Hirdetés
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Nézd, én nem mélyedtem el ennyire a DXR rejtelmeiben, és hogy varázsol-e az Nvidia vagy sem.
Abu sokat szokta szidni a DXR-t. HSM most azt állítja, hogy a jelenlegi szabványon kívüli megoldásban a memóriára nézve jóval kevésbé pazarlóan lehet megoldani. Én elhiszem.
Én azt az egy részét értem az AMD hozzáállásának, hogy egy (szerintük) rossz RayTracing implementációhoz nem akarnak hardveres gyorsítót készíteni.
De....
Az eddig sosem működött, hogy az AMD hoz egy "jobb" megoldást és csak mert jobb az terjed. Pontosabban lehet, hogy a GPUk hőskorában, amikor még volt 30-40%-os piaci részesedése volt ilyen. De már a tesszeláció esetén is az történt, hogy az AMD formabontó módon betette a hardverbe, különösebben senkit nem érdekelt (úgy értve, hogy nem készült olyan szoftver, ami ezt használta volna, és hátrányba került volna emiatt az Nvidia), aztán amikor az Nvidia meghozta a saját megoldását a hardverbe, akkor meg még itt-ott kicsit meg is nyomták a használatát.
Az AMD bizonyára sokmindent el tudott intézni, ki tudott könyökölni fű alatt (Mantle), de ahhoz, hogy te hozol valamilyen újdonságot a hardveredben és az arra írt szoftverekkel előnyhöz jutsz (hátrányba kerül a versenytársad) mielőtt még a versenytársad behozná a lemaradását, piaci penetráció kell.
Ennek megfelelően nekem semmilyen illúzióm nincs afelől, hogy ha és amennyiben a későbbiekben beigazolódik, hogy az AMD megközelítése a programozhatóságról volt a helyes megközelítés, azon is, akkor is, abban is az Nvidia lesz majd a zászlóvivő. Abu majd hiába mondja, hogy 5 éve pofázom nektek, hogy a fixfunkciós hardver zsákutca, majd az lesz mondva az Nvidia fanok részéről, hogy azért kellett a fixfunkciós hardver a hőskorban, mert a kártyákban nem volt még akkor elég számítáci kapacitás. És végül ebben is az Nvidia lesz a nyerő.
-
"El kellene tudni fogadni pár dolgot azt gondolom az AMD rajongók részéről..."

Az AMD okosan akar nyerni nem erőből (ahogy Nvidia mindig is azt tette) és valóban jobb megoldásokat fejleszt és szállít az AMD. A bökkenő az, hogy sajnos nem veszik figyelembe azt a tény, hogy nagyon kevés a piaci részesedése ahhoz, hogy Radeonra fejlesszenek. Előbb be kéne állni Nvidia mögé és ha már nagyobb részesedük van újíthatnak. Addig azonban az Nvidia az aki újíthat bármennyire is hátrányosabb a megoldásuk, mert arra fognak fejleszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Seed szerver topic
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS Radeon RX 580 8GB - MINDEN TARTOZÉKÁVAL.
- XFX Speedster SWFT 319 Radeon RX 6800 CORE 16GB 256bit, ALZA számla és garancia 2027.10.13-ig!
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- ASUS RTX 2080 TURBO
- Sapphire Pulse Radeon Rx 5500 XT 4Gb Videókártya CSERE
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER Black friday Hardverapró.húúú!!! 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3885, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest