- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #25823 üzenetére
-
CsonkaImo
addikt
válasz
fatal1ty1984 #25546 üzenetére
2 270X és a 290 is is csinálja, akkor nem a feszültséggel van gond. Tiszta driver telepítést kellene megpróbálni, a legfrisebb Catalyst-ot felrakni. Alaplap BIOS-t frissíteni. Vagy ha régi a Windows akkor újrarakni.
-
CsonkaImo
addikt
Egyébként nem tudna valaki nyitni egy support ticket-et a Sapphire Online ügyfélszolgálatán? Én egyszer már írtam nekik, mert az enyém is produkálja. Videót kértek a jelenségről, így kicsit elrendeztem a kártya tápkábeleit, ami megszűntette a rezonálást. Így visszavontam a jegyem, viszont akinek megy az angol az dobhatna nekik egy üzenetet, videóval. Kíváncsi lennék a válaszukra.
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
Fractal Design Arc Mini vagy Midi, alaplap méretétől függően. Ezt a házat 25K körül kapni, és árához képest nagyon jó a szellőzése. Itt biztosan tudnak segíteni, mert ez a téma off ebben a topicban.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
amdfavorite #24256 üzenetére
Hogy-hogy nincs rá garancia? Nincsenek még két évesek ezek a kártyák.
-
CsonkaImo
addikt
Aki még esetleg nem látta.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Szeretném egy kicsit húzni a kártyát, plusz egyedi venti profilt adni neki. Sapphire TriXX miért álhat le, ha a beállításokra kattintok? Legfrissebb verziót használom, egyel régebbi meg gép indításnál 50%-on hajtja a ventilátorokat. Vissza kell tenni automata módra, majd újra custom-ra, hogy normálisan menjen.
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Don't Panic #23713 üzenetére
Nekem nem tetszik. Meg pont ez a kártya nem igényel "extra" hűtést. Ettől függetlenül jó látni a márkát, sokáig szolgált hűségesen engem is egy Inno3D 7600GS, sőt ha előtúrnám lehet még most is menne.
-
CsonkaImo
addikt
A ref és Tri-X is ilyen csomagolásban érkezik. Tehát az összes R9 290/X Sapphire kártya. Célnak tökéletesen megfelel. Egyébként más gyártó is használ tojáskartont csomagolásnak, mint pl.: a Corsair és az sem egy búcsús márka. Ettől függetlenül megértem azokat akik szeretik a szép, igényes csomagolást sok "extra" tartozékkal. Nekem a Creative Sound Blaster Zx hangkártyám volt nagyon mutatósan becsomagolva annak ellenére, hogy csak egy középkategóriás hangkeltő, rengeteg tartozékkal. Többnek is hasznát vettem.
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
64-fős Siege of Shanghai-on tesztelek mindig, a felhőkarcoló ledőlése után a nagy porban is szépen tartja a 70+ fps-t 3,4Ghz-en Mantle-el. DX-el gyakran 45 körüli lenne. Természetesen Ultra beállításokon, 4x MSAA, 90 FOV, 1080p.
Szerk.: DX-el 4,5Ghz-es órajellel is előfordul a 40 körüli fps.
Totál CPU használat 70% körül mozog HWinfo szerint DirectX és Mantle-el egyaránt.
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
válasz
m0h0senator #23133 üzenetére
Érdekes, mert a felvétel meg működik Mantle alatt is, meglepően jó minőségben. Később biztosan támogatva lesz.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
m0h0senator #23131 üzenetére
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Snip3r_HUN #23129 üzenetére
Meg a Gaming Evolved App.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
hdekakas #23063 üzenetére
Az az érdekes, hogy a Frostbite vagy Cryengine-re (Rise) épült játékok Radeonokon is képesen jó sebességel futni, pedig látványban nem hiszem, hogy le lennének maradva a FC4-től vagy az ACU-tól. Ez az ubisoft bénasága, persze ettől független erősebb a 980 egy 290X-nél, de ultrán az utóbbi is boldogul a játékok többségével szép teljesítménnyel.
"De akinek jó a 30 fps ultrán, ő tudja, én nem ítélem el..." Kb. 100 eredeti játékom van, ezek között van több magasabb gépigényű is, mégsem játszom 60 fps alatt magas beállításokon.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
slloyd #23050 üzenetére
Van egy-két hibás darab, de szerintem e-bay-en a bányászkorszakból visszamaradt darabokat árusítják. Ugye azok közel sem a hétköznapi terhelésen és hőmérsékleten üzemeltek, szóval lehet előbb beadták a kulcsot. Ha új kártyát tervezel venni akkor ennek az esélye minimális.
Szerk.: Ajánlott típusok pedig: Sapphire Vapor-X és Tri-X, PowerColor PCS+ és végül az MSI Gaming. Körülbelül ebben a sorrendben.
-
CsonkaImo
addikt
Annyi, hogy ami a tápegységen van az egy semmire való Fractal Design ventilátor. Az is cserélve lesz az alsó férőhelyen látható Noiseblocker BlackSilentPro PL-2 120mm-es ventire. Amúgy a fórumot régóta figyelemmel kísérem és többek között a te segítséged is benne van a kivitelezésben!
-
CsonkaImo
addikt
Köszi az észrevételt de sajnos máshogy nem tudom megoldani, a Beyerhez meg kell mindenképp. Egyébként a tápegységen van egy venti ami felfelé fújja a levegőt, így valamelyest megnöveli az áramlást közvetlan a hangkártya mögött.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
N.Ferry #23017 üzenetére
Ezt én is kipróbálnám, csak a kompakt vízhűtés csöveitől nem férne el.
-
CsonkaImo
addikt
Ha már a hőfokoknál tartunk, Tri-X 1100MHz GPU órajelen, Crysis 3 minden maxon, 4x MSAA, 1080p.
Sapphire Dual-X 7970-em is kb ilyen értékeket produkált. Igaz most elég nagy gondot fordítottam a szellőzésre.
Szerk.: Viszont a TriXX ventivezérlése nem a legjobb, 60%-os ventifordulatot adtam meg 70°C-ra és mégis 75%-on ment.
-
CsonkaImo
addikt
GTX 660-al próbáltam a Bf4-et, olyan beállításokon ahol bőven megvolt a 60+ fps, még sem volt az igazi Mantle után. Bár nem mondom, hogy játszhatatlan de érezni a különbséget. Az is igaz, hogy TV-n próbáltam, de kíváncsiságból itthon megnéztem a 290X-et egy Sony TV-n és nem tapasztaltam ugyan azt, de ezt két egyforma megjelenítőn kéne probálni, szóval...
-
CsonkaImo
addikt
Milyen hőfokokat produkált a Tri-X? Én nem tapasztalok melegedést, de lehet mást tekintünk magas hőfokoknak.
"Egyébként mostanában majdnem minden játék nv támogatott, ezért is gondolom így." Szerencsére engem egy sem érdekelt, kivéve a MGS, de az jól fut Radeonokon is, a többi meg még konzolokon is problémás (nem az NV hibája), szóval csak ezért zöldet venni egyenlőre nem érdemes. Meg ugye a GTA V elvileg AMD-s lesz, de ez sincs megerősítve és ez se érdekel mindenkit.
-
CsonkaImo
addikt
A ház szerintem felejtős, ezeknek a kártyáknak komolyabb szellőzés kell. Egy Fractal Design Arc Mini jó választás lenne, kb 25k. Ami pedig a hőméréskelet illetni, a hűvösebb darabok: Tri-X, Vapor-X, PCS+. Ezek vannak "megfizethető" áron (nem férnek be a jelenlegi házadba). Az Asus és MSI megoldásaihoz jól kivitelezett szellőzés kell, ami meg nem oldható meg a GIGABYTE GZ-X1-el.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #22698 üzenetére
Ezt nem tudtam, én csak a te "szerencsétlenségedre" alapoztam. Köszi az infot, még jó hogy a budget Asrock lapommal nem produkálja.
Werkly: Bf4-ben természetesen Mantle-el, ezt elfelejtettem.
HSM: Én tudnék más példát írni, könnyen reprodukálható hibával. Konkrétan egy Asus lap nem érzékelte a ramokat. Nem akarom szidni az iPont, ha érdekelnek a részletek privátban szívesen leírom.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #22694 üzenetére
Asus H87-Pro nem egy régi lap, vagy volt példa a mostaniakkal ilyesmire? Azt hittem ez csak a "régi" lapokat érinti.
Werkly: Játéktól függ, nálam Bf4-ben kimaxolva, 4x msaa, fov 90, 1080p és megvan az átlag 90fps (jelenleg 1000Mhz-es gpu-val mert a cserépkályha és a rossz szellőzés kicsit betesz a kártyának).
Rossi: Nekem is volt már, sajnos negatív tapasztalatokkal. A leírtakra meg nem érdemes alapozni, nem tesztelik ennyi ideig a kártyákat. Szinte mindenkinek ilyesmi sablon üzenetet küldenek.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
daveoff #21411 üzenetére
De nem mindenkinek van NV kártyája, szóval jól jön a plusz teljesítmény. Illetve Bf-ben és az új Dragon Age-ben szerintem szépen teljesít az api.
Ádibá: Nem teljesen ugyan az a 2 api, lesz létjogosultsága továbbra is a mantle-nek. DX12 meg nem sokat segít a mostani NV kártyákon.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
BullKoxa #21240 üzenetére
Megjelenés óta elég érzékeny a játék az OSD-re. Vannak jobb, vagy rosszabb szakaszok, de fagyást is okozhat. Én csak addig használnám amig belövöm az OC-t. Vagy háttérben menjen a HWinfo. Azzal nálam még nem volt gond, igaz csak játék után lehet megnézni az értékeket.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
fatal1ty1984 #20800 üzenetére
Az Unity-vel még konzolokon is gond van. Egy trehány optimalizálás miatt én nem vennék új kártyát, de ezt ő tudja.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Erre a jelenségre valakinek ötelete? Link1, link2, link3.
Elnézést a rossz képminőségért, de a probléma kivehető. HDMI-n keresztül van rákötve a 290X-emre egy Sony TV. A monitoron tökéletes a kép, a TV-n ilyen. Nem kártya hiba lesz mert már 7850, 7970 és a mostani vga-val is produkálja. Nem a catalystban kell állítani valamit?
Válaszokat előre is köszönöm!
Szerk.: Egy darabig teljesen jó a kép, aztán átvált ilyenre.
-
-
CsonkaImo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest