Hirdetés

Keresés

Hirdetés

CyberSecurity Connect - blended learning, valódi labor kísérletezésre. Kiberbiztonsági képzés profiktól!
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Puma K #18083 üzenetére

Amit linkeltem, hogy az Nv drivere is hibás EDID-et írt az x223w-re alapján sanszosan igen, a monitor oldaláról lehetett a bibi. :K A windóz fejlesztői dokumentációja alapján pontosan az ilyen hibák javítása céljából lehet a monitorokhoz drivert telepíteni, és ez a driver gyakorlatilag tartalmilag megegyezik az EDID-el. Ezen dokumentáció alapján a hibás EDID-ű monitorokhoz a monitor driver hozza a javítást, és az tölti be a regisztrációs adatbázisba, az alapján lesznek kiválaszthatóak vagy ki nem választhatóak a felbontások, frissítési frekveniák. :K Gyakorlatilag a registryben erre cserélődik ki a monitor beépített EDID-je.
    Tehát az én véleményem szerint itt a monitor gyártójának kellett volna megfelelő javított drivert szállítani. Bár végülis az ini-file szerkesztésével is rá tudtad venni a VGA-t, hogy úgy használja a monitort, ahogy kell. ;)

Szerintem az Nv onnan tudhatja, hogy a hibajelentések alapján nyilván látják, mit csinál rosszul a monitor, és így lehet rá csinálni javítást. Sanszosan nem kompletten használhatatlan, amit kiolvas EDID-et a monitorból, csak valami nem klappol benne. Szval szerintem innen tudja, és így hozzá tudja a driver adni magától a hiányzó paramétereket.

Az utolsó kérdésedre a válasz a MS-féle dokumentáció, ami világosan leírja, hogyan kell kezelni az ilyen hibákat. (Monitor driver.) Az Nv úgy tűnik úgy volt vele, inkább önhatalmúlag javítják, az AMD meg nem.

"sak használni szeretnénk a birtokunkban lévő eszközt :D"
    No igen. Ezzel én is így voltam. :))

(#18084) mcwolf79: Nekem fél évig volt 290-em, ilyen hibával nem találkoztam, csak ha túlhúztam a VGA-t és nem bírta.
    Igen, a Chrome hardvergyorsításával valami nagyon el volt rontva, össze-vissza túráztatta nagyon vadul a VGA-t, azt én ki is kapcsoltam. Érdekes módon az azonos motorra épülő Opera böngészővel nem volt semmi gond hardvergyorsítással.
    Amúgy a 290-es előtt 7970 és 280X kártyáim voltak, és azokkal sem volt semmi driveres gondom.

Szóval nekem marad a városi legenda kategória ez a driveres sz@rozás. :R Szerintem ez egyszerű pszichológia, ez van a köztudatban, hogy az AMD driveresen rossz, és a user bármi hibát tapasztal, egyből ez ugrik be neki.... Aztán erre van fogva 1000 más hiba is. Ott virít pl. az adatlapdon, hogy húzva van a 3770K-d, az kapásból okozhat ilyen driver összeomlásokat, de az nincs benne a köztudatban, nem gondolsz rá.... Az hogy Nv-vel nem csinálja sem jelent túl sokat, mivel más kódot futtat a másik driver.

Új hozzászólás Aktív témák