- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed kérlek olvasd el a téma összefoglalót vagy használd a keresőt. Az esetek döntő többségében megtalálható a válasz! Kérlek itt töltsétek ki ezt az [EXCEL] táblázatot értelemszerűen, hogy lássuk kinek, milyen driverrel, monitorral, kártyával, hogyan működik a VRAM órajel visszavétel, illetve itt írhatjátok az esetleges problémákat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Nokedli92 #8904 üzenetére
Nekem továbbra is az jön le/át, hogy windows-ra egyszerűen szerencsésnek kell lenni az AMD kártyákkal, hogy minden klappoljon. Nvidia-val én nem is emlékszem, hogy valaha is lett volna gond, mert nem volt. Ha jött frissítés, felfrissítettem és ment tovább, mintha mi sem történt volna, de ahogy olvasom sztráda szerte, hogy megy az érdeklődés, hogy ezt, vagy azt a driver-t felmerje- e tenni az amd user, az elég kiábrándító.
Nem értem, hogy osx-en mitől mennek ezek betonbiztosan, de csak az lehet, hogy maga a windows lehet a (fő)ludas ebben (is).
Azt nem hiszem, hogy full hülyék ülnek az amd-nél a szoftverfejlesztő szobában, akiknek nem megy a kódolás. Játéknál is idegesítő lehet a hiba, hibák, de basszus egy rendernél nem tudom azt megcsinálni, hogy újraindítom azt "jóvan". De igen, csak épp, ha kifagy, vagy telecseszi hibával egy olyan anyagnál, ami 3 napig futott, a legkevesebb, hogy széttaposom a kártyát. :-(
---------
(#8892) Create.Semmi gond, majd elválik, hogy tud teljesíteni. Ha sok óra után is kussban lesz és tudja tartani a max boost-ot, bőven frankó lesz, de 1 nap után a legtöbb kártya még a közelében sem tud lenni, mert a proci hátulról folyamatosan rugdossa, mint egy hajcsár és biztosan kicseszett forró lesz addigra.
----------
[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
válasz Nokedli92 #8864 üzenetére
Hivatalos magyar márkaszerviz? nem tudom működnek e még. [link]
Szerk.: ja, most látom. Külön alkatrészek nem biztos hogy játszanak.
Én Tesoro billel jártam úgy, hogy saját pénzből kellett volna felküldeni a pár hónapos mechanikus billem a boltba. Rákerestem a hivatalos magyar márkaképviseletre, írtam nekik, elküldtem videón a hibát, majd küldtek egy újat kulcstartóval, kártya méretű mindenes kis szerszámmal, ajándékokkal. Rosszat meg vitte is a futár .
[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz Nokedli92 #8673 üzenetére
Javítsatok ki ha tévedek, de ha egy alkatrész mint pl ez a videokártya ilyen hosszú ideig van szervizben, ez az időtartam nem adódik hozzá a garanciaidőhöz?
Az az idő adódik hozzá, amíg ténylegesen a szervizben van. Hogy itt áll, ott áll, pl vírus miatt (is), futár viszi-hozza etc..., az nem számít bele.
[ Szerkesztve ]
-
BeZol
őstag
válasz Nokedli92 #8669 üzenetére
Mikor haveromnak gyárilag hibás volt a Z390 Taichi, ő is 1,5-2 hónapot várt, mert első körben tesztelte az ipon (1hétig), ők is megállapították amit 2-3 nap tesztelgetéssel mi megállapítottunk, utána küldték gyártóhoz vissza, aki szintén megállapította, hogy rossz, és csak ezután kapta vissza az árát és vehetett másikat (csak hát azon a héten 3 ilyen lapot vittek vissza, úgyhogy végül vett egy másik fajtát). Ő megszívta mert céges vásárlás volt és nem élhetett 14napon belüli elállással, úgyhogy 700ezer Ft-ot költött, és 2 hónapig SEMMIT nem látott belőle. Szerinted mennyire volt tiszta ideg? (én gépemet megkapta ideiglenesen, szóval átvészelte, de akkor is)
Ha a gyártó külföldön van, simán lehet, hogy most nem is lehet postázni kintre vagy nincs aki foglalkozzon ott vele. Szerintem ez több idő lesz, és a helyedben vennék egy másik kártyát magánszemélyként, és amikor ezt visszakaptad, akkor eladod minimális bukóval, amivel még mindig jobban jársz, mint 2+ hónapig kártya nélkül fityegni. Még lehet 14 naponta is elállni a vásárlástól, de az extra ügyintézés, és iponnál nekem 3 hétig ültek a pénzemen legutóbb, úgyhogy ahhoz is kell extra tőke. -
szabeska
addikt
válasz Nokedli92 #8653 üzenetére
Kuldd vissza. Ha nem megy a gari, szedd szet, uj paszta neki, illeszkedes ellenorzes stb. Ez meg kell oldja, hacsak nem gyarilag rosszul szabott, hajlott, ferde valami alkatresz, amit ketlek... Nekem egy nzxt h500-ban sem melegszik a pulse pl tulhuzva, pedig egy szar haz ilyen szempontbol Mar ha a max 100c hotspot 2050/1150-el annak minosul.
F1
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Nokedli92 #8636 üzenetére
próbáltam kimaxolni az enyémet, de közelébe sem értem...
(hozzáteszem a végén crashelt az SP, úgyhogy tényleg maxon volt, és látható hogy a max power 250W)szóval nem értem a dolgot, én a gari előtt kipróbálnám másik gépben!
ja és a gpu-z pontosan azokat az adatokat írta ki mint az Rtss, szóval nem igazán téved...
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Chaser
legenda
válasz Nokedli92 #8646 üzenetére
azért ennyira borzasztó sem
ezek függvényében én arra tippelek, hogy nálad a gpu nem jól illeszkedik a hűtőhöz, vagy telibe nyomták t@konnyal a magot és már nem hőátadóként működik
msi gamingeknél nem egyszer volt már ilyen gond, nv/amd-től függetlenül, mások ezeknél sokkal jobb értékekről számolnak be ennél a kártyánál_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
arnoldito
senior tag
válasz Nokedli92 #8646 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy ha nagyon rá fog nyomodni az oldal lapra a kártya a fix riser hely miatt, akkor még melegebb lesz, mivel nem kap levegőt. Olyan risert kell venni ami mozgatható, és olyat csak ali expressen találsz. Egyébként ez a kártya lehet rossz, valami nyűg van a hűtéssel. Próbálj meg a csavarokon húzni, azt mondtad ordít, én kipróbáltam 100% ezt a kártyát, nem olyan hangos ez, bár kinek mi a hangos ugye. Full néma gépben nem mutat jól. De kezdésnek nyomj egy auto under voltot, majd azt az értéket állítsd be manuálba, hozzá igazíts egy fix 50% venti fordulatot próbára. Nem nagy művészet, de ha akkor is melegszik ennyire akkor küld vissza gariba. Már írtam, hogy msi-nél van hibás nem csak amd-ből, ott is melegszik és 100% teker a venti, pl a 2080ti gaming x.
[ Szerkesztve ]
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Nokedli92 #8639 üzenetére
neked mivel Msi-d, nem jobb lenne Afterburnerrel buherálni?
és akkor az egyedi beállításokat is hátha jobban betartaná a kártya,
nem tudom hol lehet a kutya elásva, de kizártnak tartom hogy a vga lenne a hibás ...[ Szerkesztve ]
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Nokedli92 #8639 üzenetére
Olyannyira nem kevés a 3.0, hogy még a 2.0 sem okoz nagy hátrányt.. szóval hosszú évekre vagyunk attól, hogy egy VGAt bármilyen szinten is hátráltasson a 3.0, nyugodtan vehetsz risert, ha csak ez tartott vissza. Ráadásul a 4.0 fizikai követelményei miatt egyhamar nemigen lesz riser kivitel belőle amúgy sem.
-
Chaser
legenda
válasz Nokedli92 #8628 üzenetére
úgy látom kb uo. hőfokok vannak, csak kevesebb ventivel
ezt kipróbálnám, így közvetlen kap hűtést a vrm, vga backplatje is kap friss levegőt közelről, és ideális esetben a kimenő meleg levegőt is gyorsabban rántja ki felül a venti
vertkilásan nem tudod beszerelni a vga-t, túl vastag? ez a hűtőkialakítás pont annak a pozíciónak kedvez, esélyesen könnyebben megszabadulna a termlet hőtől mint így - ha már a lehetőség adott, cpu hűtőt is vissza tudnád rakni -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Nokedli92 #8580 üzenetére
a ventik h dolgoznak?
590 mellett ami szintén tud hasonlóan jókat enni, filléres házban és 2 max 3 ventivel simán tudtam hűteni 4-500 rpm mellett, nekem hangosan és melegen, de objektíven halkan és jó hőmérsékletekkel
a két fenti szív vagy kifúj?
a vga dög nagy, cpu hűtő is, mivel kb összeérnek légáramot lezárják
lehet itt gond rosszil érintkező hűtő a gpu-n, de megnézném azt mi történik ha:
hátsó venti nem elszív, hanem ráfúj a cpu hűtőre - kívülre tehetsz porszűrőt -
két front befele fúj
két felsőből az első kiiktat, a második elszív - a kiiktatottat esetleg átttenni az első front elé a vga alá -Rica
sokan használják intel mellett is a navikat, ott pedig elméleti szinten sincs lehetőség pcie4-re_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
GIORGIONE76
őstag
válasz Nokedli92 #8607 üzenetére
ha már vízhűtés... én már több kártyán is használtam EZT.
a jelenlegin a sok sok gari miatt nem akarom, de ha egy ref cardom lenne, tuti rátenném, G12 ~8e asetek pumpás AIO ~ 20e
a ventit belőnéd szépen 500-1000RPM közé és kész, a memóriára/vrmre is tehetnél alacsony bordát...https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
nagyúr
válasz Nokedli92 #8607 üzenetére
Lehet eddig is csinálta, csak nem hallottad.
Amúgy nyomj akkor egy Auto üzemmódot, és azon belül "GPU feszültséghiányt" ez automata undervolt. Némileg ezzel sem fog akkor melegedni de elviekben stabil marad.
Létezik egyéb megoldás is a 144Hz-re is de ha a tweakelgetés is probléma számodra akkor az sem fog menni, hogy egyedi időzítéseket készíts.
Így a továbbiakban ezek a lehetőségeid vannak:
1: Használod 120Hz-en ahol visszaveszi a memória órajelt
2: Csinálsz egyedi fentiprofilt, és kikapcsolod a Zero fan opciót, így mehet a 144Hz, és hűvös is lehet a kártya.
Ez utóbbi akár az 1-es pont mellé is mehet.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
-
gaben88
őstag
válasz Nokedli92 #8577 üzenetére
Memory Clock 1750, játék után, desktopon, úgy, hogy a GPU load szinte 0, már elég régóta a képed alapján? Ott a bibi, ilyen hibája már volt másnak is itt a fórumon, keress rá vissza. Vagy lój be 120Hz-et, akkor már lehet visszaveszi és nyersz jó pár hőfokot!
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
nagyúr
válasz Nokedli92 #8592 üzenetére
Hmm lehet csak ennyi a problémád ez a memóri pruci amit nem képesek már régóta orvosolni, és amit én említettem vga és cpu cooler közelsége csak pár fokot számít.
Kíváncsiságból felraktam 144Hz-re, hogy nekem is fullon menjen és közel hasonló értékeket kaptam mint te.
Látszik, hogy kb 20C GPU, és kb 30C-al melegebb a kártya így hogy nem veszi vissza.
Anno nézegettem ezt, de nem rémlett ennyi.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz Nokedli92 #8583 üzenetére
Hát az szomorú mert szerintem pedig ott lesz a hiba.
Mutatom miért. Ez a kép a guru3d weboldaláról származik a GamingX XT tesztből ahol "Open Benchtable" környezetbe tesztelik ahol azért alapból jó pár fokot nyernek egy számítógépházhoz képest, főleg ha még nem is egy jól szellőzőről van szó.Emiatt gondolom, hogy ilyen magasak a hőmérsékleteid, mert a GPU mögött a backplatnél megreked a meleg a hűtőnél. Valamennyit persze visz el a cpu cooler, de mivel nem direkt kontakt van a lamellák és a backplate között nem igazán számottevő.
Nálam is GamingX van az alábbi beállításokkal, jelenleg ennyi a hőmérséklet netezés és twitch ablak futása közben:Próbáld meg ezt belőni, ezzel is nyersz valamennyit, plusz ami nálad még probléma ahogy látom (bár nem a te hibád) hogy fullon pörög a memória órajel (1750) ami azt jelenti hogy 120+ Hz feletti képernyőfrissítést használsz. Ezt ha visszább veszed szintén tudsz nyerni közel 10 fokot, bár az csak a memóriát érinti inkább, GPU hőmérséklet esetén max 2-3-t érzel belőle meg, de esetedben most minden jól jöhet.
Amúgy ha van egy felesleges ventid akkor próbáld ki azt, hogy kézzel odatartod a cpu és kártya talákozásához, ha igazm van (és szerintem az lesz ) akkor elkezd szépen lehűlni normális értékre.
Vagy másik lehetőség próba erejéig, hogy lekapod a BQ hűtőt, és ha van gyári akkor rádobod azt, így a CPU hőmérsékleted nyilván fosabb lesz a teszt erejéig, de lesz normális légmozgásod, és láthatod, hogy az e a gond amit mondok vagy sem.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Nokedli92 #8580 üzenetére
És milyen game alatt van ez?Illetve milyen beállításokat használsz a driveren belül?Automata üzemmód, vagy van e undervolt, vagy ha kézi mik a beállítások, milyen driver stb.Nem kell. Látom mi a hiba.
Nézd meg milyen közel van a VGA a hűtőhöz. Egy ceruza nem fér be a backplate és a cpu cooler közé. Ott nulla légmozgás van szinte.
Ha van lentebb PCIe foglalat tedd oda le egy próbára és szerintem megoldódik a probléma.[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz Nokedli92 #8577 üzenetére
ez olyan, mintha vagy a paszta lenne kiszáradva, vagy nem érintkezne a hűtő normálisan. Gaming x-hez képest ezek az értékek elég rosszak. Ha elállni nem tudsz, akkor sajnos ezt garanciába nem fogják intézni, mert hiába hangosan, de a hőfokban még így is határon belül van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Elemlámpa, zseblámpa
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- League of Legends
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest