Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csatahajós

senior tag

válasz Walter_White #94 üzenetére

A képlet nem ennyire egyszerű, de annak alapján ami a jellemző kisker haszon a bruttó ár az 1950X-re kb 360-370k HUF-ra várható kezdéskor, ez persze fog lejjebb menni mert ebben már van egy adag újdonság felár is.

Ez az 1000 USD-t 1000 EUR-ban számolják dolog azért meglehetősen elnagyolt és nagyon általánosító, mondjuk h ököl szabálynak elmegy, de azért nem ennyire egyszerű.

Általában véve én inkább azt mondanám, hogy az amcsi 1000 USD-s MSRP az itt Budapesten (1000*aktuális HUF-USD árfolyam)+~10% a kisker haszna + 27% ÁFA., tehát jelenleg kb 260.000+26.000= 286.000+ÁFA és így jön ki a 360-370k attól függően h mennyire tartják a 10%-os saját hasznot az itthoni "csatorna" partnerek (merthogy a disztrik, a nagy halak azok nem 1000 USD-ért kapják, abban már benne van az ő haszonkulcsuk is).

Kis adalék még: eleve nem mind1, h milyen kisker bolt stb. Nem mindneki csak a magyar nagykerektől vásárol, sőt. És nem minden terméket kap azonos beker áron minden kisker, baromira függ attól h a hazai képviselet (ha van) kinek mennyire kedvez és mire ad kedvezményt, persze az eladott mennyiségek alapján. Brand (OEM) gépeknél (én Dell-ben vagyok viszonylag járatos) meg aztán még sokkal sokkal faramucibb a helyzet. Eleve van direkt sales meg indirect sales ország. Aztán az indirect sales országban is ha elég nagy kaliberű a vásárló cég akkor kaphat komolyabb kedvezményeket a beker árból, főleg ha egy adott fix konfigból vesz sokat. Nyilván egy AMD CPU esetén ennél egyszerűbb a képlet, mert abból (sajnos) nálunk nagyon kevés fogy, a közhiedelemmel ellentétben (amúgy nem csak nálunk). Mármost gondolok itt arra, hogy Mo. csóró ország és itt ezért jobb piaca van az olcsó AMD CPU-knak. Az eladások nem ezt mutatják (jó persze a Ryzen hatása még csak most kezd érződni, szóval ez éppen változóban van, de a Threadripper itthon nem lesz soha egy tömegtermék, hiába brilliáns az ár-érték arány, akkor is egy 300-350k HUF-os CPU bőven túlvan az itteni ingerküszöbön.

Új hozzászólás Aktív témák