Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Yany

addikt

válasz fudi2002 #4806 üzenetére

Ryzen Master szerint 1700-on megy, csak a CPU-z ír ki ilyen értéket. Melyiknek higgyek? Meg amúgy mi az a 900? Ilyen értéket sehol nem állítok be, se a kétszeresét, se semmilyen egész számú többszörösét.
    Mint fent írtam is, 1800-on instabil a gép, kapom a negyedóránkénti rebootot (épp ezért írok most a témában). Ezért is kérdeztem, hogy milyen feszkót nyomjak feljebb, vagy beállítást módosítsak, hogy stabil legyen a gép? Amúgy az normális egy Ryzen konfigban High-end alaplappal, hogy ha mindent defeaultra lövök be, akkor instabil a gép és resetel? Mert ugye default értékeken az FCLK 1800 lesz, ami ugye a random restartot hozza.

Valami nagyon nem kerek. De azt már BIZTOSAN tudom állítani, hogy ha a BIOS-ban leveszem 1700-ra, akkor tényleg stabil lett a gép, már jó ideje nuku reset. A kérdés már csak az, hogy

1. Tényleg 1700-e, ahogy a BIOS és a Ryzen Master állítja, vagy a CPU-Z-nek van igaza, és 900-ra áll be?
    2. Ha szeretném az 1800 MHz-es FCLK-t stabilizálni, akkor mi a kutya f... ülét állítsak át még a BIOS-ban, hogy nyugodtan alhassak?

A gépet melóra is használom, tehát nincs mese, 100% stabilitásra van szükségem, de nem a gyári speckók alatt egy méregdrága felsőkategóriás cuccon.

szerk.:

Nem vagyok egyedül a gondommal: MSI fórum - X570 Ace reboot topic

Új hozzászólás Aktív témák