- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #5393 üzenetére
..es a fejlesztoknek sem tunt fel. Mert nekik nem kell tesztelniuk a sajat termekuket. Ja de, hisz konzolon jol fut...az is amd, arra hogy sikerult megoldani? Ja ott muszaj dolgozni vele, nem lehet felkeszen lebaszni az asztalra, hogy oldja meg a driver.
Meg a legotvarabb programoknal is ahol tenyleg sokat segitett uj driver csak annyi volt hogy max 5-10 fps elteres a ket gyarto kozott, nem pedig igy hogy a teljesitmeny 1/3-a van kihasznalva.
Na mindegy a lenyeget ugysem tudjuk meg, szoval tok felesleges ragozni.
-
Malibutomi
nagyúr
Neznivalo (PS)
De valahogy igy nezhet ki
-
Malibutomi
nagyúr
AMD's upcoming Radeon R9 390X graphics cards will ship in two SKUs - an air-cooled one, with a moderately long reference design board (though not as long as the R9 290X), and a new Water-Cooled Edition (WCE) SKU, which will feature a very compact PCB - one that could be no bigger than that of the GeForce GTX 970 reference. This is possible because of AMD's HBM implementation. The 8 GB of memory on this card is present on the GPU package, as bare 3D-stacked DRAM dies, surrounding the GPU die, with an IHS covering everything; rather than the GPU package being surrounded by memory chips. Other specs on hand so far, include 4,096 GCN 1.2 stream processors, 256 TMUs, 128 ROPs, and a 4096-bit wide HBM interface, which at 1.25 GHz memory clock, will offer memory bandwidth of 640 GB/s.
-
Malibutomi
nagyúr
Ezzel kívánok jóéjt
-
Malibutomi
nagyúr
Sok helyen olvastam már idén, hogy a perf/watt a fö csapásirányuk a következö idöszakra.
-
-
-
Malibutomi
nagyúr
Igaza lett abunak, máshol más eredmények lettek.
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem meg az hogy ez nv játék ilyen egyszerű
Szerintem az hogy általában az AMD játék jól fut mindenen, nv játék csak nv-n, az nem hardver miatt van (nem azért mert az nv annyival jobb), sokkal inkább szoftver (vagyis a jóféle nv csomagok miatt). Volt is linkelve egy jó cikk, ahol fejtegették, hogy az nv játék effektív nem hátráltatja a konkurenst...csak nem nagyon hagyja hogy optimalizáljon.
-
Malibutomi
nagyúr
Pozitív:
Ha jól látom hozza a beharangozott 980+25-35%-ot, impresszíven hasít, föleg 1440 és felfelé. Le a kalappal.
Negatív:
84 fokon throttling 90-en kell járatni? Ezt viszont nehéz lesz kimagyarázni srácok.Dave
Azt nem sorolom, mert tudtuk hogy ennyi lesz, és akinek van rá ugyis megveszi, akinek nincs, annak meg mindegy -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
"Az is érdekes, hogy a Mantle támogatottságára (pontosabban inkább annak hiányára) az a válasz AMD-oldalról, hogy több évig tart 1-1 AAA kategóriás játék elkészítése. Ellenben ha a Vulkan vagy DX12 API-ról esik szó, akkor máris hónapokon belül megjelenő játéközönt vizionálnak egyesek...
"
Erösen sarkítasz, de az nem változtat azon, hogy egy év alatt nem is készül el sok AAA játék (csak kopipésztnyomomafostubisoftkéknál. Olyan is)
A Vulkan viszont ~ Mantle szóval amit mantle támogatással kezdtek fejleszteni az nem nagy dolog arra átírni. Ergo a már folyamatban lévök arra érkeznek. -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
Mondom tekints el attól a képtöl. 99% hogy kamu.
A kérdésem továbbra is ugyanaz:
Ha az nv x idö alatt kihoz egy kb ugyanannyit fogyasztó de ~50%-al gyorsabb kártyát, akkor miért az az alap hozzáállás hogy az amd erre nem lehet képes semmiképpen?Mielött újra belebonyolódunk a gpu családokba, a növekményt azokhoz a gpukhoz képest értem amik egymás ellenfelei (780-290)
-
Malibutomi
nagyúr
De mégis tippelsz, azt hogy kamu. Épp ez volt a kérdésem lényege. Ha nem tudunk semmit honnan tudod hogy kamu? Ha nyáron valaki azt mondja hogy jön egy új chip ami 180W és elveri a 780Ti-t meg a 290X-et ugyanilyen hihetetlennek hangzott volna, és hopp jött a 980.
Az azonos alapok meg nem tudjuk mit takar, mivel nem tudhatja senki egyelőre az amd mit változtatott rajta.(#4122) Abu85
Jóvanna, szóval a hatákonyságon na. T -
Malibutomi
nagyúr
Értem, és ha az nv elöre tudott lépni a következö szériával, akkor törvényszerü hogy az amd nem fog? Nem az a valószínübb hogy ök is fejlesztettek az elmúlt másfél évben?
Pont erre célzok azzak hogy úgyis tudják mire készül a másik szóval több mint valószínü hogy az amd is a perf/power-re feküdt rá.
Lásd a nyilatkozaraik a Carizzo-ról, ahol szintén a takarékosságon van a hangsúly.Mivel most az AMD érkező chipjeiről beszélünk ne azt nézd hogy melyik GPU melyik család tagja, hanem melyiknek mi az ellenfele, ha azt mondod a 770-re mennyit tesz a 980, akkor azt azzal lehet majd szembeállitani hogy a 280-ra mennyit tesz a 380 vagy 390 ahogy hívni fogják, mert az lesz a 980 ellenfele.
770-280
780-290
980-390Nem igazán fair az előző generációt venni alapul.
(#4118) Asbee
Az csak egy leak, de ettöl eltekintve és visszatérve a kérdéshez miért lenne csoda ha egy ~50%-al nagyobb chip annyival gyorsabb is lenne? -
Malibutomi
nagyúr
Jöhetnének már az új kártyák, hogy tényleg lássuk mi a helyzet
Valaki magyarázza meg miért van az hogy itt a fórumot olvasgatva kb. az a hozzáállás, hogy az nv 50%-ot rátesz az elözö kártyákra az teljesen helyénvaló, ha az amd-röl van ilyen hír az mese. Eddig teljesítményben mindíg fej-fej mellett voltak, miért lenne másképp most? Naív dolog lenne azt gondolni hogy nem tudják többé-kevésbé pontosan hogy mit fejleszt a másik, hogy rákontrázhassanak.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ScomComputer #4084 üzenetére
Úristen te ebböl tájékozódsz?!?
Részvétem.
Ha olvasnál rendes híreket képben lennél. -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
és (#3984) Asbee
Ezt a kört már lefutottuk a kazánozás címszó alatt.
Nem 2-3 van ami használható, hanem 1-2 ami nem. Elég mást jelent."tisztán látszik a két slotos hűtések nem bírják el a 290/X-et,persze most jön a megváltás a kompakt víz."
Nézz be a 290 topicba, most vettek ketten is Gaminget, 78 fokos átlagban, az pl. simán jó, nekem is hasonlóan működött.
-
Malibutomi
nagyúr
A többségnek az AMD oldalon sincs driver baja, csak akinek nincs baja az ugye csendben van.
De igazából erre reagáltam:
"Jellemzően minden szériából vannak olyan gyártól akik nem állnak a helyzet magaslatán,megpróbálnak valamit lecsalni,hátha nagyobb lesz a profit...Az ilyen vásárló soha nem gondolkodik el azon,hogy az aftermarket OC kártya hogyan lehet olcsóbb mint a gyári referencia..."
Pontosan a 290 szériára jellemző, ahol a gyártók spóroltak el a hűtéseket, vagy ugye felrakták a 780 hűtőjét szinte hozzányúlás nélkül, meg lespórolták a ramhűtést, stb....ezek miatt röhöghet most a másik oldal HSM "ventit a hátoldalra" hozzászólásain, meg valószinű emiatt kap proci is villogó textúrákat.
De ezek nem az AMD hibái, hanem a trehány gyártóké.A márkahűségben nem értek egyet, sokan akkor sem vennének amd-t ha 200%-al gyorsabb lenne 20 fokon passzívan, mert "a mikroakadás, meg a driver, meg melegszik is...." akkor is bejátszana
-
Malibutomi
nagyúr
Nyilván vannak, ezért a smiley. Tökéletes szoftverszoftver nincs. Ismert pl hogy a 144hz problémás, meg a hangkimenet némelyeknek. De amiket híresztelnek hogy amd kártyával minden játékban mikrostutter, meg hibás texturák meg ilyenek az marhaság.
Én pl most fejböl azt sem tudom melyik verzió van fent. Egyszer felraktam azóta nem hallottam róla. -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
proci985 #3838 üzenetére
Én ebben nem hiszek hogy nem lesznek egyedi hütések. Anno a 290-re is ezt mondta Abu, hogy nem lesznek jók, mert annak 95 fokon kell menni. Aztán kijöttek és vígan hasítanak 75-80 fokon. Még volt olyan hír is, hogy most nem úgy lesz mint a 290-nél, hogy csak késöbb jönnek, hanem rögtön.
Csak Asust nem szabad venni amíg nincs letesztelve milyen. -
Malibutomi
nagyúr
-
-
Malibutomi
nagyúr
Ezek a full csendes házak sajna ilyenek. Nekem is a CM690-ben annyira le van tekerve minden venti (a H110-é is, meg a 2db TY-141 + 1db Swif2), amikor már nem hallottam nyitott oldallappal, és éppcsak elindulnak. Mégis tök jók voltak a hőfokaim minden kártyával, pedig alig van venti a gépben, az is leszabályozva.
-
Malibutomi
nagyúr
Okés, akkor 780-980 ~ 16 hónap, 290-380X ~ 18 hónap
Most ez mit változtat a lényegen amit fentebb írtam? Kb. ugyanazzal az időintervallummal érkeznek a kártyák, ez volt a lényeg.BTW a majdan érkező kártya nem a 780Ti utódja lesz véletlenül? Ha már a 780 és a 980 sem teljes chipek?
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
Abu ezzel akkor a Mantle 1.0 lezárul és jön a továbbfejlesztett? Mondjuk csütörtökön úgyis megtudjuk.
AMD's Mantle Graphics API has gathered incredible momentum in its first year, gaining support from five advanced game engines and 10 premium applications.
Mantle has also revolutionized the industry's thinking on low-overhead/high-throughput graphics APIs as solutions that do not compromise developer productivity. Compelling content was delivered on Mantle in historically quick time, paving the way for various graphics standards bodies to move forward with conviction on their own similar API standards and specifications.
We are proud of these accomplishments, and we have been inspired by everything we have learned along the way. We also haven’t forgotten the promise we made: openness.
AMD is a company that fundamentally believes in technologies unfettered by restrictive contracts, licensing fees, vendor lock-ins or other arbitrary hurdles to solving the big challenges in graphics and computing. Mantle was destined to follow suit, and it does so today as we proudly announce that the 450-page programming guide and API reference for Mantle will be available this month (March, 2015) at www.amd.com/mantle.
This documentation will provide developers with a detailed look at the capabilities we’ve implemented and the design decisions we made, and we hope it will stimulate more discussion that leads to even better graphics API standards in the months and years ahead.
Proud moments also call for reflection, and today we are especially thoughtful about Mantle’s future. In the approaching era of DirectX® 12 and the Next-Generation OpenGL Initiative, AMD is helping to develop two incredibly powerful APIs that leverage many capabilities of the award-winning Graphics Core Next (GCN) Architecture.
AMD’s game development partners have similarly started to shift their focus, so it follows that 2015 will be a transitional year for Mantle. Our loyal customers are naturally curious about what this transition might entail, and we wanted to share some thoughts with you on where we will be taking Mantle next:
AMD will continue to support our trusted partners that have committed to Mantle in future projects, like Battlefield™ Hardline, with all the resources at our disposal.
Mantle’s definition of “open” must widen. It already has, in fact. This vital effort has replaced our intention to release a public Mantle SDK, and you will learn the facts on Thursday, March 5 at GDC 2015.
Mantle must take on new capabilities and evolve beyond mastery of the draw call. It will continue to serve AMD as a graphics innovation platform available to select partners with custom needs.
The Mantle SDK also remains available to partners who register in this co-development and evaluation program. However, if you are a developer interested in Mantle "1.0" functionality, we suggest that you focus your attention on DirectX® 12 or GLnext.As an API born to tackle the big challenges in graphics, much of this evolution is already well under way. We invite you to join AMD this week at Game Developer Conference 2015 to see not just the future of Mantle, but the future of PC graphics itself.
- See more at: http://community.amd.com/community/amd-blogs/amd-gaming/blog/2015/03/02/on-apis-and-the-future-of-mantle#sthash.hVQDHyIg.dpuf -
Malibutomi
nagyúr
De mégis:
"We had a profile ready for launch, but unfortunately we've been unable to enable it due to issues with the game. Below is taken from the release notes of 14.1.2."The AMD CrossFire™ profile for Far Cry 4 is currently disabled in this driver while AMD works with Ubisoft to investigate an issue where AMD CrossFire™ configurations are not performing as intended. An update is expected on this issue in the near future through an updated game patch or an AMD driver posting."
By AMDMatt
-
Malibutomi
nagyúr
Elöre látom mi lesz ebböl a nagy nasa technikás hütésböl, egy hónap múlva simán kijönnek a gyártók léghütéses kártyái, amik teljesen jók lesznek (kivéve az asust
).
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #3429 üzenetére
Az a baj, egy ismerősöm jut szembe, aki minden kuncsaftjával úgy beszélt mint a szarral, de jó áron adott cuccokat, és mindíg azt mondta úgyis visszajönnek, lehetek köcsög velük. Ez jut eszembe az NV-ről is. Jó cuccokat csinálnak, de gusztustalan ahogy próbálták ezt az egészet elsumákolni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KAMELOT #3424 üzenetére
Mégis mit kellett volna lépnie? Kiadja a kártyákat tesztek nélkül? Vagy GPU nélkül ha még nincs legyártva? Vagy memória nélkül, mert Abu azt mondja a HBM-re várnak. Vagy addig álljon ki egy mérnök és táncoljon a webcam előtt 24/7-ben ha még nincsenek kész a kártyák?
Ha minden igaz a 360X jön először most márciusban, aztán sorban a többi.
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem nem kell mondanod, tudom melyik kártyára és miért érdemes tenni, és ez egy tökéletes tanács a 290 topicban az érintett tulajoknak. Arra hivtam fel a figyelmét, hogy ebben a topicban viszont pont az ellenkezöje a hatás, mert sokan általánosítanak. Nem érdekli öket hogy csak az asusra és csak az érzés miatt, onnantól az összes 290/x koholnivaló.
Nem jó érv egy kártya mellett szerintem hogy csak egy plusz venti kell és kész. Ez igazából az asus dolga lett volna.
-
Malibutomi
nagyúr
Én tudom hogy csak arra írod, és a szándékod is segítö, de pont ezzel lovat adsz azok alá akik ezeket eltúlozva máris minden radeonra rákenik hogy koholni kell öket vagy megfönek, pedig ez nem igaz.
(#3284) hpeter10
Én pl. nem csalódtam egyikben sem. Körülnéztem mielött vásároltam. A Gaming kb. ugyanazokat a höfokokat tudta kis tuninggal is mint elötte a 7870. A PCS, meg a lightning pedig még a durvább tuningot is simán bírta jó höfokokkal. Az Asus szereti mostanában elszúrni a dolgait (nem csak vga téren), a giga meg olyan amilyen -
Malibutomi
nagyúr
válasz
proci985 #3279 üzenetére
Nálam pl. Az MSI Gaming is teljesen okés volt, furmark alatt volt 85 fokos. Játékok alatt 77-78.
Ezért érzem kicsit visszásnak ezt a "2-3 kártya jó csak" dolgot. Mert a felsoroltakon kivül van még kb. a gigabyte wf meg az asus dc.
(#3280) HSM
Csak úgy füalatt kérdem, nem veszed észre, hogy ezzel a "venti a hátlapra, alulfeszelés, stb.."-vel pont az ellenkezö hatást éred el? Most csak az asusra írod, de emiatt már állandóan azt olvasni, hogy a radeonokat mind alul kell feszelni, meg ventit koholni rájuk.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- bontatlan MSI GeForce RTX 5090 32G VENTUS 3X OC 3 év Alza garival
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged