- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #54316 üzenetére
Ezt ki vitatta és mikor?
Ha 75%-kal húzható, akkor meg is éri, mert annyi az árkülönbözet.
Persze, amit olvasni az R9-ek "tuningolhatóságáról" az már egy más kérdés, arról volt szó eredetileg, hogy a topic kártyái közül mit éri meg vásárolni, ráadásul a 280-ak nem is tartoznak ide, csak egyesek szeretnek azzal példálózni. Csak egy újabb mellébeszélés.
Bírom egyébként mindig, amikor valaki azzal példálózik, hogy egy majd dupla annyiba kerülő kártya is tuningolható.
Az az alapvető igazság, hogy Full HD-be tökéletesen megfelel egy 7870XT, semmivel nem leszel előrébb, ha veszel egy 280X-et, csak kidobtad a pénzed.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #54314 üzenetére
Nem volt legmagasabb grafika (eleve nem lehet x2AA mellett).
Nagyon jó a példa egyébként.
Ezért is szoktam mondani, mennyire nem érnek szart sem a neten találhato AA OFF/2X/4X + PX OFF és hasonló lqrt tesztek, főleg, mivel csak egy idióta játszik gyengébb beállítással, mint amire a kártyája amúgy jó lenne.
Far Cry 4 VALÓBAN legmagasabb grafikán 55FPS körül fut 280X-en (még videót is néztem jútyúbon.
Tuningolt 7870XT-vel 50FPS körül futott. De egyébként is megnézheted, alapból 20% van a két kártya között, miközben az XT gyakorlatilag 13-14%-kal húzható. Sehogy nem jön ki még 10% különbség sem a két kártya között, bármelyik programot nézem, mindenütt a 40-55FPS közötti sávban mozognak, ami játékélményben ugyanaz. És hagyjuk a 3GB-ot, mert a 2GB-os kártya sebességét semmivel nem csökkentette a kevesebb RAM, amihez persze optimalizált játék is kell, de ha egy játék szar, akkor az avval tapasztalható - teljesítményt nem lehet a VGA számlájára írni, ugyebár.
VSync értelemszerűen értelmetlen mind2 kártyán. Ha meg valaki szándékosan torzítja az eredményt (pl. egy min 55 vs. 61 FPS VSync-kel 7870-en 30FPS lesz, 280-on meg 60), akkor legalább ne hivatkozzon az "eredményeire", és ezt mindenkire értem, aki lusta normálisan tesztelni a hardverét.
Azt persze megértem, hogy akik VGA árusítással foglalkoznak, nagyon szeretnék bebizonyítani, mennyivel érdemesebb 70k-ért 280X-et venni egy 40Ks használt XT helyett, aki bedől nekik, magára vessen.
Gainka: Ha valamit nem értesz meg, attól még nem marhaság.
-
katt777
félisten
válasz
lowzor #54310 üzenetére
Tesztelek magam, a hibáknak utánanézek, ennyi. Aki ezt maga nem teszi meg, annak véleménye továbbra sem érdekel. És azt is tudom, amikor valaki azt mondja, tesztelt, az érveiből meg kiderül, hogy valójában nem, csak dumál a semmibe. Tehát nyugodtan hanyagolhatjuk a témát.
Az én 7870 kártyámon 1x láttam BS-t, azt is a hibás installer okozta. A többi meg olvasható mindkét topicban.
-
katt777
félisten
válasz
Gainka #54270 üzenetére
Az igen.
"elhadjak" - nincs ilyen magyar szó, de még hasonló sem. Kicsivel több fogalmam van a játékokról, mint neked
Steve198310: Teszteltem, vazze! És FPS-t néztem (280X-nek minőségi beállításokkal 4-5FPS, azaz kb. 10% előnye volt a XT-hez képest, ami gyakorlatilag 0, mert nem látod, hogy 45 v. 50), nem MHz-et, mint az idióták. Annak a véleménye meg a legkevésbé sem érdekel, aki minden szart benyal a netről, vagy csak nem képes elolvasni, mi van egy grafikonon, vagy netán alá írva.
Szemlátomást az általam linkelt grafikonokat viszont egyik nagyokos észosztó sem nézte meg.
Sorra olvastam ITT és C topicban is az R9-esek különböző hibáiról, miközben 78x0 karikon egyik sem jelentkezett.(kezdjük pl. a BS errorral...
)
Nemt0m12: Végigtoltam BF4-et Afterburnerrel, tuninggal, 1x DX, aztán Mantle módban is, soha nem okozott problémát.
Ha ilyet tapasztaltál, ott user error van.
raubisoda: Ezt a hibát a C profil kézi konfigurálásával elkerülheted. Tegyél minden bővítésre/felülvezérlésre/kiváló minőségre, optimalizálásokat kapcsold ki. Anélkül DX és Mantle is kivághat, drivertől függően. 14.12 hotfixszel nálam működött, 14.12 Mantle dobott ki, 14.11b2 meg DX-ben.
szkink: ASUS-t szerintem sem. Nekem 2 HD4870-ből 3 volt rossz. Nem vicc, a 2. egy ugyanolyan hiba miatt gyárilag javított volt. 1x 1 Sapphire 3870-et kellett gariztatnom fél évesen. Újabbakról én sem hallottam rosszat.
bozont: Csak ezt nem hiszi el nekünk egyetlen FX-es sem, hiába írtuk le 1000X. Mondjuk nálam 6800K-ról váltva nem volt grafikai gyorsulás, de én minden grafikát maxon használtam 1080p, oda meg ezek alá a kártyák alá az is elég alapon.
Sarkadi: Alapból be sem jön a csempe, ha nem érintőképernyőd van. Fel kell tenni egy Classic Start menüt, aztán hadd szóljon, nem kicsit jobb, mint a W7. Nekem csak a jó skinek hiányoznak, W8-hoz az összes nem ér egy kupac szart sem.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #54263 üzenetére
Hát, C topicban jószerivel mindig W7-en jöttek a bugok, de én szép számmal találtam Win 8 alatt is.
W8.1 alatt nem is látom az érintő felületet, de 8 alatt sem láttam, mert No1 teendőm volt kikapcsolni.
asker1204: nV-t vegyél, vazze! (GTX960) 270(X)/280(X) sem éri meg az árát. GB VGA-k jól.
Ha JÓ AMD-s kártyát akarsz, vegyél egy használt 7870XT, pofátlanul alulárazottak. 40k már jó ár volt, amennyiért az enyém elment, teljesítményben meg fogta a 280-at, de gyakorlatilag a 280X-et is, mert max pár FPS-szel maradt le tőle (45 vs 50), aminek semmi jelentősége. És olvasmányaim/tapasztalataim szerint jóval kevesebb a driver gond vele, mint az R9-esekkel (de mivel AMD, úgyis lesz). -
katt777
félisten
válasz
Nemt0m12 #54234 üzenetére
Mint mondtam: beállítás kérdése, nem driveré, no meg a programnak sem árt a legfrisebb update-je. Ha csak ennél csináljam, még mindig driverre tippelek, nem a VGA.
blu79: Új kártyákhoz átlag fél évig nincs normális meghajtó (bár később sem gyakori, hogy lenne
), teljesen fölösleges kiadogatniuk, amúgy nov-dec. szerintem 5 db is kijött, egyik rosszabb a másiknál. Vagy sokat olvasták a PH AMD-s topicjait, és meg akarnak kímélni benneteket az újabb driverekkel járó gondoktól.
raubisoda: Vajon W10 van a gépeden?
Ja, és vajon kiadták már a W10-et?
Steve198310: Ne légy rossz májú, volt stabil driver. És most nem arra gondolok, hogy a rossz is stabil.
Speed(R): Ezúttal védelmembe kell vennem az AMD-t, nálam 1x csinált mindössze BS-t, akkor is a telepítéskezelő szarsága miatt, telepítés után, 1x, de azonnal.
-
katt777
félisten
Sosem lehetett, ha a játék tiltotta.
Gainka: Nem igazán vágom a magyartalanított, ömlesztett rizsát (meg hogy mi az az "elhadjak").
De mondok 1 1xű dolgot: mit raknak a konzolokba? Leginkább AMD hardvert. És min szarják el a játékokat? Konzolon, azért nem adnak ki PC-n sem épkézláb játékot (legyen elég csak a menthetetlenséget megemlítenem). Ubi asszem komoly AMD-támogatást élvez. De hogy melyik játék lesz szar, az önmagában valóban nem az AMD v. az nV felelőssége. Volt jó pár játékom AMD és nV logóval is, amelyik mind2 kártyán remekül futott, és jó pár AMD-s, amely AMD-n szarakodott, nV-val ilyen soha.
Nemt0m12: Ez bizony driver hiba, én is belefutottam anno. Próbálkozz a megjelenítés variálásával, esetleg CC-ben felülvezérelni, ha lehet. Elég nagy baromságokat csinál a játék maga a grafikai beállításokkal (ha pl. "mozi" minőséget választasz). Kártya hibát kizárnám, ha másban nem jelentkezik.
Kabalabula: Ha csak abban a játékban hibázik, ezt a VGA-t is visszaküldenék.
-
katt777
félisten
De hát erről van szó. Ki lehet választani mutatós tesztekre grafikailag igényes alkalmazásokat, és tényleg úgy fest, elég oda egy AMD, de vannak optimalizált v. csak régebbi játékok, és már oda is kevés bármilyen FX (de a 14%-on meglepődtem, az nagyon karcsú, gondolom, hardveres hiátus). Vagy ha éppen neten játszik az ember, és kell a számítás a háttérben, stb. Aztán egy 8GHz-es tuningtól sem kerül egy régebbi prociba új hardveres utasításkészlet, ezt megint számos AMD(FX)-fan elfelejti.
Még jobb, ha van egy nV VGA-d, az Intel CUDA támogatással tényleg úgy elhúz, hogy AMD nem is látja.Bici: 7-en többször akadtak bugok. VSync kényszerítése meg nem a rendszertől, hanem a játéktól függ.
-
katt777
félisten
Az Intel mindenben jól "elpicsázza" az AMD procikat, ha komolyabb VGA-ról van szó, ezt az Intelesek pontosan tudják. Csak hát nekik VAN Intel procijuk, nem dőlnek be minden baromságnak.
A 7870-emet persze kihajtotta egy 6800K, de csak a legmagasabb szintű grafikával és full hd-ben, mégis lecseréltem i5-re, mert mindenben agyon-vissza alázta az AMD procit, hiába dübörgött az 4.8GHz-en. mert nem csak játszik az ember (BD videó kódolás AMD-vel 4.8-on bő 2 óra, Intellel 4GHz-en 50p). A mostani VGA-m alá meg cseszhetnék bármilyen AMD procit.
Zsébernardo: Túl sok igazi magos AMD proci nem nagyon van, ami meg igen, azzal áramszámlában a sok spórolós AMD-s busásan megfizeti az olcsóságot, és még teljesítményt sem kap érte.
Azonos árban ráadásul MINDIG az Intel proci a gyorsabb, magoktól függetlenül, mert az Intel DIREKT így áraz. Aztán persze AMD-támogatott "szakújságírók" kimutathatnak sok-sok "okosságot", de valójában az AMD lassú lesz. Hogy hányféle magyarázatot találnak ki, miért nem tudnak épkézláb processzort készíteni, azon az értelmesebbek már régóta csak mosolyognak.
Az nem tűnt fel neked, hogy a legfőképpen az AMD támogatta konzolok miatt szemét szinte minden játék? Mi köze ennek az Intelhez v. az nV-hoz? Vagy ahhoz, hogy a nagy játékgyártók nem költenek béta tesztelőkre, hanem eladják a harmadkész játékokat, hogy a mafla usereket használják erre?
Aztán a folyton valamiféle galibát okozó drivereken (nem feltétlenül játékokban) kívül az AMD "mellett" szól még a PhysX, amit ahogy bekapcsolok (v. magasabbra teszek a minimumnál), a legfaszábbnak "tesztelt" AMD kártya is diavetítésbe kezd, pedig nem is készül el az effekt.odorgg. AA OFF...
Nagyszerű "tesztek"!
No meg BF3... Vegyél egy oda illő VGA-t abba a konfigba.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
mr_bass #54141 üzenetére
Hát, ha fix fesszel sem OK, akkor tényleg hardveres gond van.
Biztos, hogy fix volt a fesz, vagy csak arra állítottad? Csak mert powerplay deaktiválása híján ugyanúgy ugrálni fog, ergo marad a hiba.Pepe78: Még egy okos user, aki úgy kér tanácsot, hogy "bölcsen" elhallgatja, milyen konfigban megy a kártya, és mivel terhelte "full".
sephi: A HIS hűtései jók, de én a körülmények ismerete nélkül nem állítanám, hogy ezek normális hőmérsékletek.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #54137 üzenetére
Hátha a monitorban van a hangszaró (mostanimban), vagy csak egy kimenet az erősítőbe (mindkettőben). Ha messze az erősítő a géptől, spórol az ember a kábelekkel.
mr_bass. Szerintem DDU-t tolj neki, esetleg egy rendszerpucolást. Ezeket a táblázatokat fölösleges betolnod ide. Még olyan is lehet, hogy valami reg beállítás maradt bent valahol, amely nem kompatibilis az AMD kártyával, codecekre ingerlékeny. Esetleg az Acc. Video Transcoding-ot pucold le, vagy mindenképpen próbáld meg kizárólag az AMD driverét feltelepíteni eszközkezelőből (pucolás utá
n), semmi mást. -
katt777
félisten
válasz
Speed® #54113 üzenetére
Igen, rám is erősen hatott, hogy némelyik újabb játékban előszeretettel lőttek le beláthatatlan helyekről (CoD AW).
Sajna pl. Skyrimnél viszont úgy "szélesít", hogy levágja a kép alját és tetejét.
Gridnél meg fájlokat kellett szerkeszteni, hogy ne csak 1280-as felbontás legyen, mert az meg hülye felismerni a VGA-t, és sajna ált. nem mindegyik játék támogatja rendesen a széles "vásznat". FC4 és Dying Light szerencsére igen.
milchiboy:
Ráadásul a kis chifik eleve nem jók, már a kábelezésük is szar.
mr_bass: Hát, talán mert BF4. A játék jó, a driver szar, bár eddig csak lefagyós/kidobálós példát láttam, gépkivágósat nem. A többit viszont megoldotta, ha kézzel maximumra állítottuk a grafikát CCC-ben, mert így az AMD nem tud "beleoptimalizálni" a grafikába. Egyébként Mantle? Mert azzal gyakoribb a hiba.
A másik, valószínűbb lehetőség, hogy kártyacsere előtt nem pucoltál drivert, ezért is jó, amikor visszateszed a régit.
Egzee: Nálam eddig MINDEN Intel proci belefért a TDP keretébe.
Trükköket és csalásokat jóval többet láttam eddig AMD részéről.
-
katt777
félisten
válasz
Sarkadi #54108 üzenetére
Hát, grafikailag talán, de amikor át kell szállnom egy légpárnásra, és következetesen nem indul, csak amikor leszállok, majd újra fel (+10mp), azt elég nehéz optimalizáltnak tekinteni, hiába 8. javítás.
A visszaigazolást amúgy köszönöm.kavics325i: Miért cserélnéd le? Az általad leírt paraméterek alapján amúgy sem tudnád. Ha mégis egy szignifikánsan erősebb kártyára váltanál, mondjuk egy R9 290-re, oda meg már a procid lenne kevés. A kártyád tuningolhatóságát figyelembe véve 280-nal olyan hihetetlen gyakorlati gyorsulást nem érnél el (X-szel sem), 960-nal szintén nem, ráadásul az még túl is van árazva. Akkor meg már inkább 970. Én is végignyálaztam minden lehetőséget 7870-ről váltani, egyedül ezzel kaptam meg azt a teljesítmény többletet, ami elvárható egy VGA-cserétől. Viszont hát jó előre i5-re váltottam, aztán 1 évig spóroltam a VGA-ra, hogy most pár évig ne legyen gondom semmiféle hardverfejlesztésre.
-
katt777
félisten
válasz
kavics325i #54086 üzenetére
Hát, ha nem érted meg, hogy a te érdeked információt adni, hogy megfelelő segítséget kapj, akkor sajnállak.
Ott 99% GPU-load van, az elméletileg jó. Amúgy 53/72°C-ot jelez. Ezen a szinten elég gáz 20°különbség a kettő között. Más játék, maxi grafika, vagy éppen stress teszt alatt korántsem biztos, hogy ennyin maradna.Speed(R): Hát én elég nagy pixelsűrűségű monitorra váltottam (24" 2560x1080), magasságra jóval kisebb, mint az előző, de AA nélkül még ezen is ocsmány a kép.
Csak pár infó a tesztekről: FC4-et néztem "übercsili", 280X videón 54FPS, XT-men (tuniggal) 52FPS (-1GB RAM-mal), sehol 20% különbség. Anno 8800GT vs. 3870 "ücs" már a jó driverrel 3870 5%kal gyorsabb volt, mint az elméletileg gyorsabb 8800GT, pedig AMD-n csak 11% tuning volt, nV-n meg 20). És még sorolhatnám ezeket a tapasztalatokat, de hosszú lenne és nagyon off, csak azt akartam alátámasztani, mennyire nem szabad kapásból bedőlni a marketingnek, amelyet "teszt" címszó alatt ömlesztenek a nyakunkba.
Sarkadi: Mióta izzaszt a FC4?
Azt már hetekkel ezelőtt írtam, csak senki nem hitte el, hogy simán fut 2GB-os kártyán is.
A 4GB-os kártyákat is csak idióta beállítással lehet leterhelni vele, nálam 3GB-ot sem eszik meg. Ezt hívják optimalizálásnak. TX-et rárakva elszaladna vele a ló, de az egy teljesen értelmetlen feature.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #54081 üzenetére
De akkor sincs DX11.X. 760-nál sincs.
(Nálam is belejátszott a döntésbe.)
Számomra az "Űbercsillámpónimaxedísön" a normális elvárás.Én a többinek nem látom értelmét.
Mi a f.sznak vesz az ember akár egy 7870XT/GTX660ti szintű kártyát, ha nem azért, hogy maximális grafikai minőséget élvezzen?Akkor vegyen egy 750ti-t vagy egy R7 265-öt, aztán hagyja, hogy a játékok kikaparják a szemét.
És most nem a hülyeségekről beszélek, mint az nV hótszar TX élsimítása (az első tesztek után kukáztam), hanem az igazán észrevehető finomságokról. Persze lehet butítani is a grafikát, aztán sikítozni, hogy jaj, tuningolt i7 kell a játékok alá, de bármennyire Intel-párti vagyok is, tény, hogy a 6800K-m alap órajelen full HD-be minden modern játékban 100%-ig kihajtotta még a tuningolt Xt-t is.
kavics325i: Nem kötelező, ez igaz. Csak akkor ne nyögd be vaktában, hogy olyan hűvös a VGA-d, mint senki másnak. Semmivel nem igazolod, hogy nincs CPU limited, az ugyanúgy meglehetett a régi házban is. Az biztos, hogy anno 4850-topicban minden hűvös kártyáról kiderült, hogy valami Athlon X2 mellé tették be, és jó esetben 70-80%-körül döcögtek.
Tegyél be ide egy Furmark/Kombustor stb. tesztet
, esetleg játékok alatt kimonitorozva a kihasználtságot és a melegedést (mondjuk egy CoD AW szép lenne maxi grafikával), az hihetőbb.
Na persze, PH nyilván kiadja bárkinek a személyes adatait, és a NAV kideríti, hogy nem volt elég jövedelmed a gép megvásárlására, aztán bekaszliznak, de tényleg...
Ha nem akarod, ne töltsd ki tényleg, a többit lásd feljebb.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #54079 üzenetére
PX hogy ne lenne jobb? Hetek óta azt élvezem újra!!!
Egyik teszt ilyen, másik olyan, hol a 660ti-t hozzák ki jobbra, hol az XT-t (de lehet, hogy tényleg sima 660-a volt).
Én mindenesetre anno infot kértem az adott kártyák tulajaitól az ÁLTALAM használt grafikai beállítások mellett, és az XT volt a nyerő. Hogy bármelyik "szaklap" milyen tesztet talál ki PhysX lekapcsolásával, ultra helyett csak high grafikával, AA/AO-t kiiktatva vagy butítva, de a driveres csalásokat biztos ki nem kapcsolva (mindig úgy, hogy az éppen "tesztelt" kártya jó vételnek tűnjön), az teljes mértékben hidegen hagy.Akik ezeknek hisznek, magukra vessenek.
Amiről megfeledkeztem: Amikor a 7870XT-t vettem, akkor ugyebár még nem volt elérhető az nV újabb drivere, amelyet később, a Mantle ellen hoztak össze, és amely minden játékban 7-8%-ot gyorsította a DX-es megjelenítést. Emiatt ma már valamivel gyorsabbak a 660ti-k, de minden más nV kártya is.Szóval számomra a tesztelés maximális grafikát jelent, driverből MINDEN optimalizálást kikapcsolva, minőséget kiválóra állítva, amit lehet, felülvezérelve vagy legalább feljavítva (mutass egy AMD profilt, amely 24x Edge-Detect AA-ra áll be
), és PX-et bekapcsolva, illetve maximálisra téve. No persze egy AMD-s kártyával PX nem feltétlenül aktiválható (de aztán FPS megvan ám
), ha meg igen, ráadásul ha még magasra is teszed, akkor diavetítést kapsz a legerősebbel is. De ugyanez a helyzet, ha DX11-ben tesztelsz AMD kártyát, mert az adott nV meg a .2-t nem tudja nem tudja.
Az eredmények köszönő viszonyban sem lesznek a marketinggel.A minőségi különbségek ráadásul nem jelentkeznek a mutatós FPS-grafikonokon, amelyek alatt/felett a legtöbb user el sem olvassa a restrikciókat.
No de bocs a sok OFF-ért, egyszer majd próbálj ultra grafikával tesztelgetni (játék, driver), ha lesz rá lehetőséged, hogy megértsd, miről beszélek.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #54035 üzenetére
Nem az a rizsa, hanem amiket itt egyesek tudni vélnek. Anno alaposan utána jártam (nem a szponzorérdekeknek megfelelően elkészített "tesztek", hanem személyes megkeresések és valódi tesztek alapján), melyik kártya a jobb. 760 bőven jobb a 660-nál, XT-t pedig azért vettem, mert egy szinten van a 760-nal, és anno 13k-val olcsóbban megkaptam, amibe belefért, hogy egy ideig nem lesz CUDA-m és PX-em. Ha hagynám, valaki még azt hinné, igazad van.
A vásárlóm DX11.2-vel sokkal több effektet kapott, mint a 660-on, és a SAJÁT mérései szerint az XT gyorsabb (értsd: magasabb grafikai beállításokat tud alkalmazni), pedig nem is tuningolta.
És úgy elégedett vele, hogy egyébként világ életében nV kártyái voltak (csak éppen nem tudott ebben az árfekvésben korszerű nV kártyát venni). Ezen mondjuk nem csodálkozom, mert szerintem is ez a legjobban eltalált AMD kari. Most már hagyhatjuk.
Zsébernardo: Nem véletlenül nincs ott kitöltve adatlap. Bármilyen hűvös házban csak akkor marad 50°C alatt a hőmérséklete, ha CPU-limites a konfig (vagy a beállítás).
Egzee: Már HD3870 idején is 120°C-ra voltak hitelesítve az alkatrészek, tehát a melegedés addig nem vészes (legalábbis a VGA-ra nézve
). Ami biosokat láttam, ált. 114°C körül lekapcsolják a kártyát. Az persze más kérdés, ki mennyire szereti, ha minden fől a gépében, hiszen egy 100°C+ alkatrész hőhatása jó eséllyel nem ér véget a kártya fizikai végénél. Én ált. azt vettem észre, hogy ha 75°C-ig megy a GPU, akkor 100°C-ot még nem érik el a VRM-ek, ezért a tuningot és a hűtést is ehhez lőttem be. Ez még nincs túlzott hatással az alaplapra és egyebekre, merta GPu relatíve hűvös, a VRM-ek meg kicsi hőforrások.
Ami off, az off, pls.
[ Módosította: Speed® ]
-
katt777
félisten
válasz
kavics325i #54020 üzenetére
Xt is 40 körül van. Semmilyen 40kkártyával nem nyersz 2 évet, bár ez grafikai beállítástól is függ.
-
katt777
félisten
válasz
csib41 #53987 üzenetére
Hasonlovakat nem tudom, a többivel semmi probléma, BF4-ben lehet probléma, ha még nem javították, de arra írtam megoldást.
kovy29: Aki megvette az XT-met, 660ti-ről váltott, azóta madarakat fogdos (ha éppen nem játszik). R9-eket én sem javasolnám, akkor már inkább egy használt XT, sokkal kevesebb a meghajtó-probléma velük, ráadásul jóval gyorsabbak, nem mellesleg flickeringet v. laggolást sem tapasztaltam velük (csak 1-2 meghajtóval BF4). MSI-nek a spéci dolgai sok problémát okoznak, ha ref. meghajtót telepítesz (ASUS-nál is előfordulhat, de ritkábban).
Én amúgy 960-at javasolnék, persze árfüggő, nekem egy élmény volt újra PX effekteket látni több éves AMD-használat után.kovsol: Annyira bírom az ilyen megvezetős teszteket.
AA/AO kikapcsolva vagy low, játék sem feltétlenül maximális beállításon, a játék profilok meg biztosan nem.
A user meg csak a grafikont nézi, mert azt nem kell olvasni.
-
katt777
félisten
válasz
zsizsef #53985 üzenetére
1: Értékek változóak
2: Proci (v. más) fesz. emelésével javulnak.
3: Ne adj isten egy laggoló játéknál (ha másoknál ez nem feltétlenül fordul elő) visszateszünk mindent alapra.
De ez itt elég off.Jut eszembe: Rossz AB (v. más 3rd party progi) beállítás is okozhat gondokat, magáról a CC-ről nem is beszélve.
BF4 tipikus volt Mantle és DX téren is: mind2 esetben megoldotta a laggolós/kidobálós problémát, ha kézzel felülvezéreltük a beépített gyári játékprofilt. Aztán ott vannak a félkészen kiadott játékok, amivel a béta-tesztelők költségét megspórolják...
Én ált. mindent kipróbálok, mielőtt drivert kezdenék szidni.
-
katt777
félisten
válasz
Sarkadi #53968 üzenetére
Hát, ASUS-okon lehet látatlanban frissíteni, GB-nál sztem nem.
csib41 #53973: Nagyon, ha olyan szolgáltatásokat használsz, vagy olyan játékokkal játszol, amelyeknél eljönnek a bugok. Ha nem, akkor semmit sem látsz a hibákból. Ami nálam minden AMD drivernél előjött: lassú rendszertöltés (nV kártyával kb. lefeleződött a win felállásának ideje, pedig AMD-ből csak a driver volt fent, semmi CC v. más), TV tunerről nem tudtam hardveresen analóg adást felvenni. Vagy csak nagyon soknál: szabályos eltávolítás/telepítés esetén BS, lag, vagy frissíthetetlenség következőre, hardveres videózásnál léptetés esetén a kép fél-2p-es késéssel ugrott a hang után. Játékokban is lehetnek bugok: Mantle Thief tuninggal össze-vissza artifactelt az első 2 Mantle-es meghajtó után, BF4 szintén Mantle kidobált és laggolt, másik driverrel DX-ben is, stb. A lényeg a fenti: ha az adott grafikai beállításokkal vagy egészében megfelelően támogatott játékokkal játszol, nem tapasztalsz hibákat, ha viszont másokkal, akkor jönni fognak, és azok, akik nem, folyamatosan bizonygatni fogják neked, milyen hibátlan az AMD driver, és user error van.
És ez az egész még kártya, valamint konfigfüggő is, pl. ua. típusú kártyával is előfordult, hogy egyfajta lapnál rendben ment, másiknál meg valami kehe volt.
nVidiánál sosem tapasztaltam hibát, bár némelyik hiba idején AMD kártyám volt.
Egzee: Gondolom, nem MSI driver van fent nálad.
kovy29: Nem feltétlenül játékfüggő. Láttam jó pár esetet, amikor a "szakértő" user frankón megtuningolta a prociját, lefutott neki minden teszt, játékokban meg jöttek a laggok, egyebek, amíg ki nem derült, hogy a stabilitás tesztekben frankón hibajavítozott a procija (elég egyszerűen rá lehet jönni), ami egy játék alatt garantáltan ugrasztja a grafikát. Mindez persze nem zárja ki a driveres hibát vagy a szarul programozott játékot, de benne van a pakliban.
-
katt777
félisten
válasz
bozont #53948 üzenetére
Én a 7870XT-m vevőjének figyelmét direkt felhívtam rá, hogy ne tegye rögtön a gépbe a kártyát, hanem várjon vele legalább fél órát (örömmel használja azóta is). Nem szerencsés a hidegről jött cuccot betenni a gépbe, ahol rögtön felforrósodik (ráadásul nem is mindenütt egyformán!). Egyszerű fizika. Szóval ne szidjuk rögtön a "szar" kártyákat.
nesh_019: Elméletileg igen. Gyakorlatilag "tier 3" kell, hogy ez-e, azt nem tudom.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53940 üzenetére
Akkor keverlek, bocs. A nonrefet te használtad, én nem csak a hűtőre értettem és nem úgy. Én anno a 'nem gyári' kifejezést használtam. Az extra hűtős kártyák nonrefek, de gyáriak. Te lecserélted a gyári hűtést, és feszt emeltél, míg én a hasonló v. jobb teljesítményt gyári hűtéssel és csökkentett fesszel értem el. Ez az amiért én jobb példánynak tartom a nálam járt karit, és persze nem tudhatjuk, mire lett volna képes egy sokkal jobb hűtéssel, magasabb feszen. Mivel az alap órajel 1V alatt megvolt, 1.1V-on meg 1150-t, gyanítom, vitte volna az 1200-at, v. többet. Ez már teória marad, neked meg drukkolok, hogy sikerüljön olyan teljesítményt elérned, ami nem kidobott pénzzé teszi az extra befektetést.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53934 üzenetére
Persze, de a "non ref" ez esetben nem extra kakaót jelent, hanem éppen, hogy kevesebbet. Az 1.256V elég komoly teljesítményt hozott volna, ha megadom neki, de jó volt nekem a Sapphire ref. fesz. alatt. Semmilyen kártyát nem degradálnék gyakorlatban jelentéktelen teljesítmény-többletért, bár sokan ezt teszik, aztán, amikor jön a degradálódás, olcsóért megszabadulnak a kártyától, amíg alapon még megy.
Jó, most azt mondod, hangos volt, de anno éppen a RAM-okat nem tudtad húzni, ha jól rémlik (bár nem emlékszem, hol volt anno a végük, és lehet, keverem az 1500-asokkal
), és más sem hitte el nekem hogy valóban lehet. Biztosan emlékszel még a "RAM-tuning nem jelent semmit" c. vitára, amikor azok akartak meggyőzni erről, akik nem tudtak húzni a RAM-okon.
Elég szépen javítja a teljesítményt, ha 1700-on mennek. Kíváncsi vagyok, végül mit hozol ki a kariból, a többit hagyjuk.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53930 üzenetére
Félreértettél, nem akartam szavakat adni a szádba. Anno nem ment ennyit a karid, hűtőt cseréltél, jobban megy, ez természetes, csak nem ref. Nem tudom, az enyém mit vitt volna +10% feszültséggel és extra hűtéssel, de biztosan többet, mint amit gyárilag ki lehetett hozni belle, kíméletes módban (nem a RAM-okra értem, azoknak nyilván ott volt a végük).
Ha játékokban is megy, akkor nem szóltam e részről, viszont 8XAA-t és egyebeket nem tetszés miatt javasoltam, hanem mert magasabb grafikai beállításokkal könnyen bebukhat egy olyan túlhajtás, amely alacsonyabbakkal nem. Ez esetben fals az eredmény, mert nem hajtható addig a kártya, csak ezt nem látod (illetve kiküszöbölöd a potenciális hibafaktort).
De ha valóban mindent ráteszel, és órák hosszat játszol artifactek v. kidobálás híján, akkor elfogadom az eredményeidet, mindama fenntartással, hogy nem gyári kiépítésű kártyáról van szó.(És ez nem arról szól, hogy az enyém mit tudott, nem irigylem, ha egy másik kártya esetleg jobb.)
CoDAW szerintem anélkül is főzi a VRM-eket (önmagában iszonyat a motorja), de ezt nem néztem.
AA-ról annyit, hogy pl. TX-es verziókat simán kilőttem én is, mert semmivel nem jobb a kép, mint egy SMAA-val pl, de megzabálja az összes RAM-ot, és bődületesen lelassítja a játékot (FC4 Ultra min 60FPS-ről 15-25-re zuhant). Szóval én élvezem a minőséget, de hülye én sem vagyok, hogy értéktelen feature-öket kapcsolgassak be, amelyeknek semmi értelmük azon kívül, hogy azt mutassák: 3-4GB RAM kell egy játéknak (van már mivel tesztelnem), amely ugyanolyan minőségben, épeszű beállításokkal feleannyin is elfut.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53926 üzenetére
Arról beszélek, hogy lecserélted a hűtőt, hogy rendesen tuningolhass, de még feszt is emelsz.. Ha a VRM-ek miatt nem hajtod 1200-on, akkor egyszerűen nem tuningolhatod 1200-ra. tehát nem "menne", ahhoz órák hosszat kéne játékokat vinnie mindenestül, nem benchmarkban villognia. Úgy emléxem, alapon nem ment ennyire.
Én is emelhettem volna feszt, de nem tettem (nem is akartam), 1100/1700 nekem max.1.095V-tal megvolt. Tehát még mindig úgy vélem, jobb példány volt az enyém.
Semmi istenítés, egyszerű matematika. Még hogy 1.2V....
De tényleg RIP.
Adok egy tippet: CoD AW sokkal jobban forralja a VRM-eket bárminél.
(Persze minőséget is kell adni neki, hogy dolgozzon.)
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53921 üzenetére
Azért, mert nem terhleed le fullra a kártyát, ergo jóval kisebb az esély arra, hogy kidobjon egy hibát.
Teljesen mindegy, mennyit bírna a GPU, ha VRM-limites vagy. Amúgy nV-n sincs másképp, jóval melegebbek a VRM-ek, csak hát az egész kari jóval hűvösebb.
Értem én, hogy nincs hangja Fridge-dzsel, csak mindig elfelejted, hogy egy kevésbé tuningolható, ezért lecserélt hűtésű VGA-t hasonlítasz össze egy gyári darabbal. -
katt777
félisten
válasz
Speed® #53919 üzenetére
No de akkor hamis a tuningeredmény. Én ráadásul maxiban szoktam tolni (mondtam már?).
Nálam a GPU vége 1150 körül volt, RAM-ok 1730 fölött kezdtek itt-ott zöld pontocskákat villantani.1100/1700 szép kerek, és nem is határon futott a kari, ergo kisebb az esély a degradálódásra.
Gyári (alapból hangjanix, tuninggal meg mindennek van) hűtés megfogta 73/98°C-on egészen minimális házhűtéssel. -
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53913 üzenetére
No de a te kártyád nem tudja ugyanazt.
Viszont amit leírtam, abból megértheted, hogy én semmilyen AMD kártyára nem váltottam volna. A legfőbb indok persze a PhysX, és az általa garantált vizuális élmény. Egyetlen AMD-n sem volt meg soha, és nem is lesz.milchiboy: Nem jön be a linken semmi. De ha GB, akkor OC Guru.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53910 üzenetére
Nos, bármilyen AMD kártyára váltottam volna, a hiányosságok többsége bizonyosan megmarad, mert nem a kártya okozta, hanem a meghajtók (lásd feljebb). Játékra vitték, ott nem nagyon lesz hiba. Ilyet ugye nem publikálunk, de jóval kevesebbért mint szerettem volna. De legalább nem szemét-árért, és meg fogják becsülni.
sephi:
-
katt777
félisten
válasz
marquuard #53907 üzenetére
Ami pedig még fontosabb:a furmark agyonterheli a kártyát, és más benchmarkoknak is hasonló szerepük van, kiegyensúlyozottak. Egy játékban viszont folyamatosan változik a terhelés, hol lazul a VGA, hol egy rakás adatot és számítást kap a nyakába, egy instabil túlhajtás ezért utoljára benchmarkokban fog kivágni. Persze a korszerűbb, jobban terhelő játékokról van szó, egy régebbi eleve nem terheli re sem a GPU-t, sem a RAM-okat nem nyomja tele, tehát akár bugmentesen is végigjátszhatod őket. Ettől persze ez még nem tesz jót a VGA-nak, ezért sem célszerű határon járatni, még ha az stabil is.
Speed(R): Eladtam a remek kis XT-met, már hiába pályázik rá bárki.
Azt az állandó, irritáló érzést viszont, hogy végre olyan VGA-m van, amelynek a mindennapi normális működéséhez semmiféle 3rd party program nem kell, egyszerűen nem tudom megszokni, folyton állítgatni akarnék rajta valamit.
Hja, a 15 éves beidegződés...
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53899 üzenetére
Ne hagyjuk, mert van, amiben szar az Omega driver is. Hogy 3 játék szépen fut, az nem jelent semmit. De pl. egyetlen AMD driverrel sem tudtam tunerről analóg módban hardveres felvételt készíteni, az újabbakkal bűn lassan indult a rendszerem (tisztán, csak driver telepítéssel is, nV-val meg rögtön kb. lefeleződött a betöltési idő), telepítője eltávolítás után okozott gondot a következő meghajtóval (rögtön black screen telepítés után), a Transc. csomagot telepítve a tavalyi meghajtók nagy részében léptetésnél elszállt a kép akár 2 percre bármilyen hardveres videó lejátszásnál, játékokat illetően pont BF4-ben Mantle laggolt vagy kidobált gyári AMD profillal, és még sorolhatnám. De nem 1x láttam olyan hibát, hogy x felbontásban szépen szaladt egy játék, egy akár kissebben meg laggolt vagy bugzott, mert azt éppen kihagyták az optimalizálásból.
Az egyéb "known issues" meg soha nem fog eltűnni.
Nem vitázni akarok, csak azért írtam, mert ezek a hibák léteznek, más formában régebbi meghajtókkal is, a használható kategóriába a 13.12, a 14.4, és a 14.12hotfix tartozik. Nyilván, ha a fenti funkciókat valaki nem használja, nem törődik vele (pl. SSD-n kevésbé tűnik fel a betöltési késedelem), vagy nem játszik olyan játékokkal (azokon belül grafikai beállításokkal), amelyekhez nem megfelelő a driver, akkor hiheti azt, hogy minden rendben van.
A valóság azonban nem ez.
-
katt777
félisten
válasz
kovsol #53872 üzenetére
Ez durva.
Az XT-m 5059 pontot csinált Extrémben. Defaultban 6898 pontot nyomott. Elméletileg a 7850 nem ennyivel lassabb.
Szerk: Túl nagy a külkönbség. Na, itt van valami, ránéztem: Full HD monitorom volt, ezért az Extrém beállításokat 1080p-ben futtattam, viszont max tesszelációval, tripla pufferrel (miért lassítsam a kártyát?) és FXAA mellett.
-
katt777
félisten
válasz
Bjørgersson #53868 üzenetére
Nem is ellentmondani akartam.
-
katt777
félisten
válasz
Sarkadi #53858 üzenetére
Nem emlékszem, rég játszottam, de SSAO-t fel szokták ajánlani a játékok. Van, amelyik a konkurens verzióját fel sem ajánlja, vagy inaktív marad (a jobbak). FC4 meg oda tesz egy 1/4 képernyőni nV logót, ha valaki nem tudná.
Speed(R):
3 közül az ár dönt, esetleg a szimpátia.
kovy29: Azért a mai játékoknál (értelemszerűen nem BF3) 60FPS-re nehéz lenne lekorlátozni ezeket a karikat. Ha mindent rátol az ember, a legigényesebb alkalmazásoknál az amúgy pöpec XT is lemegy min. 30FPS-re, esély sincs VSyncet használni.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53823 üzenetére
Gondolom, nem nehéz kitalálni, melyik. Természetesen csak akkor jobb a 7870XT (és a tuningja, amivel befogja a másikat), ha a 280 jóval drágább, de ez meg tény.
Sanyi19: Hát akkor a táp volt kevés a komolyabb tuninghoz (legalábbis, ha előtte tényleg stabil volt). Örülök, hogy megoldódott.
JegesEmber20: A Windforce hűtésről tudok nyilatkozni? Hatásfoka jó, viszont elég magas a min fordulatszáma és így az általa keltett zaj (eredetileg 2 ventis volt, sztem úgy maradt a kalibrálása). Ha úgy van, mint nV kártyáimon volt, akkor lejjebb venni sem lehet.
Steve198310: És hogy ez mekkora kamu!
kovsol: Főleg ilyen AMD-szponzorált cikkekkel.
-
-
katt777
félisten
Nincs. Full HD-ben egyikkel sem lesz játszható maximális minőséged. Mindegyikből vissza kell venni, legföljebb 280-ból kevesebbet. Kicsit pontosabban.
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #53797 üzenetére
Mint soxor, ezúttal is leírtam fhdba elég 2 gb. Ha nem írtam volna sem kell nagy ész kitalálni, hogy akkor nem fhdbe vttem új vga-t.
SpeedR: Régebben is ezt mondtam, mert ez az igazság. A frametimeok is teljesen rendben vannak ab szépen lekövette. Mondjuk én is mondhatnám, hogy 3gb kártyákat akartok eladni, azért aknározzátok a 280-at, de az sem feltétlenül lenne igaz.
-
katt777
félisten
Nem véletlen, mint jeleztem, 280X-hez képest is van, hogy 75% gyorsulást mérek. Ettől függetlenül FHD-ba egy XT továbbra is remek kártya, 270X viszont már kevéske maxi grafikához.
sephi: 280X 65.000Ft, 970GTX 96.000Ft-tól.
Ez csak 1.5X. Amúgy egyébként csodálkozhatnál, hiszen általában a drágább kártyák kevésbé gyorsak az árkülönbségnél.
Steve198310: Figyelj, tök egyszerű: megnéztem, mennyit futott egy-egy játékban egy 280X, aztán megnéztem, mennyit futott az XT. Van olyan játék, amelyekkel nem közel azonos a teljesítmény, de amelyekkel én néztem, azoknál ez van. Konkrétan (RAM különbség miatt) néztem 280X vs. 7870XT videót full hd ultra beállításokkal, kb. 10-12%-kal volt gyorsabb a 280X. 13% tuningot tud az XT-m. Hogy mennyi tuning hozható ki a másik kártyákból, az már más kérdés (de nem is annyiba kerül). Másik videón 20%-kal gyorsabb a 280X, azt a 13% tuningos XT nyilván csak megközelíteni tudja. De ? FPS is 7% különbség egy ultra grafikás játékban a kettő között? 3-5FPS max. Gyakorlatilag nincs jelentősége.
Tény, hogy komplex mérésekben ált. +20%-ot hoznak ki a 280X javára (és pl. As.Cr.U. is ekörül mozog), de ha a 13% tuningot számítom XT-n, máris csak 7%-kal lassabb az erősebb kártyánál. Ebben simán benne van, hogy egyes alkalmazásokban kisebb a különbség (FC4), másokban meg nagyobb.Speed(R): És mi a szarra jó a +1GB? Megvezetni a usereket, hogy megéri drágább kártyára váltani. Minden játékom, amely, ha lehetséges, bizonyítottan több RAM-ot is megeszik, laggolás nélkül futott maximális grafikával full hd-ben, azaz totál felesleges a +1GB RAM eddig a felbontásig. A +512SP meg aktív minden sebességmérésben engem csak a végeredmény érdekel. persze lehet aktivizálni nV-s eljárást AMD kártyán (HBAO), haza is vágja a grafika sebességét, csak hát nem mérvadó. Persze el kell adni a 280X-et, erre ki kell találni valamit, ezt elismerem, de pont te átláthatnád a dolgot.
Magad írod, hogy ha nem előny a +VRAM, megcsípi a 280X-et a 7870XT, ebből következően jól optimalizált játékokban is megteheti. Lehet persze kiválogatni a RAM-okat (véletlenül vagy szándékosan) rosszul kezelőket, hogy jókora különbséget mutassanak ki, és a szponzoroknak hála ezt ált. meg is teszik. Mindemellett nyilván ha én egy olyan játékkal játszom, amelyet jól megírtak (vagy csak már túl van 30 foltozáson
), akkor úgy fogom érezni (és akár mérni), hogy hozza a 280X teljesítményét az XT, ha viszont egy direkt RAM-igényesre tervezettet, akkor elátkozom a kevés RAM miatt állandóan laggoló XT-t, és lecserélem egy drágább kártyára (hiszen nincs más lehetőségem, ha azzal akarok játszani), ami egyébként a gyártók célja.,
asdxv: Pontosan az.
Csak egyetlen játékban láttam volna, hogy korlátoz a 2GB RAM!!!
7950-nel összehasonlítva is néztem anno, hol lassabb volt, hol gyorsabb, tehát biztosan alkalmazásfüggő is, de én azokat a játékokat néztem, amelyekkel magam is játszom. Persze van néhány játék, amelyeket úgy írtak meg, hogy még a 4GB RAM is kevés legyen nekik, aki ebből indul ki, és nem nézi az okot, magára vessen. Attól még bármely OPTIMALIZÁLT játék elfut 2GB-on maxigrafikával.
Vegyünk egy Far Cry 4-et: FHD ultra beállításokkal 970-en 3200MB-ot zabál, 280X-en 2800-at, 7870XT-n 1970MB-ot, a játékélmény mégis ugyanaz (ha csak nincs meg nV-n a VSync, de itt nem is ez a lényeg, hanem a RAM- felhasználás). Szóval nem kell rögtön lehurrogni valakit, mert mindezt végignézte és a maga részéről és VGA-jával tesztelte.
Mostanában látom, kezd megjelenni valamiféle mozihű élsimítás, amelynek irdatlan a RAM-igénye, kipróbáltam: FPS lezuhant 50-ről 4-5-re, a textúrákat meg teljesen hazavágta (a játék figyelmeztet is rá). A végeredmény egy 10évvel ezelőtti szintű grafikai "élmény" iszonyatos laggolással. Akinek ez kell...
Én inkább kihagyom. Akinek ez a "mozi szint", az szerintem 100 éve volt utoljára moziban.
-
katt777
félisten
Akit esetleg érdekel, itt a váltás eredménye (+55-75%
). Ford Farlaine kedvenc mondását idézném, ha illene.
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #53773 üzenetére
Nem érzékeny rá. Nálam hasít, mint az álom 1100/1700MHz-en, ami OC-re még 13% valós túlhajtás. Minden más is megy ezen, egyszerűen azért erre állítottam be, mert ez stabil.
Egy érdekes tapasztalattal gazdagodtam most, hogy másik kártya van a gépben. Sokkal gyorsabban indul a windows, az alaplap szoftvere gondolkodás helyett pikk-pakk bejön, stb.
Hát, erre nem számítottam. Pedig AMD-ből csak maga driver volt fent.
-
katt777
félisten
válasz
Lacuss20 #53764 üzenetére
Kérdés, hogy driverből feljavítottad-e a minőségi beállításokat, illetve belemásztál-e az inibe hasonló célzattal. Ilyen szempontból persze Oblivion a "nyerő", annak a lehetőségei durván ütnek mindent. Ha belegondolok, hogy 9 éves játék, és ha mindent kihozok belőle, a mai felső-középkategóriás VGA-kon kezd el játszható sebességgel futni...
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #53761 üzenetére
Nincs meg a játék még ismerősöknek sem. Egyébként laggol, vagy van vmi más problémája?
UHD pack-em Skyrimhez van, v. Oblivionhoz QTP3. Előbbi 2GB RAM-mal is szalad utóbbival eddig bármilyen kártyát kifektettem, de most nincs fent, mert olyan modokat tettem föl, amelyek nem komálják._András_: 50%
Sztem cserélik hasonlóra. Vagy kérd vissza az árát, és vedd meg az XT-met; amióta megvan, 1x volt ilyen hibám, egy hibás C telepítő miatt, se több (leszámítva a legelején a PC-energiagazdálkodást Inteles lapoknál, ami ugye 1 clickkel kikapcsolható, de jó ideje már az sem gond). Ráadásul jóval gyorsabb is. Vagy próbálkozhatsz Afterburenerrel.
-
katt777
félisten
válasz
Apollo_21 #53757 üzenetére
Hát akkor ezt a linket küldd el priviben, légyszí! Ne offoljunk már ennyit.
Fizikailag kéne módosítani a kártyán.
imroid: Tégy fel egy Trixxet v. Afterburnert. Ahogy rendbe szeded a VGA vezérlését, minden flottul működni fog. A CCC-t nem a normális VGA-vezérlésre találták ki, pont ellenkezőleg. A sokat ugráló feszek és órajelek csökkentik a VGA élettartamát, elég alaposan, emellett különösen a böngészők érzékenyek rá (mert persze azoknak is qrwára kell grafikai gyorsítás).
-
katt777
félisten
válasz
papírzacsi #53749 üzenetére
Szerinted?
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53745 üzenetére
Hát, én a Sapphire-rel sosem éreztem, hogy bármivel is megszívattak volna (driverek bugjait leszámítva, de az ugye ismert feature AMD-nél, ha megveszi az ember a kártyájukat, magát szívatja
). Pont annyira (280X/7950) lehet túlhajtani, hogy mindent vigyen maxon full HD-ben, tehát egy drágább kártyával sem nyertem volna semmit. Hogy 30 v. 34FPS, nincs jelentősége. Ilyen szempontból szerintem teljesen jó a kártya, mivel némileg olcsóbban kaptam meg ugyanazt a grafikai élményt. Aki persze nem ilyen jó karit fogott ki (és ez a jellemzőbb), az érezheti szívatásnak.
Amúgy holnapra tiszta kék-zöld leszek, és még élvezni is fogom.
Első dolgom lesz megnézni, hogy a lag nélkül, maxi grafikával 2GB RAM-mal lazán futó programok (pl. FC4) mennyivel több RAM-ot fognak zabálni, ha lehetőségük lesz rá, a semmivel nem minőségibb teljesítményért. Ha tudom megnézem majd BF4-et és CoD AW-t, de utóbbit nem biztos, mert nem nagyon komálom a negyed órás várakozást a játék betöltésére, majd a grafika minden egyes átállítására.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53743 üzenetére
Csak aztán akkor van gáz, ha a hűtés nem bírja a szükségtelenül magasabb feszt. Az egyébként jónak tekinthető hűtésű kártyám, amelynek már a gyári fesze is csökkentett, egy komolyabb tuninggal (amit egyébként bír) megfőzné a VRM-eket gyári hűtésvezérléssel, de még a GPU is eléggé melegedne.
-
katt777
félisten
válasz
Speed® #53721 üzenetére
Egy komplett hátsó blokkért, és pasztamentes felhelyezhetőségért? (Tehát tutira nyom nélkül visszateheted a gyári hűtést.) De sztem abban a topicban folytassuk azért van.
Utánanéztem azért, mekkora különbség van pl. 970-ek esetében hűtéstől függően egy-egy kártya teljesítményében. Hidd el, olcsóbb az S3, mint egy jóval drágább kártyát venni.sephi: Nyilván nem 30k-s karira kell (lásd fent).
Balancee: Szívesen. Mantle-lel csak a sebesség a bajod? Pont AMD procival kéne gyorsulnia. De végül is a lényeg, hogy ne laggoljon és ne dobáljon ki.
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #53717 üzenetére
Én csak azt látom, ami a supporton ott van, beleértve a 78x0 kártyákat is. Egyébként hátrébb is elhelyezhető a hűtő. Mondjuk *-os jelölések vannak sok kártyánál, csak az nincs sehol, mint jelentenek ezek a *-ok. Ahogy nézem egyébként elég nagy az S3 talpa ahhoz, hogy lefedje a GPU-t.
-
katt777
félisten
válasz
Ochocinco46 #53714 üzenetére
Vagy a 14.11b2-t, azelőtt a 14.8-at, azelőtt a 14.4-et, azelőtt a 13.12-t. Ezek voltak többé-kevésbé elfogadhatóan működő meghajtók. Ha az Omegával gond lenne (mert lehet).
-
-
katt777
félisten
Ha valaki ilyesmire szánná el magát a forró kártya miatt, nyitottam topicot Accelero S3-nak, mert e topic kártyáit is támogatja.
-
katt777
félisten
válasz
papírzacsi #53707 üzenetére
No de hőmérőhöz megint nem kell led. Tegyenek inkább egy külön hőmérőt érzékelőkkel a nyákra (RAM, VRM, GPU) kijelzővel, ha már a beépítettnek nem hisz a user.
-
katt777
félisten
válasz
Balancee #53703 üzenetére
Hát nem, mert nincs meg, jelenleg sem a cc, sem a játék nincs fent, de valamikor feltöltöttem, megnézem, megvan-e még a képek között (nincs, őgy fest, a régebbiek aut. törlődnek). De sztem nem olyan bonyolult. Játék beállításoknál HOZZÁADOD (+) a bf4.exe-t, aztán erre a profilra külön rá kell kattintani, mert máskülönben az idióta CC az ált. beállításokat írja át. Mész sorban lefelé, mindenből kiválasztod az alkalmazás beállításainak bővítését (vagy felülírását, de az előbbivel kezdd) a legjobb minőséget, optimalizálásokat meg kikapcsolod, ill. tesszt. alkamazásvezéreltre (v. maximumra, de elsőre itt is az előbbit javaslom) teszed, aztán elmented. Ennyi. Nem tudom, a megoldás mennyire kártyafüggő, de nálam és pár másik embernél is bejött. AMD nem nyúlkált bele a játékba, innentől kezdve szépen futott, az egészet így toltam végig másodjára lag- és bugmentesen.
papírzacsi: Hogy ez mennyire "smart" megoldás!
Berakom a kártyát a gépbe, becsukom, de még plexin át sem azt nézem játék közben, de ő azért jelzi a melegedést a ledekkel.
-
katt777
félisten
válasz
Sanyi19 #53685 üzenetére
Áááá!...talakító nem üres ágon???
Asszem meg is van a hibaforrás (persze nem biztos, csak ez elég sanszos).
Afterburner leírásomat belinkeltem pár napja, csak beállítás kérdése, hogy rendben kezelje a karit. Viszont más progi (Trixx) ne legyen fent, és CCC overdrive-ot is hanyagold, ez alapvető.
blu79: Kösz a megerősítést, tudom, milyen jó kari, és a sebessége is megvan. 7870XT tökéletes a mostani konfighoz, viszont szélesvásznú monitorra tervezek váltani (2560x1080), és oda tényleg kell a +VRAM, no meg az erősebb GPU. És végre a PX-et + a CUDA-t sem kell nélkülöznöm. Hátulütő az elszart Ft árfolyam, de úgyis csak rosszabb lesz.
Balancee: Pont azt írtam töbX, hogy NE hagyjuk az amd-nek befolyásolni a játékot, mert jön a laggolás és a kidobás. AMD és egyéb optimalizálást mind kapcsold ki, tegyél mindent legjobb minőségre tessz-t vezérelje az alkalmazás, morf is mehet, 3x bufferiint, AA-t állítsd 24x ED-re, AF-t 16x-ra, aztán hadd szóljon! Nem tudom, melyik küszöbölte ki a hibákat, de úgyis mindent rá szoktam tolni, VGA-dnak meg bírnia kell, CPU-limit sem lesz.
1920MB-tal nem fut ki a RAM-ból, van ott még 128MB. Nálam 1980-at evett a fenti durvított beállítással.
Már látom, bele is futottál a hibába.Én szóltam...
FPS megfelelően erős procival (értsd: kihajtott VGA) inkább romlik, amiért én kedvelem a Mantle-t az a füst és pára effektek élethűsége DX11-gyel szemben, amit nagyon jól szemléltet pl. Thief-ben a menü háttere.CirrMee: Inkább azt kellett volna elolvasnia, hogyan küszöbölhetők ki a driver hibái.
-
katt777
félisten
válasz
Sanyi19 #53683 üzenetére
Bocs, akkor csak az avatár ua.
VGA órajel és fesz ugrálása okoz problémákat youtube-on (főleg Crome), ill monitor váltással. AB-rel fixálva nem lépnek fel, vagy hardveres gyorsítást letiltva.
Befagyást okozhat nem 100%-os tuning (elég egy szűkre vett RAM időzítés, de VGA tuning is), amelyet lehet, hogy régebbi, kevésbé kihegyezett driver nem hoz elő. Nálam a gagyi Borderlands volt anno, amely a minden játékban stabil tuningot kiakasztotta,a random játékidő után, azt sem lehetett reprodukálni, csak játszani jó sokáig, adott esetben csak 1ó 50p után dobott ki, de volt, hogy 30p alatt fagyott.
Szintén kifagyhat hibás windows hotfix miatt, nálam erre is volt precedens, későbbi frissítés megoldotta.
VRM-ek túlmelegedése szintén hibaforrás, ill. hardveres VRM-hiba szintén elképzelhető.
AMD-re amúgy jellemzőek az ilyen megismételhetetlen, vagy random ismétlődő hibák, tehát driver, ha nem a többi. -
katt777
félisten
válasz
ZSOLO76 #53678 üzenetére
Persze. A pontos időszakra kérdezz rá FVH-nál, nem tudom, mikor és mennyiben változott a jogszabály.Adásvételi elméletileg ezért nem kéne (gondolj csak bele egy postai átvételnél), persze nem kizárt, csak hát 2 tanú még mellé személyes adatokkal...
Sanyi19: Ja, bocs, írtam ugyan magyarázatot és megoldást, de ha jól rémlik, neked nem kell tőlem válasz.
Apropos, eladó a pöpec kis XT-m, ha valakit érdekel, az ár alkuképes.
-
katt777
félisten
Hát én vártam a 960-at, de jól elcseszték, lényegében azt tudja, mint a mostani kártyám kicsit tuningolva (szintén 2B RAM). Spórolni kell a 970-re. Pont abban a tartományban nincs semmilyen kártya (AMD sem), amilyenre egy 7870XT-t érdemes lenne cserélni. Még jó, hogy mindent visz. Viszont a CoD AW utolsó 4 szintjét szerintem kifelejtették a driverből, olyan laggolások vannak. Próbaképpen levettem a grafikát, 120FPS körül futott (a megszokott 42-50 helyett), és ugyanúgy laggolt, mint az állat.
2x hogy ki is dobott.
Most visszatérek C4-hez, meglátom, rendesen fut-e már.
irrMee: Nekem még i7-920-szal volt AsRock X58 Extreme 3 lapom, és nem volt problémám jó táppal. Ugyanazt a teljesítményt/tuningot tudta, mint a 16 fázisos ASUS P6T Deluxe, csak egészen kicsit magasabb feszeket kellett megadni neki a kevesebb fázis miatt. Pedig 2.66 helyett 4.05GHz-en szaladt a proci.
V.Dave: Semmilyen benchmark nem jó stabilitás tesztelésére. Olyan, grafikailag egészen igénytelen játékok megfektethetik a kártyát, mint pl. egy Borderlands. Nekem 4870 idején volt, hogy minden tök stabil, még Crysis is, aztán BL meg pl. 35-50p játék után kidobott. Vagy pl. Thief esetében Mantle-lel a legminimálisabb tuninggal is össze-vissza artifactelt (a 3. Mantle-ös meghajtótól), míg BF4 nem, és DX-ben is végig lehetett tolni simán.
ZSOLO76: Az eladót 3 hónapig (asszem) törvény kötelezi a használt műszaki cucc visszavásárlására. nincs olyan, hogy próbagar!!!
F.Jani: A kérdésedet már korábban megválaszolták. Az még régi alapvetés, hogy alaplapot ésszerűen választani érdemes, viszont azon ne spóroljunk.
-
katt777
félisten
Nincs azzal semmi baj, főleg hasonló árért.
Csak fölösleges lecserélni egy 2GB-os kártyát 3GB-osra.
Balancee: AMD-nél biztosan segít a Mantle. Végigjátszottam újra Mantle-lel, a legfrissebb update és 14.11b2 driverrel végig lehetett tolni, HA kézzel legjobb minőségre állítod a CCC játék profilját. Gyári profillal kidobálás és laggolás lesz. Régebbi driverrel egyébként DX11-ben is ez volt, hogy újabbakban javították-e a Mantle-t, nem tudom, de a fenti megoldás nálam működött.
Sanyi19: Ez spéci FX probléma? Mert jó pár AMD és Intel konfig volt 4+1 AsRock lappal a környezetemben (még nálam is), és jó táppal egyiknek sem volt baja akár még tuninggal sem. Azzal persze egyetértek, hogy a 8 fázis meghálálja a minimálisan magasabb árat.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #53591 üzenetére
egészen eddig arról beszéltem, hogy 2048MB elég. Ha valóban többet igényelne, akkor rögtön laggolna bármelyik játék, de egyik sem teszi (amit eddig próbáltam).
Ergo NEM KELL több egyik játéknak sem, csak ha van, használják. Ettől még nem kell 3-4GB-os kártyákat venni (főleg azt hajtogatni, mekkora, Full HD-n belül egyébként nem létező előnyük van), legtöbben ezt nem értik meg, csak azt látják, hogy "hű, megzabál 2800MB RAM-ot, akkor biztosan 3GB-os kártya kell!!!' Persze ez a marketingesek célja.
asdxv: Párszor már leírtam, hogy nem akkor fogy(na) ki.
doboka98: '2V egy dolog, az meg egy másik, hogy ? A. Ha utóbbi hibádzik esetedben vsz. ingadozik, akkor jönnek ilyen hibák, akár visszavett fesszel is.
hambi80: Rossz RAM-beállítások, esetleg töredezett lapozófájl.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53574 üzenetére
Dehogynem mér, csak be kell állítani.
zozoz1: Vannak rossz álmok.
A próbagarral az a gáz, hogy nem jó semmire. A VGA-t nem a (normális, tuningot is beleértve) terhelés nyírja ki, hanem az ugrándozó feszek és órajelek, amelyben bizony élen jár az AMD. Ha hosszú élettartamra vágysz, AB, Trixx, ezek kellenek.
Valaki tesztelt rqajtqam kívül Monster Hunter benchmarkkal? Kíváncsi lennék, más kártyák milyen eredményt tudnak.
+Néztem CoD AW-t. Ritka lqrt a beállítása (menüben nem lehet, játék közben meg bármit állítok, 5-8p-ig lehet újra nézni az átvezető videókat
+ még swap fájl is kell neki
) Végül csak beállítottam (módosítások között egy vacsora, majd egy fürdés, majd egy takarítás), és szépen megy ez is fullban (50-58FPS), ha a hülye beállításokat kihagyja az ember (film-effekt és a vele járó pocsék textúrák 1.7-3,5FPS-ért), de ez sem zabálja meg a 2GB RAM-ot. 1x ugrott fel 2020MB-ra (videóban), elvan 1950-1980MB között. Ami viszont megint azt bizonyítja, hogy direkt írnak 3-4GB-ra játékokat/drivereket, az megint csak az, hogy min felbontásban és grafikával is ugyanennyi RAM-ot zabált, 1x ugyanis elfelejtettem átkapcsolni az AB-profilt, aztán kvázi 2D-ben kalibrálta magát a játék. De futott szépen.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53549 üzenetére
Piszok mázlista.
zozoz1: Hát úgy, hogy AMD!!
Már mondtam soxor, régi tapasztalat: új AMD kártyát legaláb fél évvel a megjelenés után szabad csak venni. Legdurvább a 3870 volt: 8 hónappal a megjelenés után jött hozzá megfelelő driver, és egyből gyorsult 20%-ot. Ja, 2-2,5 év után meg kezd elfogyni a támogatásuk, akkor meg azért bugzanak, hogy lecseréld.
A kártyák tényleg jók, nem is azokkal van a probléma, + túlárazottak.scampolo84: Vannak jó karik, 2 ventis, ha melegedik, ott valami nem OK. De ahogy néztem, a legforróbb 970-ek sem érik el egy alap 7870 szintjét.
asdxv: Amennyivel gyorsabb, nagyobb tudású és jobb a 970, sztem még a 25k különbség is határeset. No de ha éppen 75k-ja van valakinek, az nem tud választani.
Én 760-at akartam venni anno, de az XT olyan jó vétel volt, hogy emellett döntöttem. Ez eddig a legjobb AMD kártyám.
-
katt777
félisten
válasz
zozoz1 #53546 üzenetére
Ja, még előtte, látom.
Hanyagolnom kéne ezt a macerás okostelózást.
Elkopik az ujjam, amíg visszahúzkodok minden hsz-t, meg a képet is elnézem.
Vagy öregszem.
Mondjuk, aki kizárja az nV-t, megérdemli, hogy vegyen jó drágán egy relatíve gyenge AMD kártyát, amihez cserébe garantáltan kap egy rakás driver hibát is, amíg meglesz.No de aki ekkora AMD fan, fizesse meg az árát.
Biztos ájfónja is van.
Én csak egy gazdaságos és hasznos tippet adtam. -
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53531 üzenetére
Én azért is szoktam HWinfo-val kombinálni, már totál megszoktam.
Ráadásul sokkal pontosabb, főleg, ha a feszt akarom követni, mert ahhoz az AB-nek köze sincs. Próbáld ki.
Hát, "ingyé'" jó a 280X, az tuti.zozoz1: A 290 áráért inkább GTX970-et vennék, nem kicsit gyorsabb.
scampolo84: Vegyél 970-et, évekig csúcskategóriában maradsz vele, fel sem merül, mennyiért adhatnád el (és driver probléma semmi, multimonitor meg pöccre működik, PX és CUDA, kevesebbet fogyaszt, stb).
K!LLeR: Phenom kevés, "low"-on tesztelni meg marhaság. A VGA röhög, a proci meg semmire nem képes vele. Default 3DM teszteknek megint semmi értelmük, nem ilyen beállításokkal játszik az ember. De még maxi beállításokkal is kevés a Phenom.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #53527 üzenetére
Mondtam, hogy az rendszer RAM, a VRAM-ot meg tényleg nem láttam
, mi a francnak rakja a sor végére, amikor a többi meg felsorolásban van? Mobiltelón néztem full HD-ben 6"-on, a sorokat figyeltem...
Ha te is elismernéd, amikor tévedsz, az érdekesebb lenne.Ettől függetlenül igazam van, attól még nem kell a játéknak 2GB+ RAM, hogy többet zabál, ha talál még, mert ezzel csak a 2GB+ kártyákat akarják eladni (AMD-től amúgy sem idegenek az efféle bevételbővítő trükkök). Konkrétan néztem pont FC4 ikervideót is Ultra max grafikával 7870XT vs. 280X. Az elavult, ósdi, kidobni való, öreg kártyán is akadás nélkül futott ugyanolyan minőségben, csak 8%-kal kevesebb FPS-szel.
Steve198310: Az elnézés miatt bocs.
-
katt777
félisten
válasz
nagy.matyika #53522 üzenetére
Tele van a net a Far Cry hibáival. Most jött ki az 1.7-es patch, használhatatlanok a régi mentések, még jó, hogy nem merültem bele nagyon. De még az 1.6-tal is kidobálta a játékosokat exe hibával, egész pályaszakaszokat nem lehetett végigjátszani (videók youtube-on).
Hát 270X-re éppen azt mondtam, hogy nem lehet maxi grafikával tolni. Ahhoz min. egy 280X/HD7950 v. egy HD7870XT kell. ezeket max. egy 970-kaliberű kártyára éri meg leváltani, de az is ráérős. A lényeg sztem az, hogy a 2GB VRAM-os kártyákon nem kell semmit butítani a maximális élvezethez, ha a GPU/sávszélesség elegendő. És főleg nem kell csak azért kidobnunk őket, mert a hardvergyártók ezt szeretnék.
Steve198310: Áruld már el, hogy a 3GB-os kártyád hogyan eszik 4096MB RAM-ot!!!
Ennyit a hadoválásról.
Ha nem a rendszer RAM-ot írattad ki, akkor meg egyszerűen nem ismeri fel rendesen az AB, vagy photoshopoltál egyet, hogy bizonyítsd az irdatlan ram-szükségletet.
A 7870-em meg köszöni, jól van, nem melegszik túl, és ugyanazt a teljesítményt hozza, mint a 280X-ek. GPU max. 75°C 1100/1700MHz-en több óra játék alatt, VRM meg max. 98°C (és nem mennek a házhűtők). De csak teszteltem, mert alap órajelen is elvan 65/82°C-on.
És csak jobban tudom nálad, mert itt a kari a gépemben.
Sajnálom, ha az derült ki, hogy pénzkidobás volt a 280X.
Mindenesetre nekem Ultrán is 50FPS körül fut.
nanus: Nem vagyok hülye nV eljárásokkal futattni játékokat AMD kártyán.
Nem csak a RAM- használat, hanem főleg a laggolás miatt. Nem lepődnék meg, mert tudom mivel jár. Persze, ha azt akarnám bebizonyítani, hogy kevés a kártya/RAM, bizonyára belassítanám a játékot, hogy még a grafikát is vissza kelljen vennem.
-
katt777
félisten
válasz
szimi57 #53489 üzenetére
Egyetértek.
Amúgy megnéztem JÓ NÉHÁNY 7870XT vs. 280X párhuzamos videót maxi grafikával full HD-ben, SEHOL nem laggolt a 2GB-os kártya. Ami még remek, hogy mindenütt 8-11% volt a 280X sebességelőnye, amit 7870XTsimán behoz tuninggal (de nem kell semmire, mert játszhatóan fut minden játék), és távolról sem ugyanannyi a 2 kari ára. +1GB-ért cserélni, ami semmit nem hoz a konyhára, puszta pénzkidobás lenne.
belinho: A Crysis ment föl 1900MB fölé (mint lent a Cryengine-es teszt), nem a Far Cry. Sajnálom, ha összekevered, ha én írtam el, akkor bocs.
nanus: Gratulálok, ha HBAO-val tolod a játékokat, amely NVIDIA megoldás az SSAO-ra.
Azzal tényleg ki lehet fektetni bármelyik Radeon kártyát.
nanus: Sehol nem látok 2GB+ VRAm használatot, egyébként meg a felbontás kevésbé számít, mint a grafikai összetettség. Mi több, a felbontásnak a textúrához sincs sok köze (adott esetben), ahogy ezt a CryEngine-es Monster Hunter is bizonyítja: 1280-as felbontásban ugyanúgy 1930MB VRAM-ot eszik, mint full HD-ben.
Nézd csak:
Itt van tuninggal, ha vki a kártyája képességeit akarná összehasonlítani:
Ez meg a windows wdm1.3 teljesítménye, amely "papíron" a 14.7-es Catalyst csomag:
Egyébként nV-s a csomag, és a játékkal ellentétben nem lehet nV-s feature-öket átállítani, ezért ott be is lassul rendesen (de nem laggol). HBAO és hasonlovak.
nagy.matyika: Remek grafikához elég elővenni a DX9-es X3-at.
Hogy a 270 maxon kevés full HD-be, azzal egyetértek. Ha a Far Cry megeszik 3.5GB-ot egy 4GB-os kártyán, az azt jelenti, hogy nem optimalizálták a grafikát. Egyébként meg messze nincs még készen a játék, még 1.6-os verzióban is elemi hibák vannak.
Steve198310: Most felteszed ide a rendszer RAM-ot a 3GB VRAM-os kártyáddal? Ügyes próbálkozás, de kevés. De az is biztos, hogy nem a teljes RAM-ot használná egyik játék sem.
bajzal: A 280X alig jobb egy 7870XT-nél, 7970 sokkal erősebb, és bőven jó mindenre.
sunci_02: Hónapok óta ezt mondom, tesztelek, mégsem hiszik el, annyira erős a piaci agymosás.
Fenét kell neki 750W-os táp. Egy jó 500-as, megfelelően erős 12V ágakkal, ennyi.
Mindenkinek: Az én véleményem még mindig az, hogy csak annak a játéknak "kell" 2GB+ RAM, amelyet szándékosan úgy írtak meg, hogy annyi kelljen neki, mert így adhatják el azoknak a drágább kártyákat, akiknek nincs FullHD+ kijelzőjük vagy több monitoruk, tehát valójában semmit nem nyernek vele. Marketing az egész. (Vagy persze simán optimalizálatlan a driver, ezért eszik több RAM-os kártyán több RAM-ot totál ua. beállítással, de hát a driver is ugyanazért optimalizálatlan.) Ha nem így lenne, legalább egy minimális laggolást tapasztalnom kellene emiatt valamelyik játékban, vagy legalább, ha driverből is javítok a beállításokon, de juszt sem sikerül.
(Természetesen sem nekem, sem ismerőseimnek nincs meg az összes fellelhető játék, de néhány húzósabb azért akad.)
-
katt777
félisten
válasz
Nagynozi #53486 üzenetére
Honlapomon rég le van írva minden teljesen, párszor linkeltem is.
szimi57: A bios modnak a kari esetleges hazavágásán kívül van +1 nagy hátulütője: nem küszöböli ki a driver vezérelte idióta és teljesen fölösleges feszültség és órajel ugrálásokat.
...
Volt időm kicsit FC4-ezni:
(Ahol 100FPS fölé megy, craftoltam v. menüben voltam.)
Ennyit arról, hogy nem elég a 2GB RAM.
1700MB sem kell neki full hd-ben maxigrafikával és 50+ FPS.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #53481 üzenetére
LÁTNÁM, HA LENNE!!!
Így aztán nem is kell semmit levennem a játszhatóságért. Egy optimalizált játék megoldja a maximális grafikát 2Gb-on is. Nagyobb RAM-igény, mint írtam, azért kell, hogy eladják a 3-4GB-os kártyákat, így aztán persze meg is veszik őket. Láttam több játékról képmentést 3GB-os kártyán, nem volt más beállítás, mint 2GB-on, bár nyilván nem láttam mindet. Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy egyik játékomnak sem kell, még a Thief és maxon elfutott Mantle-lel, BF 4 szintén.
Azt viszont, mint említettem, nem 1x láttam, hogy ha nem HDAO-t választ az ember, az nV-s HBAO hazavágja a grafikát, és gyakran a sima SSAO is gázos. De akkor emiatt kell több RAM, optimalizálás esetén ilyen nincs.
No de tényleg nincs értelme vitázni, ha valahol laggolást tapasztalok kevés RAM miatt, majd szólok.dre75: 14.11.b2
-
katt777
félisten
Miket? Megnézném, de remélem, nem a grafikát butítják vissza.
Mindenesetre v1.5-tel semmiféle akadás nem volt. Viszont majd küldök egy grafikont a futásról, és hogy nincs itt semmiféle RAM-hiány. Hogy a játék rendben legyen, arra viszont sztem néhány update-re még szükség lesz.
-
katt777
félisten
válasz
#00137984 #53476 üzenetére
Az fc4 nem a kevés ram miatt laggol, a patch nem ok a driverrel. Én ultrán toltam, gond nélkül. 1.5-tel 40-55fps. Flickering és exe hiba is van, neten videókkal, nem mérvadó játék. Az is lehet, hogy ssao-t roszul állítottad be (pl nv-ra), v nálad is vmi 3rd party prog zavar be, esetleg net. Nálam 1980mb-ig megy fel.
Ha 2gb ram nem elég, nem optimalizálták a motort. Értsd: cserélj kártyát.
Mindent maxon tolok.Physxet persue nem, és ssao-ra is figyelek.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #53471 üzenetére
Mindenki szerint 1értelmű volt, mit írtam (és ki írta marhaságot, leszólva a monitorozó programokat), csak nem mindenki teszi ki magát a hozzád hasonlóak állandó támadásainak. De hogy megpróbáljam megértetni veled a lényeget (csak 1x, vagy megérted, vagy megint nem): Ha kevés a 2GB RAM, akkor laggolást v. sima belassulásokat tapasztalunk grafikailag igényesebb szakaszokon, az égadta világon semmiféle monitorozásra nincs szükség ezt látni. Én viszont eddig egyetlen játékban sem láttam ilyen jelenséget (legalábbis amit a "kevés" RAM okozott volna), és sztem mások sem 2GB-os VGA-val, legalábbis nem a VGA miatt. Szarul beállított tuningot (PC) persze láttam nem keveset (főleg hibajavítós működést), ami egy "kisebb" VGA-val nem feltétlenül jön ki. Kaptam jó pár segélykérést, a PC beállításainak optimalizálása, vagy a Catalyst profil felülírása MINDEN esetben eltüntette a VGA-nak tulajdonított hibákat.
Senkinek nem kellett az amúgy jó és erős VGA-ját lecserélnie.
csakdzsó. Elmletileg GPU Tweak, de valakinél pont az megy. AB valóban a legjobb (viszont sok lehetőség miatt nem feltétlenül fog elsőre rendben menni), de van, akinél meg azzal van probléma. Trixx, ált működik. Ha AB-hez bármi segítség kell, szólj nyugodtan.
RetepNyaraB: Ez csak a bölcsességedet bizonyítja.
Ha minden jól megy, nem kell változtatni. Viszont nem használsz olyan játékot, amelynek újabb kéne? Mert akkor hiába bevált a régi. 13-asok közül nekem is úgy rémlik, hogy a .4, a .7 és a .12 volt jó, 2014-ből a .1b2 (Mantle), .4, .8 és 11b (nálam install manager hibákat produlált eltávolítás után, de jó volt), .12. Persze sajna konfigonként változik. Nálam viszont mind közül máig a 13.12 leggyorsabb szinte mindenben, csak 14.8 közelítette meg.
-
katt777
félisten
válasz
belinho #53454 üzenetére
Tehát szerinted a 2gbos karin is 3gb a valós felhasználás.
Hwinfo, aida, meg minden más progi hülye. Codaw is tökéletesen fut maxigrafon.
Kerekfej: Ha a gpu a szűk keresztmetszet, tényleg 2gbnak sincs sok értelme, de ált. nem így van. Ramba textúrák, adatok kerülnek, gpu számol. Több ramba nagyobb textúrák stb fér, de fhdbe 2gb kb a határérték. Nálam az állítólag nagybb igényű progik is beleférnek ebbe a legnagyobb terheléssel, még mantle is. Az más kérdés, ha driverek olyan céllal készülnek, hogy kevésbé hozzáértőkkel elhitessék, mekkora szükségük lenne vga cserére.
Én fogok először szólni, ha azt látom, hogy full graffal még driverből is rátolva bármelyik játéknak kevés a 2gb ram.
-
katt777
félisten
válasz
F e Z o #53452 üzenetére
De akkor ua. van, mint a single kártyáknál, nem kell a +2x2GB ugyanúgy, mint 1 kártyánál a +2GB. Oké, Mantle megzabál többet, de ennek semmi látható hatása nincs, az extra pénzt az ember költse procira, hogy Mantle-re szüksége se legyen. No meg ez 2-3 játékot jelent...
Witchert 2-nek, Crysis 3-nak sem kellett 2GB, és nem nagyon tudok durvább grafikát. No meg alapból tartanék a driver esetleges hiányosságaitól a nem dömpingméretű (1-2GB) RAM-okkal kapcsolatosan.
Lehet, tájékozatlan vagyok, de eddig csak Full HD felbontás felett láttam valóban értelmét a 2GB+ RAM-nak. DX-ben 1.8GB volt eddig a max grafikai igénybevételem maximum grafikára még driverből (CC) is ráerősítve, optimalizálásokat kikapcsolva.
-
katt777
félisten
válasz
polgi803 #53446 üzenetére
Nálam még az állítólag RAM-zabáló Mantle-ös játékok is elvoltak 2GB RAM-használat alatt maximum grafikával full HD-ben, semmi értelme többnek, szebb kép nem lesz tőle. Full HD felett érdemes csak több RAM-ban gondolkodni.
sephi: CF-ben sem nyersz vele, mert a két kari külön használ 2GB-ot.
bozont: Előnyt nem jelent, viszont több memóriát nehezebb stabilan tuningolni.
-
katt777
félisten
válasz
RetepNyaraB #53444 üzenetére
Vinyóról. Net stream faszán megy.
Akkor win frissítés tett be. Én GOM-ot használok, annak sem volt gondja semmivel, leszámítva az AMD codec-csomagjának hibáit pár hónapon keresztül a nyáron (előretekerésnél rendszeresel elmaradt a kép 1-2 percre a hangtól, csak utána jelent meg, és tunerben nem jelent meg teljes képre váltásnál v. vissza mp-ekig). De most WMP-ben is ue. a helyzet.No, de ezért most nem szidjuk az AMD-drivert. Ha csak azért nem, hogy már abban is mindenféle beállítást kipróbáltam, de egyik sem segített.
Érdekes lenne tudni, hogy nV-n is ez-e a helyzet, vagy a win az AMD-re érzékeny (v. fordítva).
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53441 üzenetére
De nálam olyan elméletileg nem lehet, az CF konfigokon lép fel (és a 2. GPU kikapcsolását jelenti), 1 kártyán nem. Abu szerint, ha jól rémlik, még amd konfigon sem (anno volt ilyenem, akkor érdeklődtem utána), ha nem hybrid cf megy. Egyébként egyszer defrag miatt vártam, bő 5p után ébredt a gép, szóval csak türelem kell.
Amúgy a videóim AB nélkül is laggolnak, ha bármi hasznos tippetek van a megoldásra, hálás leszek. Mindegy, hogy WMP és szoftveres lejátszás, vagy hardveres. Driveren kívül (de újabbakkal próbáltam) csak win frissítésre tudok gondolni, mert azóta van a prob. hogy van rendes netem és frissítettem. De ha valaki tudná a megoldást, sokat segítene.
-
katt777
félisten
válasz
Steve198310 #53422 üzenetére
Hát, ha a fel nem ébredő kártya nem BS, akkor nem tudom, mi lehetne inkább az!
Játékokban nálam SOHA nem ment el a kép.
Zsébernardo: Emlékszem, de azt hittem, újabb verzióval megoldódott a probléma. Nálam tökéletesen dolgozik, csak a feszt nem tudom állítani rajta. GTX560-nal még tökéletesen együttműködött. Egyébként AB-ből is van má3 4.1, én a monitorozó funkciói miatt szeretem. Bár most bogarat tettél a fülembe, meg is nézem, mert mostanában minden videó akadva megy, a legegyszerűbb 320x240-es is, a 2 legfrissebb driverrel, 11b2-t még nem tettem vissza. De volt már ilyen az AMD transc. szolg. miatt, azt már letakarítottam.
Cseri0058: Így szokták. Láttam már jó pár vinyót, VGA-t is gar idő után pár héttel kimúlni. Ezért (is) jobb nem hagyni a driverre az órajelek és a feszek állandó b.sztatását. A jövőre nézve mondom. Javasolnék inkáb egy használt XT-t, de, gondolom, az pont nem kellene egy ilyen garvesztés után. GB-ot még nézhetsz Twinforce hűtéssel, MSI az Afterburnerhez nagyon jó, vmelyik kártyán VRM-et is lehet szabályozni vele, ha jól rémlik.
Az árak jan végén szoktak alacsonyabban lenni, amikor még nincs vásárlóerő, a drágán rendelt cuccokat meg kiszállították.Zsébernardo: Ha CC-ben is állítgat az ember, v. másik progiban, az ugyanúgy ilyen beragadást okoz, vagy inkább az, én ugyanis AB-től önmagában ilyet 10 év alatt sem láttam. Ettől persze spéci kártyákon előfordulhat, ahogy nálam is állítani kellett rajta, hogy megfelelően működjön.
Mondjuk a legbiztosabb fix profilokat használni, az órajelvezérlést sem CC-re, sem AB-re, sem bármi másra nem bízni, mert a problémákat az órajelek és a feszek ugrálása okozza. Fixen nálam pl. sem böngészőben, sem másban nincsenek ilyen jellegű bugok v. BS-ek. -
katt777
félisten
válasz
#00137984 #53389 üzenetére
Persze, hogy mindenkinek az a legjobb, ami nála bevált. Ettől függetlenül valószínűsítem, hogy AB is csak beállítás kérdése, csak hát ott jóval több van. Ha ASUS kártyám lenne, biztosan GPU Tweak-et használnék, az testreszabott.
r3dsnake: GB + Twinforce. Az én kártyámnál régóta nincs BS (install manager hiba okozott legutóbb, nem driver), de egy AB-rel máris megszabadultál tőle, ahogy az órajel-ugrálás okozta FF és Chrome bugoktól is, mert leginkább ez okozza a problémát (és persze ez rövidíti a kártyák élettartamát is, hogy lehessen mielőbb cserélni).
Steve198310: Ma is van BS error, nem javították, legalábbis globálisan. Bizonyos kártyákon már kevésbé lép fel, viszont a régebbiekre egyre kevésbé figyelnek, mint azt már megszokhattuk. No meg hát az alaplapok... Sokan későn jönnek rá, hogy az "olcsó, jó lap" korántsem olyan jó, mint azt hitték, csak mert megvannak rajta a megfelelő slotok.
proci985: Giga zóccsó lapjai messzire kerülendőek (de még a jobbakból is néhány).
Z10N: Hát nekem pont a kernel módot kellett legutóbb visszavennem felhasználóira.
Régi driverekkel (és AB-rel) meg a kernel mód kellett, aztán mit
, mire nem maradt más választásom a már eldobott beállítások kipróbálásánál.
Lacuss20: Nálam meg be van kapcsolva minden en. tak., és mégis ébred.
Mi több, alaplapon is aktív a PCI-E en. gazd.
-
katt777
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Formula-1
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Trollok komolyan
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Geforce RTX 3090 Zotac Gaming Trinity OC edition
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest