- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsid
senior tag
Nem elterjedt, mert ez a HEDT/Workstation vonala az AMDnek és normál felhasználóknak ez qrvadrága volt. Teljesítménye a sok magot kihasználó alkalmazásokban nagyjából a Ryzen9 3900 és az i9-10900 szintjére tehető, ott ahol az egy magos teljesítmény a lényeges, ott már jócskán elmarad ezektől.
Játszani lehet ezzel is, de ez nem igazából játékra készült ( ahogy a piac kék oldalán lévő Xeonok sem ), játékokban már akkor sem villantott amikor még új volt - oda általában negyed ennyi de jóval gyorsabb mag kell. A legtöbb esetben egy i7-7700K vagy egy újabb i5 bőven lenyomja játékokban.
Ez leginkább oda készült, ahova a sok max szükséges, kell a nagy ram sávszél ( 4 csatornás memóriavezérlő ) és a rengeteg PCI-E csatorna. E mellé már be tudsz pattintani 3db render- vagy videókártyát és mindegyiknek jut 16 PCI-E csatorna. Tudsz építeni brutál gyors PCI-E SSD RAID-et, ha van olyan munkafolyamat ami ezeket igényli akkor abban ez körbeveri az összes korabeli kommersz processzort.Átlag felhasználó ezekből az "extrákból" gyakorlatilag semmit nem használ ki, amit kihasználna azt meg ez még nem tudja így az árazása az szívás.
-
zsid
senior tag
Hardware Unboxed teszt
A 32 magosnál 4GHz-en 1.4 volton azért combos a 750+ wattos fogyasztás -
zsid
senior tag
válasz
clyvejhamma #415 üzenetére
Mégis csak van árerő, itt ez a legolcsóbb, amit most hirtelen találtam (~130 000Ft) [link] , ezt kora este még nem dobta ki a gugli. Visszavontam a sírást
-
zsid
senior tag
válasz
clyvejhamma #413 üzenetére
Nekünk csak sima eső jutott,az áreső még nem ért ide
-
zsid
senior tag
Csak nem pletyka volt,hivatalosan is van 2920X 12 maggal: [link]
mod: de csak októbertől szállítják őket
-
zsid
senior tag
válasz
rambustibi #408 üzenetére
Nekem a 2920x a 12 maggam bőven elég lenne, ha valamivel kevesebbet fűt el, mint az 1920X
-
zsid
senior tag
Szivárognak az árak is. Sokáig csak pletyka volt a 2920X de itt már ára is van: (várhatóan) 649$. Ez már szimpatikus.
-
zsid
senior tag
válasz
S_x96x_S #402 üzenetére
Ez annak érdekes aki jövőre tervez váltani. Ha a PCIE 4.0-val "feleződik" a felhasznált csatornák száma, akkor már a Ryzen 20 csatornája sem lesz kevés, ha mondjuk NVMe raidet szeretnél ( feltéve ha ott ez megoldható egyáltalán ),így akár egy SLI/Crissfire mellett is elmenne.
-
zsid
senior tag
Azért nem egészen. A Threadripper 1920x-nél ott a 12 mag és a 64 PCIe csatorna és a 4 csatornás memóriakezelés
Ha szeretnél egy SLI/CF rendszert meg esetleg némi NVMe RAID-et akkor oda a Ryzen 7 20db PCIe csatornája kevés lesz. Egy 1920x utód 12db zen+ maggal, jobb energiahatékonysággal és magasabb turbóval pont jó lenne valamire. Ez a huszon-harminc mag nekem már nagyon felesleges, de a jóárúsított 12-esnek örülnék.
-
zsid
senior tag
Igazán dobhatnának valami kisebb magszámú változatot is, aminél játszana a magasabb all-core boost órajel is.
-
zsid
senior tag
Egy ilyen lap + egy 16magos Epyc 7281 itt nálunk ~ 411 000Ft. Ez már tényleg nem a zsebpénz kategória, igaz a Threadripper sem az, viszont ha kell a 128 PCI-E sáv akkor nem hiszem, hogy ennél olcsóbb lehetőség lesz új hardverből ( kivéve ha 8 magos Epyc kerül bele ). Egy egy processzoros Xeon esetében is csak 32 PCI-E csatorna áll rendelkezésre ( ha jól tudom ), több processzoros rendszereknél nő a PCI-E csatornák száma.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy valami régebbi multi-CPU-s szerver lap tud nyújtani 3-4x16 PCI sávot 2 vagy 4 processzorral, ezt e-baytől akár elfogadhatóbb áron is be lehet szerezni ( ha van ilyen, dual opteronhoz volt olyan Ssus lap amin volt egy 4db PCI-E16, de abból legfeljebb 3 mehetett egyszerre ).
-
zsid
senior tag
Akkor neked ez lehet érdekes:
A Quick reference Guide szerint is van 4db 16x PCIe csatorna, gondolom a többi nagyobb alaplapgyártónál is van hasonló termék.
-
zsid
senior tag
válasz
rambustibi #367 üzenetére
Itt nálunk most forintra átszámítva 262 900, de egyelőre én még kivárok. Egyrészt mert költözni fogok és addig már nem nyűglődök ilyennel , másrészről reménykedem, hogy a Threadripper2 majd lejjebb nyomja az árakat
-
zsid
senior tag
-
zsid
senior tag
válasz
rambustibi #337 üzenetére
Egy ilyennel kellene megkínálni a Threadrippert
[link] -
zsid
senior tag
válasz
rambustibi #338 üzenetére
Nem kicsit. Eddig Svájcban ~25 000-rel volt olcsóbb, most hogy esett otthon az ára már csak 6000Ft a különbség. Mi nyomja lefelé az árát? Ennyire számít, hogy küszöbön a Threadripper"2" ?
-
zsid
senior tag
válasz
rambustibi #326 üzenetére
Gyorsan szerezd be a 360-as Enermaxot és csinálj egy tesztet, mert én is ezt néztem ki - bár nálam még csak tervben van a Threadripper
Teszteket már néztél? [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest