Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
letepem
aktív tag
Nem tudom, hogy a hp notebookja milyen de nekem van egy acer-v3-551G-m . 160ért vettem a10-4600m;7670 8gb 1600os memok . Minden komponens számít! Én most ezen játszom és DG-vel CAP-okat is felrakva (mert ez is a fontos):
- dirt showdown high beállítással min 28 fps max 58 (frissen mérve);
-tomb raider mid-high (átlag mid, texturak high) min 30 max 60 átlag ~40-50;
-CS-GO highon pub stabil 40-50; lowon csak csak 4x antialiasing pubon stabil 80.Én jól vásároltam szerintem mivel intenzív asztalon való játék után is a billentyűzet egyáltalán nem meleg és bárhogy is nézem minden notit a memoriakk b*sznak el. Ha éppen olvasni szeretnék 40%os fényerővel beállítva catalystban a cpuskála 6-7 órát bír
.
Szemezgettem én is a hp-val de mint látom jól döntöttem.
Emelett jobban tetszik az is, hogy mindent javítanak míg ha egy intel nvidia (bármelyik fél hibájából) kombóval van valami problémád akkor sírhatsz mert intel ciklusonkénti 1-2 driverével .... nVidia pedig nVidia a 630m pedig elhiheted, hogy egy lutri van 3-4 variáns . Egyik jobb mint a másik... -
arcsi84
aktív tag
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Visszaolvastam én már mindent, még anno nekünk is volt egy eszme cserénk októberben a témáról.
Sajnos azóta se oldódott meg a kérdés.
Csak azóta verem a fejem a falba, hogy 130k helyett 180-at fizettem egy xarabb noti-ért.
Mondom mostanában olyat csinál, hogy AC3 közben egyszer csak fatal error és kiírja, hogy leállt a gép, mert a hűtés nem bírta a hőt.
Ez milyen már? Ezt már vagy 10x eljátszotta.
Régi HP Probook-om is sipított, de soha nem adta meg magát.Filózom is, hogy elküldöm a HP-nek.
-
arcsi84
aktív tag
Nekem egy HP G6 2018sh notim van. (A10+7670m)
Nekem hatalmas csalódás ez a laptop (az anyaghasználatot nem számítom), ami nem tetszik az, hogy iszonyatosan melegszik, sipít a hűtés és ráadásul én bíztam ebben a dual graphicsban azért vettem meg 180-ért, de inkább vettem volna egy 630m+intel lenovot.
Kipróbáltam már minden ati driverrel 12.6-tól a legújabbig és soha egy fps-el nem dobott még többet a dual graphics, mint a 7670m. Pedig sok játékkal próbáltam, olyanokkal is amik kifejezetten AMD ajánlottak voltak de semmi. Egy huncut fps nem volt plusszba, pedig amd system monitorral is vígan skálázódott.
Ráadásul a 7660g és 7670m között kb 1-2 fps különbség van, ellenben 7660g-vel kevésbé melegszik. Így azzal használom.
Arról nem is beszélve, hogy a mostani PC-s játékoknál azt vettem észre (nemcsak notin, hanem pc-n is), hogy hiába van meg a 40-50+ fps mégis vannak mikor akadások, fps droppok. Szörnyű.Ha esetleg tud valaki tippet, hogy működhetne mégis ezen a notin a DG win7 alatt, azt megköszönném, ha megírná.
-
letepem
aktív tag
nekem most a 13.1es driverrel egész jól fut minden dirt showdownban + 5-10 fps

-
vodkaboy22
addikt
-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Nálam a legújabb embeddednél ha jól vételeztem észre, akkor mindig járatja a 7670m-t. DG-vel Crysis 2-ben annyit produkált mint IGP-vel, pedig system monitor szerint szépen skálázódott a rendszer.
Milyen linux disztribúciót használsz pontosan és hogy viselkedik alatta a DG és mennyire aknázható ki?
-
vodkaboy22
addikt
http://support.amd.com/us/gpudownload/embedded/Pages/embedded_windows_all.aspx
Ez 12.10
De mivel jelenleg 99%ban linuxot használok ezért nem nagyon vettem észre semmit pedig lehet hogy sz...r 
-
letepem
aktív tag
válasz
vodkaboy22
üzenetére
es melyiket ha megtudhatom és milyen valtozas van mondjuk a 12.10 vagy 12.8hoz képest?

-
letepem
aktív tag
embedded működik egyáltalán normál laposokban ?

-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Hát ahogy néztem első nekifutásra F05-s biosnál jobbak voltak az eredmények memória tesztekre mint a legújabban. Meg az új biossal inkább csak 667-en járatta a memóriákat, elenyésző mértékben ugrált az órajel, de inkább lefelé mint felfelé. HP-tól azt az üzenetet kaptam e-mailben, hogy
"A készülékében lévő alaplap maximum 1333 Mhz-en képes kezelni a memória modulokat. Amit a készüléken tapasztal nem hiba, a korábbi modulok is ezen az órajelen működtek." Ezek szerint ők az újabb biosban lejjebb vették a frekit. Meg feltettem kicsit a legújabb amd-s embedded drivert és láthatóan meglódult tőle a 7670m, de teljesítményben nem éreztem, de system monitorban szépen pörgött, majd ha lesz időm és energiám akkor kicsit játszok vele, de egy sikeres dual graph kapcsolgatással menet közben elszállt a ccc és le kellett gyalulnom teljesen. Most 12.8-as HP-s van fent. Fura mód a system monitor csak 7600m seriest írt ki nem 7670m-t. -
Tudom hogy páran halálba kívánnának, mert a 3. hsz-em egymás után, DE visszaraktam kíváncsiságból F05-s BIOS-t, amit a Win 7 korábbi illesztő programjainál találtam és most újra 800MHz-n mennek a ramok. Érdekes, hogy a késöbbi BIOS-ban ezt visszakapcsolják max 667-re.
Kérem, hogy aki 2018sh vagy más Trinityre épülő gépet használ írja be, hogy mennyin megy a memóriája és milyen BIOS-a van. Előre is köszönöm.
-
-
Milyen OS van a gépeden és pontosan melyik drivert használod?
Nekem windows 8 Pro 64bit és jelenleg a 2012.12.07 kiadású HP-s illesztőprogram. Letöltöttem tegnap este a legfrissebb embedded apu and gpu drivert, amit mindjárt telepítek. Amúgy az is különös, hogy a dGPU memória órajelére 500MHz-t ír az AMD System monitor és a CCC-ben a hardver információ is. Van rá esély, hogy a driverekben van valami kutyulmány, mert találtam itt fórumban olyan hozzászólást amit én írtam a memóriáról kicsit régebben.2012-08-11 21:02:53
Sajnos nem volt időm alaposan letesztelni a kicsikét, de a crysys 2-t 1366x768-s felbontásban advanced grafikai beállítás mellett 30 fps körüli értékkel vitte és akadást nem tapasztaltam. Dual graphics bekapcsolt üzemmódban volt. Ha időm engedi majd alaposan meghajtom a gépet.
Ui.: majd a játékhoz készített komolyabb beállításokat engedő programot felhúzom rá és akkor komolyabban be tudom lőni, hogy mire hogy reagál és letesztelem több hardveres beállítás mellett is. A ccc-ben a dedikált vga-ra azt írja rendszerinformáció, hogy 900MHz a grafikus kártya memóriájának órajele és a mag órajel 600MHz. A notebookcheck szerinti érték 480MHz mag és 600MHz memória órajel. A 7660g-re 686/800 MHz értéket ír a rendszer. -
-
Wikoo
aktív tag
Üdv
Szeretnék vásárolni egy 14colos lapost, 210 környékén.
Feltételek hogy usb 3 legyen rajta minimum 1, hdmi, lehetőleg ne tn paneles és ne fényes, masszív, nem recseg ropog ház, és egy életképes akumlátor, dvga nem is szükséges, elég az apu ereje.
Tudnátok segíteni?
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Mostanra kedvezően alakulnak a Trinity laptopok árai? Újdonságra lehet számítani?

Lenovo Ideapad A10-el fog jönni?
-
Ma kaptam választ a HP-tól a nagy kérdésemre, íme: A készülékében lévő alaplap maximum 1333 Mhz-en képes kezelni a memória modulokat. Amit a készüléken tapasztal nem hiba, a korábbi modulok is ezen az órajelen működtek.
Hát nemiszerv a hátsófelükbe! Pöpecül "tönkrevágják az A10-4600m-et ezzel. -
BIOS-ban a memóriával kapcsolatban semmit sem tudok állítani. Egyedül a virtualizációs megoldást kapcsolgathatom ki be és bootolható meghajtók sorrendjét variálhatom. Nem 1333-as a memóriám, hanem 1600-as.
Memória modul tulajdonságai:
Modul neve Kingston HyperX KHX1600C9S3/4GX
Sorozatszám C12A8D7Ch (2089626305)
Gyártás ideje 38. hét / 2012
Modul mérete 4 GB (2 ranks, 8 banks)
Modul típusa SO-DIMM
Memória típusa DDR3 SDRAM
Memória sebessége DDR3-1600 (800 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége 1.5 V
Hibafelismerési módszer NincsMemória időzítések:
@ 800 MHz 11-9-9-27 (CL-RCD-RP-RAS) / 39-128-5-12-6-6-24 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 800 MHz 10-9-9-27 (CL-RCD-RP-RAS) / 39-128-5-12-6-6-24 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 800 MHz 9-9-9-27 (CL-RCD-RP-RAS) / 39-128-5-12-6-6-24 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 711 MHz 8-8-8-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 35-114-5-11-6-6-22 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 622 MHz 7-7-7-21 (CL-RCD-RP-RAS) / 30-100-4-10-5-5-19 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 533 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 26-86-4-8-4-4-16 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW)
@ 444 MHz 5-5-5-15 (CL-RCD-RP-RAS) / 22-72-3-7-4-4-14 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP-FAW) -
Pavilion g6 2018sh-m van A10-4600m-mel szerelve és 2x4gb 1600MHz-s Kingston hyperx teljesít benne szolgálatot. Akárhogy nézegetem az Aidát mindig 1333MHz-s órajelet mutat, de a CCC is 667MHz-s órajelet ír az IGP memóriájára. Bármiféle ötlet?
-
stratova
veterán
válasz
AxBattler
üzenetére
No CPU kraftban egész közel jártam az igazsághoz (1.5 GHz-es Sandy Cerka), ami a vártnál kicsit jobb lett. Definiáljuk általános használatra élhető minimumként (Brazos-t a szörfözős/mini-multimédiásba sorolom, ahhoz azért már kell egy kis türelem, de használható
).AxBattler: Úgy tudom, Intelnél C2D-nél megállt a csináld magad tudomány, Trinityhez jó a PSCheck (de korábban már esett róla szó, ha jól rémlik).
-
-
AxBattler
félisten
válasz
AxBattler
üzenetére
...és itt is van a teszt: HP 4545s review!
-
letepem
aktív tag
pöppet drága szerintem ha ezt kiszámolod közel 130-140 között van egy huszast rádobva mar a10-4600m-t kapsz

-
letepem
aktív tag
van valami tapasztalat az új catalysttal kapcsolatban ??

-
0xmilan
addikt
Üdv!
Próbálta már valaki Win 8 alatt a PSCheck-et működésre bírni? Elvileg az UI-t sem hozza fel...
-
Kicsit kísérleteztem a driverekkel. Mindent leganéztam legvégül, majd újraindítottam a gépet majd beállítottam, hogy csökkentett módban induljon a rendszer és a Driver Sweeper-rel letöröltem minden maradékot és ismét újraindítottam a gépet. Utána telepítettem a HP féle 12.12 CCC-t. Kipróbáltam Borderlands 2 alatt. A dual graph eddig se ment nálam dx9-nél mióta win 8 van a gépen, így hát most se lepődtem meg. A CCC játék beállításánál a Borderlands 2-re megadtam, hogy ne az AMD által definiált beállításokat használja, inkább a COD Modern Warfare 3 beállításait alkalmaztam rá és láss csodát meglódult az egész. De kissé instabil a dolog, mert egy másik dx9-es játék alatt összeomlik tőle a CCC és nem indul többet csak teljes eltávolítás / újratelepítés után.
Másnál is a system monitor 500MHz-t ír a dGPU vRAM órajelére?
-
Most ki milyen drivert használ és hogy működik a dual graph?
Mióta win 8 van a gépen csak igp-t használtam és a napokban néztem, hogy nem igazán funkcionál nekem. Eddig a hp-s 12.09-t használtam. Kipróbáltam a hp-s 12.12-t és csak skyrim alatt ment, de amd system monitor szerint ott a 7670 memóriája 500 mhz-n futott. Ma felraktam 12.12-t az amd oldaláról és a skyrim vele már el sem indult. Sehol nem megy dual graph. Batman arkham asylumban sem megy crysis 2 ben sem. dx9-s programokban sem, pedig a win7-re elõtelepített driverben működött. A drivert teljesen eltávolítottam telepítések elött.
Bármi ötlet? -
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Nekem is szét kéne szednem, de félek attól, hogy ugrik a gari. Nem tudod, hogy mit néznek ilyenkor szervízben?
-
róland
veterán
Magyarországon lehet valahol Hynix SODIMM memóriamodulokat kapni? (Ilyen van az ASUS K55N notebookomban, s jó lenne egy második modul is a dual channelhez.)
-
Pocok256
veterán
Igazábol nem tudom, hogy lehetne gyorsabb abban a minutumban ahogy leütöm a keresendő betűt a win 8 kilistáz mindent amit csak talál

Ha nem lennék megelégedve ezzel tuti kipróbálnám, de így csak +1 hiba forrás. Lehet ha nem SSD lenne a gépembe akkor megérezném én is az winfos indexelését, de így igazából soha nem vettem észre
-
Aflamin
tag
Üdv!
Ezek a Trinity A10-es lapok alkalmasak Sata3-as SSD cserére rendszer SSD-nek? Vagy csak Sata2?
A camera milyen Skype használatkor? (képminőség,felbontás,hang) -
Dhampir
félisten
válasz
Pocok256
üzenetére
Az Everythinget pont ezért találták ki, villámgyorsan keres, jobb a beépített keresőnél.

Tud magyarul is, a magyar nyelvi csomagot .exe fájlként vagy zipben is letöltheted. A program a Windowsszal együtt is elindítható.
-
Dhampir
félisten
"Bekonfigurálás" nálam:
Csak a legszükségesebb drivereket, és ingyenes, jól bevált szoftvereket telepítek fel.
Rendszertisztogatásra nálam az IOBIT ingyenes verziója bevált, ezenkívül a REVO Uninstaller szintén ingyenes verziójával lövöm ki az engedélyem nélkül automatikusan indulni akaró programokat. Ezekkel több évig ellehetsz Vista és Windows 7 alatt.Ki szoktam kapcsolni a Vista indexelését is, EZ egy hasznos kis leírás a menetéről.
Hasznos, Windows Vistával foglalkozó, magyar honlapok:
lacy.hu
windowsvista.blog.hu
Teljesen kezdőknek Windows Vista telepítése képekkel a hogyan.org honlapjánEgyébként én a Windows 7 használatát javaslom. Pusztán azért használok Vistát, mert nekem ez van meg legálisan és mostan nincsen pénzem Windows 7-re.
-
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Nekem is még mindig van úgy, hogy nem indul be. Volt olyan, hogy írta a 90B hibaüzenetet és power off előtt búgott fel.
-
-
vodkaboy22
addikt
Rossz hír!
A Hp g6-osomban nagyon rakoncátlankodik a venti!
Most kaptam szét és tisztítottam meg így megy úgy ahogy, de már nem akart beindulni!
A csapágya nyitott és nyakig ehette magát kosszal meg kell tisztítani úgy mennie kell (legalábbis remélem!).
-
-
roy22
csendes tag
Helló acer aspire v3 hoz van hozá cd.
-
vodkaboy22
addikt
-
ottobacsi
tag
Minden kedves trinity nyúzónak mhz-ben és fps-ben gazdag Boldog Új Évet Kívánok!

-
vodkaboy22
addikt
Szerinted a sensor hol van? és a hűtőbordák vajon hányfokosak? No és miért van a hűtőbordák körül hőszegitelő ahol érintkezik a műanyaggal? Pont ezért
De amíg a proc 90 fokos addig a bordák max 55-65 fokosak. És elég szar műanyag az amelyik 100 fokig már felpuhul... Szerintem ez a laptop polietilén származékból lehet és ezeknek a polimereknek a fizikai tulajdonságai 100-110 fokig kis mértékben változik. Úgyhogy nem fog leolvadni a borítás hidd el 
-
0xmilan
addikt
válasz
vodkaboy22
üzenetére
A rendben van, hogy a CPU jól elvan 90°C-on, de mi lesz a full műanyag borítással?

...Majd az idő eldönti. -
Pocok256
veterán
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Hát azért már 85 fok fölött nem jó ezeket az eszközöket látni :/
-
0xmilan
addikt
válasz
Pocok256
üzenetére
Úgy néz ki nincsenek baráti viszonyban. (piros rész)
-
Pocok256
veterán
válasz
vodkaboy22
üzenetére
Ezt jó hallani

-
letepem
aktív tag
válasz
Pocok256
üzenetére
Hát CS-Goban játszottam vele 1,5 órát talán stabil 120 fps egész jó azt nem tudom hogy dg-vel e ! Lényeg a lányeg hogy nem volt alatta hűtő direkt és nem volt elviselhetetlenül meleg, a klaviatura pedig végképp nem. Másik játék amit felraktam a lol volt higyon 90 fps DG-vel ful lowon ~160 IGP high 50 low 80.
Szerintem jó vétel volt még persze csak a 12.8-as mobility van fennt elvileg az embeddedek 12.9 fölött ahol a DG mukodik ott +15-20%-ot ráadnak a teljesítményre majd tesztelem

-
villamos
őstag
Csak most vettem észre, hogy van ilyen téma is. Csatlakoztam a klubhoz egy Lenovo Z585 -tel.
Igaz ez csak A6 4400 -as, de nekem nem is nagyon kell erősebb, ezt tudtam/akartam megfizetni. De legalább 8G RAM -ot kaptam bele.
Nekem is akadnak vga driver problémák, remélem sikerül megoldanom az itt leírtaknak köszönhetően. -
ottobacsi
tag
válasz
ottobacsi
üzenetére
Na megkérdeztem őket...
Azt javasolták, ha mindenképpen 1600-as ramokat akarok bele, akkor álljak el a vásárlástól, és juttassam vissza nekik a gépet, ők megvizsgálják hogy nincs e baja, és vissza tudják e venni, és ha igen akkor visszaadják a pénzt és vegyem meg máshol.
Cserélni nem tudják benne a ramokat.
Van akkora különbség a két ram között, hogy megérje a macerát? -
ottobacsi
tag
Sajnos az én szememet is kiszúrták a lassabb rammal...
Nem figyeltem oda, mert mindenütt ahol néztem 1600-as ram volt a leírásban, az usanotebook-on meg nem volt odaírva hogy milyen van benne, én balga meg azt hittem hogy ebben is az van...
Hát nem az van benne, hanem csak az 1333mhz-es.
Érdemes szerintetek reklamálni ez miatt?
Ja és még egy kérdés, hol vetted 160-ért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Számítógép, Laptop, I3-7.gen, 8GB DDR4, 240GB ssd, magyar bill, 15,6"-os Full HD kép, gyári töltő
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- Utolsó! MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os ÁFÁS - Garancia - 0428AB
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 11 M4 2024 256GB Wifi tablet extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.