-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
tibor2010 #84509 üzenetére
De van. Nem szó szerint értendő.
Van a Samsung Magyarország. Ami cuccot ők hoznak be az országba, arra két év hazai gari jár, hazai márkaszervízben.
Minden máshonnan behozott, beszerzett cuccra ez nem vonatkozik. Csak a törvények szerint kötelező 1 év garit adják rá a boltok, rendszerint bolti garival, mert ezeket a termékeket a Samu hazai márkaszervize nem kezeli hazai garanciásnak.
Ez utóbbiak a szürkeimportos cuccok az én (és más emberek) értelmezése szerint. Az, hogy ez most egyéni import (pl kint veszem meg amikor ott nyaraltam), vagy kiskereskedő által más EU országból közvetlenül szabályosan importált, netán áfatrükközéssel került ide, az most tökmindegy. -
cidalain
veterán
válasz
tibor2010 #84507 üzenetére
Vagy nem. Tele a net ilyen szürkeimportos cégekkel, akik nem adnak normális garit, és ott bújnak ki alóla ahol tudnak (nem garisnak állítják be a hibát pl) Illetve saját profiljuk általában javítás is, így házon belül gyógyítják. Ha nagyon nem megy, cserélik, de egy évet általában minden elmegy nagyobb gond nélkül.
-
cidalain
veterán
válasz
WinZol #84492 üzenetére
Kapacitív toll nem tud nyomásra vastagabbat rajzolni. Ahhoz valami spéci wacom szerű kapacitív toll kellene BT kapcsolattal, de ehhez spéci app is kell. Macerás ez így.
Samsung S-pen, Huawei M-pen tudja azt ami neked kell, de az is csak némelyik saját márkás tablethez jár. Ezek nem kapacitív elven érzékelnek, hanem a tabletben van nyomásérzékeny réteg a kijelzőn. -
cidalain
veterán
válasz
WinZol #84460 üzenetére
A kapacitív toll minden érintőkijelzővel megy. Van a sima bumszlivégű passzív 300 forintos, és van vékonyhegyű aktív akkus 30 dollárért. A kettő közt minden is van.
Ez nem nyomásérzékeny csak az ujjadat helyettesíted egy cerkával. Szvsz semmi értelme, írni nem lehet vele szépen, böködni meg minek, mert ott a kezünk. Ha érdekel próbáld ki a pár száz forintos passzív bumszlit, aztán meglátod érdemes e továbblépni. -
cidalain
veterán
válasz
Dan-szan #84456 üzenetére
Egy bizonyos appot nem talál meg, vagy semmilyen app nem található a play áruházban neki? A saját alkalmazások pl látszódnak e, azokat frissíteni tudja e?
#84452 tamás86
Saját madzagjával töltötted? Asszony telója tud olyat, ha egy bizonyos madzaggal töltjük itthon akkor töltés közben nem megy/megbolondul az érintés a képernyőn (nem érzékel, vagy több centivel arrébb érzékel), amúgy semmi baja. Más kábellel töltve sincs semmi anomália. -
cidalain
veterán
poén?
-
cidalain
veterán
válasz
Smith Ügynök #84396 üzenetére
Mer' valaki forintban akar vásárolni itthonról, hazai garit akar, és vagy nem bízik a másodvonalas kínai csodákban, mittudomén.
-
cidalain
veterán
válasz
Hópihe5 #84370 üzenetére
Ha laptopot vennék, akkor üzleti kategórát vennék használtan: Dell Latitude, vagy HP Elitebook. Ezek nem estek szét az évek alatt 7-8 évesen is kiváló gépek. Lehet, hogy kicsit többe kerül mint egy tab, de többet is tud.
Ugyanakkor pl én használok Win tabletet is néha, és alap dolgokra tökre elég. Nem tudom mit értesz sulis cuccok alatt, de pl programozni nem használnám soha. De word doksira pl teljesen oké külső billentyűvel. -
cidalain
veterán
válasz
baal-amiga #84365 üzenetére
Amit árulnak hozzá külön tollat, az kapacitív aktív stylus.
Azaz a kijelző teljesen normális, a toll vékony hegyű, de van benne akku, tölteni kell. Más mind a Samu, és a Huawei megoldása, valószínűleg a nyomásérzékenységet nem tudja. -
cidalain
veterán
válasz
sarasota123 #84357 üzenetére
a rajzolgatásnak megvan az ára.
M5 Lite-ból sem mindegy milyet vesz az ember, mert adják tollal és toll nélkül is. utóbbi esetben külön kell hozzá Huawei M-Pent venni. -
cidalain
veterán
válasz
CactuS #84335 üzenetére
igen a tollat jól látod: Huawei - M-Pen; Samsung - S-pen
De nem mindegy maga a tablet sem, mert speciális réteg kell a kijelzőn, hogy az aktív tollak működjenek, így nem minden Samu/Huawei tablet kezeli az aktív tollat.
USB-ről kivenni videójelet leginkább MHL-lel lehet aminek a Samu az egyik nagy tudora (benne voltak a csapatban aki létrehozta ezt a szabványt), de ez működhet pl a Huawei-jel is, utána kell olvasni
Mindegyik soc márkában van erősebb, és gyengébb is, felső és belépőkategóriás is. A konkrét típusokat viszont össze lehet hasonlítani, vannak erre a neten tesztoldalak. Azonos polcról levett különböző gyártók soc-a között azért lényeges különbség átlagfelhasználást tekintve nincs. -
cidalain
veterán
válasz
benczeb #84332 üzenetére
ha alapvetően elégedettek vagytok a tablettel, akkor cserélj/cseréltess benne akkut. 10000 ft alatt már megkapható az akku, ha magad cseréled akkor gazdaságos is
az SM-T290 mind ramban, mind kijelzőben bénább, visszalépés lenne. A7 T500 jobb választás, de a mérete is nagyobb mint az eredeti tablet, összességében nagy előrelépés nem lenne.
Így kell cserélni, nem kell hozzá atomfizikusi végzettség: [link] -
cidalain
veterán
válasz
Zsiráfnyál #84316 üzenetére
Mindenképpen kell neked egy sima OTG kábel: [link]
az OTG eleve olyan, hogy ad tápot kifele a tablet (telefon) a rádugandó eszköznek.
alapesetben ez teljesen jó, node a külső winyó pont nem alapeset: rengeteget fogyaszt, főleg ha nagyméretű HDD van benne.
Ha SSD, vagy 500 GB alatti HDD van a külső házban akkor szerintem menni fog extra táp nélkül.
Ha nem megy, akkor kell egy USB Y kábel is: [link] , ahol a 2 csatis rész közül a vastagabbik kábeleset dugod az OTG-be, a vékonyabbikat (ami csak tápkábel, adatvezeték nincs benne) meg bármibe ami 5V 1-2A outputot ad, például célszerűen a tablet töltőadapterébe.Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás, de ilyet még nem próbáltam a való életben.
-
cidalain
veterán
ki kell próbálni valami Miui Launcher appot telepíteni a play áruházból.
official nincs, csak 3rd party app. extra reklámok előfordulhatnak ingyenes verziókban. annyi van mint a csuda, de hogy melyik jó, melyik kevésbé, azt nem tudom megmondani sosem használtam egyiket sem, gyárilag MIUI-m van mindenholesetleg itt kérdezz rá, hátha valaki már próbált párat: [link]
-
cidalain
veterán
válasz
bigdady #84299 üzenetére
Persze mehet a Lenovo is.
Az M5-ből volt nem Lite verzió is, fullosabb hardverrel bőven 100 fölötti áron. Az M5 Lite lényegében egy T5 hardver, csak nagyobb akku, jobb kamerák, több szenzor, jobb hangszóró, M-Pen támogatás.
Ha csak 5k-valndrágább az M5 Lite a T5-höz képest, akkor megéri, márcsak az akku miatt is. Viszont ezek a boltok valószínűleg nem hivatalos viszonteladók, így nem biztos, hogy 2 év gyári gari van hozzá, ennek utána kell járni. -
cidalain
veterán
válasz
bigdady #84283 üzenetére
A T5-ös Huaweien van Google támogatás, és nem is fog megszűnni róla. Ha a Huawei mégse szimpi, akkor csak Lenovo marad, P10, M10, vagy a Samu Tab A7.
3 GB ram legalább legyen benne, de 80-ért már elvárás lenne a 4 GB ram is (nem tudom hogy alakulnak most az árak, nagyon változnak, de talán akcióval belefér valamelyik fentinek a 4 GB ramos változata) -
cidalain
veterán
válasz
Forraszto #84261 üzenetére
Igen, ebből a keretből nagyjából ezek közül választhatsz.
A következő ugrás 50000 forint környékén lenne az alldocube iplay 30, vagy iplay 40, teclast m30 személyében.Mindkét általad kinézett cucc teljesíti azt, amire szeretnéd. Amelyik szimpibb, olcsóbb, könnyebben beszerezhető, ez alapján döntenék
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
alfaboy85 #84243 üzenetére
ha tudnál is factory resetet csinálni, akkor sem menne nagy valószínűség szerint, a romot kellene újratölteni. de egy ilyen noname tablethez az gyakorlatilag nem elérhető.
a hardver régi, gyenge. összességében ha működne is, akkor is elég gyatrán lehetne használni, szóval szerintem nem érdemes időt beleölni. -
cidalain
veterán
válasz
Ununqatrium #84218 üzenetére
( www.youtube.com - sokszor jobb, mint az app )
-
cidalain
veterán
válasz
Ununqatrium #84216 üzenetére
filemzésre, videózásra, általános netezgetésre ki lehet próbálni a Huawei Matepad-ot, ezekhez nem kell a Google Play Services.
-
cidalain
veterán
válasz
Ununqatrium #84214 üzenetére
Jó hír, nem az audio rész a rossz, csak a hangszóró.
Ezek nagyon sérülékeny cuccok, simán lehet hogy sérült a berakáskor. Én gariztatnám a tabot emiatt, ennyire gagyi nem lehet mindegyik, nem hiszem el. Inkább kifogtál egy hibás hangszórósat -
cidalain
veterán
válasz
Ununqatrium #84212 üzenetére
akkor gariztasd le a tiedet, a recsegős hangszórót az alja kategóriában is hibának kell tekinteni. ha nem tud ennyiért nem recsegős cuccot beletenni, akkor a gyártó ne tegyen bele hangszórót. de ha beletette, akkor elvárás hogy ne egy tüdőrákos róka hangján recsegjen-hörögjön.
fülesen jól szól egyébként, vagy külső BT hangfalon próbáltad esetleg? -
cidalain
veterán
válasz
Harbinger85 #84207 üzenetére
Hát igazából 3 GB ram 8 core kellene, de ez itthon inkább 60e Ft.
Ugyanennek a Lenovonak van egy M8 fullHD verziója, 3/32 GB, fullHD kép, 8 mag, Alzánál szokott lenni 62 körül. Tavaly vettem 2-t munka célra, teljesen okés. -
cidalain
veterán
ezt a részét passzolom, de simán el tudom képzelni hogy valahol tárolódik ez a memóriában, és nem resetelődik, ha kicseréled az akkut.
namost ha új feltöltött cellákat tettél bele, akkor biztosan tudod, hogy az érték nem 5% hanem inkább 100% körüli. kérdés tudod e így hosszan használni, mert az egy dolog, hogy mit mutat a kijelző, ha az akku bírja, akkor az 5% mellett is mehetne több órát akár, majd a következő töltésnél felmegy 100-ra és onnantól jól mutat.
de ez mind csak feltételezés, nem tudom hogy működik pontosan az adott tabletben. -
cidalain
veterán
válasz
zaskar #84179 üzenetére
Simán lehet. Pl ha a TV-re dugom rá a backup HDD-met amin egy valag digitális fotó van, mountolni is csak 5-10 perc filescan után tudja, a képnézegetés meg halál. Mondjuk ezt pont nem próbáltam droidra rakni, de gondolom nem egy álommeló ezt lekezelnie a gépnek.
(Ugye nem ez az egyetlen példányod a fotókról? A pendrive nem egy életbizrosítás tárolásra. Illetve volt már nekem olyan hogy androidba OTG-vel pendrivenál az volt az első kérdése, hogy ugye megformázhatom - és itt egy véletlen Yes nyomásba bele sem merek gondolni)#84175 hbala
Passzolom. Vagy valami elektronikai buherátornak adnám vagy esetleg valami ügyes telefonszervíznek. Tippeim nincsenek. Szalagkábel-cserét még megoldom magamnak, de akkucserét már én sem tudok csinálni - mondjuk elektronikai cégnél dolgozom, és vannak nálunk műszerész srácok, így nekem szerencsém van: szétszedem odaviszem hogy ezt így ide forrasszátok légyszi, azt meg oda, stb -
cidalain
veterán
válasz
luci87 #84173 üzenetére
Sajnos ez ránézésre nem látszik. A tablet leírásából, de az megintcsak nem feltétlenül van benne, vagy nem hihetünk neki, így marad, hogy ki kell próbálni.
Veszel vagy kérsz kölcsön egy microUSB OTG kábelt, aztán kipróbálod. Első körben nem biztos, hogy a pendrive-ot dugnám bele, hanem inkább egy USB egeret, ha lesz egérmutató, és tudod vezérelni a gépet tapizás helyett akkor ok, mehet a pendrive is. -
cidalain
veterán
válasz
luci87 #84168 üzenetére
Alapvetően az lehet a probléma, hogy nincs benne akkora tárhely. Persze a szoftver annyinak mutatja, de valójában nem annyi. És hogy ne buktassa le magát elég hamar, pl úgy hogy kívülről másolnál rá, ezért simán lehet hogy szoftveresen van megolva hogy ne másolhass rá.
De egy kamu tabletnél nem csak a hardver lehet kamu, hanem a szoftver is lehet hibás. Itt ugyanis nem az a cél hogy jó eszközt, tökéletesen bugmentes sw-rel adjanak el, hanem valamit ami olcsó minél nagyobb haszonnal. Így a szoftverhoba is simán benne van, ami miatt nem megy a másolás -
cidalain
veterán
válasz
luci87 #84160 üzenetére
Fú, ennyiért egy marék szeget nem adnak, nemhogy egy fullos tabletet. Ordas nagy kamu a szöveg, küldeném vissza a helyedben, és kérném vissza a pénzem.
Csinálj videókat arról, hogy nem megy a másolás, nincs elég tárhely, esetleg valami hardvertesztelő appot is rakhatsz rá, ami kiírja az van e benne, amit ígértek, és a kijelzőfelbontást is tesztelném egy magadott képpont nagyságú képpel, mert szerintem az sem lesz igaz.
Ha paypallal fizettél, akkor szerencséd van, mert extra vásárlóvédelmed is van.
Tanulságok: a Wish tele van kamu dolgokkal, a nem kamu cuccok meg nem jó áron vannak. 1500x utána járunk mielőtt vásárolunk onnan. De inkább kerüljük a helyet. Itt pl szívesen segítünk megfelelő minőségű tabletet találni, és olyan webshopot is tudunk mondani, ahonnan bátran lehet vásárolni. -
cidalain
veterán
Szerintem halott az akksi.
A yogával szerencséd van, az alsó hengerben 18650-es cellák vannak, kis kézügyességgel, minimál elektronikai hozzáértéssel (forrasztás) elég gazdaságosan cserélhető. (Én most vettem morzsaporszívóhoz forrfüles 18650-es cellákat 1200-ért darabját itt apróról). Ez a hozzáértés talán meg is van neked, ha magad cserélted a kijelzőt.
Szétkapnám, rámérnék a cellákra, ha 2.5V alatt vannak akkor kuka. A töltő meg nem tud leadni annyi mA-t amennyivel stabilan működne, azért nem kapcsol be, vagyis bekapcsol, de aztán el is száll. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
nem nagyon. minimum ára 238 volt EU-ből, 220 USD kínából (mondjuk ilyen áron a sallangokkal együtt is meglenne 70 alatt)
ha kínából rendeled akkor 240 USD, de kell még rá az EU priority Line posta 5.15 USD-ért. így olcsóbb végeredményben, viszont több a szállítási idő. (kb 73500 Ft)
CZ raktárból van rá kupon, de csak 10 dolcsival viszi le (250 USD), viszont free a posta, tehát összességében még így is kicsit több lesz, mint kínából rendelve (kb 75000 Ft). de meggondolandó. Kupon: BGf111b8
-
cidalain
veterán
válasz
kristof123 #84139 üzenetére
általános felhasználásra bőven elegendő a 4 GB ram.
-
cidalain
veterán
válasz
andatti #84121 üzenetére
Lenovo és az összelegózott tabletjei:
2-3-4 GB ram, 16-32-64 GB háttértár, HD-fullHD kijező, Snapdragon 450-Mediatek P22. Ezeket kb randomgenerátorral szórták az összeszerelősorra, az elnevezéskor meg hülyét kapnak a webshopok. A HD kijelző mellé általában 2 GB-ot pakolnak csak.
Én a Mediatek P22 soc 4 GB ram FullHD verzióra hajtanék, ha olyan akkor vedd meg, de az elnevezés inkább nem erre utal.
A legbikább konfig elvileg a Lenovo Tab M10 FHD Plus 2nd gen -
cidalain
veterán
válasz
baal-amiga #84107 üzenetére
Most már nem szabad számítani dolgokra. Valamit meglátsz olyan áron amit neked megér, le kell csapni rá. Augusztusban vettem egy ismerősnek egy használt üzleti lapost 160-ért, most hogy újra bejött a home office (home suli), ugyanaz most 185 ugyanattól az eladótól. Bődületesen ingadozik a piac, főleg laptop, tablet fronton
-
cidalain
veterán
-
-
cidalain
veterán
válasz
tvamos #84080 üzenetére
Nem feltétlen, egyszer vettem egy wifi tolató kamerát. Beüzemelve létrehoz egy hotspotot, amihez tudok csatlakozni telóval. Hát ez ilyet nem csinált. Készítettem videót, onnan hogy tápra kötöm, rajta amper mérővel hogy semmi fogyasztás nincs, telón wifi scan hogy nincs ott a hotspot. Visszaírták, hogy a teló nem is kapcsolódik a hotspothoz, azért nincs kamerakép, én vagyok balfék. Alit nem érdekelte a videó, nem értett hozzá, a seller meg ezt írta, neki hittek. Mérgemben szétszedtem (nem belépő szint, kell hozzá elektronikai tapasztalat), és a végén a szaros csati volt félrekötve, a táp +, és jelvezeték volt felcserélve. Szerencsémre, mert így nem dobtam ki 25 dollárt az ablakon...
Ugyanakkor minden más esetben kapam refundot. Most 4-5 termékem jön Aliról, és jelenleg mindegyik elkallódottnak tűnik, ami gáz, mert egyszerre 4-5 refunddal elég gyanús leszek. -
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
Zsolt7981 #84037 üzenetére
Hogyne, de a mostni olcsóbb kínaiakat is ezzel szállítják, hasonló áron 45-60 között, problémásabban intézhető garival, bizonytalanul hosszú szállítási idővel. Netezni, facebookolni meg SC soc-cal is lehet, és nem kell egy valag pénzt kiadni egy tabért.
Nem tudom milyen lehet, nem próbáltam. Csak szembejött tegnap, árgrafikont sem néztem, hogy ez még olcsóbb is volt. De ennyiért úgy hogy hű gyorsan kell homeofficra, olcsón, elég jó opció hogy elballagsz a boltba, és elhozod.Dr.NX
Most nem szabadott volna elfogadni a randomgenerátor első változatát -
cidalain
veterán
Van most egy elég ígéretes tab itthon, ami pariban van a kínaiakkal
Blakview Tab 8, 10" fullHD, 4/64 GB, SC9863A soc, LTE, B20 támogatott, akciósan 60k, 1 év hazai garancia, Euronicsban.
[link] -
cidalain
veterán
válasz
gergovass_ #84024 üzenetére
Az azért 1 kategóriával jobb. Samunál főleg az S szériánál a 2 év hazai gari mellett kapsz 3 év szoftvertámogatást elég gyakori biztonsági és bugfix csomagokkal, minimum egy android főverzió frissítést. A kínaiaknál semmi ilyen. Se biztonsági frissítés, se bugfix.
Samu A szériát mondanám itthonról, ami árban közelebb van az említett kínai vasakhoz, de azért a 70-es áron felül van. És nyers teljesítményben a hardver ugyan kisebb, de várhatóan a szoftver sokkal stabilabb, mint a kínaiaktól (emiatt összességében akár fluidabbnak is tűnhet a Samu) - most azért írok ennyi feltételes módot, mert konkrétan ezek közül egyik kínai gép sem volt a kezemben.
-
cidalain
veterán
válasz
gergovass_ #84014 üzenetére
Alapvetően mindegyik megéri az árát.
Nekem a Snapdragon 660 soc miatt az X Neo tetszik, ugyanakkor az a legdrágább, abban csak 4 GB ram van, így a legkevésbé jó a három közül ár-érték arányban. Ugyanakkor ha kupon van rá, akkor 60 körül már jónak mondanám.
A másik kettő kb egyforma gép, van amiben az egyik jobb kicsit, van amiben a másik -
cidalain
veterán
Nem hiszem, hogy lenne android frissítés arra a tabletre.
Mennie kellene android 6-on minden kommunikációs appnak, azért annyira nincs elhagyatva.
Az appok viszont lehetnek alavultak, menj be a play áruházba, és egyenként frissítsd azokat, amelyekkel probléma van.
Végszükség esetén factory reset, majd újra belakni a legszükségesebb appokkal. (Ez esetben google fiókot megjegyezni, mert FR után ugyanazzal kell visszalépni!) -
cidalain
veterán
Nagyon off mert nem tablet, de 11.11-ei akciós rendelésem kínai official store-ból, fizetős registered postával sehol sincs. Az utolsó track november 20. Oké hogy refund lesz, de az akciós napon vagy 5 dolcsival kedvezőbb áron vettem, ami egy 20 dolcsi körüli terméknél már jelentős.
Ma van a szeretet ünnepe, szeressük a kínai logisztikusokat, szállítókat. Tegnap úgyis anyáztuk őket. -
cidalain
veterán
válasz
bobek72 #83952 üzenetére
Nagyjából ugyanazt tudja a két vasban a GPU egyébként. Megkukkolható az összehasonlítás amit Somatom linkelt, én is megnéztem délelőtt, de számottevő különbség nincs. Az hogy egyik tesztben az egyiknek van 5-10% előnye, a másikban meg a másiknak, az tulajdonképpen majdhogynem tökmindegy.
Tényleg dönthet az, hogy melyik szimpibb kinézetre, márkára, árra, akármi. Felhasználói élményben szerintem ugyanazt fogod kapni bármelyik mellett döntesz -
cidalain
veterán
válasz
bobek72 #83949 üzenetére
a soc típusa, és az akku mérete a Hipad felé húz (szubjektív részemről hogy e kettő soc közül a Mediatekben számomra több a bizalom, de ez nem jelent semmit).
a kisebb súly, a BT5, és az ára az M40 felé húz.ugyanakkor az Unisoc T618 kicsit jobban teljesít a teszteken, újabb is, viszont többet fogyaszt. simán mondható hogy nyugodtan lehet venni az M40-et, az olcsóbb árcédula is mellette szól: igazából a Hipad nem ad többet annyival, amennyivel többe kerül. emiatt igazából nem kérdés, a kérdés, ha egy árban lennének akkor érdemes lenne filózni a kettő között, így azt hiszem egyértelmű.
-
-
cidalain
veterán
válasz
Terapeuta #83935 üzenetére
Nincs nagyon beugratója. A kínai cuccok egy nagyságrenddel olcsóbbak. A gari kérdés természetesen rosszabb, nehezebb intézni, tovább tart, stb.
@bpmcwap
Gyakorlatilag bármilyen Bluetooth billentyűzet mehet hozzá. Szóval ne a konkrét tabhoz keress billt, főleg ha nem tokkal egybeépített kell. Arra számíts, hogy nem igazán van magyar kiosztású. Én sima egyszerű 10 dolcsisat használok (pont mint a linkelt képen, csak tok nélkül), amikor éppen hosszabban kell írni, annyit nekem megért. Persze komolyabb cuccok is vannak, valamelyik tartósínnel, van amelyiken beépített touchpad is van, ami szintén jól jöhet. -
cidalain
veterán
válasz
zsírsámán #83931 üzenetére
Ha használt, akkor Huawei Mediapad T5 10 LTE (lehetőség szerint a 3 vagy 4 GB ramos verzió)
Amikor még lehetett kapni akkor a 3 GB-os 70 körül volt, a 4 meg 80-85 körül, így azt gondolom használtan pár hónaposan (még bő garanciával) belefér a 60-as keretbe.
Az újak közül az olcsó Huawei Matepad 8 bőven elég, nem költenék többet rá, hisz a 60-ezres sem tud többet. Igaz hogy a Matepadon nincs Google service, de képnézegetéshez, és videocsethez nem is fog kelleni. -
cidalain
veterán
válasz
Dottorei #83927 üzenetére
Jó, hát olcsó is legyen, jó is legyen, meg frissítések is legyenek egyszerre, az annyira nem egyszerű. Már az általam ajánlott lenovo is a kerete felett van. De persze mindig van egy kicsit jobb, ha hozzá rakunk még egy 10-15-öt a kerethez. A Samunál is lesz egy kicsit jobb kicsit többért. Valahol meg kell húzni a határt :)
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
felhasználóx #83906 üzenetére
Ránéztem a varázsgömbömre, de sajnos kiégett benne az égő, így nem láttam semmit. Szóval vagy ideér, vagy nem; de az biztos!
Karácsony előtt minden éven minden fronton szokott fejetlenség lenni. A két héttel ezelőtti szállítási idők irrelevánsak. Szóval csak imádkozni lehet a postások istenéhez. -
cidalain
veterán
válasz
zsoltzsolt #83896 üzenetére
Android alatt nekem nem jöttek be a MS office android appjai.
Alapdolgokra jó lehet, de egy komolyabb excel, tele képlettel, pláne makrós szerintem eséytelen.
Egyszerűbb dolgokra meg felesleges, mert a Google Dokumentuok, meg a Táblázatok appok nagyon jók.
(Amikor én próbáltam, még a korai időkben a MS office appok darabonként többszáz megát elfoglaltak telepítve, ami szintén nem tetszett. Azóta nem tudom ez változott e) -
cidalain
veterán
válasz
bpmcwap #83889 üzenetére
Ja, az akkor volt. :)
Igen, folyamatosan változnak az árak. Nemrég volt a 11.11 akció, meg a Black Friday is, akkor jelentősebb akciók szoktak lenni. A price chart szerint ennek a tabnak a legjobb ára 74.99 volt posta nélkül (ez Banggood árak alapján van)
Ugyanakkor hozzátenném, hogy a mostani 100 dolcsi körüli áron nem venném meg, mert ez drága tényleg a hardverhez képest. Ennél alig többért már 3 GB ramos gépet lehet venni, ha kijön a lépés. 80 dolcsiig viszont tényleg oké az ára.Pl alternatíva: Alldocube M8 120 dolcsi akciósan, a new user bonussal 100 dollár, cseh raktárból 46 cent a posta, ugyanúgy gyorsan jön, és a hardver van annyival jobb, hogy megérje a 20 dolcsi pluszt a P80X-hez képest
-
cidalain
veterán
válasz
bpmcwap #83886 üzenetére
csak China raktárból az Other Area Version van 80 alatt, azért változhatott az ár, mert más raktár, és verziót választottál.
a -20 USD-nek működnie kellene, max lehet hogy csak akkor látod, ha beteszed a kosárba, és checkoutnál érvényesül. akár kínából, akár EU-ból rendeled le kellene mennie. Ha Spanyol rakárat választod EU verzióval, akkor le kellene mennie a New User regeddel 79 dolcsira (plusz posta, ami nem olcsó, 12 USD, viszont 1 hét a delivery) -
cidalain
veterán
Leginkább semmit, hacsak nem büntetésből kapja.
Ennyiből itthon csak olyan van amiben 1GB ram és ótvar kijelző van (7" 1024x600 pixel). Már a 2 GB ramos sem ajánlott hd kijelzővel. De ha valamit kellene akkor ilyet keresnék: 8 magos proci 2GB ram, 1280x800 px 8" kijelző.
Huawei Matepad 8" kicsit van túl a kereten, de nincs benne Google Service. Ha ez nem oké, akkor Lenovot tab M8 HD-t vennék. Csak akkor ha muszáj lenne. Egyébként valami Teclast, Alldocube kínából vagy EU raktárból 100-110 dolcsi környékén sokkal erősebb hardverrel és jobb kijelzővel. -
cidalain
veterán
válasz
Makszimusz #83850 üzenetére
És aki Home office-ban van?
Ui: úgy látom lemaradtam a poénnal. -
cidalain
veterán
válasz
tibor2010 #83847 üzenetére
Kb 10k-val nagyobb az ár, mintha saját magadnak rendelnéd kínából.
Tipikusan az az bolt, ahol általában nincs raktárkészlet, és a rendelésed azt jelenti, hogy utána ők rendelik helyetted kínából. Olyan cég is van, aki a kínai rendelést egyből a te címedre rendeli, így tulajdonképpen az áru sosincs nála -
cidalain
veterán
válasz
Dinter #83845 üzenetére
Persze, az emberek nagy része itthonról rendeli, pl én sem utazok el külföldre, hogy ott rendeljem meg.
bocs
nem nagyon, ha van is bolt aki forgalmazza, az nagyon rá fogja tenni a hasznát (illetve pl nem rendelkeznek árukészlettel, hanem akkor adják le a rendelést ugyanúgy kínában). a banggood nagyon jó kinti bolt, és van EU raktára is, illetve kínából is van olyan szállítási mód hogy itthon már nem terheli extra költség, macera.
-
cidalain
veterán
Nomeg Ebay, Amazon is megbízható. Mondjuk ilyesmit Aliról rendelnék, esetleg akinek nincs virtuális kártyája, csak Paypal mondjuk, annak az Ebay-t ajánlanám.
Bár nálam már egy ideje a Paypal is a Virtuális kártyáról megy. A legutóbb amikor új bankkártyákat kaptam, akkor megfogadtam, hogy azokkal közvetlenül nem fogok online fizetni. -
cidalain
veterán
válasz
verybigboy #83759 üzenetére
Én írtam, hogy már ne tervezd be 100%-ra.
Ha karácsonyi ajándéknak veszek valamit akkor október elejéig meg kell rendelni, legkésőbb október közepén. És még ez sem fix, mert ugye oké, hogy ennyi idő alatt megjön, de mi van ha szar (törötten érkezik, hibás, stb), akkor megette a fene. És ott van a B verzió, hogy elveszik útközben, és akkor általában csak 90 nap után lehet refundolni, de azt megintcsak nem lehet a fa alá tenni.Egyszer rendeltem gyereknek valami játékot (csak úgyból, nem alkalomra) nem jött meg. 3 hónap után refund lett. Aztán rögtön megrendeltem mégegyszer, az se jött meg. Újabb refund. De ekkor már az eredeti szándék után voltam fél évvel, hagytam is a francba, kinőtte a gyerek azt a témát :)
-
cidalain
veterán
válasz
phoenix1989 #83752 üzenetére
Mondjuk Samu Tab S6 vagy S7.
A sima M5 elég jó tablet, nem igazán van annál jobb 150 alatt. Ha M5 Lite verziód van, akkor esetleg Samu Tab S5e, vagy S6 Lite -
cidalain
veterán
válasz
gabber01 #83734 üzenetére
No, akkor iPadet veszel a másik kollégával együtt.
Zárjuk már le ezt a miért nincs erősebb hw a 130 körüli Androidos tabokban mikor az iPad8 sokkal bikább inkább azt veszek témát.
Lehet itt még napokig puffogni, akkor sincs. Nem én gyártom a tableteket. Fogadjuk el, ez van. Ha szimpi az iPad vedd nyugodtan, nem beszélünk le róla.(És igenis nem feltétlenül számít a hardver. A harmincas táblánál a Trabival is harminccal mehetsz, meg a Ferrarival is, hiába 400 lóerő. Ugyanez itt is. Fut a sw x procit és memóriát kér enni. Hiába van 5x annyi a gépben, akkor is annyit eszik. Max az számít, hogy mennyi idő nulláról behúzni a memóriába. Combos soc 250 msec, kevésbé bika soc 670 msec. Példát mondtam. Nagy a különbség? Nagy. Számszakilag. De amúgy nincs fél másodperc. Nálam ez a kit érdekel kategória)
-
cidalain
veterán
válasz
gabber01 #83724 üzenetére
De semmi sem lehet olyan erős, mint Chuck Norris.
Az erő relatív, tök mindegy hogy az adott random feladatra a rendelkezésre álló erőnek a 25%-át használom, vagy csak 17%-át.
Vannak olyan feladatok (a legtöbb általános feladat pedig ilyen), ahol tökmindegy hogy milyen erős a soc, mert nem fog futni 100%-on sosem. A laggok elsősorban nem amiatt vannak egy gépen, mert gyenge a soc, hanem inkább azért mert rossz a szoftver. -
cidalain
veterán
válasz
Dreadloord #83720 üzenetére
Aki játszani akar komoly játékokkal az fizesse meg. Aki meg szerkesztői munkára keresi, az is vegye meg a komoly cuccost, a munka behozza a célhardver árát. Most mit ragozzuk, hogy androidon nincs olcsón rohadt erős vas?
(Egyébként a 130k-s iPad sem egy erőgép: 6 mag, 3 GB ram. Erre androidon már a userek 90%-a azt mondja hogy ótvarszar. Komolyabb szerkesztők, erős grafikát igénylő játékok ugyanúgy meg fogják röccenteni. Általános felhasználáskor meg szívatja magát az ember, hogy egy rohadt mp3, vagy avi lejátszáshoz már trükközni kell. Vagy fizetni.) -
cidalain
veterán
válasz
KisSarkany #83706 üzenetére
Külföld, ennyiből ott kapsz megfelelőt.
Banggoodon nézz körül, Chuwi, Teclast, Alldocube modellek közül válogass. Ebből a pénzből már kijön a fullHD felbontás, 3 vagy 4 GB ram, és inkább olyat vegyél, amiben Helio soc van (mondjuk X27, P60, P70 - bár ez utóbbiak újabbak, drágábbak is azok a gépek amikben van). A kínai cuccok általában memókártyával bővíthetők, így nem lesz gond a pdf-ek, videók tárolása
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest