Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BullZeye

veterán

válasz milszab #3574 üzenetére

Most eljutottam odáig, hogy MVP-t teszteltem és müxik, 3Dmarkban olyan átlag 15%-ot dob az összpontszámra. (10-20% rangeben).

Kábel iGPUban (alaplapban)
    P22012 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP aktív

P18326 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP kikapcsolva

Kábel hd7850oc-ben
    P22157 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP aktív

P19037 - HD7850oc alapórajelen, iGPU, MVP kikapcsolva

Konklúziók:

Kábel iGPU-nál
    1) Ha nincs MVP akkor azért 4-5% elveszik, HA alaplapra van kötve a kábel,
    2) DE fogyasztás csökken, mert HD7850 nem fog holmi firefox miatt 3D-be menni, és bennrekedni driver hiba miatt, és nem lesz +20-30 watt fogyasztás.
    3) Idióta Catalyst minden w7 indításnál közli, hogy nem jó kártya van a gépben, és nem indul el. (töröltem is a fenébe, ennyire ostoba program ne legyen már gépemen...)

Kábel hd7850-ben
    1) Jobb teljesítmény (minimálisan), és így is kihasználja az MVP a iGPU-t, és így is nő 10-20%al a teljesítmény,
    2) De fogyasztás nő, mert néha gondol egyet és bennreked 3D módban a videókártya, vagy legalább 400/1250ben.

+1
    Qrwa zerocore az istenért sem akar működni nálam, lehet az OC káryta mivoltából, fogalmam sincs, de már 11.6 és 11.7béta is járt a gépen, egyiknél sem kapcsolt ki, pedig jelenleg is az alaplapba van kötve a monitor. GPU pedig 300/150, epdig ilyenkor 50/50-re kéne lemennie, és ventinek ki kéne kapcsolnia, hát ezt nem teszi meg.

Amúgy kártya 15-20 wattot eszik IDLE, ami nem vészes, de ha azt nézzük, hogy gép alapból 50 watt alatt fogyasztana, ott már azért jelentős (30-40%).

ZeroCore-ra meg jöhetnek tippek, lehet elnéztem valami beállítást, vagy mittudomén kell hozzá a Józsi néni SDK felesztő környezete, hogy működhessen.

Új hozzászólás Aktív témák