- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
marci.weller #36872 üzenetére
Driverbe szerelt cucc lesz, az összes 7xx kártya tudni fogja.
-
válasz
CoolBoy323 #36772 üzenetére
Ez szomorú és remélem az enyémnél minél később jön elő, de hozzáteszem nekem 60% az már bőven elfogadhatón felüli hangerő; én nem engedem 1800rpm fölé (ez asszem 50% körüli érték).
A Zafír hűtője amúgy nagyon jó konstrukció, ha cserélik a ventiket (és hamar), akkor kár Alpenfőnözni. Pláne mert a hülye nyák miatt nem is tudom hirtelen, kompatibilis-e
-
válasz
Ipadipad #36777 üzenetére
Metro ilyen, helyenként nem volt kedvük pöcsölni az optimalizációval. Főleg ha sok fényhatás van a jelenetben akkor tud felére lassulni, mint bárhol máshol.
hogy lehet a videokártya teljesitményével videot konvertálni ?
Vannak támogatott szoftok; Sony Vegas, Media Espresso, a legújabb Nero is. Meg biztos még mások többen.
(#36771) katt777 @ Azért lásd be ennek eléggé szabadkőműves összeesküvés szaga van
Lehet, hogy a méreggel permetező gépek röppályáját számoltatják a tudatlan felhasználók gépeivel?
Persze minden lehet, de akkor Téged tragikus baleset fog hamarosan érni; itt az ideje meglapulni kicsit -
válasz
katt777 #36755 üzenetére
Mennyémá, a BF3 single üzemmódban grafikailag és számításilag semmiség egy mai cuccnak, ezt tudjuk. Multiban pedig mutassbármi más játékot, amelyik egy 64 fős pályán nem belezi ki a cpu-k többségét (persze azért feltételezve, hogy 5 képpontnál többet kell szeméyenként kezelnie a proccnak)
-
válasz
Devid_81 #36741 üzenetére
Igazából
1-alkalmazásfüggő
2-ha van lehetőséged ki kell próbálni, mert ezt nem nagyon lehet tapasztalat nélkül megvitatni.
3-ez az egész szerintem multiplayer üzemmódban legzavaróbb, ha lősz és nem ott az áldozat, hanem a mikrolag miatt már picit odébb. Lőttek a headshotnak("A játék nem tesz agresszívvá. A lag igen"
)
Lehet, hogy Téged nem zavar/nem érint a problémakör és boldog tulaj leszel. Tehát nem lebeszéllek, csak óvatosságot javaslok. Ha interneten vásárolsz visszaadhatod a terméket. Ez jó és nem veszítesz semmit. Egy napod úgyis rámegy, mire beállítasz inden sz*rt. Utána még négyig próbálgathatsz és ha nem, irány a posta. -
válasz
Devid_81 #36739 üzenetére
majd meglátod, ha tapasztalod
mikrolag: papíron van 120 fps-ed, közben pedig folyamatos, igen idegesítő pici akadásokkal van tele a játék, ahogy a kártyák "egymásra várnak"
A skála szimplán arról szól ha nem használja az adott játék tisztességesen a cf technikát, tehát nem oszlik meg rendesen a terhelés a kártyák között (persze amúgy is az első kártya a jobban terhelt, de ez technológia függő), magyarul a második kártya randán malmozik és nincs meg a cf élmény.Ettől még rengetegen vannak, akik esküsznek a több káryás rendszerekre és biztos nekik is igazuk van, illetve olyan dolgokkal játszanak, ahol jól műxik a technológia.
Ha nem derült volna ki, én nem tartozom a cf rajongói közé és inkább tolom valós 30 fpssel, mint virtuális (és hajtépő) 75-tel -
-
-
-
válasz
CoolBoy323 #36230 üzenetére
A force constant voltage minden esetben jobb, mint a sárkányfű
-
-
válasz
Thronks.90 #36142 üzenetére
Elég lesz átmenetileg szépen, bár húzva már gondok adódhatnak. Kivéve, ha tudsz alulfeszelni (procit és kártyát is).
edit: bár a kettéosztott 12V-os ág megnyirbálja eléggé a szárnyait
De elfüstölni nem fog, legfeljebb lekapcsol. -
válasz
banderasz77 #35740 üzenetére
Még sose nyomott le semmilyen árat egy új széria megjelenése... Ráadásul jöhetnek gondok is az újabb típusoknál, mint gyermekbetsgség. Én tuti nem várnék erre.
-
válasz
Steve198310 #35685 üzenetére
spec ugy remlik tesztekböl, hogy sajna erösebb. De nem volt a gepemben, ez igaz.
-
válasz
banderasz77 #35683 üzenetére
Ahova nem eleg a 2 giga, oda az ilyen erejü kartyak sem. Akkor min 7950 fog kelleni.
Nekem eddig sehol se sikerült egy monitoron fullHD-ban 1700MB RAM-nal többet felhasznalni... -
-
-
-
-
-
-
válasz
Firkavadasz #35512 üzenetére
A bizonytalan bios varázsolás helyett ajánlok négy db kattintást bármely tuning programban és ez már a profil mentését is tartalmazza áfával...
-
válasz
->Raizen<- #35361 üzenetére
Az idióták. Már röhögtem rajta reggel...
-
-
válasz
Bati0501 #34698 üzenetére
Nem fog különösebben lejjebb menni, sose tette. Az új széria nyit általában nevetséges magas áron, hogy a lúzer júzer bevásároljon, mert ezt nyomják az arcába. A régi meg marad, vagy parasztvakításként esik 5%-ot.
A cucc limites lesz persze rendesen, de fullHD-nál ez főképp min fps-ben nyilvánul meg (tehát lesz némi lag és a ciki helyeken nagyon leesik). Erős VGA-t venni nem kell félnetek jó leszPersze ha multizós fajta vagy, akkor helyenként randán szívsz az i3-mal, de ezzel együtt kell élni amennyiben nem váltasz
-
-
válasz
joysefke #34594 üzenetére
Ez Tahiti, a Black utónév a lényeg. Kivéve, ha rossz kép van fenn és más a termék. Az gáz
Viszont a Zafír-féle a legjobb hűtésű ezek közül, én azt vennék (másodjára is)
A Tahiti le fogja verni a 660-at, ez nem probléma (a Ti-t már nem) Többi kérdés megválaszolva, úgy nézem
-
válasz
Dark KillerX #34487 üzenetére
Nalám, akkor bepróbálkozunk egy frissítéssel. Mi is ez; a 13.8, vagy hogyan..?
(#34488) erik22@ Katt teljesen világosan segített: Zafír XT. Az a legjobb a Tahitik közül és pont.
Többi kérdés: a Blackscreen már a múlté, ha új kártyát veszel igen valószínűtlen. A Tahiti LE kb 10%-kal erősebb egy alap 7870-nél, nem többel. De mindent lehet húzni ugye...
Az XFX Black az a Tahiti verzió, igen. Látszik az órajelekből is.
-
válasz
emiki6 #34479 üzenetére
Van olyan degradálódás nélkül is, hogy egy program kevesli az eddig stabilnak vélt beállításokat. Ebből kiderül, hogy mégsem volt stabil, csak eddig nem derült rá fény. Nekem ilyen a Witcher2 játék. Minden mással elbolgodul a kártya; itt magasabb feszt kér. Ezenkívül driver cserénél is lehetnek gebasztok - ha esetleg most váltottál, akkor ez is magyarázhatja.
-
-
-
válasz
MrBrook #34307 üzenetére
Nem veszi le nagyobb felbontáson a terhelést nyilvánvalóan, de ott már sokkal inkább a vga válik limitáló tényezővé. Annyira, hogy egy 7850 esetében jó eséllyel azok az opciók, melyek bekapcsolásával jelentősen átlépnéd az 1 giga vramot, túl is lövik a kártya képességeit és a szutyok fps miatt vissza fogsz venni alacsonyabb minőségre. Más a helyzet, ha CF-et építesz, oda mindenképp kell a 2 gigás verzió. 1440X900-on talán elvisz mindenféle élsimítást is (nem minden játékban persze; 4XFSAA kicsinálja garantáltan) és nem is lépi át az 1 gigát különösebben.
edit: viszont mikor eladod a kártyát, ki fognak röhögni az egy gigával. Ha nincs nagy árkülönbség ez megfontolandó...
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
katt777 #33792 üzenetére
figyuzz istenments ebböl flemet gyartani, de unom, hogy mindig hülye vagyok es ha nem, akkor az elsö szabaly lep eletbe
Tegy fel legyszives egy screenshotot tetszöleges külteri helyszinröl koppra tolt beallitasokkal fullhd-ben, a "legjobb mintavetel" opciot is beleertve! Ha ez 7870XT-vel (nem is szolva a sima 7870-röl) 30 fps felett van, akkor döbbenten hinni fogok Neked (es körbehugyozom magam). Addig ez szimpla kekeckedes. Mit gondolsz en a szörös hasamat vakarva beszelek a levegöbe, vagy esetleg tapasztalatbol?Ebben a jatekban valiszinüleg a vidia optimalizalas szorakozik, vagy a motor van hülyen megirva, mert gyakorlatilag barmilyen beallitason kepes mikroakadasra es ez mar a Witcher 1 eseteben is igy volt...
-
-
válasz
Foxmulder89 #33774 üzenetére
Akkor (ha nem keszül beszarni a kartya, amit öszinten remelek) kijelenthetjük, hogy a Witcher 2 a legkemenyebb teszt gpu tuningra
. Mivel mindenhol stabil 1.131V-on, de itt 1.144 kell neki (eddig
)
1100Mhz-hez. Ez nincs kicentizve asszem.erdekes amugy a kartya terheles: egy uj jateknal (teszem azt Metro) ugyanez a beallitas kb 5 fokkal jobban füti a cuccot, 99%-os kihasznaltsag mellett. DX9 vsDX11
S ugyanugy keves mindkettö ala a Kraft, ha koppra tolom -
-
válasz
kovsol #33723 üzenetére
Nem kekhalal, hanem a driver nyuvad meg es aztan helyreall. Meg a jatek se fagy ki, megy tovabb. Felhuztam a feszt 1,139-re es igy nem halt be. Lassuk be ez meg mindig smafu a "gyari" alapfeszhez kepest, csak nem ertem miert pont most szarik be, mikor Tomb Raider, C2 multi, Meg Last Light gond nelkül vegigment az alacsonyabb feszen. Segond.
Ja, egyebkent az eddig atomstabilnak gondolt alulfeszelt proci is elszallt a Witcher alatt, de ott adtam egy pöccöt a VTT-nek es attol megjött az esze. -
-
Fijúk-lányok,
azmiaz, hogy a kártyám eddig több játékkal xx órán át stabilnak bizonyult 1,131V 1100/1500 sebességen, most meg mióta játszogatok újra a Witcher2-vel, töbször kifagyott (és újraindult, mint a Win mindig orromra is kötötte). Degradálódik a kártya? Ennyitől?? Nincs fél éves...
A memória húzást sose tolerálta, bár ment 1700-on is; előbb-utóbb kifingott. Nadehogy már a gpu is szórakozik...
-
válasz
scampolo84 #33642 üzenetére
Abszolut lenyegtelen az a höfok, ha a hütes is csendben van. Ezek nem szoktak melegedni, de 85-90 fokig semmi bajuk nem lesz tartosan sem...
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
katt777 #33583 üzenetére
Csak buta felhasználó vagyok, fogalmam sincs a fájlba írkálásról.
AB szuperál és sokoldalúbb is, mint a Trixi. Amelyben valóban vannak mindenféle profilok, látok a szememmel
csak a másik szimpibb.
A manuális ventiprofil pedig azért szutyok, mert ha belövöm 60 fokig maradjon pl. alapfordulaton, aztán kússzék fel szépen 1650-re 70 fokig bezárólag, majd 1900-ra 80 fokig; akkor nagyjából 75 fokig marad alapon, majd felpörög üvöltve és ott is marad még 10 percig, mikor a hőfok már visszament 64-re. Ez így kakinak nevezhető...off: Tegnap fejeztem be a M Last Lightot (nincs sok időm játékra
), ott nekem sose esett 14fps alá a játék (azt is csak egy-két nyilván fosul megírt jelenetnél, zűrös fényviszonyok mellett), jellemzően 25-35 között mozgott maxon, kiterjesztett pisiXoff. off2X: elég nagyot csalódtam a végén; megunták a srácok a sztoritellinget és pontot tettek rá baltával
-
válasz
Steve198310 #33579 üzenetére
Igen, de csak ha nem nyúlsz a feszültséghez (nem állítasz rajta). Különben marad fix és be is kell ixelni a force constant voltage-et, különben nem csinál semmit (Tahiti LE). Hacsak nincs valami új verzió pár hónap óta, amiről lemaradtam. De amenyiben igen, akkor is marad a szutyok kézi venti profil, mellyel nem szeretnék többet vacakolni.
(#33580) Zsébernardo@ nekem se töltötte be a profilt, valami hiányzó konfig fájlt keresett folyton, amelyre nem találtam magyarázatot.
-
válasz
Steve198310 #33577 üzenetére
trixx fix feszültséget állít és hulladék a ventilátor szabályzó része. AB ugyan szintén fix (volt eddig legalább is), viszont tudsz 2D-3D profilt készíteni, amellyel gyakorlatilag ugyanott vagy mint az idle-load feszültség auto beállításával, 1-2W eltéréssel.
(#33574) katt777@ valamiért úgy rémlik ezeknél már nem tudsz így belepiszkálni a driverbe, csak ha komplett Bios cserével szórakoztatod magad. De majd egy nagyobb tudású megmongya a tutit
-
-
-
válasz
gyuribácsi88 #33455 üzenetére
A CCC-ben van egy csúszka talán a common flatscreen tasks -vagy ilyesmi menüpontnál. Ezzel beállíthatod a tévén az asztal pontos méretét.
-
-
-
-
válasz
- = Zk = - #30804 üzenetére
Na ezt mégegyszer próbáld meg
-
válasz
PandaMonium #30783 üzenetére
Honnan van meg Nektek a Grid bench? Meg se jelent a játék
Linket kérek
-
válasz
kovsol #30745 üzenetére
Mijaza szépen alulfeszelés? Már elfelejtettem az értéket
Egyébként mióta rendberaktam a házam hűtését, nálam is (Metro LL) gpu 65, vrm 72-78 fok körül van ugyanezen az órajelen, mint Nálad.13,4-es driverrel benchmark nélkül, mert lusta vagyok a fent említett nyílt terepen 25-28, bent 40 fps körül megy. Van egy-két érthetetlenül beeső rész (akár 20 alá
), de igen ritkán. Ilyen volt pl a motoros hajtány vezetéses fejezet, ha a járgány bekapcsolt lámpáival szembe álltam.
-
-
-
-
-
válasz
Steve198310 #30531 üzenetére
Félreértettél; az új generációk sokkal erősebbek, mint a 775-ös. Én is ezt mondom - csak single player játék alatt nem jön ki (najó, esetleg a C3-tól eltekintve
)
-
Eyefinityre gondoltam, mint FHD+ es az fokozott terhet ro a procira is.
(#30503) Steve198310@ szamitasi teljesitmenyben erösebbek, ez vitan felül all. Jatekon belül viszont ez nem jön ki, csak a leirt esetekben. Ha nekiallsz videot kodolni pl. akkor valoszinüleg jelentösen gyorsabb lesz a 2500K.
-
válasz
proci985 #30492 üzenetére
A régi Q9550-em 3,8Ghz-en semmivel sem volt lassabb fullHD, "mindent maxra" szellemben, mint a jelenlegi 2500K 4Gigaherc +Tahiti LE kombó.
A probléma a multi, CF/SLI illetve fullHD feletti felbontásokon jöhet elő szerintem (ide pedig olyan kártyák is kellenek, amelyeknél már nyilván kevés lesz az öreg csip. De egy db 7850-et el kell húznia, a fenti kritériumokkal...)(#30496) Steve198310@ persze, hogy nem a két maggal...
-
-
-
-
Az uj beta Afterburner vegre megbirkozik a feszültseg kezelessel, de csak force constant voltage modban
Ez is több a semminel
A manualis ventiprofil pedig sokkal jobban megy, mint a trixxxben. Utobbit ezennel nyugdijaztam -
-
-
-
-
-
Az 1,118V
alapfeszben biztos vagy? Nem 1,184 véletlenül? Csak mert ez az általános, amely boost alatt felugrik a pofátlan 1,26V körüli szintre (fejből nem emlékszem pontosan).
(#29653) HSM@ Én nekem lövésem sincs a techikai részről, ezt bevállalom
De 1,137V-on megy a cucc 1100/1600-at és ekkor a vrm lazán 90 fok körül van (megint csak gpu-z). 1500-on ugyanilyen beállítás mellett pedig 80 fok körül.A HW info nekem kizárólag a gyári max feszt írja ki, egyáltalában nem jelzi a változást. Nem tudom miért van ez így, az előző 775-ös lapomban és a mostaniban is ezt csinálja. Tehát a kártya lehet a ludas benne, gondolom.
-
válasz
PandaMonium #29640 üzenetére
Az AB spec nem tud feszt állítani nálam (csak úgy néz ki, mintha, de Gpu-Z szerint tolja neki a gyári feszt folyamatosan. És igen, minden szar ki van pipálva és be van ikszelve
)
Mindenkinek végig kell próbálnia az összes vacak tuningprogramocskát, melyikkel hajalndó a kártyája együtt élni...
(#29642) Atla@ az igen, nekem hosszú távra 1,137V kell ehhez
Lehet még egyszer kéne tesztelnem, mert korábban a ram is 1600-on ment, de nem láttam értelmét és mocskosul fűtötte a vrm-et...
-
-
-
-
-
válasz
- = Zk = - #29328 üzenetére
naja. Az én kártyám 210 euró, egy jobb 7950 meg 300. Pár kattintást nekem megér 90 euró árkülönbség...
-
válasz
- = Zk = - #29326 üzenetére
Ezt pedig feltehetőleg számtalanszor kitárgyaltuk itt és világszerte.
Ha nekem minden csutkán +2XSSA a Tomb Raider, akkor gpu alapon biza lazán beeshet 20 Fps alá is, közeli TressFX esetén; ha meg 1100 a Gpu akkor ez az érték inkább 25 körül van és átlagban meg 30. Ez pont a játszható-nem játszható különbsége. Bizonyítottnak veszem. -
válasz
- = Zk = - #29320 üzenetére
nálam a teljesítmáény a lényeg
Akkor miért is nem tuningolsz
-
-
-
válasz
bodo753 #29219 üzenetére
Nem fogyaszt sokkal többet, csak nem kell sajnálni a fáradságot és piszkálni (alulfesz).
Épelméjű tuning ha minden jól megy kb 1100 a GPU. RAM-ot értelmesebb békén hagyni ezerötön; úgyis húzva van és attól aztán tényleg melegszik.
Nálam 1100/1500-on elfut kb 1,137V-on és ha pörög a propeller 1700 körül, akkor nem is melegszik 80-85 fok fölé a vrm.
edit.: persze nekem nem ilyen van
Ezzel a venti kiképzéssel lehet, hogy hangos lesz. Nem olvastam utána...
-
-
válasz
Foxmulder89 #28974 üzenetére
Pontosan azokra gondoltam, amiket említettél. Az én laposom nem hajlandó a megfelelő új AMD drivert telepíteni, csak a Lenovo saját két éves fosát. De ha Neked megy, akkor hurrá
-
válasz
Foxmulder89 #28968 üzenetére
De mivel a laptop gyártók gyakran pancsolnak bele hardveroldalon is a termékekbe, könnyen előfordul, hogy a hivatalos driverek, szoft csomagok stb nem működnek (nem is települnek, hibaüzenet fogad már az elején
), csak a gyártó oldalán lévő elavult szarok. Ez van sajna.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hardcore café
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest