- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Alister71 #20780 üzenetére
nekem az is fura, hogy A és B teszt között neked szinte azonos az FPS nekem meg van 10 az A és B teszt között dx11-ben
és mikor először futtattam hiába volt kínain, jól volt beállítva minden csak a 800Mhz hozott 10FPS-t ennyi,
amúgy tbb pontom lett mint neked
neked mennyin mennek a dolgok proci4Ghz többi?ja látom már -
kisza25
félisten
hát így angolul kicsit jobban értettem mi merre
a kínainál azt se tudtam, van A meg B teszt...
nem tudom melyiket futtattam először, de ott csak 3,5Ghz-en ment a proci(így használom 1,125V-re alulfeszelve) most meg 4,3Ghz-en, ebből is látszik mennyit számít CPU,
ez a teszt sem az igazi GPU-kat összemérni, mert még 1920x1080 high-on is erősen CPU limites a dolog -
kisza25
félisten
válasz
Alister71 #20731 üzenetére
csak most így hirtelen HD5670 512MB, HD5670 1GB, mintha lett volna nálad egy 640sp-s 5670-is, GTS450 és HD6850 ami eszembe jut,
na igen nekem 5570 volt, de elment gariba a ventije vacakolt, közben itt nagyon leakciózták 5850-et(32eFt) jövő héten kapok egy újat az 5570 helyett az meg eladom -
kisza25
félisten
te jó ég mi történt itt kicsit elmentem játszani és toltatok 100hsz-t győztem visszaolvasni
azt azért hozzá kell tenni, a 3dmark11-hez, hogy a gpu score tökre nem függ cpu-tól még ezen az 1280x1024-es felbontáson sem, tehát ha csak azt néznénk és nem az össze pontszámot sokkal jobban össz lehetne mérni a kártyákat
Motion_Blur: nekem trixx csinálta ma, hogy maxon pörgette a ventimet pedig autóra volt állítva, igaz ez nem olyan nagy dolog, de azért na... -
kisza25
félisten
válasz
zebrafish #20645 üzenetére
az én gépem(aláírás adatlap) maxra terhelve 195W konnektorból, játék alatt nem ment még 185W fölé, van esélyed
CCC-re: attól ad rossz órajelet, hogy az előző kártyáét megjegyzi még olyan esetben is, ha leszeded a drivert és be az új kari és felrakod hozzá a friss drivert, csak abban az esetben nem, ha kipucolod regisztriből
nekem pl 650/4000Mhz en ment 5570 leszedtem drivert+CCC-t és beraktam HD5850-et megkapta a legfrissebb driver+CCC és 650/4000Mhz et állított be,
azt hiszem elég volt egyszer rányomni a defaultra és már jó is lett, de erre már nem emlékszem biztossan -
kisza25
félisten
válasz
MZsoltee #20600 üzenetére
így szénné húzva, már kicsit jobban teljesít, mint 5850 alapon, azért ez sem rossz teljesítmény
de még jó, hogy 5850-et is lehet húzni
isten áldja FSP-t
: mióta megvan a vga néha cicergett a gép, na mondom frankó, nincsenek jóban a VGA kondijai a táp tekercseivel és ez okoz interferenciát, de nem ez történt, ma reggel bekapcsolom a gépet és mintha egy nagy légy/darázs döngicsélt volna, fülelek...b@sza meg ez a tápból jön
gép szétkap, táp szétkap minden rendben semmi nincs elszíneződve/ felpúposodvaközben házimozi ment egyszer csak igen furcsa hangok jöttek ki belőle elkezdett villogni/ vibrálni a kijelzője, majd kikapcsolt,
a történethez hozzá tartozik, hogy az épület kb 80 éves, tavaly átvezetékeltettem, de csak a ház egyik felét, (mert nem akartam tapétát bontani, ami előtte évben lett cserélve és festve)
hosszabbítóval hoztam áramot a kicserélt részről, házimozi bekapcs minden ok, visszadugtam a régibe remegés kikapcs, na mondom ez kapút,
50W-ot fogyaszt a házimozi, igaz ez még erősítős...
a lényeg a lényegbe, hogy megcsókolgattam az FSP tápom és a túlfesz védelmes elosztómat, mert ez a történet sokkal rosszabbul is végződhetett volna -
kisza25
félisten
nyomatom a GTA4-et 1000-el (The lost and damned&The ballad of Gay Tony)
nem semmi 2éves játék(igaz ezek a kiegészítők, de ua motor), de hiába i3+HD5850 és magas felbontás 1920x1080 minden high-on,
proci nem volt elég mellé alapon, fel kellett húznom 3,5Ghz-re így már nem esik le a minimum fps 30alá, alapon 25alá is leesett
persze 40 és 55 között mozog, de bizonyos helyzetekbe meg is akadt a játék, így már nem
először azt hittem a vga kevés, de a vga-t húztam 850/1200-ra semmivel sem volt több az FPS, na mondom akkor ez CPU limit, na igen ez elég egyedi eset, mert ebben a játékban az számolja a fizikát
-
kisza25
félisten
válasz
csimpok #20572 üzenetére
az atomos gépem is viszi a 720p-s youtube videót akadozás mentesen és az 1080p-s videókat is, de ez a crystal HD gyorsítókártya miatt van
-
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #20543 üzenetére
a vga igen egyszerű, pl.HD5850: elsőre beállítasz 800Mhz-et a GPU-nak elindítasz egy furmark bench-et,ha végig lefut akkor egy 3dmark11-et, ha sok a mark hibával leáll, ha lefut emelsz 810-re...ha itt elérted a maxot ue a memóriával aztán a 2-ő együtt kész
én a memóriát nem használom tuningolva, mert nincs rajta hűtő, a GPU-nak alapfeszen húzva nem lesz baja
és ettől semmi baja nem lehet persze nem kell 725Mhz-ről egyből 1000Mhz-re emelni...
a CPU az már más tészta, pláne a tiedet nem lehet húzni, csak a K szériát -
kisza25
félisten
válasz
cellpeti #20539 üzenetére
ha nem szeretsz kockáztatni, nem emelsz feszültséget és úgy tuningolsz abból a legnagyobb gond egy fagyás vagy újraindulás lehet, de akár 20-25%plusz is, ingyen és bérmentve
pl. az előző VGA-m egy 5570 volt és alap feszen 650/4000-ről 860/4500Mhz-et, vagy a CPU-m megy 2,93@3,9Ghz feszültség emelés nélkül, a tied is menne ~4Ghz-et -
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20537 üzenetére
én is fogtam már ki pár jó cuccot, ez az X3 ment 4 maggal ez még 2009áprilisában volt mikor ezt még csak kevesen tudták(külföldi fórumokon olvastam), majd egy sempron 140-ben sikerült aktiválnom a 2.magot és megküldtem 2,7@3,84Ghz-en, aztán itt van a jelenlegi mini ITX lapomban megy a CPU 4,3Ghz-et stabilan 4,4Ghz-et már nem tudom lehűteni ezzel a kis szutyok hűtővel,
most, hogy visszaköltözött a gép egy nagyobb házba a HD5850 miatt szerintem ismét beszerzek egy AC freezert 130W-ot tud lehűteni a procim meg 73W IGP-vel, anno vettem 2x2GB noname DD3 RAM-ot simán megy 1800Mhz-et 1,56V-on... -
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20524 üzenetére
nekem még a legelső szériás X3 710 lett 4magosítva és nem volt hajlandó 3,1Ghz fölé menni, de ez a lapom hibája volt, mert bacsis megküldte 2,6@4,16Ghz-re
Motion_Blur: driver? -
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #20501 üzenetére
ja azt tényleg nem
-
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #20498 üzenetére
aha én apn-re gondoltam
amúgy mark11-ben befolyásolja a Physics Score-t a proci legalább is nálam :
alap 2,93Ghz Physics Score 3296
4Ghz Physics Score 3917
4,3Ghz Physics Score 4336
pont azt figyeltem, hogy annyi, mint 3dmark06-ban volt a CPU pont
Sandrew: és milyen beállításon nyomod és mennyi ~FPS-ed van? -
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20493 üzenetére
14A? mekkora fsp az még a 300W-os is 15A-et ad le egy ágon
amúgy grat a teszthezna mi lesz marad a régi vas
(#20472) Alpachino : nálam a költséghatékonyba az is beletartozik, hogy később lehessen fejleszteni, de persze, ha az nem szempont akkor nagyon jó kis proci az Athlon X4,
de akkor már egy 4 magosítható X4 B55 apróról ~20eFt és az azért csak egy Phenom -
kisza25
félisten
válasz
Alpachino #20470 üzenetére
azért mondom, hogy hagyjuk, mert ezt nem érted meg, hogy hiába 2mag 4mag 6mag ...
a teljesítmény/fogyasztás számít, igen olcsóbb, de az már egy 2 éves cucc fura is lenne, ha drágább lenne, mint a legújabb az amd phenom II X4 és az i5 X4 meg köszönő viszonyban sincsenek, persze, hogy drágább, de hagyjuk ezt, mert szét offoljuk a topikot -
kisza25
félisten
válasz
Alpachino #20468 üzenetére
én nem mondtam sehol sem, hogy gyorsabb lenne
viszont idle és load is sokkal kevesebbet fogyaszt és később i5 X4-re fejlesztve közel dupla teljesítményt kapsz,
mikor i3 4Ghz-en van és Phenom II X4 3,2Ghz-en akkor vannak pariban, athlonban meg nincs L3 cache,
tehát alap esetben X4 gyorsabb tuningal az előző esetben pari, ha X4-et feljebb tudod húzni ott az előny, de akkor már olyan hűtő is kell hozzá, na meg a fogyasztás....
az athlon 95W az i3 73W IGP-vel IGP nélkül meg ~50W azért az sem mindegy
én mértem a saját gépembe azonos táppal még sempron le140 is 75W-ot fogyasztott idle 2maggal is ugyanennyit (ez azért van, mert a letiltott mag is kap feszt) ugye 2maggal athlon II-nek felel meg(regor) -
kisza25
félisten
válasz
Alpachino #20466 üzenetére
hiába a fizikai 4mag, ha még sem gyorsabb
de ebbe inkább ne menjünk bel
nekem most i3 van ami ugye 2magos+2HT, de volt Phenom II X3 710-em amit 4magosítottam és 3Ghz-en használtam, míg bacsis-nak el nem adtam, mert nem használtam ki+ túl sokat fogyasztott, idle 90-100W a mostani meg 40W IGP-vel és 60W 5850-el.... -
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #20451 üzenetére
rendelj hozzá lapot is
valamit valamiért
(#20453) Sandrew 40€ volt Ausztriában vettem még a télen
GTA4 és az összes kiegészítő -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20423 üzenetére
gondoltam, de akkor mitől hotfix, na meg egy napon adták ki őket ez is érthetetlen
vagy az amd game! oldalán ugyanez van?na mindegy rakom is fel
amúgy én is mindig leszedem előzőt, meg regisztriből kézzel szoktam törölni a maradványokat -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20421 üzenetére
ez érdekes a 11.5 volt 80MB a hotfix 130MB
mit ír le kell szedni a sima 11.5-öt?
Sandrew:miért nem veszel 1db HD5830-at és berakod a HD5850 mellé cf-be még kevesebbet is fog fogyasztani valamivelbár nem tudom az áttervezett pcb miatt menni fognak párban, ezt DroiDMester tudná megmondani neked
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20404 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20402 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20383 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
Zoo123 #20379 üzenetére
felraktam a legújabbat ez kiírja, csak szerintem nem változik,legalább is 26fok alapon terhelve meg 27fok
na meg van egy olyan, hogy VVDC current az azt írja 2A terhelve meg 57A ez mi akar lenni?
Sandrew: azért vegyél vissza kicsit, mert akinek írsz egy 1400 napos felhasználó nem 70 és te nem tudod szerkeszteni a hsz-ed 5percen belül, ö meg tegnap tette fel ezt a kérdést amire senki sem válaszolt és azóta jó néhány hsz volt, ilyenkor miért ne tehetné fel még 1x, ha tudod a választ a kérdésére válaszolj, ha meg nem akor ne, de ne oktass ki feleslegesen másokat, előbb néz szét a saját házad táján. -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20373 üzenetére
ja, hogy az cf ez valahogy elkerülte a figyelmemet
köszönöm az infót i5-860/70 ről akkor azok a feledés homályába mennek
és maradok az i5-760-nál, ha váltok
(#20376): VRM-hőmérsékletét mivel méred? -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20367 üzenetére
köszi az infót
akkor nekem még belefér az i5-750- mert annak lesz egy 17A-os ág
és mellette az HD5850 és mindkettőt húzhatom isez jó hír, mert majd az lesz a következő procim, vagy egy i7 860/70 használtan nincs nagy árdifi közöttük, de még ráérek, addig meg csak kússzanak lefelé az árak,
más ez az eredmény nekem gyanús szerintetek?
HD5870 P7195 -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20363 üzenetére
igazad van ennyire nem merültem bele a tápjába, de az 5850-et elbírná egy 750-es procival, csak a tuning lenne ezek szerint kétséges, az én tápom ugye 17A+17A viszont, ez melyik ágakra értendő, mert nem sok csatlakozó van rajta, 1flopi, 3db SATA, 3db 4es molex, egy CPU és egy 24-es alaplapnak, ebből melyik mit ad le?
a 3db molex az 1x17A és a másik 17A a CPU+alaplap -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #20340 üzenetére
és melyik játékhoz kell húznod
mert nekem mindenre elég volt még alapon
ha meg mindenképpen húzod alap fesz mellett tedd és akkor nem lesz sokkal több a hő
Vigneau: én is érzékeny vagyok a hangra, csak AC hűtők vannak a gépben PWM-el szabályozva sk. beállítva a fordulatuk, idle nálam 20%-on megy a VGA venti azt nem hallani ki a házból, játék alatt meg vagy füles, vagy a hangfalak bömbölnek -
kisza25
félisten
és mi bajotok van a gyári hűtéssel
akinek kevés a ~900Mhz az rakjon rá vizet,
szerintem elég hatékony és engem még nem zavart játék közben sem, vagy ti hang nélkül játszatok -
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #20268 üzenetére
ezek már kemény eredmények, lehet én is meglesem 1,262V a karim mennyit megy
mondjuk az eredményekben keményen benne van a proci is -
kisza25
félisten
válasz
bmatyi #20269 üzenetére
szerintem ez már tökéletes lap ez 20eFt
-
kisza25
félisten
válasz
bmatyi #20263 üzenetére
az enyém remekül, szerintem ez a gép a belépőszint, ha valaki komolyabban akar játszani és minden más felhasználáshoz is megfelelően gyors
,
az alaplapon sok múlik , főleg ha tuningolsz, én Gigabyte párti vagyok, a legfontosabb, hogy minőségi alkatrészekből legyen(ez a gigalap 2 unciás réz nyomtatott áramkörrel rendelkező Ultra Durable™ 3 van szerelve) az is nagyon fontos, hogy tudd későbbiekben mit akarsz bővíteni...,
a másik nagyon fontos a minőségi táp, és ez után jön a CPU+GPU annak megfelelően mire használod, a ramokból többet számít a mennyiség, mint a sebesség, de ma már legyen DDR3...a HDD meg az a kérdés, hogy milyen mekkora... -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
gameresboy #20218 üzenetére
még be is szerezhetsz még egy HD5850-et azt is elbírná,
nekem 1 tápkábellel még képet sem adott -
kisza25
félisten
hogyan kaptál ennyi pontot
na kapcsold csak vissza amit ccc-ben kikapcsoltál
915/1200Mhz 4352pont
950/1100Mhz 5167pont -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
MZsoltee #20180 üzenetére
majdnem 880/1200
először procit is 4400Mhz-re felküldtem, de kaptam egy kéket a vége előtt, ezért visszament 4300Mhz-re, alapon is gyengébb volt a kártyám a tiednél ez a különbség meg is maradt +fesz alatt még talán nőt is egy kicsitneked jobb a karid, nekem jobb a procim,
-
kisza25
félisten
válasz
MZsoltee #20167 üzenetére
azt hitted...te tényleg azt hitted...de aranyos vagy
P4223
Sandrew: a CCC-t azt ne is rakd fel csak a drivert, amitől tuti nem károsodik az 1,163V, mert pl. HD5830 ennyit kap gyárilag párat visszaolvasol, de tényleg csak párat ott megtalálod mit írnak maxnak egy teszt erejéig -
kisza25
félisten
Wukiwo, Motion_Blur: ez érdekes akkor HD5830 800Mhz-hez többet kap, mint HD5870 a 850Mhz-hez
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20171 üzenetére
aha értem, de 24/7 re akkor pl. mehet a 1,163V hiszen ennyi a HD5830 alapfesze is,
HD5870-nek mennyi? -
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #20166 üzenetére
ja igen arra gondoltam, a lényeg, hogy az a gyári feszültség tehát annyitól nem lehet baja
MZsoltee:na várj csak -
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #20164 üzenetére
neked 1,163V a gyári feszültség 850Mhz-hez?
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20155 üzenetére
tehát akkor 1,162V nél nem ildomos többet adni neki 3Dmark alatt, ha jól értem
viszont furmark alatt 1,24V-t akartál írni ugye? -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20143 üzenetére
már fut is a teszt vele
a valós feszt még nem néztem, majd meglesem én is aida-ban
kicsit a CPU-t is ráengedtem kicsit jobban, nehogy amiatt kapjak kevés pontot
elsőre: 850/1200 4,3Ghz P4130 -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20131 üzenetére
"Fogalmam nincs hogy egyes embereknél állandóan van valami probléma.... "
ezek szerint nálad is van probléma -
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #20129 üzenetére
ilyen sebességnél már tárgyak repülnek a szobában a gépház felé
-
kisza25
félisten
az a kérdés, hogy az alaplapod tud e virtut pl. itt le van írva mi az
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest