- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
Na viccelodesen kivul, ez inkabb csak azt mutatja hogy az NV nem optimalizalt meg.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
nonsen5e #13927 üzenetére
Most boritekolhato, hogy a szokasos menet lesz.
Kiadas elott (nagyon)kicsivel bepulnek az optimalizat GW kodok, egy nappal release elott ezzel a koddal kijonnek majd a benchmarkok ahol sehol nem lesznek az AMD kartyak, kiadas utan pedig az AMD szidasa kovetkezik, hogy nem kepesek kiadni egy 0 day drivert.Vagy a kevesbe valoszinu, hogy az AMD feltorte a GW-ot, es mar tudnak optimalizalni, csak kis idobe telik
Ez a grafikon is nagyon hasonlo a fallout-hoz ahogy fules mondta
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #13828 üzenetére
"nincs megfelelo teljesitmeny, pedig papiron tudjak a piros kartyak."
A Furyn, a tobbi kb a helyen van, par fps hartrannyal. Mi lesz mikor kijon a driver? Ha akkor az amd kartyak lesznek gyorsabbak ugyanigy fogod szidni az NV-t "nincs megfelelo teljesitmeny"?
"arra nem meltatnak, hogy driverrel megprobaljak ezt a dolgot kicsit enyhiteni "
Az hogy a Nixxes mar leirta hogy jon a driver, meg a verzioszamot is, azt jelzi hogy kesz a driver max meg teszten van mielott kiadjak.
(Azt mar nem is kerdezem mit erdekli az NV tulajokat az AMD driver annyira, hogy tobbet foglalkoznak vele mint az AMD tulajok....en utalom a lakodalmas zenet, megsem rohangalok lagzikra uvoltozni, hogy "mi ez a szar halgassatok jobb zenet").
-
Malibutomi
nagyúr
"Érdekes, nekem sokkal inkább valami Kolbi_30 nicknevű ürge rémlik az elmúlt pártíz háeszből, úgy mellesleg AMD tulaj az adatlapja és a megnyilvánulásai alapján, aki mindenáron be akarta bizonyítani, hogy az nV driverei sz*rok, de hát ki mit lát ugyebár...
"
Addig mar nem jutottal el mire irta ugy tunik. Hogy az egesz tegnapi termesben csak NV tulajok hangoztatjak serenyen hogy nem jott 0day (bocs -1day) driver a AMD-tol, mekkora gaz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #13680 üzenetére
Jaja nincs rendes driver, tisztara mint a Win10-nel.
Ja az NV volt -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Milka 78 #13628 üzenetére
"Megjegyzem megint a sértett amd-s beszél belőled,ez nem az első eset."
Megjegyzem sem amd-rol sem nvdidiarol nem esett szo az elozmenyekben csak VRAM fajtakrol, ugyhogy nem ertem miert kellene sertettnek lennem, ezt valahol hozzakepzelted. Egyaltalan miert kellene barkinek sertettnek lennie mikor technikai dolgokrol diskuralunk?
Nem mondtam hogy kotelezo lenne a csucskartyahoz a HBM, azt mondtam valami miatt mindket ceg azt valasztotta, valoszinuleg kisse tobb a ralatasuk mint barkinek itt a forumon. Ennyi.
(#13631) Abu85
Abu mi az ami egyaltalan kihasznal ekkora savszelt egyebkent? Nyilvan most a csucskartyak teljesitmenye meg fog noni, de tenyleg kell ekkora savszel etetni oket? Vagy mi a realis igeny ami miatt kell ez a nagy lepes?
A fogyasztast ertem, de ha a 980Ti-t nem fogta vissza a GDDR, akkor tenyleg mi annak a haromszorosa kell?
A (jovobeli) async feldolgozas miatt? vagy mihez?Edit: felhasznalasra gondolok
A Fijirol lattam en is olyan tesztet ahol vram tuningra tobbet gyorsult mint gpu tuningra, de azt gondoltam inkabb a gpu tuningnal van a gond hisz koztudottan nem "overclockers dream".
Nem furcsa hogy meg HBM-el is savszellimites? -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Milka 78 #13607 üzenetére
A HBM vs GDDR memoriarol volt szo.
A 980Ti eros GDDR5-el is, de azt szivesen meghallgatom toled, hogy megis miert valt az NV HBM-re, ha olyan csudat tudnak csinalni a GDDR memoriaval is.
Le is irhatnad mi a josgombozes abbol hogy az NV HBM-el ad ki kartyat? Szerintem ez teny.Egyebkent meg szerintem a tobbseg tudja hogy egy kartya 90%-ban a GPU-tol eros, a VRAM csak eleg gyors kell legyen hogy kiszolgalja. Aki a HBM-tol azt varta hogy amiatt fog megtaltosodni a Fury az szerintem valamit benezett. En mar egy eve is azt kerdeztem hogy a fogyasztason kivul mi az elonye, mert a GDDR5 sem igazan fogja vissza a kartyakat. [link]
-
Malibutomi
nagyúr
Happy
Korbeertunk, abbol indult az egesz hogy itt irtak olyat hogy a GDDR5X mellett nincs is szukseg HBM-re, de ahogy irod a piaci szereplok hisznek benne. Ezt peldaztam fentebb en is az NV valasztasaval, csak belegabalyodtunk a megnevezesekbeEgyebkent kivancsi leszek a HBM2 kartyakra. Leboges lenne ha azok is csikoznanak.
-
Malibutomi
nagyúr
Megint elbeszelunk egymas mellett.
Azert mindegy mert nem azt irtam hogy HBM1-el adnak ki kartyat, hanem hogy HBM-el. A HBM2 memoria is HBM, a technologia alapja ugyanaz.
A hangsuly azon volt, hogy az nvidia is a HBM technologiat valasztotta a GDDR technologia helyett a csucskartyaira (most nem irtam a GDDR utan sem szamot). Ennyi.
A sikeressegrol en nem beszeltem, arrol vagy a bukasrol majd beszelunk egy jo ido mulva ahogy te is irod.
(#13594) Pepeeeee
Nem no duplajara a grafikai terheles pont az osztottkepernyo miatt. -
Malibutomi
nagyúr
A meresek a kartyak tesztjeiben vannak.
Fury X GPU-ban mindenbol ketszer annyi van mint az R9-380-ban, memoria dupla annyi rajta, a fogyasztasa megis csak kb 40%-al tobb.
A 290x-hez kepest kb 45%-al tobb cucc van a GPU-ban, a kartya fogyasztasa megis kevesebb mint az elode.Szoval a GDDR5X lehet ugyanolyan gyors mint az elodje kevesebb fogyasztassal, vagy gyorsabb ugyanolyan de inkabb tobb fogyasztassal. A HBM pedig gyorsabb, joval kevesebb fogyasztassal, viszont dragabban.
Mindkettonek megvan a maga felhasznalasa, nem igazan utkoznek egymassal velemenyem szerint. Mas-mas kartyakon fognak feltunni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TTomax #13528 üzenetére
Szerintem kicsit tulreagaltad.
Eleg lett volna annyit irnod amit ugyis mindenki lat (meg fules is szerintem) hogy ez csak valami glitch.
Nem pedig belemenni megint a markaharcba, nyilvanvalo hogy egy 280x onerobol nem lesz egy Titan elott, akkor sem ha egy evvel kesobb jelent meg. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
schawo #13510 üzenetére
Szerintem ez egyeni preferencia kerdese.
Foleg hogy nem maximum hanem average van a tablazatban. Az szerintem sokkal jobban mutatja a tenyleges felhasznalast mint a minimum ami ugye azt is jelentheti hogy a meres alatt egyetlen helyen beesik annyira amit lehet eszre sem veszel.
Mint a heaven benchmark amig nem javitottak, egy helyen mindig beroccent es emiatt 8-10 minimum fps-t irt.(#13512) Szaby59
Ezert irtam hogy elso ranezesre megteveszto, pontosan ezt jelenti.
Ameddig nem nezi meg jobban az ember (es sokan nem teszik) addig nem nyilvanvalo. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
TTomax #13505 üzenetére
Azta ez a tablazat nagyon kemeny.
Lehet nem szandekos (vagy rossz szandekos) de nem kicsit megteveszto elso ranezesre, hogy a zold csikok sokkal hosszabbak mint a pirosak.780ti 114fps hosszabb mint a Fury 121fps
970 108fps hosszabb mint a Nano 114fps
780 98fps hosszabb mint a 290x 118fps -
Malibutomi
nagyúr
Nyomni kell ki a keszletet ha nyaron jonnek az uj kartyak.
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem mondjuk egesz steames letem alatt egyszer dobta fel ezt a surveyt. Akkor sem kuldtem be
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
schawo #13446 üzenetére
De lattam, de en a Furyra vagyok kivancsi, ha azt megemlitetted, hogy a lista aljat sem latja, akkor a 980Ti-nel miert kifogas az ar?
Egyebkent ahogy Cain irja a 200-as sorozat novekedett pedig nem is kapni, ugyhogy erosen eselyes hogy a 300-as kartyakat oda sorolja a felmeres. Ami kulon erdekes osszevetve a 970-el, majdnem ugyanannyival nott (970 0.14% - R9200 0.12%)
-
Malibutomi
nagyúr
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Firestormhun #13378 üzenetére
Minek kapkodjanak? Mire szamosan jonnek a DX12 gamek ugyis kint van az uj sorozat.
De komolyra forditva, eddig szinte minden DX verzional volt ilyen egyik oldal ezt az effektet tudta, a masik oldal meg amazt. Szerintem az idezet elso fele sokkal erdekesebb mint az eye candy resz.
The F1 2015 engine is Codemasters' first to target the eighth generation of consoles and PC's with a new engine architecture designed from scratch to distribute the games workload across many cores making it a great candidate for DX12 and utilise the processing power of high end PC's.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Auron69 #13300 üzenetére
Ez a kerdes inkabb a gepajanlos topicba valo: [link]
Egyebkent az intel procit javaslom, az AMD mellem eg nem is lehet DDR4-et rakni.
VGA-bol mind a ketto jo, de ha nem egeto en egy fel evet varnek a nagy beruhazassal mert nyaron jon mindket gyartotol uj sorozat, es akkor ezeknek az arai le fognak esni / ugyanezert az arert jobb kartyat kaphatsz. -
Malibutomi
nagyúr
Mind a ket gyarto emlitette mar hogy akar 32Gb is lehet az uj kartyakon, ez nem ujdonsag.
NVIDIA Pascal GPU To Feature 17 Billion Transistors and 32 GB HBM2 VRAM
AMD’s Greenland GPU May Feature Up To 32 GB of HBM2 Memory – Around 15-18 Billion Transistors
Meg egyszeru matek 4db 8Gb-os HBM2 az 32Gb
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Valdez #13283 üzenetére
A specifikacio nem is annyira, mert ugyis pascal lesz rajta.
Az a vicces mikor ki kell allni a szinpadra es belemondani a kamerakba: " A Pascal elso megjelenese taadaaaaa..." es egy maxwellt kell lobogtatni melle. Persze jobb mint semmit nem mutatni. En a helyukben raheggesztettem volna azt a vizhuto blokkot -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #13276 üzenetére
Tessek
The enthusiast version of AMD's next-gen Polaris spotted at CES 2016
Bar en meg mindig nem hiszek ebben hogy baj lenne a pascallal, az hogy a maxwellel mutattak a PX2-t nem sokat jelent, normal MXM lapka, kicserelik es kesz.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #12752 üzenetére
Csak logika, lasd HBM-es amd kartyak vs GDDR5 kartyak.
Sokkal nagyobb chipek ugyanannyi vagy kevesebb fogyasztassal.De ez csak tipp, nem tudom a GDDR5X mit mutat majd fogyasztas teren.
Csak furan jonne ki hogyha teljes uj sorozatot hoznak ki, hogy a kozepkategoria (kozel)ugyanannyit fogyaszt mint a csucs. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
jacint78 #12678 üzenetére
Nem irta senki hogy az NV gonosz, te nyomod csak ezt a hulyeseget, biztos attol van hogy sokat vered a fejed a falba. En azt irtam ok csinaljak jol.
Ahogy szaby is irta, es az eredeti hozzaszolasodra valaszolva, nem nem gyengebbek az AMD kartyak ennyivel. Ha meg az NV jatek NV optimalizalt, abban nincs semmi furcsa (sot osszeeskuves, meg gonoszsag sem) . Az lenne a fura, ha NV tamogat egy jatekot es azok meg AMD-re optimalizalnanak.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
jacint78 #12672 üzenetére
Nincs itt semmi osszeeskuves elmelet. Ez uzlet, ha engem tamogatna az NV en is az o kartyaikra optimalizalnek joreszt. Ez nem genyosag, vagy kicseszes, egyszeruen igy mukodik. Nincs itt semmi hiba.
Mivel rengeteg jatek van ahol ki vannak hasznalva a kartyak, es ott latszik a sorrend: 980Ti-Fury X-Fury-980-390X-390-970..................
Egyszeru logika jozan esszel megaldott embereknek.
A hardver adott, nem tud gyorsabban menni mint a maximuma, csak a kihasznaltsag valtozik.
Az idok folyaman pl jol latszott hogyl a 290X a 970 ellenfele volt rengeteg helyen latszik, nagyjabol egyforman teljesitettek. Ezt most megtuningoltak 390X-kent, tehat gyorsabb lett, altalaban a 980 altt van picivel a tesztekben.
Ha hirtelen a 970 alatt van, akkor a kartya lett gyengebb? Nem. Csak nincs ra optimalizalva a jatek, szoftveres gond van.
Mivel az NV tamogatott jatekoknak van ez altalaban, es az NV hasznal zart rendszert logikus hogy erre ido az AMD-nek optimalizalni, ezert nincs ra 0 day driver toluk.AMD jatek nyitott rendszerben keszulnek, arra konnyu mindket oldalnak optimalizalni.
-
Malibutomi
nagyúr
NV csinalja jol, mindegy nekik hogy milyen a jatek, lenyeg hogy ok tamogatjak, es emiatt NV-re optimalizalva van, AMD-n meg tobbnyire elfut ugy ahogy.
Ezzel egyre nagyobb teret nyernek mig az AMD meg szepen elassa magat a fene nagy nyiltsagaval hogy az o altaluk tamogatott jatekok meg mindenen jol futnak. -
Malibutomi
nagyúr
De 65-70-el azert tudsz nem? Egyeni preferencia kerdese, en mindig ugy allitom be a jatekokat, hogy a leheto legmagasabb legyen, de tartsa a 60fps-t. De van par jatek ahol nem zavart a 40-50 sem, ugyanolyan simanak tunt, ezek jellemzoen azok a jatekok amik nem porgosek, inkabb a jatekmenet vonja el a figyelmet.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
solfilo #12662 üzenetére
Gondolom mashogy mernek, de a pclab nekem eleg irrealisnak tunik.
EDIT: Ja latom ok csak High beallitassal mertek, mindenki mas Very High-on. Nos ahol High-on van ~80FPS egy 970-el, Very High-on meg ~70FPS ott ott en biztos a VH-t hasznalnam.
Itt is normalisabban szerepelnek a kartyak:Very highon a pclabnal is ugyanaz jon ki mint a tobbi oldalon (az FPS szam mas, de a sorrend ugyanaz), 1080-ban Fury a 980 alatt kicsivel, 390/X meg a 970 korul
1440-ben Fury a 980Ti alatt, 390X a 980-al meccsel, 390 a 970 felett. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
FollowTheORI #12335 üzenetére
Ez is kb ugyanaz mint mait feljebb linkeltem ,a Fury X a ref TX/Ti szintjet hozza, a 390X meg a 980-al parizik.
Kivancsi vagyok jonnek-e meg tesztek, ezek alapjan inkabb a pclab-os tesztnel log ki a lolab. Ott nagyon eltere eredmenyek jottek ki. -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
Mondjuk eleg nyilvanvalo hogy most mindenkepp ki kellett jonnie a jateknak a film elott. Gondolom emiatt maradt ki jopar dolog.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #12059 üzenetére
Igaz lenne az animacios dolog, de azert az a Krapek az iromappat felcsatolja a kezere mint egy pajzsot animacio kicsit eros.
Az AMD tema meg, meg szokhattuk mar, hogy ami NV jatek, az mind igy jon manapsag, eltelik nemi ido amig az AMD visszafejti es optimalizal. Kivancsi leszek mennyit szamit majd ha ok is zart rendszereket adnak, akkor az NV is dolgozhat-e a penzeert majdAmugy ertem hogy mindenre van magyarazat/megoldas, ettol meg ez rohejes amator hiba mindegyik, de igy hogy ennyi van meg plane.
-
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#85552128 #11665 üzenetére
Nezd minden eremnek ket oldala van.
Nezheted onnan is hogy az "ocska, atnevezett" ket eves kartya tudja a sokkal ujabb szintjet hozni.
A tesztek meg olyanok amilyenek, fenntartassal kell kezelni. Ez kb ugyanaz, mint hogy elterjedt hogy a maxwellben mekkora a tuningpotencial, kozben a tesztekben is 1200 korul boostolnak ugy jon ki a latott teljesitmeny, ahhoz kepest maris nincs akkora tuning. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
huskydog17 #11464 üzenetére
Grafika kb DX9 szintu ahogy nezem.
-
Malibutomi
nagyúr
Eloszor is ezt a stilust hanyagold, mert egyreszt bunko dolog, masreszt magadat egeted vele.
Masodszor: bocs egy evet tevedtem, 99-ben volt 1-2$ kozott van az arfolyam, 2001-ben megugrott kicsit, de 2002-ben is csak 3-4$ korul mozgott, az is meg szinte bovli kategoria, es ezen a szinten is maradt egeszen 2005-ig.
De adok meg egy kis segitseget, mert ugy latszik a latasod gyengebb mint a kulturalt kommunikaciora valo keszseged:
Tovabbi hasonloan sikeres napot kivanok
-
Malibutomi
nagyúr
Fura is hogy DX11-en fut meg csak, es az AMD kartyak ilyen jol mennek.
-
Malibutomi
nagyúr
Egyebkent ezeket az infokat tenyleg kb julius ota lehet tudni, most mitol kellene izgalomba jonni?
-
Malibutomi
nagyúr
Psszt..titok, de nem nagyon olvasok ph hireket, csak a forumot.
Mas oldalakat viszont igen, es ilyen mondat csak a techreporton jelent meg, mashol mindenutt a szokasos 970/290-et emlegetik. En legalabbis mashol nem talaltam ezt igy leirva.
Masreszt ha igaz is szo szerint, ezek csak 2016 elejen jonnek, ami fel ev, abba boven belefer a "join later". -
Malibutomi
nagyúr
390/x megtaltosodott rendesen.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
schawo #10793 üzenetére
Ergo szerzodesszeges, sokmillios karterites az AMD fele ahogy mondtam.
Mi a kerdes?Leghutessel kiadni az X-et pedig nem sok ido, csak megirjak az engedelyezest az AIB partnerek fele. A sapphire/powercolor fury amugy is ref boarddal keszul, csak at kell rakni a hutest es mehet. Asus meg gyarthat X chippel ezentul.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- CPU léghűtés kibeszélő
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- DELL T40 EMC Szerver
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged