Hirdetés

 • bossbob

  lelkes újonc

  Én is rászánnám az extra forintokat SSD-s notira.
  Manapság hétköznapi haználat esetén az sokkal többet számít mint egy erősebb processzor.

  Egy ilyen Ryzenes SSD-s notebookkal az asszonynak nem lesznek gondjai. A Notebook hamarabb fog elromlani mint hogy a teljesítménnyel bármi gond legyen netezés meg filmezés alatt.

  Ha mindenképpen Ryzenes laptopot veszel akkor érdemes a következőt is számítába venned:
  Nekem volt dolgom az elmúlt 3 évben AMD procis HP notebookkal. Mivel a HP csak a saját driverjét enegedi felrakni, vagy pedig marad az ember a windowsos drivernél, ezért netezésen kívül nagyon pocsékul ment a gép. Ebben a topikban a fentebb írtak szerint az AMD továbbra sem iagzán törekszik arra, hogy normális drivert adjon ki a mobil chipjeire, meg a gyártókat sem tudja erre rávenni, így nem kockáztatnék a HP-val.
  Lehet hogy lesz valami a jövőben, de ha vesznnél egy Ryzenes HP-t és másfél évig nem lesz rá normális driver akkor megy a szívás. Acer, Lenovo ebből a szempontból azt hiszem jobb. mert könyebben lehet rájuk úgymond külső drivert telepíteni.

  Még egy dolgot érdemes észben tartani AMD APU-nál. Mivel a benne lévő Vega IGP a rendszermemóriát használja ezért, ha játszani akar rajta az ember, akkor dual channel memória kell meg minél magasabb frekvenciájú. Ezutóbbit pedig a Notebook gyártó lehet nem támogatja, mármint a Ryzen 3 legmagasabb elérhető memória frekvenciáját, meg sokszor a mai notbookok alaplapra integrált memóriával rendelkeznek melyek alap sebességen működnek.
  Viszont ha a játék nem szempont akkor netezésre/filmezésre biztos elég lesz a noti sokáig.

  [ Szerkesztve ]