- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Légies iPhone halvány színei
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
#59070464 #1926 üzenetére
Minden maxon. Benchmarkot előbb kb. 10.-ig vittem, meguntam. Most végig ment, ahogy kiléptem már 53°C-volt. Nincs hangja, ház ventik hangosabbak.
Ja, benchmark: FPS: 23.1; Scores: 581; Min FPS: 12.8; Max FPS: 50.5Sajna menet közben az O HW monitort nem tudom felrakni, nézek GPU-Z-t mindjárt.
OK, log to file, benchmark újra. 1680×1050 full screen
Core max. 60°C, Fan max. 36%, 1432 rpm, feszkóra 1V-t ír stabilan, ezt nem értem, open HW monitor mást mutatott. -
KAMELOT
titán
-
ViZion
félisten
válasz
#59070464 #1866 üzenetére
Textúra minőség a sebességre kevésbé hat - persze szűrővel kombózva durvulhat.
Itt írják, hogy a textúráknak a hely a vramban a filterek mellett szabadon felhasználható helytől függ.
Szinte mindent lehet high-ra rakni, az AD má' odaver neki, AF-nél meg játék közben sztem mindegy, hogy 2× vagy 16× én nem látok különbséget. De ki kell próbálni, nem vagyunk egyformák. Engem egy játékban a sablon tereptárgyak jobban zavarnak, mint a recés szélekSilentfrog: aprón volt, Emerico vagy emilio vagy ki árulta. Valamennyi kisker gar+gyártói volt. Nem vettem meg, mert akkor volt kinézve 550Ti, majd GTX460, de végül megtoldottam, ez lett.
-
Silentfrog
veterán
válasz
#59070464 #1859 üzenetére
Pedig létezik. [link]
A te megoldásod is játsztatna de az 40-42 k alatt nem úsznám meg. És akkor is szinte csak a mostani kártyámat kapnám meg hangtalanul/HD 5830/
Viszont ha lenne belőle gyári passziv akkor elpasszolnám a mostanit és ráfizetnék. Nem érné meg mert nem menne sokkal jobban,de én mindig is egy 7770 teljesitményű passziv kártyát akartam /5-8 wattos idle fogyival/ -
-
törölt tag
válasz
#59070464 #1821 üzenetére
Windows újratelepítés után sem jártam sikerrel July 4-es jó driverrel (=1.200V). Ez vagy gyárilag ilyen, amit kétlek, hiszen az Asus Tweak progija is maximum csak 1.125V-ig enged. Vagy a TRiXX b@szta szét a dolgokat, amit kétlek, mert az hogy egy Utlity program átírjon egy BIOS-t, háááát... igen meredek lenne és szerintem képtelenség. Ez most hirtelen egy megoldatlan és furcsa rejtély.
-
törölt tag
válasz
#59070464 #1820 üzenetére
Amit eddig megcsináltam:
1. Uninstall 12.7-es BETA Catalyst (AMD honlapjáról beszerezve), reboot. Driver Sweeper: AMD Driver clean, reboot. Letöltöttem az AMD honlapjáról a legutolsó 12.6-os driver-t. Közben az összes Tweak (OC-s) programot uninstalláltam, hogy ne zavarjon be (mindig reboot). CCC-ben memóriát 1150 MHz-ről ha 1155 MHz-re állítom, a legfrissebb GPU-Z-ben a szenzor azonnal 1.200V-t mutat. Single monitorban 0.825V-t. Ha a memóriát nem piszkálom, akkor multi monitor esetén 0.950V (lenne) a standard. A 12.6-os legutolsó hivatalos driverrel is 1.200V-ra ugrunk. Eddig a 12.7 BETA és az utolsó 12.6 hivatalos driverrel ezt csinálta.
2. Tegyünk próbát a July 4-es driverrel. Mindig unstintall, reboot + Driver Sweeper, clean és reboot után jött az új driver, ami után mindig szigorúan reboot. Ezzel a jó kis driverrel sem lett szerencsém. Multi monitoring esetén itt is 1.200V-ra ugrik a VDDC (GPU feszültség), memória legkisebb mértékű húzásával (ha lefelé viszem, akkor viszont marad 0.950V-on). Érhetetlen. Jöjjön a Windows reinstall. De előtte még egy szóra.A GPU-t hiába piszkálom, vagy ha feltelepítem a legfrissebb Asus GPU Tweak-t és állítom a GPU feszültségét, a problémás esetben itt is 1.200V a fesz. Ebből azért kerítek ekkora feneket, mert a gyári feszültség 1.075V. És én hiába állítom feljebb (ami egyben a maximum) az Asus GPU Tweak-ben a feszültséget 1.125V-ra, akkor is 1.200V a multi monitoring esetén a fesz. Míg 3D-ben, legyen az FurMark, BF3, DiRT vagy D3, az maximum 1.125V (már ha ezt állítottam be a GPU Tweak-ben). A GPU-Z dual monitor esetén hiába stagnál 1.200V-on, az Asus-féle GPU Tweak progiban 1.125-1.200V között ugrál, de inkább az utóbbi értéket "kedveli". És azért csinálok ebből ekkora problémát, mert ha nem aktív a két monitor, akkor szépen 0.825V-on 10%-on pörög (auto módban) a ventilátor és ilyen 40 fok. Míg dual monitor esetén 1.200V-on 50-55 fok közé esik a hőmérséklet.
Most ott tartok, hogy települ a Windows. Meglátjuk.
Addig, ha valakinek van két monitorja vagy egy monitorja + bármi más megjelenítője (TV, projektor, etc.), az kipróbálhatná és megnézhetné a fentieket. Engem biztos érdekelne fordított esetben. Elsősorban annak örülnék a legjobban, ha lenne itt Asus HD7770-DC-1GD5-V2 tulaj.
P.S.:
Még a W7 telepítés előtt visszatettem a TRiXX-t és próbáltam állítgatni vele a dolgokat. Megpróbáltam levenni maximum 1.075V-ra, ami a gyári feszültsége a kártyának. Ezzel csak azt értem el, hogy 2D-ben is mindig ennyi volt és 3D-ben is. Gondoltam uninstallálom, hátha most "bent ragad" a gyári és eredeti 1.075V-os érték (már ha a TRiXX barmolta szét a dolgokat). Ezt azonban kétlem, mert az uninstall után minden visszaállt az eredeti kerékvágásba (=lásd a fentiek).Két szösszenet a latest official 12.7 BETA Catalyst és a latest official 12.6 Catalys driver kapcsán. Nem sokkal feljebb töltöttem fel képet 3DMark11 képi anomália kapcsán (Benchmark 2-es és a Combined Test-ben tapasztaltak alapján). Néhány post-al feljebb látható, amiről beszélek. Gondoltam arra is, hogy az OC okozza. De nem! És mindig pont ott, pont ugyanúgy nem is okozhatja az OC. Mert az random hibákat jelenítene meg. Tehát lefuttattam mindkét driverrel is OC nélkül és OC-vel is. Ugyanaz. Hibázik. Feltettem a July-4-es drivert. A jelenség megszűnt! OC nélkül és OC-vel is! Meg van az archivált fix driverem a kis Asus 7770-esemhez. Tudom, hogy ezt ajánlották korábban. Jómagam is szerettem volna meggyőződni, miért is rosszak az aktuális legfrissebb driverek az AMD honlapjáról. Sem BF3, sem DiRT, sem D3 esetén nem tapasztaltam semmi oda nem valót, kivéve 3DMark11. Ez utóbbival nem igen játszom, de ha ott van hiba, akkor lehet hiba máshol is. Egy kérdésem van is ezzel kapcsolatban. Ez a bizonyos July 4-es driver hivatalos? Tudom, hogy kinek a Twitter oldalára mutatnak a linkek, gondolom tőle, de ez buherált driver? Vagy ki nem adott AMD-s? Kíváncsiskodom...
-
-
-
válasz
#59070464 #1786 üzenetére
Dirt Showdown -al tesztelj
ha ott stabil akkor mindenhol az lesz! én már mindent kipróbáltam de tesztelni legjobb a Dirt Showdown, ott volt olyan hogy BF3 ment egész délután hiba nélkül (akkor még 5850CF -el) a Showdown meg még a betöltő képernyőig se ment el (elindítottam a játékot ugye fekete képernyő kártya át vált 3D re és abba a pillanatba fagyott is!)
Természetesen a csúszka hatással van a tunigra
mi más értelme lenne? alapon ugye el kell menni a kártyának a 80.W os TDP vel!
-
válasz
#59070464 #1782 üzenetére
Nem tudom, lehet hogy a háttérben megy az MSi AB és az szól közbe! asus gpu tweak jó kérdés miért nincs benne remélhetőleg majd egy későbbi verzióba bele kerül! Nálam működik a power csúszka trixx msi és ccc ben is úgy marad ahová tolom! De nálam még inkább -10.be van tolva(gpu tweak progis leírásomnál látható is) és még így se veszi vissza magát a 7850 -em, még 1150/1500 on járatva sem!
-
válasz
#59070464 #1778 üzenetére
a gyári 80.W os maximális fogyasztásodat toldja meg +20.W al!
gyárilag ugye max 80.W ot kajálhat a 7770 ha érzékeli a kártya hogy 80.W fölé megy a fogyasztása szépen elkezdi vissza venni az órajeleit(GPU és Ram is) hogy bele férjen a maximális 80.W -ba! tuningnál ugye megnő a fogyasztás(még akkor is ha nem adsz +feszt a GPU nak ha pedig adsz akkor még jobban) de 7770 nél eléggé kivan centizve mert már gyári referencia értékek(gpu:1000, ram:1125) mellett is képes bekajálni a 70-80.W -ot
No a csúszkával ezt tudod meg akadályozni hogy ne 80.W -nál kezdje el vissza venni a kártya az órajeleit hanem(+20.W) 100.W felett! -
KAMELOT
titán
-
válasz
#59070464 #1746 üzenetére
igen van benne bencsmárk!
progi nemigen van
Ami van 1000.éves és nem igazán alkalmas ezekhez az új karikhoz!
GCN -t nem tudod nagyon kifagyasztani(max a hibás-bugos driver-t) mert ha fagyna a kártya úgyis reseteli magát pár sec és vissza jön a kép!
ha Hynix ramos a kártya akkor ~1500.MHz körül el szaladnak a ramok ha Samu vagy elpida ramos akkor 1300-1400.körül! Egyébként nem tudom 77xx nél mennyire számít a ram tuning mert nálam 7850 nél szinte mindegy hogy 1350 vagy 1550 en használom nem lesz több FPS 77xx nél valószínű kicsit többet számít(hat) a 128.bites ram vezérlő végett!
fesz-t meg mehet 1,20.v neki 24/7.be is akár, mivel az összes gyári OC -s kártya ennyit kap gyárilag! de sz.tem 1,175.nél nem kell több mert ha nem megy ennyivel az 1200 akkor többel se fog menni!
-
válasz
#59070464 #1742 üzenetére
Dirt Showdown nálam ezzel jön ki leghamarabb (annyira hogy el sem indul a játék) ha instabil a tuning beállítás!
-
válasz
#59070464 #1739 üzenetére
FurMark semmire nem jó max arra hogy mennyire melegedik a kártya de Stabilitásra végképp nem!
egyszerre ne legyen TriXX és GPU Tweak is elindítva! és ha a TriXX el babráltad a kártyát azt megjegyzi restart után is (a feszt is) és FIX-álja is a 3D -s feszt 2D re is, és csak akkor felejti el a kártya ha a gépet teljesen leállítod restart NEM ELÉG!
Driver ügyben nemrég írtam melyik a jó (12.x july4) a többivel gondok voltak nálam!
Esetleg még 12.3 de inkább a July4 -est tedd fel a 12.6 -os a leg-szarabb, és pont azt használjátok! -
-
válasz
#59070464 #1730 üzenetére
Asus GPU Tweak -ről itt találsz egy leírásomat
az MSi AB nek meg kell még 2.db DLL -t bemásolni a mappájába! ide feltettem ezt kell kibontani az AB mappájába!
-
Nuada herceg
őstag
válasz
#59070464 #1711 üzenetére
Hát tényleg lenne jobb dolgom is.
Főleg hogy 37 km-re van innen, oda vissza már mindjárt vagy 70.Bízom benne egyébként, hogy ez a kártya nem rossz, csak valami szoftver
dolgok hülyéskednek, vagy ütköznek, vagy ilyesmi.Na megcsinálom a windows telepítést délután.
Köszönöm a tippet!
-
Nuada herceg
őstag
válasz
#59070464 #1708 üzenetére
Ez már a 3. videokártya az elmúlt 1 hétben...
Ha ezt is visszaviszem, kidobnak az üzletből.Első 2 db kártya Gf GTX550Ti volt.
Az fagyott, meg kékhalál, meg minden. Visszavittem 2 nap múlva a gépet, mutattam bent mi a hiba, kicserélték, és ennyi. Hazahoztam, maradt ez a probléma...
Megint vissza vittem 2 nap múlva, de már csak magát a kártyát.Már majdnem lehülyéztek, hogy biztos nem a kártyával van a gond, meg ilyenek.
Becseréltem a mostanira, HD 7770-re, meg ráfizettem 3k Hufot.És érdekes, most jó. Azok a játékok, amik fagytak, mennek szépen.
Nincs gond a géppel.Csupán ennyi, hogy " bizonyos" játékok kisebb képben futnak...
De a játékok nagy része rendesen, kitölti a monitort.De ha most ezt a kártyát is visszaviszem, ezek hülyét kapnak.
-
Nuada herceg
őstag
válasz
#59070464 #1702 üzenetére
Elolvastam igen! Csak nem értettem.
bocs
Olyat, hogy overscan, sehol nem találtam.
Max olyat, hogy overdrive...Azt, hogy melyik driverem van fent, fogalmam
sincs. Korábban már írtam, hogy nem értem
ezt a számozást, nem látom sehol...Most az van fent, amit az a tag linkelt be fentebb.
Azzal jónak kellene lennie, neki megjavult, meg még 1
másik tagnak is...A Drive Sweepert sem ismerem, nem is tudom mit
csinál. Gondolom valami reg cleaner lehet akkor.De ha Te azt mondod, hogy az használ, vagy az kell,
akkor meghajolok a szakértelmed előtt, és kipróbálom.
(nem gúnyosan mondtam, komolyan gondoltam)Egyébként köszönöm, hogy próbáltok segíteni egy ilyen
analfabétán.
De már lassan belenyugodok, hogy nekem nem lesz jó gépem.
Kár volt most hozzányúlni 2 hete.. -
KAMELOT
titán
válasz
#59070464 #1671 üzenetére
Majd ha felteszed a full realistic packot akkor meglátod, hogy is néz ki a játék. Ezért kell 4 mag + erős VGA
-
Dark KillerX
addikt
válasz
#59070464 #1666 üzenetére
Az átlag azért lett több a 7770-nél ,mert nálam többször volt a minimum közelében az FPS,és igen a BF3-nál is volt OC
Def26 De kijavítottam!
KAMELOT Igen sajnos,de én nem is költenék csak egy játék miatt ilyenekre pénzt
sb Pedig elhiheted hogy van vga igénye a GTA4-nek,idézzek pár embertől?
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
#59070464 #1609 üzenetére
Dehogy hüjék.Csak az az 5-10% aki tuningol nem igazán piac nekik.Mert az emberek nagy többsége inkább megveszi az erősebbet, nem áll neki tuningolni.(Nem tud, félt a hw-t, ect) Nem ismerem a 78xx szériát, de könnyen lehetséges, hogy a nagy átlag csuklóból megy ennyit.Volt már rá példa mindkét oldalon, hogy a kistesót lazán fel lehetett húzni a csúcs mellé, még fölé is.
-
válasz
#59070464 #1606 üzenetére
Matekozzál kicsit és rájössz!
Alap órajeleken 35-40.% al gyorsabb a 7950 viszont a 7850. be van +40.% tuning gyári orajele ugye 860.mhz és megy 1200/1500.at az enyém de szinte mindegyik megy 1150 körül! ALAPFESZEN de mondtam nézzetek be a 78xx topic ba! Szóval nem hihetetlen amit mondtam 1200/1500.simán hozza a 7950.es szintet! És még +feszt sem kell adni mert a referencia 7850.ek 1,22.v on.járnak az enyém meg 1,185.el tudja az 1200/1500.at!
Nem éri meg a 7770.cf még haszáltba is 60.felett van a 2db és 7850.et meg kapsz már 52.ért! Tehát nincs miről beszélni
-
sb
veterán
válasz
#59070464 #1541 üzenetére
Szerintem felesleges az extra hűtő.
Nálam Asus van otthoni gépben. Nem hallatszik ki úgy, hogy a leghangosabbak gyakorlatilag a hdd-k a gépben.- egy halk 450-es táp alapjáraton (hisz kb. 120-150W közötti terhelés a max amit kap)
- 3db házventi: AC 12cm-es 600rpm-re leszabályozva
- egy cpu venti (AC Freezer) 900rpm-re leszabályozva, fix fordulaton, nem pörög fel -
Cseneles
őstag
válasz
#59070464 #1564 üzenetére
Telefonrol írok mivel dolgozom de a 3D profil az mindkét kártyával 1.20Volt az tuti, beállításokkal kapcsolatban mindent be tudsz állítani afterburn el! Igen tudtam h crossfire lesz mar februárban is
Tápegység a kb 550 600w legyen vagy minőségi 500 ős viszi vigan
Én gyári óra jelen használom őket. Persze néztem 1120,1250mhz-n is 3dmark11 Ben kivancsisagbol. Igen elfér a 2 db kártya, a crossfire top inkább ott a kép a rendszeréről kb 6hsz el lejjebb. Kb 1 hetes a crossfir de csak + véleményem van
-
-
Cseneles
őstag
-
válasz
#59070464 #1552 üzenetére
kicsit érdemes "kapitalistábban" nézni a garanciát, úgy érthetőbb lesz. egy gyártó elég jól előre tudja jelezni, hogy az adott termék életciklusának melyik évében milyen meghibásodási számmal lehet kalkulálni. teljesen mindegy, hogy ez kevés vagy sok, mindenképpen levetíthető darabonkénti fix költségre. innentől kezdve a +1 év garancia a gyártó számára semmi más, mint egy extra költségtétel - ezt be is vállalhatja, de dönthet úgy is, hogy a 2 és 3 év közötti költségkülönbséget elengedi az árból. a sapphire pont ezt csinálja szvsz.
#1553: érdemes lesz azt átgondolni - főleg, hogy addig várható némi mozgás is a piacon.
-
válasz
#59070464 #1547 üzenetére
úgy bizony HD77xx ből CF nagy pénz pocsékolás lenne még akkor is ha a második kártyát jó pár hónap múlva veszed mellé! Nem lenne rossz az a 7770 ha nem b@szták volna el a 128.Bit -es memó vezérlővel és bele toltak volna egy 256.ost! De direkt nem tették, mert akkor meg a később érkező 7790(vagy 7830) nek nem lenne sok értelme!
ASUS meg oda ír fűt fát DIGI+ VRM, Alloy Power csak hogy vegyék már meg mert a konkurencia olcsóbb! Nézd csak meg Sapphire miért nem irkál ilyesmiket azért mert nincs rá szükség mert veszik anélkül is! egyébként meg sapphire nak is szinte 1:1 ben ugyan olyan táp ellátása van mint ASUS -nak csak nem híresztelik agyon!
Félre ne érts nekem is egyik nagy kedvencem az ASUS, de volt rengeteg kártyám és Sapphire mindég jobban ment tuningban!
BF3 ról! nálam megeszik simán ~1500.Mega vRam -ot!
Beállítások és nincs is max on a látó távolság az igaz hogy 1920x1200 on teszteltem
De van még jobb játék nekem pedig 1-ik kedvencem a Skyrim az bekajál közel 2.giga vRam -ot! (igaz nem alap ból mert tele van pakolva HQ tex pakkokkal)
-
Jim-Y
veterán
válasz
#59070464 #1541 üzenetére
Hát nem tudom, nekem Asus DCU 7770-em van, és alapjáraton sem hangos, persze a passzív borda nem lenne rossz rá, de akkor már nem ezt az L2 Plus "csodát" kéne rá venni, hanem egy Accelero S1-et, úgy már kérdéses a dolog, mert egy Asus HD7770 DirectCU + Accelero S1 Plus passzívan vs Sapphire közül nyílván előbbi a befutó
-
Silenzio
addikt
válasz
#59070464 #1538 üzenetére
És hol lehet kapni? Nem láttam még sehol.
Amúgy ha jól sejtem, ez már 40 felé van. Ennyiért kapsz használtan garanciás 6870-et, amit csak egy nagyon tuningos 7770 érhet be, de úgysem fog. full HD-ben a memória sávszél megöli a 7770-et, BF3-ban bizonyosan. Én azért fogok 7770-et venni, mert 1. mostanában nem fogok full HD-ban nyomulni 2. most először lesz saját pecóm, és fontos a fogyasztás a villanyszámla miatt. 3. Utálom a BF3-at szerencsére.És tavaly az EGYETLEN játék volt, ami játszhatatlan volt 9800GT-n.
-
válasz
#59070464 #1527 üzenetére
Gondolom nem az egyetlen játék a BF3 amire akarod használni a VGA -t!
ha az összes játékot nézzük
még a gyárilag tuningolt 7770 Vapor-X ami 1100/1300 on jár! (és ezen felül már alig marad benne tuning potenciál mivel ~1200/1500 nál vége van minden 7770nek) még így is éppen hogy eléri az alapórajeles 6850 es szintjét ha pedig megrántod a 6850 -et mert szinte mindegyik megy 950/1150.et ott már földbe döngöli az agyonra húzott 7770.et! szóvan nem kérdés melyiket érdemes megvenni! az a +15-20.W meg amennyivel többet eszik a 6850 az látszódik is a teljesítményén szóval az miatt se érdemes a 7770 et választani!
-
sb
veterán
válasz
#59070464 #1089 üzenetére
Igen, anélkül szétesik.
Vsync-kel viszont fennáll amit írtam. Sajnos 100-ból 99 FPS játéknál érezhető a bekapcsolt vsync az irányításban lassúságban vagy mikro lagokban.
Persze attól is függ ki mennyire érzékeny rá, de a leírás alapján te érzed.Anno Q2-Q3 idején még CRT monitoron játszottam, ott 75-85Hz-es frissítésű monitoron is megmondtam 5mp után, hogy be van-e kapcsolva a vsync vagy nincs.
Nyilván nem látványra, hanem az egéren keresztül a mozgásban volt érezhető. -
sb
veterán
válasz
#59070464 #1084 üzenetére
Próbáld ki vsync off-al. Szerintem simábban fut majd.
- Egyrészt az alacsonyabb fps-ek is megnőnek, mert a vsync azokat is csökkenti.
- Másrészt - bár rég játszottam - de még nem láttam olyan FPS-t, aminél az irányítás ne lett volna frissítésfüggő. Így vsync-kel mindig rosszabb érzés volt az irányítás, mint anélkül. Egyszerűen érezhető az egéren, a reakciókon, stb... -
andrasko
senior tag
válasz
#59070464 #1069 üzenetére
"Gyakran stabil 60 fps-em van" ... ez inkább max. ízű, mint átlag....
"de gyakran beesik 35-50 körülre" ... min.=35(átlag=50)
Tudni kellene az átlag és min. értékeidet, már csak hogy össze tudjuk hasonlítani a tesztben szereplő átlag/min. arányértékkel.
(a táblázat szerinti 2 eltérőt leszámítva)
első: átlag/min => 68/54 => 79,4%-ra esik vissza
utolsó: átlag/min => 67/51 => 76,1%-ra esik vissza
... tehát számszakilag állandó.... nagyjából.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
#59070464 #1078 üzenetére
Oda kb felejtős az i3.Nem gyenge proci, szó nincs róla, de a min. fps értékek jobban számítanak mint a max.Pláne itt.. míg meg nem találtam én is a megfelelő grafikai beállításokat leesett a min fpsem 30 alá 70 környékéről..(1600*900 low, csak a mesh quality van ultrán) Esélyem nem volt olyankor annyira belaggol tőle a játék.(fps lagg) De meg lehet találni az arany középutat.Nekem sem egy I7 dobog a gépben csak egy talicska
-
andrasko
senior tag
válasz
#59070464 #1071 üzenetére
- A BF3 nem követeli a quad procit, elég neki a 2mag.
- Sőt még csak nem is órajel függő.Catalist eltérőségből nem adódhat? Teszt: ATI Catalyst 11.10 Preview 3
-
Janou
őstag
válasz
#59070464 #1069 üzenetére
Szerintem inkább a CPU a ludas. Én úgy tudom hogy a játék elég jól kihasználja a 4 magos procikat. És oké hogy az átlagos fpsek 60 körül vannak, de mint mondtad néha beugrik 35-50 körülire. Olvastam hogy a Battlefield: Bad Company 2-ben is a 2 magosoknál eléggé leesett a minimum fps Full HDban. 4 magossal viszont dupla annyi volt a min. fps és már nem volt zavaró.
-
Janou
őstag
válasz
#59070464 #1062 üzenetére
Úgy ahogy andrasko kolléga írja. Feketét felejtsd el CF-be csak a fehér és a kék. És mivel a 7770 2 slotot foglal így beterítik a teljes alaplapot mind a négyet.
És hát maradjunk annyiban a felső kártyának (a kékben) a hűtése egyenlő lesz a 0val. Lehet inkább valami 1 slotos 7750eket kellene nézned... Az nem elég? -
andrasko
senior tag
válasz
#59070464 #1060 üzenetére
- kék/fehér PCIe-x16 (single:x16 vagy dual:x8/x8)
- fekete (mode:x4) /javasolt x1 és x4 eszközöknek/A 7770 vapor-x 2teljes slot-ot foglal el.
A kék slotban lévő vga hűtője épphogy befér a fehér slotban lévő vga hátlapjához.
(szinte hozzáér, épphogy berakható mellé, behelyezéskor különösen figyelj!)
- nem túl szerencsés a vga hűtés szempontjából - -
csucsbicep
nagyúr
válasz
#59070464 #88 üzenetére
Mint írták a bugok, tehát ha éppen csak az egyik kártya dolgozik az nem vmi jó érzés.
A másik az 1+1GB vram, ami nem adódik össze. Ha ebből kifut(ami, ma már nem nehéz) elkezd szaggatni és hiába bírná még a GPU...
A későbbiekben pedig valószínűleg nehezebb lesz 2 kártyát eladni.
Sok tapasztalatom nincs ez ügyben, de inkább legyen 1 erős kártya szerintem. -
7
addikt
válasz
#59070464 #78 üzenetére
Nem látod rosszul. A konzolpiac méretéből, és így összességében a konzolok jellegéből fakadóan a játékoknak lassabb ütemben növekszik a gépigénye, mint korábban. Persze ha minden játékkal Full HD-n, maximum grafikával akarsz játszani, akkor egy 4870 nem volna elég, de ha hajlandó vagy kompromisszumokat kötni, akkor még bőven jó.
-
7
addikt
válasz
#59070464 #66 üzenetére
Itt az ajánlott rendszerkövetelményeknél HD 4870 szerepel. A HD 7750 körülbelül ezt a szintet hozza, úgyhogy elméletben jó is lehet rá.
További támpontként itt csináltak egy Diablo III Beta benchmarkot 3 videokártyával. Amennyiben emlékeim nem csalnak, nVidia vonalon teszt a középső kártyája, azaz a GTX 260 van pariban a HD 7750-nel, úgyhogy az eredményeket tekintheted közelítő jellegűnek. Vedd figyelembe, hogy ezek a béta alatt kapott eredmények, és nem biztos, hogy a teljes játék is ugyanezeket fogja produkálni ugyanazon konfiguráción.
A lényeg: ezek alapján úgy tűnik, hogy ha nem is 60 fps-sel, de azért élvezhető sebességgel menne a játék a HD 7750-en is Full HD-ben, maximális részletességen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Diablo IV
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI H510M i5 10500 32GB DDR4 960GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest