- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
KAMELOT #3244 üzenetére
A teljesítmény oké de a fogyasztása véleményem szerint kevesebbnek kell lennie mivel a 7700XTben jóval kevesebb tranzisztor szám van mint a 7900PROban és ide tenném azon tulajdonságát ezen kártyáknak hogy ha a CF nincs kihasználva akkor a 2. VGAt a rendszer lekapcsolja 3W stanby-be. Azt is szeretném hozzá fűzni hogy ha az évek során valamilyen hiba mégis elő jön a kártyán vagy meghibásodik valamelyik rész egysége PL: videó gyorsítás nem kell meg ijednem mert van egy másik kis szerencsével csak az alapértelmezett VGAt kell át állítanom és kész de ha besz@rik akkor kissebb az esélye annak hogy egyszerre 2 VGA menjen tönkre mint egy!
Az olcsóságra rátérve egyszer vettem egy olcsó 4800PRO VGAt és rá is fáztam a videó gyorsítás nem volt benne százas a MS driverrel ment de a catalistnál már kék halála fagyott a gép elvittem a szervízbe ahol azt mondták hogy semmibaja és hogy ez széria hiba használjak MS drivert, az volt az utolsó olcsó kártyám megfogattam többet nem veszek sz@rt.
Most egy Sapphire HD7700XT van a gépben és tervezek még egyet venni.
De a teljesítményt osztom az tényleg király!
-
odipapa
senior tag
válasz
KAMELOT #3185 üzenetére
Mint ahogy már írtam egy megjelenítővel a kártya hozza az órajeleket amit kell, és az előző Giga. 5770-emel is ez volt.
A gond a két kijelző.
Valszeg. úgy írták meg a BIOS-t hogy magasabb órajelen ketyegjen ilyenkor.
Feltételezhetően a többi gyártó kártyája is így működne. -
ViZion
félisten
válasz
KAMELOT #3189 üzenetére
Fura. Kérdeztem a párom, Ő is játszik pár flash játékkal, ott sem villan, Nadirim alatt nekem igen, de csak win-alatt. Linuxal nem... várom az újabb drivert, hátha... Gariból még van, de sem furmark, sem heaven nem fektette meg, figyeltem is, azoknál nem villant be. Kb. olyan, mintha a felbontást váltaná.
-
ViZion
félisten
válasz
KAMELOT #3187 üzenetére
Hogyne... De sem tesztprogramban, sem linux alatt nem csinálja (ami szintén OpenGL-t használ). Tehát a gond valahol a driver kódjban van. Linux alatt érdekes módon flash alatt sem villan be... no akkor Hw errort sztem kizárhatjuk.
Felrakhatnál egy ingyenes sketchupot, kíváncsi lettem... Kezdj el rajzolni, kitolni 3D-be, forgatni, zoomolni...
Mondjuk a gép ram időzítéseit is benézte a lapom, szal lehet most kellene kipróbálnom, bár nem hinném, h az volt. -
-
Janou
őstag
válasz
KAMELOT #2582 üzenetére
Nem kötekedésképp írom de azért a 80% erős túlzás.
"A Windows részesedése augusztusban 92,01 százalékról 91,77 százalékra csökkent, a Mac OS pedig hajszálnyival növelte részesedését 6,97 százalékról 7,13 százalékra. A Linux 1,02 százalékról 1,1 százalékra küzdötte fel magát. A Windows verziókon belül a Windows 7 42,21 százalékról 42,72 százalékra növekedett, az XP 42,86 százalékról 42,52 százalékra csökkent. A Vista részesedése alig változott, 6,6 százalékról 6,15 százalékra csökkent, de ez a változat soha nem volt népszerű a felhasználók körében."
-
Llew
senior tag
válasz
KAMELOT #2557 üzenetére
Most így VGA vásárlás után nem akarok még oprendszer cserére is költeni. Szóval kösz a tanácsot, de maradjunk az eredeti problémánál.
-
törölt tag
válasz
KAMELOT #1943 üzenetére
Téves, sajnos.
Jó lenne ha ilyen könnyen lehet kitesztelni. Nekem a Heaven hiába fut, a BF3 elég hamar kifagy, ha gond van. Elég nehéz VGA kártyát tesztet, ami stabilitást figyel. Nem is tudok ilyenről. FurMark a memóriát nem is terheli. Szerintem ez a program kalap sz@rt nem ér. 2-300 MB-t használ, ellenben a Heaven-el, ami inkább valósabb terhelést végez. Aztán ott a 3DMark. Míg 5x lefut hibátlanul, addig a BF3 akár 5-10 percen belül megnyikkan. Mondták még a DiRT Showdown-t. Nálam az is stabil, aztán a BF meg nem.
Épp az imént volt egy textúrázási problémám egy conquest large, operation firestorm map-on. Lapozva tölti be, értsd ahogy haladok. Messze pedig be sincs töltve. Weird. Driver a july-4.
(#1944) Tomix24
A FurMark-t nem szeretik a kártyák. Elvileg nem, de aztán lehet h meg lehet vele ölni a kártyát (megfőzöd). FurMark-al nem merném magára hagyni a gépet, úgy h azt figyelem... -
törölt tag
válasz
KAMELOT #1897 üzenetére
Bocs, akkor benéztem. Abszolút elképzelhető, hogy nem tuningos. Előző 5830 kártyám egyáltalán nem lehetett tuningolni. Pedig egy MSI TwinFrozr II-es volt.
Más:
BF3 multiba egy fix képet nézve, nem mozdulva Core tuninggal (1020 helyett 1125 MHz) 45 helyett 49 fps-t. Memória tuninggal pedig (4600 helyett 6500 MHz) 49-ről 55 fps-t hoz a konyhára. Nem olyan pontos mérés, de a különbséget mutatja. -
-
törölt tag
válasz
KAMELOT #1774 üzenetére
Fogyasztás (csak a gép, semmi más): IDLE 50-55W között
Corsair AX650 tápAsus Z77 alaplap
Intel i5-3450 @ 3.7GHz 1.040V-on
Corsair 8GB RAM @ 2000 MHz 1.575V-on
Asus HD7770 OC @ 1.125V
SSD 64GB, HDD 2TB
CPU hűtő 1db ventivel 5-7V között
3db házventi 5V-onSzerintem is a legjobb ár/érték arányú proci a 3450-es.
-
törölt tag
válasz
KAMELOT #1754 üzenetére
Sima HD7770-DC-1GD5 vagy HD7770-DC-1GD5-V2? Milyen driver?
Nekem: Asus HD7770-DC-1GD5-V2
Itteni ajánlásra: Catalys 12.6 (2012.0704.2139.36919)
Asus GPU Tweak 2.1.7.1-t használom OC-ra.Eddig BF3-ban stabilnak bizonyul az 1130/6500MHz @ 1.125V
Sőt, 3DMark11 Extreme is lefutott zokszó nélkül. FurMark/Video Card Stability Test is 10-15 percre. Kártya sehol nem megy 60-65 fok fölé és amúgy iszonyat halk.1135 MHz-en percek alatt fagy a BF3, aminek nem örülök, mert láttunk már magot 1200 MHz felett is. Memóriának holnap megnézem hol a vége, de az biztos hogy 7 Ghz alatt van, mert ott abszolút instabil volt. Holnap lesz idő játszani, ha a fenti értékek hosszú távon is stabilak bizonyulnak, akkor elkezdem nézni hol a vége a memóriáknak. Legvégül pedig megvizsgálom majd hogy a Core és a Memory emeléssel milyen arányban nő az FPS.
szerk: nekem 7 Ghz-es memóriáknál villant / csíkozódott a képernyő, de azonnal. 6500-on eddig hibátlan.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
KAMELOT #1500 üzenetére
Köszi!
Érdeklődnék,hogy van egy elvetemült
7770-es tulaj,akinek van némi szabad ideje,hogy összehasonlítanánk 6850-et a 7770-el napjaink játékaiban?Sztem sokan kíváncsiak lennének az eredményekre!?
DobeBob Még egy 300W-os minőségi táp is elviszi sztem bőven ezt a karit,persze függően a többi eszköz fogyasztásától!
Az a táp bőven elég!
-
-
andrasko
senior tag
válasz
KAMELOT #1277 üzenetére
hát... inkább lutri.
Én mondjuk inkább saját tuning párti vagyok.
De több vga-m volt, amit nem, vagy csak minimálisat lehetett "rántani".
A mostani Sapphire 7750-m, viszont egész szép eredményre képes a gyári hűtéssel:
800/4500-ról egészen 925/5250.
(ez már meghaladja a Sapphire 7770 Vapor-X OC gyári ram sebességét.) -
andrasko
senior tag
válasz
KAMELOT #1252 üzenetére
(#1095) diox kolléga szinte szó szerint feltette a kérdést.
Hűtés szempontjából, tőlem túl részletes választ kapott...
Nem tudom, hogy te milyen szempont szerint kérdezted, mert ez így nagyon általános....
- ár/teljesítmény alapján: Gigabyte OC
- ár/megbízhatóság/hűtés: Sapphire / Sapphire OC
- teljesítmény/hűtés: Sapphire Vapor-X -
sb
veterán
válasz
KAMELOT #1139 üzenetére
Nekem is 450-es Corsair van.
De ezekhez a konfigokhoz azért feleslegesen nem vennék 4-500-as tápokat, ha a max fogyasztás megáll 200W körül/alatt, ill. a tipikus meg terhelésen 120W körül van, idle 40-50W.Egyrészt teljesen felesleges, másrészt a hatásfoka sem a legjobb 10-20%-os terhelésen. Egy minőségi 300-as jó lehet (esetleg 250 is, ha van). Az még mindig 50% alatt fog járni nagyrészt, marad tartalék benne, a hatásfoka viszont jobb kicsit és valószínűleg halk is lesz és.
szerk: Ha az általam írt adatokból indulunk ki akkor a 180W-os is jórészt, mg általános terhelés alatt is kb. 65-70% körül járhat.
Persze a csúcsterhelésre muszáj méretezni, ha abban az évi 1 extrém terhelésben sem akarunk lekapcsoló vagy elszálló gépet. Ezért is írtam, hogy a kisebb 65W-os procival, 150W körüli csúccsal már jó lehet azért. Vagy ha 7750, akkor még alacsonyabb a csúcsfogyasztás, elég a 180-as táp is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- PlayStation 5
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Fujifilm X
- Akciókamerák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nintendo Switch 2
- Facebook és Messenger
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest