- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
Új hozzászólás Aktív témák
-
janes1976
őstag
válasz
->Raizen<- #24860 üzenetére
Oxigén.
-
janes1976
őstag
Tudom hogy ez nem nvidia fórum, de mivel a kártyákról megy az eszmecsere, meg arról, hogy ki milyet fog venni vagy akar venni, gondoltam pici segítség lehet. Amúgy ezen az áron ez a kártya jó alternatíva lehet. Meg az iponos akcióról gyakorlatilag alig páran szereznek tudomást... Mondom, csak a jószándék vezérelt engem.
Amúgy én a Sapphire 7870 XT-től nem válnék meg, annyira megszerettem, ráadásul kiváló áron vettem még anno (63e-ért).
-
janes1976
őstag
Iponon szuperszerda van. Aki most akar karit venni, és szán rá ennyit, annak ez elgondolkodtató lehet (de csak a mai napon!):
-
janes1976
őstag
Jó ez a kis tesztprogram, elég hamar lefut.
-
-
janes1976
őstag
válasz
kockaharcos #21302 üzenetére
Áttolták jövőre!!! [link]
-
janes1976
őstag
-
janes1976
őstag
-
janes1976
őstag
Kiportalanítottam a gépházat, idle 28 fok.
-
janes1976
őstag
A beírt összefoglalóm hatására
már nem elérhető a kártya az ipon-on. Kíváncsi vagyok lesz-e még.
Úgy látszik még épp időben rendeltem.
Nem csoda hogy 63-e-ért elkapkodják.
-
janes1976
őstag
válasz
daveoff #19971 üzenetére
Gyakorlatilag ha azt nézed, hogy "sima" 7870-est veszel 63e-ért.
Jó, azért volt benne rizikó. Mi van ha hangos, mi van ha melegszik. Meg az volt a szar, hogy ezeken a teszteken kívül nem támaszkodhattál senkire, mert olyan ember nem volt a PH-en, akinek ilyen kártyája van.
Összefoglalva:
Tehát aki most akar 7870-est venni (és van 63e-re rá), no meg számít neki a hang, a melegedés, viszont esetleg nem akar tuningolni (ha van olyan rajtam kívül), akkor annak ez a kártya megfelelő választás.
-
janes1976
őstag
válasz
daveoff #19971 üzenetére
Elég jónak tűnik így elsőre!
Egyébként 63e-ért sztem is az!
Erről a hűtésről csak áradozni lehet. Néztem is a tesztekbe, hogy mindbe az volt, hogy milyen remek munkát végeztek a Sapphire mérnökei ennél a hűtésnél, hogy ez mennyire hatékony. Most én ezt meg tudom erősíteni.
Teszteknél szkeptikus az ember, mert egyik olyan, másik ilyen, de mikor ez megerősítést nyer, akkor nagyon boldog az ember.
Döbbenetesen kis hangja van terhelés alatt. Csak néztem. Megnéztem hogy minden ok-e. Viccen kívül.
csucsbicep: köszi!
-
janes1976
őstag
Na akit érdekel egy pár soros kis összefoglaló a Sapphire 7870 XT nevezetű kártyáról.
Felépítés: maga a kártya hatalmas, a 2 venti rajta meg nagy. Eltátottam a számat, mikor megláttam, azt hittem kisebbek.
Hang: terhelés nélkül olyan halk, hogy szinte nem is hallani és ez terhelés alatt is csak picit változik. Tartottam tőle hogy majd hangos lesz terhelés alatt, de ez szerencsére nincs így.
Melegedés: terhelés nélkül 30-31 fokos, míg terheléssel én tegnap este kentem 2 órát egyfolytában és nem tudtam 63 fok fölé vinni.
-
janes1976
őstag
Na nem bírtam ki estig.
1 óra játék után se tudtam 63 fok fölé vinni!
A játékba minden maxon volt.
A hangja meg még terhelés alatt is minyimális.
-
janes1976
őstag
válasz
->Raizen<- #19868 üzenetére
Ott hol kell ezt bekapcsolni?
Játék alatt nem mutatja.
-
janes1976
őstag
Olyan programot tud valaki, ami kiírja a vga hőfokát játék alatt?
Ne kellene kilépdelni.
-
janes1976
őstag
Nem volt ez rossz vétel 63e-ért!
-
janes1976
őstag
Előző XFX 5770 XXX Edition karim. Csemege.
ICE STORM
SCORE
72055
Graphics Score 78378
Physics Score 56192CLOUD GATE
SCORE
7554
Graphics Score 9016
Physics Score 4820FIRE STRIKE
SCORE
1274
Graphics Score 1289
Physics Score 6815
Combined Score 553 -
janes1976
őstag
válasz
kovsol #19838 üzenetére
Most akkor szted hagyjam plusz 20%-on alapba?
Ez mit jelent a kártyára nézve? Ezzel nem lesz rövidebb élettartamú a kártyám? Gondolom kiderült hogy nem vagyok egy "tuning bubus".
Amúgy azt néztem, a fél órás tesztet.
Amúgy majd írok sztem holnap vagy holnapután egy bővebb összefoglalót, hogy aki karit akar venni, ezzel számoljon. Bitang szép kis jószág!
Amúgy amit a hűtésről meg hangról írtak a tesztekbe az igaznak tűnik!
-
janes1976
őstag
+20-al:
ICE STORM
SCORE
142252
Graphics Score 253763
Physics Score 56049CLOUD GATE
SCORE
15477
Graphics Score 41534
Physics Score 4843FIRE STRIKE
SCORE
5356
Graphics Score 6135
Physics Score 6809
Combined Score 2358 -
janes1976
őstag
válasz
->Raizen<- #19832 üzenetére
Alapba van. 975
Mindjárt megcsinálom +20 %-al.
-
janes1976
őstag
Na eddig 60 foknál nem ment fentebb terhelés alatt és halk.
Persze majd kb. 3 óra folyamatos játék után megnézem, amire csak este lesz lehetőségem.
3dmark alapbeállítással +20 % nélkül:
ICE STORM
SCORE
141651
Graphics Score 251888
Physics Score 55950CLOUD GATE
SCORE
15423
Graphics Score 41392
Physics Score 4826FIRE STRIKE
SCORE
5310
Graphics Score 6053
Physics Score 6825
Combined Score 2357A Sapphire mérnökei jól tették hogy ezt a hűtést tették rá!
Onnan rendeltem!
-
janes1976
őstag
Power limit +20-on.
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-02-06 at 11:32:14
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 39.4
Minimum FPS: 23.9
Maximum FPS: 116.1Number Of Frames: 3023
Average Frame: 25.349ms
Minimum Frame: 8.613ms
Maximum Frame: 41.797msMachine Name: JANES
Monitors: 1
Operating System: Windows 8 (build 9200), 64-bit
System RAM: 8144MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3550 CPU @ 3.30GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1191
Dedicated VRAM: 2029MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
janes1976
őstag
válasz
daveoff #19811 üzenetére
A power limitet hol lehet állítani?
Na ez a sima, húzás nélkül. Amúgy azok a beállítások jók amikkel csináltam? Mit kell amúgy ezekhez állítatni a catalistba hogy fasza legyen? Most alapba van, ahogy a drivert felraktam.
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-02-06 at 11:15:57
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 39.4
Minimum FPS: 15.3
Maximum FPS: 209.9Number Of Frames: 3020
Average Frame: 25.367ms
Minimum Frame: 4.765ms
Maximum Frame: 65.434msMachine Name: JANES
Monitors: 1
Operating System: Windows 8 (build 9200), 64-bit
System RAM: 8144MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3550 CPU @ 3.30GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1191
Dedicated VRAM: 2029MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
janes1976
őstag
Na megjött a gyönyörűség!
Berakom a kártyát a lapba és csatlakoztatom mind a 2 6 tűs PCI Express tápcsatlakozót? Ennyi?
Mer a régi 5770-esnek csak egy kellett.
Mást nem kell beledugni?
Azért kérdeztem, mert soha nem volt ilyen komoly kártyám.
Egyébként élőbe hatalmas a kártya, de simán befért.
A két venti rajta, na az meg óriási.
Készenléti módba nagyon halk, 30-31 fokos.
-
janes1976
őstag
Hogy tudtátok kimenteni az eredményt a 3dmarkba???
-
janes1976
őstag
válasz
RVR400 #19697 üzenetére
Nekem a múltkor 890 Ft-ért hozták Pick Packba. Tartok tőle hogy ezt is boltja válogatja.
Na megtaláltam. Iponnál 990 Ft. [link]
Boltja válogatja.
Sondi1986: én nem drágálom nagyon a 63e-ret ezért a kariért.
Sokkal olcsóbban nem hiszem hogy megkaptam volna.
Meg már holnap gyün.
-
janes1976
őstag
válasz
bombibmw #19681 üzenetére
Vissza!!!
Ellenben a szállítási díjért tejelni kell!
"Visszáru kezelése
Normál visszáru kezelése esetén a Vásárló által határidőre át nem vett küldemény Pick Pack Pont Árushelyekről Partnerünknek visszaszállításra kerül – külön díj ellenében. Vevői visszáru kezelését is vállaljuk.
A Vásárló által visszahozott küldeményeket az átvétel helyének megfelelő Pick Pack Pont Árushelyen – a hatályos jogszabályoknak megfelelően –a küldemény Vásárló általi átvételét követő nyolc (8) napon belül a Vásárlótól kötelezően visszaveszi, és a Partner székhelyére szállítja - Vevői visszáru szállítási díj ellenében."Akkor legyen a szállítás mondjuk 1500. Nekem megér +1000-ret a nyugalom meg a kényelem. Nem vagyunk egyformák.
Ez egy kényelmi funkció. Aki él vele él, aki nem, nem. Én már rendeltem cuccot Pick Pack pontra, így elég ócsó, azt hiszem 890 Ft körül van.
-
janes1976
őstag
válasz
Sondi1986 #19669 üzenetére
Jaja, de mondjuk így együtt 66e lesz (63500+2500), garanciafutár házhoz szállítással. Nekem megér +2500-at az, hogyha szar a kártya, akkor ne nekem kelljen utána járkálni meg szenvedni.
Ipon-nál alapba garanciafutár van, ami 2500Ft. Nincs sima futár.
Mivel debreceni vagyok, itt siralmas a helyzet. Nem vicc gyerekek! 20e-rel többe kerül a kártya. Bármelyik.
Vidéken már többen is írták itt, hogy siralmas a helyzet. Megy a lehúzás 1000-rel!
-
janes1976
őstag
Na most szóltak rám, hogy holnap gyün a kártyám.
Iszonyat kíváncsi vagyok rá.
Természetesen majd írok róla, ahogy időm engedi.
-
janes1976
őstag
válasz
->Raizen<- #19527 üzenetére
Ez tuti nem fogja, mert itt nincs BS. Mivel a 2 kártya felépítése teljesen más. Én így tudom.
Melyik a rossz?
Nekem az egyik a Giga a másik a Tahiti.
Ha szar lesz, kicserélem egy Gigára.
-
janes1976
őstag
Na megrendeltem a kártyát!
Kompromisszumos megoldásként ezt: [link]
-
janes1976
őstag
válasz
Sondi1986 #19361 üzenetére
Nem.
Őszinte leszek. 2 kártya között még mindig vacillálok, de már bentebb vagyok, mert már csak 2 kártya maradt.
A Gigabyteok hűtési megoldása nagyon teccik.
Ráadásul 3 év gari itt is megvan.
Gigabyte 7870 OC vagy Gigabyte 7950. Most itt 15e a különbség a kettő között. Még mérlegelem hogy megéri-e a plusz 15-öt a nagyobb. Nekem nem kell kazán meg traktor sem.
Nem lesz tuning.
Nem akarok sz*r kártyát venni, nekem ez nagyon fontos, nem havonta vesz az ember kártyát. Jó nehéz dönteni.
-
janes1976
őstag
Egy 7950-esnek elég az 500-as táp?
-
janes1976
őstag
Gigabyte 7870 OC vagy Gigabyte 7950 OC? Most néztem, 15e a különbség. Megéri a különbözetet?
A GIga hűtése nekem jobban teccik.
-
janes1976
őstag
válasz
banderasz77 #19193 üzenetére
Nézz már át légyszi a Milyen videokártyát topicba. Most foglalkozunk a Tahiti LE-vel.
-
janes1976
őstag
Köszönöm az általad leírtakat, már nagyon vártam!
Igen, a hang az nálam elég sokat nyom a latba. Most ez elgondolkodtató. Még nem vettem meg a kártyát, csak ígéret van, hogy lesz. Lehet jobban járnék egy Gigabyte 7870 OC-vel, ami gyakorlatilag hangtalan meg olyan hűvös, hogy nyáron még jól jöhet.
MZsoltee: neked is köszönöm! Kezd körvonalazódni, hogy ez nem az én kártyám!
Meg azért ezek alapján elgondolkodtatók a különböző tesztek, ahol azt írják, hogy a hangja nem tolakodó. Ezt amúgy se tudom hova tenni, mert most vagy hangos egy kártya vagy nem.
Ráadásul nálam nem lesz tuning. Nekem a hangja a lényeg meg hogy ne legyen kazán.
Most megveszi az ember, aztán kap egy hangos meg kazán kártyát. 8% különbség ide vagy oda.Mindkettőtöknek külön köszönöm, hogy a valóságot írtátok, nem köntörfalaztatok!
-
janes1976
őstag
Hátha valakit érdekel (Tahiti LE tapasztalatok):
Matej:
"Szia!
Eljött az idő egy szubjketív 7870 Tahiti értékelésnek.
Rövid leszek, ígérem.Teljesítmény: Ahogy a legtöbb review-ben írják, szolid kis kártya. Szép, erős kártya, jó teljesítménnyel. Nagyon nem húzkodtam, mert nincs értelme, vitt mindent FullHD-ban. Teljesen elégedett vagyok vele.
Hőmérséklet, hang: Első alkalommal gépe bekapcs., venti felpörög, majd leáll, gyakorlatilag nem volt hangja a kártyának. Pár percig, utána felpörgött és nem hangos, de hallható módon adta a világ tudtára, hogy ő létezik.
Majd jöttek a tesztek. WOT, Far Cry 3, Vantage, 3DMark 11, Mechwarrior online.
Na, itt már azért jól hallható a kártya. Cseppet sem halk, viszont cserébe legalább meleg is. A max. hőmérséklet, amit mértem 86 fok volt és még nincs is nyár.Összegszés: Jó kártya, tunnigos emberkék számára lenne létjogosultsága, HA nem ez a hűtésmegoldás lenne rajta. Kíváncsian várom, hogy kijön-e majd rendes (pl. Windforce) hűtésű verzió is, mert így azért vannak hiányosságok."
MZsoltee:
Az itt leírtakat alá tudom támasztani messzemenőleg. Én is egy 7870 Tahiti tulaja vagyok 2-3 hete. Volt már több 3d11 teszt linkem is. 7870-esről váltottam, de hát nem nagy élmény, aki teheti vegyen inkább 7870-et valami frankó hűtővel. A kari tényleg nem rossz tuningban jelenleg 1175/1500nál járok a gyári 975 helyett, a memóriával nem játszottam, mert nem hoz sokat. Teljesítménye elegendő, de ennek megvan az ára a venti 40%ig mondható csöndesnek onnan felfelé sajnos már megjön a hangja elég rendesen. A legmagasabb általam mért hőfok 79°C volt."
-
janes1976
őstag
válasz
echterion #19070 üzenetére
"Nekem most 7850-es zafírom van, ha megdobsz egy ötezressel, akkor ezt eladom és veszek egy zafír 7870-est. Ha nem lesz bsod-os, akkor nálam marad a pénz, ha az lesz, visszaadom és én adok neked. Mit szólsz? Elég bátor vagyok?"
Nem értem a problémát.
Első mondat, ha megdobsz egy 5e-ressel. Erre írtam, hogy nem doblak meg!
Kifejthetnéd hogy mit nem értesz a válaszon!
-
janes1976
őstag
válasz
janes1976 #19058 üzenetére
Csak ugye kérdéses, hogy meg lesz-é a kártya, mivel erős hiány van belőle.
Nálam a B variáns sztem egy Gigabyte 7870 OC lesz.
Amúgy ha lett volna normális áron MSI 7870 Hawk, akkor megvettem volna azonnal. Iponon 71e, azaz horror áron van. Pedig lenyűgöz az a kártya.
-
janes1976
őstag
Ezért is írtam, hogy ezt elkúrták, mert a renoméjukat igencsak megtépázza ez, főleg úgy, hogy jelenleg Best Buy a 7870-es és ők kimaradnak belőle.
-
janes1976
őstag
Ja még egy dolog, azért írom le, hogy nehogy belekössetek.
Nem a Sapphire-t fikázom, hanem konkrétan a 7870-es kategóriába a BS miatt jó messzire el kell kerülni őket.
Azért ez segítő szándékkal van, a jövőbeni kellemetlenségek elkerülése végett. Én is Sapphire-t akartam venni elsőnek, majd feljöttem ide tájékozódni és azonnal letettem róla.
-
janes1976
őstag
Elmúlt napokba megfordult itt több ember, aki 7870-est akar venni, de jelenleg ebbe a fórumba is az a tanács, hogy KERÜLD a Sapphire-t. Sőt olyan is volt, aki emiatt visszamondta. Sztem helyesen döntött.
De a gáz nem ez, hanem hogy a BS gyakorlatilag bármikor előjöhet, lehet van olyan user, akinél még nem jött elő, de lehet elő fog, idővel. Na ez azért valljuk meg, rohadtul nem megnyugtató.
Meg azért ez nem egy kreált probléma, hanem valós. A külföldi Sapphire-os és nem Sapphire-os fórumok tömve vannak ezzel meg a panaszkodással. Azért ez a többi gyártónál nincs így, még a Gigabyte-nál sem!
Az a gáz, hogyha van egy ilyen BS-es kártyád, akkor az téged nem vígasztal.
-
janes1976
őstag
válasz
korcsi #19021 üzenetére
Ha csak azt írtam volna, hogy a gyártók közül az övékénél van a legtöbb ilyen, azért sztem az is elgondolkodtató.
Írtam fenn, hogy elb*sztam, mert csak gondoltam, ezért írtam oda gyorsan pótlólag.
MOST tényleg nem szabad Sapphire 7870-est venni.
Amúgy kiváló márka, de ezt most benézték.
-
janes1976
őstag
válasz
korcsi #19021 üzenetére
El kéne olvasni figyelmesen amit írtam! A MOSTANIAKKAL. Ez nem légből kapott, külföldi fórumokra támaszkodva írtam.
A tököm kivan amúgy a Sapphire-val.
Elkúrták az egész 7870-es szériát ezzel.
Egy embert mutass, aki nyugodt szívvel mer venni MOST Sapphire 7870-est. Őszintén.
Lehet hogy HYPE, de ha vesz az ember ennyi zséért egy ilyen karit és BS-es lesz, akkor ez nem vígasztalja sztem.
-
janes1976
őstag
Lassan már nem lesz olyan ember, akinél egyáltalán nem csinálja.
Olvastam, hogy aki az elején vette, annak mindnek jó. Itt utána történt valami.
Alapba a mostaniakra értettem, csak nem írtam bele.
Azért ez a Sapphirenak nagy érvágás, a jó hírneve igencsak csorbul ezzel.
-
janes1976
őstag
válasz
->Raizen<- #18980 üzenetére
Az naggyon jó.
-
janes1976
őstag
válasz
->Raizen<- #18970 üzenetére
Akartam tőled kérdezni, hogy a 3 venti nem hangos idle-be? Csak mert külföldi tesztekbe olvastam, hogy idle 40, load: 40 db.
Asus meg idle: 26 load: 45
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Mazda topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest