pen is neked. M5 Lite-ból van toll nélküli verzió is, így különösen figyelni kell vásárláskor, hogy jár e hozzá (külön venni a tollat elég drága)
Samu S-Pen kompatibilitást nem csak a Galaxy Tab S6 tudja, vannak régebbi Tab S szériák is, amik jók lehetnek neked: Tab S3, S4, vagy új cuccként Tab S6 Lite, de ez kereten felüli, használt sincs nagyon még, vagy az is drágább mint 100. -
cidalain
veterán
válasz
joocek #82823 üzenetére
Nem lenne rossz. A Yoga kialakítás nekem nem tetszik, mert álló módban használva kézben fogva zavar a bütyök (és én nagyrészt így használok egy tabot, és nem ezt próbáltam, hanem egy régebbi Yogát), de aki asztalnál használja, annak rohadt jó. Ahang állítólag nagyon állat. Akku elég nagy.
De most jön a negatívum. Csak 3 GB ram, és akciósan is 80 felett van, ami szerintem drága (akció nélkül 90 felett). Huawei Mediapad T5 4/64 GB verzió jó 10-zel olcsóbb, és nem gyengébb teljesítményben.
Ha 4 GB ram lenne benne ennyiért akkor simán ajánlanám. Így sem rossz, mert 3 GB is bőven elég, ha nincs játék. Csak így meg kicsit sokallom az árát. 70 körül akár best-buy is lehetne. Mindenesetre ha mellette döntenél, akkor azért egy jól használható gépet kapsz. -
cidalain
veterán
válasz
fordjee #82820 üzenetére
én is nézegettem a mobilokat. gyakorlatilag minden létező mobilnak van ára, még a 3-4 évvel ezelőtti telók is benne vannak a listában, 10-20ezer körüli áron. nekem is gyanús a helyzet kicsit. személy szerint én sem vásárolnék onnan egyébként. én a hivatalos viszonteladó nagyáruházakat ajánlom, illetve ismertebb több éve piacon levő infós cégeket.
-
cidalain
veterán
válasz
zolokas #82815 üzenetére
életemben nem hallottam még erről a cégről (ez persze minősíthet engem is)
a feltüntetett 1 éves garancia azt sejteti, hogy a terméket nem a Huawei Magyarországon keresztül szerzik be, a cég nem hivatalos hazai viszonteladó, mert a Huawei Magyarország az itthon forgalmazott tabletekre 2 év garanciát ad.
ettől még persze tekinthető jó vételnek az ára alapján, csak ne fusson bele az ember garanciális problémába, mert az nagy valószínűség szerint csak bolti garancia, ami nem feltétlenül jelent jót. -
cidalain
veterán
válasz
piocasember #82806 üzenetére
Ha ez megfelelt, akkor bármit veszel 50 alatt az sokkal gyengébb lesz, mert ott csak 2 GB ramos cuccok vannak. Viszont kapható még Huawei T5 60 alatt, nagy akcióval talán 57 körül is megcsíphető.
-
cidalain
veterán
válasz
Corpuscle #82804 üzenetére
Ha szigorúan vesszük a keretet akkor Huawei Mediapad T3 8", esetleg Lenovo M8 HD. Ezekben csak 2 giga ram van és HD felbintású kijelzővel rendelkeznek, így ezek belépőszintnek számítanak. 1-2 dologgal megbírkóznak egyszerre, aztán semmi extra.
Ha kicsit kitolható a keret, akkor a Lenovo M8 fullHD jöhet szóba, ami erősebb, jobb kijelzős, 3 GB ramos. Időtállóbb gép a másik kettőhöz képest. Alzán szokott lenni, máshol nem nagyon láttam még: [link]
Összességében megéri az árát, viszont a gyengébbeket már 45 alatt meg tudod venni.A Huawei Matepad T8 viszont NEM javasolt, mert semmivel sem jobb, mint a fent említett két olcsóbb tab, és cserébe Google támogatás sincs benne, csak Huawei alkalmazásbolt.
-
cidalain
veterán
válasz
zolokas #82787 üzenetére
akkor az egy teljesen jó 10"-os cucc, bár a 200 usd az most annyira nem jó, biztosítással, postával majdnem 65k. ugyanakkor 70-ért Huawei Mediapad T5 4/64 GB-osat kapsz már itthon, ami ugyan teljesítményben kissé visszafogottabb, de általános dolgokra bőven elég, és nálad van pár napon belül, és 2 év hazai gari van rá. (60 alatt meg megvan a Huawei Mediapad T5 3/32GB-os verziós, ami általános dolgokra szintén elég)
-
cidalain
veterán
válasz
zolokas #82767 üzenetére
Az egyik matricán levő kódból tényleg Overmax K80-nak tűnik.
A specifikáció szerint ez a mai világban nem egy túl jó hardver. Ilyesmi gépet ma itthon 20 ezer forint környékén kapsz újonnan 2 év garanciával. Használtan 10 alatt. Értem én hogy mennyire jó lenne a rossz dolgokat megjavítani és így spórolni kicsit, de a tapasztalat az, hogy ennek kár nekiállni. Már most benne van 2 órád legalább (szétszedés, alkatrészeken feliratkeresés, guglizás), és még rá lehetne költeni pár órányi időt rom keresésre. Aminek az lenne a vége hogy nem találnál (nagy valószínűség szerint). Tipikus esete annak, hogy ezt a gépet el kell engedni.Megjegyzem hogy a korábban linkelt leírás (ha tényleg ez alapján rendelted meg)
10.1" Inch Octa Core 4G+64G Android 7.0 WiFi Tablet PC Dual SIM Dual Camera Rear 8.0MP IPS Bluetooth MTK8752 3G WiFi Call Phone Tablet Gifts
köszönőviszonyban sincs a valódi hardverrel. Éppen ezért nem veszünk wish-ről műszaki cikket. Ha kínai tabletet akarsz, akkor Banggood, Gearbest webshopok ajánlottak, és Teclast, Chuwi modellek leginkább. Támogatás azokhoz se nagyon van, de legalább az van bennük amit ráírnak, és a minőségük is korrekt. -
cidalain
veterán
válasz
szabolcs5757 #82746 üzenetére
Kipróbáltam a saját gépemen. Semmi extra, pörög, akadás nélkül. Az elején megnyitáskor ha egyből a végére megyek, akkor kell kis idő míg betölt (kb 3-4 sec), de onnantól bármelyik oldalra azonnal oda tudok lépni, vagy pörgetni. Nem gondolnám hogy egy ennél kétszer-háromszor jobb gép ne tudná ezt.
Milyen PDF olvasó volt a gépen?(#82747) zolokas
Akkor passz. Összefoglalva: fogalmunk sincs hogy konkrétan milyen gép ez, nem ismerjük a pontos hardvert (a leírás nem jó, kapásból más rendszercsipet láttál, mint ami a leírásban volt), így esélytelen hogy ezzel bármit is kezdeni lehessen. -
cidalain
veterán
válasz
szabolcs5757 #82744 üzenetére
Hát sajnálom.
Mekkora a pdf? Méretileg. Egy rosszul tömörített 300 oldalas pdf lehet akár 100 mega is. Az lehet probléma.
Nincs más tippem. Most mondanám hogy Tab S6 de nem vagyok meggyőződve hogy akkor azon sem fog akadni a cucc. Pedig az csúcs-csúcstab. -
cidalain
veterán
válasz
zolokas #82732 üzenetére
Az nem elég hogy MTK8752. A rom annyira speciális, hogy tartalmaz minden hardverelem drivert, kamera, memória, háttértár, kijelző, szenzorok, stb. Pont ugyanarra a vasra való rom kell. Noname kínai tabokra romot vadászni nehezebb, mint tűt keresni a szénakazalban... Sikeresség is hasonló sajnos.
-
cidalain
veterán
válasz
szabolcs5757 #82724 üzenetére
Szia. Nincs ilyen 100 alatt.
Talán a Samu Tab S6 Lite a legolcsóbb amit erre a célra vennék. A jegyzetelés miatt az S-Pen toll támogatás szerintem elengedhetetlen. (Más kérdés, hogy ahhoz hogy a PDF-be bele is tudd menteni a jegyzetet, kellene egy app is) -
-
cidalain
veterán
jó az irány, igen. Teclast M30 vehető.
Kínai gépek jók, csak a wifi gyengeségre, és a kijelző fényerőre szoktak panaszkodni általában, hogy kicsit gyengébbek. Otthoni használatnál ezek nem vészes dolgok, meg nem is érint minden gépet. Problémásabb a gariügyintézés. Persze cserébe erősebb hardvert kapsz egységnyi, vagy kevesebb pénzért. -
cidalain
veterán
Ha alap játék is lesz, és nem szókereső, akkor 3 GB ram minimum kell, nincs mese. (Komoly 3D játékokhoz ez is kevés persze)
Huawei Mediapad T5 3/32GB a legolcsóbb ilyen tablet itthon. Akciósan kicsivel 60 alatt van ami több, mint a keret. Viszont ami 50-ből jön ki az sokkal rosszabb gép. Megéri kicsit bővíteni a kereten.Külföldről Chuwi, Teclast modelleket kell nézegetni, minimum 3GB ram, és Mediatek Helio soc legyen benne. Kintről kijön 50-ből is a sztori, csak legyen időtök kivárni, míg ideér. Most szerintem spéci (nincs áfa itthon) postával is több mint 1 hónap.
-
cidalain
veterán
válasz
Soma01 #82673 üzenetére
Huawei Mediapad T5 LTE
Van 3/32 GB és 4/64 GB verzióban is. A kisebb 70 körül van a nagyobb 85 körül. A te igényedhez elég a 3/32 is. Friss android? 8.0 van rajta. Ha frissebb droid kell akkor Samsung csúcsgép ajánlott (jövőbeni frissítés is lesz) de az dupla ennyibe kerül -
cidalain
veterán
válasz
-cobra- #82665 üzenetére
A p10Hd nem támogatja a B20 LTE frekvenciát, így a 4G sebesség max nagyobb városokban lesz elérhető. Ha kistelepülésen lenne használva, vagy amúgy gyengén lefedett részen, akkor simán lehet hogy csak Edge lesz rajta, ami alkalmatlan egy csomó dologra ma már.
(#82667) maestro87
Fél nap 6% napi 12% üresjárati fogyasztás nem olyan sok, főleg ha ebben némi használat is van, akkor pláne oké -
cidalain
veterán
Nemnagyon.
Korábban kintről lehetett ajánlani a Xiaomi Mi Pad 4, és a Chuwi Hi9 Pro-t de elég problémás már a beszerzésük, kifutó darabok.Illetve van egy itthon kapható típus is Lenovo M8 fullHD 3/32. Alzán most épp kapható, máshol eddig nem nagyon láttam, árban hasonló a T5-höz. [link]
-
cidalain
veterán
válasz
cidalain #82655 üzenetére
Mákod is van, meg nincs is :)
Full támogatása van az Asus oldalon, letölthető a gyári rom [link]
Leírást még majd kell guglizni, hogyan kellene feltenni az androidot rá.
A pech az, hogy ez nem mai csirka már, és csak Android 4.1 van rá, az meg már abszolút nem támogatott. Oké pár dolgot fog tudni futtatni, de csodára ne számíts. Netezni, filmezni azonban oké lehet ezen a nagy kijelzőn. -
cidalain
veterán
válasz
perfegor17 #82654 üzenetére
Első feladat: szerezd meg (töltsd le) a gyári romot, esetleg valami alternatívat, ha létezik rá (pl Lineage OS)
Ha ez megvan lehet továbblépni. Ha nincs, nem szerezhető be, akkor mindegy is. -
cidalain
veterán
Tabletnél az 5 év elég húzós, márcsak az akku miatt is, de nem lehetetlen. Viszont akkor érdemes most normálisabb hardverrel venni, ami most azt jepenti hogy 8 magos soc, és 3 GB ram minimum. A legolcsóbb ami ezt teljesíti az a Huawei Mediapad T5 ami bolttól, akciótól függően 55-60 között megvehető. Nagy elektronikai áruházaknál megadják rá a 2 év gyári hivatalos garit, érdemesebb ott venni, mert a kicsit olcsóbb GSM shopoknál néha csak 1 év bolti garival adják.
Van ennek 4 GB ramos verziója is, de az még többe kerül.(#82650) cynric
Huawei Mediapad T5 4/64 GB-os Wifi verzió. 70 körül van akciósan. -
cidalain
veterán
válasz
F-ECT$ #82645 üzenetére
a belépőszint olcsó továbbra is, csak az semmit nem változott az elmúlt 5 évben. ugyanolyan 4 magos soc, 1 GB ram. csak az a helyzet, hogy ma viszont ezek már nem használhatók normálisan.
vagy nézhetjük úgy, hogy ma már egy felső középkategóriás hardvert tekintünk belépőnek, a gyártók meg nem.
pl vicc, hogy pl egy Redmi 8 3/32GB, oké nem túl acélos Snapi soc, de legalább 8 magos megvan 40-ből, ugyanennyiért tabletben viszont sokkal kevesebb hardver van. nem nagyon pörög a tablet gyártás, ami meg olcsó az régi, elavult is.
-
cidalain
veterán
válasz
F-ECT$ #82641 üzenetére
Egyedül a Lenovo Tab M8 Hd, vagy M10 HD LTE verziója férne bele a keretedben amik akciósan 50 körül mennek.. De ebben csak 2 GB ram van, ami nem hozna túl nagy előrelépést a jelenlegi géphez képest. Ami ennél is olcsóbb, abban meg ugyanolyan régi 1 GB ramos 4 magos hardwer van, amiért ma már nem szabad pénzt adni..
Érdemes lenne kicsit gyűjteni, és valahol akciósan megcsípni a Huawei Mediapad T5 típust 65 körül. Ha ez nem opció semmiképpen, akkor marad a fenti valamelyik Lenovo 50 körül, kompromisszumokkal.
Update: az M8 most extra akciós a Mediamarktban, és 42,5-ért elhozható. Ez reálisabb ár, de a hardwer attól még ugyanúgy elavult.
-
cidalain
veterán
válasz
Ezekiell #82626 üzenetére
itthon biztos nincs olcsóbban jobb mint a T5
kintről is max Teclast, de azokból a jobbakért, pláne EU raktárból ugyanúgy ki kell csengetni 180-200 dolcsit. Igaz ezért már ott típustól függően kicsit erősebb hardver jár (pl 4 GB ram, jobb felbontású kijelző, stb), cserébe még EU-n belülről is hosszabb postázási idő, macerásabb garanciaügyintézés. -
cidalain
veterán
A nagykönyv szerint (=google) ha kell az S-pen akkor S6 lite, minden egyéb esetben jobb lesz az S5e.
S5e-nek nagyobb az üzemideje, adott esetben gyári billentyűzetes covert is vehetsz hozzá (nyilván egy vagyonért), jobb kamera, vékonyabb, könnyebb.
Amoleden jobb olvasni, egyébként az ips is tökéletes, pláne a samunál. Együtt használva érzékelnéd csak a különbséget.
Teljesítménykülönbség ezen a szinten amire te használnád nem kimutatható, a fele ilyen drága tabletek is röhögve megcsinálnák zökkenőmentesen.
S-Pen: céges tableten van, néha használom, de max annyira, hogy fotózott képeket firkálok, bejelölök ezt-azt, rájegyzetelek (de csak azért mert van, amúgy eszembe sem jutna, hogy hiányzik). Lányomnak (5 éves) nagyon bejött home office alatt, színezőként imádta :) Jegyzetelni talán gyorsabban tudok gépelve, illetve az időtállóbb, szerkeszthetőbb, olvashatóbb. Bár mondjuk egy matekórán egy bizonyítást elég nehéz billentyűvel jegyzetelni, tehát van létjogosultsága az S-pennek is. -
cidalain
veterán
Amire szeretnéd, mindegyik tökéletes.
A toll jó buli, ha úgy érzed használnád akkor megvagy: S6 Lite
Ha biztosan nem használnád, akkor az amoled miatt talán inkább S5e, olvasgatni jobb.Szubjektív vélemény, mert egyik sem volt a kezemben:
Amúgy meg halálmindegy, amire te szeretnéd tökéletes mindkettő. Azért az a kijelentés erős hogy nem egy erőmű, android vonalon talán ha 2-3 db erősebb tablet létezik ezeknél, szóval ezek ugyanúgy felső kategóriás cuccok. S6 Lite képaránya 5:3 másiké 16:10 szóval filmeknél fekete csík lesz szerintem, mert azok általában 16:9-esek. -
cidalain
veterán
válasz
ZCoyote #82617 üzenetére
Egy értelmes tabletben 3GB ram legalább van. Namost itthonról ilyen nincs 60e Ft alatt. És az sem 8-as, hanem 10-es (Huawei Mediapad T5, akciósan bemegy kicsit 60 alá)
Marad a 8" 2GB ram, ami elvben elég amire szeretnéd, de nem lesz fluid a rendszer. Lenovo-t nézzél, vagy Huawei Mediapad T3.(A Huawei Matepad 8"-ban nincs Google támogatás, így ott csak a Huawei appboltjából tudsz telepíteni.)
-
cidalain
veterán
válasz
Catman #82603 üzenetére
2 GB csak nagyon alap dolgokra, max 1 app egyidőben, játékból max szókereső. Szóval inkább 3 GB javasolt.
Olcsón itthonról nincs ilyen. Kínából van viszont egy-két értelmes vétel. Pl Teclast M8, Alldocube M8 100 dollár körül, vagy alatta kuponnal. Ezek akkor is sokkal jobb vételek, mint ugyanennyiért itthon bármi, ha kínai gépek, és azért a gari, a szállítási idő kompromisszumos. -
cidalain
veterán
Hang le + power?
Amint megjelenik a logo bekapcskor, akkor a power gombot engedd el. Ha esetleg nem így csináltad a hang fel esetén akkor persze azzal is meg lehet így próbálni (mind a két hangerő gombot írják Lenovo fórumon is, így nem egyértelmű melyik a jó, de az egyikkel mennie kell)
A power elengedése után a Lenovo logo nem sokkal később android robotra vált. Akkor elengeded a hang gombot is. Majd powerrel belépsz a menübe, és ott hanggal navigálsz, power a kiválasztás.
Ha sikerül, írd meg légyszi melyik verzió kellett. -
cidalain
veterán
válasz
coolpet #82588 üzenetére
Szerintem is hülyeséget beszélnek. 100k alatti tabokon nincs is android verziófrissítés
Kérdezd meg a kollégákat, hogy beszállnak e a büdzsébe, hogy frissebbet vegyél. Vagy ha legközelebb valamelyik dilemmázik hogy Astrát vagy Focust vegyen, te kösd az ebet a karóhoz, hogy azok szarok, nincs bennük elég erő, ha te most kocsit vennél 350 LE alá nem adnád. Az alatt lassan a Teszkóparkolóba sem fogják engedni hogy behajtson.
Ami belefér 100k-ba az a Huawei Mediapad M5 Lite 4/64GB.
Ami ennél jobb lenne játékra az a Samsung S5e, vagy S6 Lite, de ezek inkább 130-140k. -
cidalain
veterán
válasz
#82372352 #82575 üzenetére
Mi az, hogy gyerektok?
Ha csak egy kicsit vastagabb, ütéstől védő tok, akkor tökmindegy.
Vegyél egy Huawei Mediapad T5-öt, és rendelj hozzá kínából egy rugged silicone case-t aztán kész. A tok itthon horror áron van. Úgymond gyári tok nem nagyon van ezekhez, max a mágneses flip cover, de az is csak a drágább tabokhoz.T5 tok pl, utánajárás nélkül, nem biztos, hogy a legjobb áron: [link]
Vagy kifejezetten gyerektok szintén T5-höz, ha minden igaz: [link] -
cidalain
veterán
Ilyen paraméterekkel nem nagyon lesz androidos használtan 40-ért.
Eleve az elmúlt pár évben nem csináltak jó 8" körüli gépet. Samsung Galaxy Tab S2 8" (SM-T710 vagy SM-T713) maximum ami megfelelhet az igényeknek, kérdés ugyanakkor hogy 40-ért tudsz-e venni használtan. Illetve hogy az akkuja milyen állapotban van (mondjuk ez az iPad Minire is érvényes) -
cidalain
veterán
10 óra akksiidőt, 10 óra képernyőidőnek érted? (full fényerőn, kint szabadban). Mekkora a keretösszeg?
Androidban az 1080p csak a drágább készülékekben van, így használtból olyat tudsz csak venni ami korábban csúcs gép volt. Samunak általában jó a fényereje.
Vagykínai tabot veszel olcsón, nagy kijelzővel, viszont ezek elvéreznek a napfényben. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
Nekem nagyon jól szuperál, tök általános felhasználás mellett (játék max kártyát jelent nálam), 1.3-1.5 giga szabad memória van. Amire kellett arra mindig elég volt. Gyári romot kapásból EU stable romra cseréltem, azóta is az van rajta.
Viszont sietni kell, ha újat akarsz, kezd elfogyni a webshopokból a készlet, emiatt az ára is magas most. Talán érdemes lehet használtan is kutatni utána.
(#82537) Nightspirit
Szerintem a geekbuying sokkal megbízhatóbb mint a wish, bár egyikből sem vásároltam, csak amiket olvastam az alapján írtam. -
cidalain
veterán
Hagyjátok a 'csába:
512 MB ram, 1 magos soc, 8 éves gép, Android 2.2
Ez már nagyon nem támogatott gép, ősrégi androiddal, gyakorlatilag használhatatlan már ma. Appot nem nagyon fogsz tudni rátenni.
Hard reset ha meg is lenne, tudni kell a jelenlegi google account hozzáféréseit. Ha erre sem emlékeznek akkor pláne felesleges nekilátni bárminek is, még a hard reset guglizásának is.(#82520) soldi3r
Odamentem, rámentem a drive linkre, bejelentkeztem. Alapból valóban nincs hozzáférés, de van egy üzenetmező, ahol leírod mit akarsz, és a kérvényező gombbalmkérheted a hozzáférést. (Na ezt már nem csináltam meg, de ha jóváhagyják, akkor utána kellene kapnod mailt, és onnantól le fogod tudni tölteni a cuccost)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Nők, nőügyek (18+)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- iPhone topik
- Suzuki topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hálózati / IP kamera
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Bomba ár! HP ProBook 445 G8 - Ryzen 5 5600U I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest