- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
rankesz
veterán
válasz
quailstorm #22500 üzenetére
Patriot modulokkal volt szívás a topikban emlékeim szerint
-
quailstorm
félisten
válasz
quailstorm #22493 üzenetére
Tegnap egész nap 2933-on használtam, ma 5 perc netezés után kékhalál
Úgy néz ki 2800 lesz a plafon, azza már ment kb. 1 hetet úgy, hogy a SoC is offsetelve volt vissza.Majd ha váltok 32GB-ra, nem fogom megtartani ezt a kitet az tuti.
-
TaaT
nagyúr
válasz
quailstorm #22360 üzenetére
Most megnéztem, Cinebench alatt mondjuk 65fok. Scythe Ashura
viperabácsi: Így van, ahogy fentebb írták Engineering Sample.
-
TaaT
nagyúr
válasz
quailstorm #22355 üzenetére
60fok alatt azt gondolná az ember hogy még van tartalék a magasabb órajelre.
Speed(R): Ezt nálam talán be lehet tudni hogy ES proci. De majd a finomhangolás után meglátjuk hogy mit tud.
-
Bodz
nagyúr
válasz
quailstorm #22343 üzenetére
Hm, lehet akkor ez a gond. Ha jól emlékszem a ramodon régebben még valamelyik Hynix volt.
-
Bodz
nagyúr
válasz
quailstorm #22300 üzenetére
Ha 1.1 SOC mellett, 1.35 volttal sem stabil, akkor pfff... Próbálhatod esetleg a Dram Calc értékeit, hátha beválik. Végső esetben csere, pl a Ballistix Sport LT gyakorlatilag mindenkinél probléma mentes.
Tudja, ha nagyon alacsony. -
Bodz
nagyúr
válasz
quailstorm #22248 üzenetére
Általában szokott menni.
Alulfeszeléssel az van, hogy egy pont után bár még stabil lesz, de elkezd csökkenni a teljesítmény. Ezt lehet a teszt progikkal ellenőrizni.
Én minimum 4.1-et céloznék meg manuális fesszel. Ha nem akarsz ezzel szórakozni, akkor legalább a PB-t kapcsold vissza, PBO opcionális. És kezdetnek -0.025mV, teszt, lejjebb, teszt, így tovább. Azzal is nyerhetsz ha a soc feszt elkezded a gyári értékről (gondolom nálad is 1.087-1.1V) lejjebb vinni. -
andor80
senior tag
válasz
quailstorm #22242 üzenetére
Én kezdem elengedni a hőfok kérdést.Rájöttem ez ilyen dolog.Házam retek hűtésileg kinézetre remek(nzxt h500) A hűtömhöz is fof az utólag kiadott am4 lefogató(dark rock advanced c1)így csak hülyén tudtam felszerelni.
Idle PBO on ryzen masterrel -100 offset biosban
Idle 40-60 közt ugrál
Terhelés alatt 70-82 fok..
Egy ideig totál stresszben voltam aztán kezdem megérteni ezek teljesen üzemi hőfokok egy 2700x nél.
Nyilván lehet javítani de én inkább a csendes gépet szeretm mint a hűvöst(Bár nztx 62 aio bassza a csőröm csak mi lesz ha kövi generációnál dobja az amd a foglalatot?Vége felé járhat az am4 )
Így is kizártnak tarom,hogy a proci tönkremegy 5 éven belül.
Igazából még soha nem ment szét procim sőt ismerettségi körömben se.
Még golnolkodom egy szolid 4Ghz all core 1.2 vcorral 24/7 re
Sőt még az alá is lehet alulfeszelni kipróbáltam. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
quailstorm #22249 üzenetére
kimaxolt boosttal valami 140W korul van a 2700X kerete.
elmeletileg a pbo sincs alapbol engedelyezve, csak a lapgyartok ezt a reszt az AMD leirasaban nem olvastak el...ha szigoru akarsz lenni a pboval, akkor manualra, es a ppt limitet allitsd be. [link]
-
Speed®
titán
válasz
Mi számít OCnak..? Jelenleg a gyári érték alatt vagy, hivatalosan 4.1G allcore kellene menjen, ha nem lenne fogykos a PBO. Bekapcsolt PBO mellett adj neki -100mV offsetet kezdésnek, aztán nézd meg meddig boostol/melegszik, javulnia kell. További 25-50mV is benne lehet, szerencsétől függően, CB20 alatt látod mikor kezd beesni a teljesítmény, javasolt ellenőrizni és megtalálni a sweet spotot.
TDPt felesleges korlátoznod, normál körülmények közt közelében sem lesz a stresszteszt értékeknek, a lapod VRMje meg röhögve bírja, nem kell félteni. -
quailstorm
félisten
válasz
Gondolom kb. annak lenne értelme, ha a boostot engedném a TDP kereten belül, a TDP meg szigorúan lenne 105W, esetleg 120W-ig, de az ilyen 160-180-ak nem.
-
Bodz
nagyúr
válasz
quailstorm #22242 üzenetére
Hát ha fix 3700 lett, akkor nem csak a pbo-t kapcsoltad ki, hanem kompletten a pb-t. Ami meg megint nem jó szerintem, nem azért vettél procit, hogy ne használd ki.
Vagy ha már fix, akkor ne állj meg 3700-nál!
Amúgy sokszor a lap gyártók is mindent megtesznek, hogy kicsesszenek az emberrel. Ha már MSI, akkor game boost, többi hasonló, ilyen meg olyan teljesítmény optimalizáló, stb, stb. Aztán megy az X szarozás, pedig nem is a proci hibája a "végtelen" volt és watt. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
quailstorm #22237 üzenetére
hat nemtom, a hwinfo nem az a kekhalalozos fajta, ott meg mindig van valami gebasz.
aida fp32, fp64 raytracing sebessegmerese nem szall el ? -
Speed®
titán
válasz
quailstorm #22234 üzenetére
Ryzen Mastert vakard le, még mindig a BIOS a legjobb megoldás..
TDPben felesleges limitálni, a vCore offsettel érdemes szelidíteni.
A HWiNFOnak nem szabadna fagynia, kb. mindenki azt használja. -
Bodz
nagyúr
válasz
quailstorm #22224 üzenetére
Hwinfoban a tdie értéket keresd, azt kell nézni.
Venti vezérlés nem tudom a lapodnál hogy van. Nálam az Asrock bios-ban a tctl értéket mutatja, így kell gondolkozni, szóval pl ha 60 fokot szeretnék akkor 70-et kell beírni, de valami Asus lapnál láttam, hogy ott viszont a tdie volt. Gondolom azért hogy egyszerűbb legyen a felhasználónak.
-
Egri75
csendes tag
válasz
A venti profilt és az offsetet is bioszból állítjuk . Az MSI lapok alapból túl feszelik a cpu-t, érdemes negatív offsetet beállitani neki kezdésnek 0,05mv-tal kezdeni
-
Speed®
titán
válasz
Az AIDA jó értéket mutat (mármint hőmérséklet téren, Tdie a valós), HWiNFOban a Tctl értéket is látod, ami alapján vezérli a hűtőt, ez +10°C offsettel megy 2700Xnél. Szóval HWiNFOban a Tdie érték egyezik az AIDA64el, az a valós.
Ami a fogyasztást illeti, az FPU teszt ilyen, meg a fogykos PBO. Offsetelve rengeteget foghatsz rajta vagy ha megunod a hülyülést, allcore OC, sokkal kisebb fesszel menni fog valószínűleg és minimális IPCt buksz csak cserébe. -
Bodz
nagyúr
válasz
quailstorm #22209 üzenetére
Szarul szellőző ház, túl sok fesz, rossz értéket nézel (2700X-nél van az ismert 10 fok különbség), nem jól beállított venti profil a Mugenhez, stb, stb. Sok minden lehet a gond.
Amúgy PBO-t nem muszáj használni, ki lehet kapcsolni, attól még PB lesz. Ezt sokan elfelejtik. Tolják ész nélkül, ha nem bírják hűtéssel akkor is, holott a PBO már annyit nem hoz pluszban a konyhára a sima boosthoz képest.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
quailstorm #22207 üzenetére
95 fokig birja a proci.
persze elofordulhat, es elo is fordult parszor hogy valahol rossz volt a hoatadas, de ezesetben azert osszetetteb kerdes, a proci addig tolja magat, amig a limitekbe belefer. Talan a legfontosabb limit a homerseklet, de ha a tobbi limitet nem eri el, turazik felfele.
All core huzva AVX terheles alatt szokik még elszallni a celsius.
Nomeg az AMD szerint josok szenzor van elhelyezve, ezert pontosabban is jelenti a homersekletet, a Matisse valamelyik agesakodban at is alltak atlagolasra, mert mindenki parazott.
Soc is bir futeni, ha stabil a ram, apro lepesekben probald visszavenni, par fokot fog hozni.
Mondjuk Aida stressz alatt pont soknak tartom a 85 fokot, nemisertem miert pofazom ennyit majaigen. milyen szoftverrel nezed ? Ryzen master vagy friss hwinfo64 ajanlott.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
quailstorm #22201 üzenetére
3200 lutri, lehet nembirja a memoriavezerlo. de a 2933 -nak illene mennie. tedd fel 1.35V -ra a dram feszt, azzal nemartasz neki, az XMP alapjan is annyit adna neki. Valaszd ki a 2933 -as XMP profilt, alatta meg a "Dram Frequency" -t elsokorben allitsd 2400 -ra, ha az stabil, akkor mehet 2666 -ra.
esetleg meg a "Memory Try IT !" -el matekolhatsz, lehet tud valami mukodokepes 2933 -as idoziteskombot a ramra.* es ahogy Speed(R) mondja, ellenorizd, hogy az ajanlott A2-B2 slotba tetted -e a memoriat, ez az aprosag is megtrefalt mar jopar gepepitot.
-
zolee1984
senior tag
válasz
A brocken 3 nálam asszem megfogja 75 fok körül a 2700-at 4 ghz-en 1,25 volton ycruncherrel
-
Speed®
titán
válasz
Ha nem nyúltál még offsethez, itt az ideje meglesni, mennyit adagol a PBO stressz alatt neki..jellemzően erősen túltolja, így 150W körüli hővel kell boldogulnia a hűtésnek..ami nem gyerekjáték, hiába a hangzatos TDP értékek a Mugen 5 esetében (is).
-
Debilon
addikt
válasz
RAM fesz átállt 1,35V-ra?
mert nekem is kézzel kellett beállítanom, XMP-t kiválasztva maradt az alapon
(igaz Crucial Ballistix RAM, de szerintem ez mindegy) -
Speed®
titán
válasz
A modulok A2/B2 slotban vannak? Ha igen, byXMP/2933 illene menniük, csak a Blackoutok voltak problémásak..a 3200 már az IMCn is múlik, vSOC emelése 1.1 környékére segíthet.
-
zolee1984
senior tag
válasz
Soc feszültség mennyi?
1,05-1,1 környékén próbáld meg. 1,16-on volt nekem annó jó a r5 2600-al a rsm de ott már fűt azért rendesen
Annak a ramnak menni kéne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged