- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
CsonkaImo
addikt
Amelyiken nincs matrica azt szét lehet szedni. A kisker a csavar fejeket nézi meg nagyítóval, ha nem roncsolódik akkor nincs probléma. Ha visszaküldik a gyártóhoz, mert kétes a kártya működése, akkor ott egyből észreveszik ha szét volt szedve. Ez pl. olyan eset, hogy náluk működik de nálad nem, és ragaszkodsz hozzá, hogy elküldjék a gyártóhoz stb.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Winchester95 #28647 üzenetére
Sima Windows 8.1. Nem kell Pro vagy egyéb változat. 8.1-nek kisebb a memória igénye mint a 7-nek.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Winchester95 #28644 üzenetére
64 bites Windows 8.1 legyen mindenképp. Jelenlegi rendszered milyen 32 vagy 64? Mert nem mindegy a driver sem.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
-Solt- #28155 üzenetére
Hardverkernél a 290 Tri-X 99 899FT (101Ft-al 100k alatt, WOW!). X-es viszont 110K körül a legolcsóbb
-
CsonkaImo
addikt
válasz
kalozhun100 #28103 üzenetére
Igen, nem véletlen HBM (High Bandwidth Memory) a neve.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
haerer #27999 üzenetére
7870-hez képest nagy előrelépés lesz a jelenlegi processzoroddal is. A minimum fps lehet egy kicsit kevés, de ha Mantle támogatású játékod (pl.: Battlefield 4) is van, akkor az sokat javít a CPU limiten. Alkalmazás függő igazából, de egy új CPU-ig simán el leszel így is.
-
CsonkaImo
addikt
Jó árasított Tri-X R9 290X, csapjatok le rá amíg van készlet!
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Tomdriver #27754 üzenetére
Probléma mindig is van/lesz. Kérdés, hogy mi okozza? Mert ugye a saját hülyeségét nem szeretik sokan beismerni, inkább a hardverre vagy a driverre köpködnek. Legtöbb esetben a beállítások és az ismeretek hiányosak.
(#27755) OddMan: 6970 refnél jóval hangosabb a 290/X, terhelés alatt.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
kalozhun100 #27717 üzenetére
Ha azonos chip lesz, csak kicsit optimalizálnak, akkor szerintem 10% teljesítménynövekedés várható alacsonyabb fogyasztással. Mivel a hűtéseket nem kell áttervezni, így szerintem egyből lesznek custom hűtésesek is, mint a 280/X-nél.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
2thletme2day #27682 üzenetére
Valószínű hibás a kártya. Kisebb hibák előfordulhatnak böngészés közben a hardveres gyorsítás miatt, de ilyen mértékűnél már inkább a kártya sáros. Windows karbantartás mit jelent pontosan? Mert ha valami programról van szó azt több gondot okozhat mint hasznot. Próbálj meg egy tiszta telepítést (esetleg másik gépben kipróbálni), aztán ha továbbra is produkálja, akkor egyértelmű, hogy hardver hiba.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Casoli #27670 üzenetére
Szép, rendezett konfig. Még ha azt a kábelrengeteget az elején elrendeznéd, több friss levegőt kapna a nyák. Meg az alsó ventit nagyon meghálálják ezek a kártyák, csak ugye neked nincs hely, de ha a hőfokok rendben, akkor nem nagy hátrány.
(#27673) kalozhun100: Nem ajánlott! A vaporx jóval hatékonyabb hűtés, de még a Tri-X is jobb. Legjobb a Lightning 3 év garanciával.
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #27601 üzenetére
Igen, erre emlékeztem. 1200Mhz és 80 fok nagyon szép teljesítmény a Gaming-től!
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #27595 üzenetére
Nem túl fényes a helyzet, finoman fogalmazva. Nem ismerem a történeted, de ha jól sejtem ez garanciából érkezett csere példány, hogy nem volt lehetőséged más custom hűtésre? 3200x1800 fűt be ennyire, vagy a Gaming hűtése ilyen gyenge? Mert ha jól emlékszem Malibutomi tuningolt egy ilyen kártyát, és elég szép órajeleket ért el.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Zoltán099 #27541 üzenetére
Érdemes megpróbálni szerintem. Főleg ha régi a rendszer. Sok érdekes dologgal találkoztam már én is, nem csak az én gépemen, ami driver vagy szoftver hibának tűnt, aztán egy új Windows megoldotta. Pl.: 2D órajelből nem volt hajlandó 3D órajelre váltani az eladott 7850-em. Új OS megoldotta. Ha újratelepíted a Windows-t a legfrissebb Beta Catalystot tedd fel.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #27355 üzenetére
Lehet, de a ventilátorok újrakenése megoldhatja a problémát. Amúgy AB-vel csináltam venti profilt ahol 60%-ig felmehettett a fordulat, és úgy sem volt rezonálás (1140Mhz-en). Szóval hőmérséklet függvénye is.
-
CsonkaImo
addikt
Persze, világos. Csak nálam a Sapphire ventijei első nap zörögtek, de most, hogy direktbe 2 ventilátor fújja a kártyát alulról, így teljesen megszűnt. Szóval a probléma a kenőanyaggal a hőmérséklet növekedésével jön elő. Ettől független újrakenném én is, csak nem merem szétszedni.
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Bigemperor #27133 üzenetére
380X maximum 10% plusz a 290X-hez képest, talán kicsit nagyobb órajellel és kicsit kevesebb fogyasztással hasonló áron. 390/X már zsebbenyúlósabb lesz főleg az X-es 8GB-os. 200K körül tippelem a 4GB-os 390X-et.
Szerk.: Most nézem, hogy ez nem a találgatós topic, itt érdeklődj mi várható.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Bigemperor #27040 üzenetére
Tudom utólag könnyű okosnak lenni, de én megtartottam volna a 280X-et, aztán amikor normalizálódik az új széria ára, akkor váltottam volna. Megjelenéskor jóval drágább és nehezen beszerezhetők az új kártyák.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Bigemperor #27038 üzenetére
Kb. egy szinten van a 2 kártya. Full HD-ban mindegyik remekül teljesít. Viszont nagyobb felbontásban a 290X gyorsabb, cserébe jobban melegszik és többet eszik.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
lezerkard #26858 üzenetére
Azt hittem GTA topic, bocs.
A kérdés, hogy 980 vagy 290X? Itt tudnak segíteni.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
halhatatlan #26821 üzenetére
Lesz.
-
CsonkaImo
addikt
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Kutya_7 #26567 üzenetére
Ha vizezve lesz akkor jó a ref is, a tuning úgy is szerencse kérdése. Nincs olyan 290/X amin válogatott chip-ek vannak. Átdolgozott, OC-ra kihegyezett nyákos kártyák léteznek, de itt is ugyan úgy mázli kell egy bitang tuningos példányhoz. Szóval szerintem a Referencia hűtés a legjobb döntés az ára miatt.
-
CsonkaImo
addikt
Engem nem zavar ha nV-s lesz a játék, csak direkt ne hátráltassák a Radeonokat. AMD által "szponzorált" játékok jól futnak a másik oldal kártyáin is (ha nem jobban). Fordítva már nem ilyen jó a helyzet. Engem nem izgat a logó, a lényeg, hogy a kártyák tudásának megfelelően fusson a játék.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #26515 üzenetére
Videó alapján én simán el tudom képzelni, hogy a 290 full HD-ban viszi 60fps-el, akár élsimítással. Persze ha jó lesz a port, és az nV is úgy akarja.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
m0h0senator #26495 üzenetére
Ha minden játéknál ezt csinálja, akkor driver probléma lehet szerintem.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Chapel #26492 üzenetére
Catalyst-ban nem állítottál valamit a játék beállításoknál? Van lehetőség vonalsimítási beállításokra, ha esetleg nem lenne alapértelmezetten akkor rakd arra. 8x MSAA marha felesleges, azon a monitoron 2x MSAA-val is keresni kéne a recéket. Jöhetnek majd a képek, azzal többet tudunk meg.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
m0h0senator #26334 üzenetére
És ez jónak számít? Nem vogy otthon a benchmark-okban.
(#26336) daveoff: 980 hogy teljesít dx12 alatt?
-
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Olajka02 #26313 üzenetére
Ha több kraft kellene a kártyának, mint ami gyárilag be van állítva, akkor visszaveszi az órajeleket, hogy a megadott értéken belül maradjon. Catalystban vagy külön OC programokban ki tudod tolni a limitet, és akkor nagy eséllyel nem fogja dobálni az órajeleket. Nagyon egyszerűen ennyi a tdp limit.
(#26319) TTomax:
-
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX #26292 üzenetére
Első mondat.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
m0h0senator #25951 üzenetére
-
CsonkaImo
addikt
Legutóbbi patch óta nézted a játékot? Látványosan gyorsult Mantle alatt főleg a kritikus helyzetekben.
daveoff: Mérnél egyet te is a 980-al ha megkérlek?
3 füstgránátot kell eldobni és beleállni.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #25844 üzenetére
79°C már elfogadható attól a hűtéstől, és általánosságban is egy kényelmes hőmérséklet a GPU-nak.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
lowzor #25829 üzenetére
Na lenyomtam egy 500 ticket-es 64 fős CQ Large meccset Siege of Shaghai-on. Hamar kikaptunk, de 20 perc alatt ezt produkálta. Ami viszont feltűnt, hogy legutóbbi patch óta nagyon szépen fut a game. Volt is valami Mantle optimalizálás. Szvsz a Tri-X viszonylag normális zajszint mellett üzemel, én nem mondanám hangosnak de ez relatív, a 7970 Dual X-em sem volt sokkal csendesebb.
-
CsonkaImo
addikt
65% a fordulat így, és hangja is van.
Ez kb. 15 perces teszt volt, nyilván 1 óra játék után felmegy 70°C fölé. A hűtésre nagy figyelmet fektettem: 2db 12cm-es venti nyomja a friss levegőt alulról közvetlen a kártyára. 1db 12-es elölről a nyákot hűti, 2db 12-es szívja ki a levegőt fent és 1 a ház hátulján. Ezenkívül egy 1db 12-es hűti az SSD-t és a merevlemezem, amiből talán a kártya is kap egy kicsit. Így a házban nem sokáig hülyéskedik a meleg levegő.
asdxv: Ezt pedig a gyenge minőségű, műanyag burkolatú Tri-X produkálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- OpenMediaVault
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest