- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
krisz12356 #1447 üzenetére
a hivashoz pont nem kell hely. siman a furdoszobaban vagy konyhaban egy lavor vizzel le lehet zavarni.
-
törölt tag
válasz
krisz12356 #1444 üzenetére
hivas v nagyitas? szines v ff?
sztem amugy ff-et hivni egyszerubb othon mint barhova elmenni vele es kolcsonlabort kunyizni. a szines mas teszta azt nem is nagyon lehet mert annak technologiaja van, talan csak a ff nagyitas ami erdekes lehet. naluk vannak ilyesmik, ugy tom lehet oda jarni laboralni onkoltsegen:
http://www.bmknet.hu/bmk-eloadasok/7192-fekete-feher-analog-foto-labortechnika-kezdo-es-halado-szinten -
MrChris
nagyúr
válasz
krisz12356 #1191 üzenetére
Ahogy A Zéé fórumtárs is írta ezeknek az obiknak rövidebb a bázistávja, ezért nincs végtelen az 5D-n. De egy kis átalakítással meg lehet oldani ha muszáj. [link]
Keress inkább olyan fixeket amik simán adapterrel felmennek a vázra. -
MrChris
nagyúr
válasz
krisz12356 #1186 üzenetére
Fuss neki még egyszer ennek a kérdésnek, mit szeretnél mire és mit jelent ebben az esetben a mennyire éri meg?
-
A Zéé
addikt
válasz
krisz12356 #1186 üzenetére
én úgy tudom az FD obikat nem lehet felrakni EF bajonettre. Vagy ha fel is lehet, akkor is rövidlátók lesznek, mert az EF bázistávja nagyobb, mint az FD-é
szerk: és amúgy is inkább ebbe a topicba illene a kérdés
-
válasz
krisz12356 #1117 üzenetére
Én is csak megerősíteni tudom az előbb elhangzottakat: inkább hanyagold azt az 1.8-at. Amúgy is sírva fetrengenél a bánatodban amikor megpróbálnál fókuszálni vele az ötdékettőn.
Kivéve persze, ha rakattál bele megfelelő mattüveget. De azt azért kétlem, mert ha arra áldoznál egy valag pénzt, akkor nem a legolcsóbb, leggyakoribb FD üveget akarnád rárakni.
-
törölt tag
válasz
krisz12356 #1117 üzenetére
elvileg ilyen nem letezik. az fd-t nem lehet ratenni a bazistav miatt.
persze azert van ra megoldas de nem az igazi. ha vegtelent akarsz akkor kell bele egy lencse ami ugye ront a kepminosegen. ilyet inkabb a harmad vonal beli gyartok csinaltak (vivitar es tarsai) igy az optikai minoseg eleg kerdeses. letezik persze ugyanez lencse nelkul (akar magad is kiszedheted belole), ekkor nem lesz vegtelen de portrera makrora meg jo lesz, cserebe nem ront a minosegen a lencse.
masik teveszme a minoseg, ezek a korabeli alapobik filmen se voltak tul jok, eroteljesen rekeszelni kellett hogy hozzak a maximumot f5.6 f8. a nagy felbontasi fullframe erzekelos digitgepek meg jobban kiemelik a kephibakat, hamar eloszlik a fatyolos nosztalgia a regi jo dolgok irant. sajna regen is brutal draga volt a minosegi obi, es ezek ma is huzos arban vannak.
itt egy atalakito. -
törölt tag
válasz
krisz12356 #1056 üzenetére
Sztem jo gep a gond akkor van amikor szerelgetni probaljak. Amugy meg az is csak egy doboz ami a filmet tartja a lenyeg az objketiv. Ha gond lenne a vazzal akkor venni kell egy masikat, az fd rendszer eleg nagy van valasztek (persze a minoltabol is van boven).
-
válasz
krisz12356 #1053 üzenetére
Nem ismerem az említett Minolta gépet, de a Canon AE-1-el csak problémáid lesznek.
Az első "műanyag" gép volt amellett hogy az első mikroprofesszorral felszerelt is egyben. Előbbi miatt volt olcsó, utóbbi miatt funkciókkal tele és keresett a piacon.De pont a műanyagsága miatt már relatív kevés van a piacon ami tényleg hibátlanul működik. Annak viszont megkérik az árát.
Valami egyszerűbb filmes EOS szerintem amivel jobban jársz. -
törölt tag
válasz
krisz12356 #1053 üzenetére
Archaikus fotozas? Eljarasokat szoktak annak hivni. De mondjum egy mezei kisfilm hasznalat meg talan nem az... Amugy mega az AE1, joval korszerubb gep, fd obibol rengeteg fele van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SSD kibeszélő
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest