- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blendész
tag
Sziasztok!
Az a fura helyzet állt elő, hogy az egyhetes masinám (3900x, Tomahawk B550) egyszer-kétszer újraindult, mire elkezdtem tesztelgetni. Aidában kiderült, hogy főleg az fpu stressztesztet nem szereti. Biosban az automatikus feszültségállítást ekkor már offseten használtam, mert simán majdnem másfél voltot pakolt a lap a bios szerint a procinak és egy rendes stresszteszt alatt a hőmérséklet miatt újraindult a gép egy idő után.
Pár próbálkozás után végül -0,1500V offset mód tűnt legjobbnak: a teljesítmény és a hevülés-gond is megszűnt.
Fpu teszt alatt viszont képes volt így is újraindulni. Kipróbáltam -0.05, -0.1, -0.15 volt értékekkel, de -0.1625 Voltig kellett lemenni, hogy stabil maradjon hosszabb teszt alatt is. Itt amúgy tűrhető még a teljesítmény, bár elmarad a -0.15 Volttól, de jobb mint a szintén próbált -0.175. A kérdésem, hogy mégis mi a franctól indulhat újra? A hő nem lehet gond: már a -0.05V beállításnál is csak max 85C volt a cpu, tovább csökkentve a feszt, volt amikor már csak 74 fokos maxom volt, mégis újraindult. Szóval most -0.1625V-t kap, magasabb feszen masszív fpu terhelés alatt omlik a rendszer, hiába nem kazán...
(Semmi mást nem piszkáltam, minden alapon van: egyedül a ramok mennek a gyári xmp-n, a memó stressztesztnél nincs is gond) -
blendész
tag
válasz
arabus #29222 üzenetére
De rosszabb esetben majdnem kétszeres különbség? Amúgy próbáltam a memóriát is még egy kicsit húzni 3733-ra, de minimálisan kaptam csak jobb értékeket, szóval nem akartam kockáztani és visszaállítottam. Nálad milyen beállításokkal fut a cpu? (Esetleg nem mérnél nekem egy CPU Queent is? Kíváncsi vagyok, hogy következetesen ennyivel lassabb-e a rendszerem vagy esetleg csak a photoworxx vmiért...)
pckownz : Nálam Aida rendszerstabi tesztnél többször is újraindult a rendszer, annyira felment a hő a 3900x-nél, Brocken 3 alatt. Megnéztem a biosban és az aktuális cpu feszültséget automatikusan épp hogy 1,5 volt alatt tartotta a B550 Tomahawk. Offsettel levettem 0,1-et és szintén auto üzemmódban, látszólag ugyanakkora teljesítmény mellett most a teljes stresszteszt mellett csökkent vagy 15 fokot a hő, 80 körül megállnak a max értékek is, 78 körül stabilizálódik hosszabb tesztnél.
-
blendész
tag
válasz
arabus #29158 üzenetére
A 3900x túlhevülését megoldottam egy auto -0,1 offset beállítással, egyből csökkent vagy 15 fokot a max hő.
Arabus: Az Aida64-es Photoworxx benchmark hogyan lehet ilyen magas ~41ezer Mpixel/sec?
Eddig bármilyen beállítással próbálkoztam, 23-26 ezres érték jött csak ki. Hogy lehet ekkora különbség szinte azonos hardverrel? (Nálam: B550 Tomahawk, 3900x, 32 Gb Dual 3600MHz ram) -
blendész
tag
Sziasztok!
Egy B550 Tomahawkon csücsül egy 3900x Brocken 3-al hűtve. A problémám, hogy Aida64 rendszerstabilitás-tesztnél túl magas cpu hőmérsékltre hivatkozva újraindítja a gépet. (93-96 fokos tüskék, 89-92 fokos átlag.) CPU miner programnál is 5-10 perc után random újraindulások vannak néha, pedig "csak" 80-83 fok a kijelzett cpu hő. Nem akarok bányászni, csak tesztnek raktam fel, de rendert fog kapni a gép, szóval kéne a stabilitás.
A legújabb bios van fent, teljesen alap beállításokkal, csak a 2x16 giga Crucial Ballistic 3600 cli16 ramot állítottam a tudásának megfelelő és előre beállított xmp-profilra (3600, 16-18-18-38 értékek), az alap 2666Mhz-ről. Tudnátok segíteni ajánlott beállítással, tippekkel egy teljesen új Ryzen tulajnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Synology NAS
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest