Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Mint már írtam, ezeket az új drivereket már többen próbálták a 290 tulajok közül, jó eredményekkel. A "csodadriver váráson" amúgy én is csak a fejemet szoktam fogni ne aggódj, a továbbiakban sem szándékozom lesüllyedni arra a szintre.

Én nem gondolom, hogy az Nv driveres részlege aludni fog, viszont úgy gondolom, az Nv DX11 alatt tapasztalható driveres előnyének jelentős része abból fakad, hogy többszálúsítva van a driverük, míg az AMD korábbi driverese koncepciószerűen nem. Most ne menjünk ebbe nagyon bele, elég annyi, hogy mindkét elképzelésnek megvan a maga előnye és hátránya. Szóval az új win10 driverben az AMD is többszálúvá tette a feldogozást, ami a jelnelegi programok és processzrok felépítése mellett jó döntésnek gondolok. Ebből én azt gondolom, hogy többé kevésbé fel fognak zárkózni az Nv-hez driveres oldalról DX11 alatt, ami a sebességet illeti, mivel ezzel el fog tűnni a legnagyobb lemaradást okozó tényező. Ezt pedig most nem találgatásnak szántam, csak némi magyarázatnak, miért gondolom azt, amit. Az Nv már nem fog tudni csodát tenni, már többszálú a driverük, nem tudják újra többszálúvá tenni, ha már az.
Ami a ROP-okat illeti, van benne ráció, amit írsz, a 64 ROP kicsit kevés egy Titan-X-hez képest. Ugyanakkor azt is vegyük figyelembe, hogy főleg VR és a DX12 szempontjait figyelembe véve készült a kártya. Oda viszont elég lesz, ahogy nézetem a teszteket 4K-ra is, és nagyobb haszna lesz az izmos feldolgozó motornak és a villámgyors memóriának.
Persze, világos, hogy jobb lett volna kicsit több ROP, de figyelmbe véve, hogy így is kihasználták a mérnökök a HBM mellett elérhető maximális lapkaméret 99,3%-át, szerintem jó munkát végeztek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Battlefield 6
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Packeta
- BestBuy topik
- Mikrotik routerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch 2
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest