- Prohardver app (nem hivatalos)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
glaci
őstag
válasz
Babineni1 #32642 üzenetére
Nekem 1800X van egy (hozzá méltatlan) ratyi Gigabyte GA-A320M-S2H (rev. 1.x) lapban. (Így került hozzám egyben, nem én állítottam össze ebben a párosításban.)
Először egy 8 gigás 3000 MHz -es Kingston HyperX Predator modullal használtam, azzal simán ment 3400 -on is. Aztán kapott 16 gigás 3200 -as Predatorokat, azokkal már "csak" 3200 -on megy.
A lényeg, hogy amikor berakod és elindítod, alapsebességen fog majd menni, nem lesz vele semmi gond. Viszont ha van hozzá egy kis affinitásod, akkor várhatóan simán megy majd a 3 GHz és akár még a fölött is, csak legfeljebb kicsit játszani kell majd a BIOS beállításokkal. (Már amennyit egyáltalán lehet némely alaplapnál, mint pl. az én esetemben.)
Többszálas végrehajtásnál elvileg ez a magasabb RAM sebesség jót tesz a teljesítménynek, mert a magok közötti adat busz is azon a frekvencián üzemel, meg hát mégis csak jó érzés, hogy tuningoltunk egy iciri - picikét. -
glaci
őstag
Szia!
Én akkor jártam így a 2*16 -os Hyperx Predator szettemmel, amikor az egyik modulon le volt szakadva egy kis SMD alkatrész. Ekkor a 2 memória együtt ugyanezt csinálta, viszont ha egy darabbal próbáltam, akkor a hibással nem indult el a gép.
Szóval ha Nálad külön - külön mindkettővel elindul, akkor vagy az egyik foglalat lehet hibás, vagy a CPU és az alaplap között lehet valami kontakt probléma.
SZERINTEM, ezt azért fontos kiemelnem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Fujifilm X
- DUNE médialejátszók topicja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Villanyszerelés
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Intel Core i7-14700K processzor eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Macbook White 13" unibody
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest