Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mától kapható az EarFun Clip 2
-
Mobilarena
AMD Radeon™ RX Vega 64 / 56 Téma összefoglaló !
Új hozzászólás Aktív témák
-
paleinho
senior tag
válasz
micafighter
üzenetére
azt hiszem megy parancssorból, de DOS-ba bootolva biztos
-
Hajdi
senior tag
Valaki legyen szíves, aki használ Afterburnert és nézze már meg a ReLive-ot, hogy rendesen vesz-e fel?! Nálam most pl: hang nincsen, viszont ez javulás, mert eddig a kódolás is rossz volt, ha volt AB!
Köszönöm!
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Így van így gondoltam én is, bár én ennyire nem értek a banyaszathoz

-
micafighter
nagyúr
válasz
paleinho
üzenetére
Megpróbálom a 2.77est köszi, ahhoz régebbi Windows kell de az a legkevesebb már, csak működjön..
Azok az USB flasherek vajon támogatják a vegat? Csak azért kérdezem mert én is csináltam usb flashert, ahhoz a dos-os atiflash kell, de az még nem támogat vegat, így Adapter not found errornal tovább nem jutottam vele. Úgy tudom nincs is olyan dos-os ami támogatja a vegat, a linuxot nem tudom, arról nem találtam egyértelmű infót de majd azt is ki akarom próbálni ha nem sikerül megoldani.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
micafighter
üzenetére
Viszont otthon nem tudsz biost modositani, csakis a gyartoknal van ilyen lehetoseg. Azzal, hogy a kulonbozo VEGA gyari vega biosokat hova pakoljak, az pl egy banyasz vega eseteben nem hoz semmit, ugyanis egyik gyartoi sem fogyasztas csokkentesre megy, marpedig ahova a vega igazan jo volt, ott alap volt a gpu fogyicsokkentes es a hbm freki maxra tekerese. (ETHAS 900 MHz GPU 900mv 1100/1200 MHZ HBM (melle fesz ertekhez 850-900 szinten beallitas a slager, illetve 1400MHz-900mv GPU 1100 MHz-900mv HBM CrytoNighthoz, mas algokon a vegat annyira nem hasznaltak.)
Szal ha engem kerdezel: nezd meg a kartyat, ha ninc eltorve, akkor kb nyugodt szvvel vennem meg. Csak olyan emberek tekertek fel a picsaba a kartyakat, akik egyebkent teljesen kobunkok a temahoz. Cryptobanyaszoknal a jelszo: EFFICIENCY
-
paleinho
senior tag
válasz
micafighter
üzenetére
Ne a legfrissebb atiflash-t használd, próbáld a 2.77-es verzióval, ha nem megy egy 5 dolláros usb bios flasher aliexpressről

-
Hajdi
senior tag
Sziasztok!
A "beta" AB már nem kever be már ReLive alatt, vagy még mindig nyűgösködik?
-
Nem tudok arról, hogy vegára lenne hbm időzítés modos bios. Általában csak felpattintják a 64es biost a nagyobb mem órajel miatt és ppt moddal leviszik a gpu feszt. amennyire lehet. Ref vega 56 és vega 64 PCB-k elvileg pont ugyanolyanok. Éppen ezért megy rá simán, kivétel nélkül a vega 64 bios.
Valahogy kellett skálázni a termékeket és ez jött ki. Ha nem vették volna vissza mem feszt. , akkor nem vett volna senki vega 64-et, mert olyan kicsi lenne a különbség azonos mem órajel mellett, hogy nem érné meg azt az ártöbbletet amennyi van a két kártya között. -
Raggie
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Szerintem a bányász biosok kb csak lejjebb viszik a feszültséget és a memória timingot finomítják hogy minél kevesebb energiával lehessen minél többet hesselni. Nem hinném, hogy akkora galibát tudnának okozni, mint az 56-ra flesselt 64-es biosok.
Azok a veszélyesek, mert az két külön kártya azért...
De csak szerintem.@(#8385) SP!T: LINK

-
micafighter
nagyúr
Alap esetben igen, de nem feltétlen ilyen egyszerű a dolog. Több féle esettel is találkoztam, hogy nem lehetett visszatenni a gyári (vagy akármilyen másik) biost. Nálam pl a gyári powersave BIOS helyére felment bármi, de nem találtam olyan 64es biost, ami gond nélkül ment volna, a nitro+ se ment, ami másoknak (olyan kártyával mint nekem) ment. Gondoltam kipróbálom a gyári default bios helyére felrakni a nitro biost, hátha úgy jó lesz, fel is ment, de nem lett jobb, viszont most nem tudom lecserélni semmire a nitro+ 64 biost, atiflash mindig Rom not erased, ERROR: 0FL01-et dob. Próbálok most minden lehetséges dolgot ami csak eszembe jut, hogy működjön, eddig sajnos sikertelenül.
De találkoztam olyannal is, aki pulse 56ra tett nitro64 biost, neki megy gond nélkül, de ők se tudják lecserélni semmire, nekik is hasonló, de más hibát dob, az atiflash write fail, ERROR:0FL01-et.
-
Ha valakit érdekelne, így néz ki a sima 64 Nitro+ PCB:

Ahogy nézem, az extra tápellátáson kívül ugyanaz, mint a Limited Edition.
Sajnos viszont az újrapasztázás sem segített számottevően a hőmérséklet gondjaimon (Kryonaut-ot kapott, de így is felkúszik 75-80 °C-ra).
Ja igen, volt matrica két csavaron, de egy hajszárító segítségével könnyű volt leműteni sérülés nélkül.
-
Tibro5
senior tag
sziasztok,
vega 56-ból milyet érdemes venni mostanság? tuning annyira nem érdekel inkább csendes legyen -
marcusz90
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy vega 64 oc-t venni,de nem tudom, hogy a tápom elegendő lenne e hozzá.
Táp:Thermaltake Smart RGB 700Wkonfigom:amd ryzen 5 2600x, msi b450 gaming plus, 16gb 3200mhz
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Kvg
senior tag
válasz
Cyberboy42
üzenetére
Én az AB csak monitorozásashoz használom HWinfo al együtt bármit ki tudok íratni a monitorra in game.
-
Cyberboy42
senior tag
Jó hír azoknak aki csak azért nem használtak Afterburnert, mert nem lehetett benne az összes P state -et külön külön állítgatni... na most már lehet. És sok minden mást is

Persze most még csak báta, úgy mint oly sok más tuning program, de innét letölthetű. (alul, a béta 10) és olvasható mi mindent raktak még bele. -
paleinho
senior tag
manapság egy vizesblokk nem épp űrtechnológia
azért elsőre gépen kívül kötném a loopba 
ha nem ereszt, max 1-2 fokkal lehet gyengébb mint a nevesebb gyártók cucca, de ugye jelen esetben EK, watercool, aquacomputer nem csinál blokkot a kártyádra
Byski, Barrow ezek nem gagyi gyártók -
törölt tag
Ez a 21 ezer ez viszont már kevés. Nincs véletlenül enrgiatakarékos üzemmódba ?
Vagy túl nagy a szivárgása és nem birja az alul feszt...
Figy kezd az elején. a wattmanban tedd a kiegyensúlyozottra írd fel a GS pontot.
se HBCC se chill ne legyen bekapcsolva
Ez lesz az alapod. majd kapcsold át a kártyán a biosz kapcsolót ezt a GS pontot is írd fel.
Majd a két érték közül a nagyobbon hagyva a kapcsolót alul feszelés nélkül állítsd a +50%ot és egy 1000- es HBMet alkalmaz gomb és mérd le a harmadikat is. A 3 GS már valamit mutat együtt.. -
pele81
tag
Üdv mindenkinek, és B.U.É.K. !
Olvasgattam a fórumot a napokban, és láttam pár Fire Strike eredményt, és azt kell mondanom, hogy nálam valami nagyon nem kóser.
Egy Asus strix vega 64- em van, de a pontszámok nem stimmelnek.
Tudna nekem segíteni valaki, hogy mi a hiba?
Auto Undervoltal értem el a "legjobb" eredményt, az 18144 pont.
-
Chalez
őstag
Szerintetek hol lehet a vége saccperkábé a Pulse 56-omnak, vagy csak úgy általában ezeknek P7-ben, alulfeszelve?
Toltam egy tesztet 1060/1630-on, Forza 4 felmérő módot, végigment. A memóriához nem nyúltam, Hynix ramos, azt is próbálhatom kicsit húzni, vagy ez csak samu kiváltság?
A powerlimit15%, érdemes azt is feljebb venni?
-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Mondjuk a mostani 480 se halk játék közbe pedig nitro verzió. Ja amúgy vissza olvastam.
Hát én már vizezni nem fogok, volt jó pár vizes rendszerem, de kinőttem belőle. 
Zzola: Ha ref nyákos, akkor általában jó szokott lenni rá a blokk.
-
zzola
titán
PowerColor VEGA 56 Red Dragon -ra lehet vizet tenni?
-
Lassan döntenem kell, hogy mit vegyek, mer van ahol kevés a 480 wqhd-ra és idegesít a kevés fps.
Ref 64
Strix 56
Pulse 56.Nem tudom milyen lehet az a ref, tutira üvöltene ismerve az amd ref hűtéseit.

-
NOKA32
aktív tag
válasz
micafighter
üzenetére
Ja van ahol sajnos textúra hibákat villodzást okoz.
-
törölt tag
Annyi a különbség hogy ez már nem számít majd crossfire-nek amit ma már mGPUnak hívnak. mert azt valóban kevés játék támogatja idén kb 7
Hanem a mivel van HBCC a GCN5-ben és működik a Wddm 2.0 így egyetlenegy GPUnak látja a gép ezért a régi 40-60 %-os skálázódás az 90% fölötti.
Tehát régen is volt 295X2 pont a szobában már említett devil13é de az csak crossfirenek számított ez a mai egy GPUnak...
-
NOKA32
aktív tag
Jobban bele rágtam magam a cikkbe és boldog vagyok hogy Amd vgam van
.
Mellesleg amit b. forumtárs mondott hogy 2080 szint az szerintem még kevés is mert ahol a vega 64 skálázodik már most a 2080ti előtt van, árban is olcsobb csak etetni kell.SpeedR: Igen meg is lepett Asusbol esküdni mertem volna csak hogy csak Hynix van
-
Speed®
titán
Én is nézegettem, beszéltem is az eladóval, végül inkább rendeltem egy Pulset..világvége gari kis mindenes üzletbe, nem volt szimpatikus. Utólag kiderült, be sem férne a Prodigybe, de azt megoldottam volna, ha a gari szimpi. Egyébként jó áron adja, ha elhozod, valszeg jó is lesz, a Samu RAM jó dolog.
-
NOKA32
aktív tag
válasz
üzenetére
Igen olvastam róla elég érdekes mindig is érdekelt a Cf. Szerintem jó vétel 115 és kiderült hogy Samsung ramos
2,5 év garival.Öszintén szólva az a tervem hogy kicsi veszteséggel adok túl rajta ha itt a Vega 20 esetleg Nano. Én maximum 3440*1440 ben jatszom. Sok játéknál tapasztaltam azért hogy nem skálázodik rendesen és van köztük pár friss hús is 😶 -
törölt tag
Nekem is ilyen van nincs vele gond 56-ba kevesebb a hő is.
A megéri az ár kérdése. a 130 ezres Pulsehoz hasonlítsd.
De én megvárnám a 9.ei AMD bejelentést addig nem döntenék a helyedbe.
Meg Abu most írt egy dupla Vegáról is akár az is érdekes lehet ha megfelelően (90% felett) skálázódik. -
NOKA32
aktív tag
Sziasztok.
Végre pár lépésre vagyok attól hogy vegyek egy Strix Vega 56 ot.
Van valami amit feltétlen tudnom kellene? A hbm magassági témán kívül, nem félek ettől mert szélvihar van a gépemben.Szeretném relatíve alacsony fogyasztáson tartani.Esetleg balanced beállításon, egy ideig automatikus undervolton használnám. A Coil Whine jelenség mennyire gyakori ezeknél a Vegaknál?.Köszönöm.
-
Na jó, a csavarok meghúzása nem segített a 64 Nitro+-om hőmérséklet gondjain. A ház oldala nélkül, 100% ventilátor sebességen, majd elrepülve is felmegy ~75 fokra (hotspot ~90), auto undervolttal, power save biossal (210w power limit)... a GPU-tól távolabbi hűtőborda szinte hideg, a közelebbi meleg, de közel sincs 75 °C közelében. Emiatt viszont nem akarom gariztatni (simán küldhetnek ugyanilyet, vagy rámondják, hogy ez ok).
Szedett már szét valaki 64 Nitro+ (sima, nem Limited Edition) hűtést, újrapasztázás céljából? Van valamire amire különösen figyelni kell? Ez a kártya vajon molded (azaz egy magasságban van a HBM és a GPU)?
-
lacus83
senior tag
Sziasztok!
Vegában gazdag boldog új évet nektek, köszönöm az egész éves aktivitásotokat

Üdv Lacus
-
mumin007
tag
Boldog Új Évet Kívánok Minden topick lakónak!!!

-
válasz
Plasticbomb
üzenetére
Mennyire hangos a hűtése játék alatt? Vállalható, vagy porszívó?
-
arnoldito
senior tag
válasz
Cyberboy42
üzenetére
-
micafighter
nagyúr
-
schawo
titán
ZM650-EBT? Értem, hogy olcsón akarod megúszni, de... (ha ZM650-XG, akkor oké, az egy jó táp)
A 12V hullámosság (ripple) elég nagy, 50mV körüli, ráadásul kis és nagyfrekvenciás egyaránt, nem tenném be komoly terhelésre ezt a tápot. Egy jó táp 20 körül van, egy kiváló meg 10mV alatt.

-
G33Z@
tag
Táp lett a vége. Oltári szerencsével szereztem egy moduláris 650W Zalmannt. Beüzemeltem és voila. Minden rendben lett. Igencsak elszállt az előzőből egy kondi, mert IGP ok, de amint kellett a kakaó a Vegának, ott rögtön el is vérzett. Szerencsém van ez a táp SOKKAL komolyabb, súlyosabb, mint az előző. Árat még nem beszéltünk, majd jövőre. Öröm és ☺ BUÉK mindenkinek, köszi, hogy időt szakítottatok rám!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZOTAC RTX 3060 12GB GDDR6 Twin Edge OC Eladó!
- ASRock RX 9070 XT 16GB GDDR6 TAICHI OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASUS GeForce RTX 3070 STRIX OC 8GB GDDR6 eladó akár beszámítással is
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MSI RTX 4070 12GB GDDR6X VENTUS 2X OC - 1 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest