Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz DarthSun #112809 üzenetére

"belépni könnyű legyen, a felmondás pedig minél nehezebb" - pontosan.
    De alapvetően aztis bátornak és butának tartom aki úgy gondolja, hogy egy max két féle felhőben tárolja a fontos adatait, és ő a zseni, mert megspórolta a HDD-k árát.
    Eszmét cseréltem én már itt ezen a fórumon olyan emberrel aki 250GB-os SSDvel "mindenre elég" elvet vallotta, mellé az 1TB cloud-os tárhelye évente egy 4TB-os HDD árába kerül (annál jóval lassabb eléréssel), és ha egyszer nem fizet, akkor se tárhelye (ami mondjuk 3 év után már 12+ TB lenne) se adatai. Arról nem is beszélve, hogy az internete is kimaradhat akármilyen okból, és akkor semmihez sem fér hozzá. (én ezt nagyon is jól érzem, csak tavaly több több napos netkimaradásom is volt).
    De egyes emberek imádnak mindenért (is) havonta fizetni, ha kell, ha nem, aztán meg sírnak, hogy nincs pénzük, pedig mennyit dolgoznak.
    Jó dolog a felhő, de csak kellő mennyiségű otthoni tárhely backupjaként (nem helyette!!!), ésszel kezelve.

Igen, azt én is néztem hogy a HDD-k ára nem csökkent (sőt középkategóriában nőtt, felsőben stagnált) évek óta. Jó ideje szemezek egy 8-10TB-os példánnyal, - de olyan ez mint anno a cripto láz idején, a 1660Super volt 160 ezerért - , annyit egyszerűen nekem nem ér. Mondjuk ott legalább sejtettem, hogy 1-2 éven belül lufi pukk lesz, itt sajnos erre nem lehet számítani :(
    Jah, bezzeg mikor volt a Chia, akkor a 25K-ért vett 4TB-os HDD-m két héten belül 50 ezres ársávba került, és azóta is csak 37 ezerig sikerült visszacsökkenjen az ára. 5 éve olcsóbb volt mint most... Ez nagyon nem normális.

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

• envagyok

veterán

válasz DarthSun #112809 üzenetére

Pont múltkor írta valaki, hogy hát nem bírnak kijönni havi 1M ft-ból :DDD
    Aztán kiderült, hogy 2 felnőtt 2gyerek, mindegyiknek részletfizetős telefon fullos előfizuval, maxi felhő googlenál, disney+, hbo, netflix, giga net, maxi tv előfizu, aztán sok kicsi sokra megy alapon már el is hagytuk a 100k-t.

Nálam a 3 teló 10k körül, giga net 7k.
    Igaz filmeket le kell töltenem, meg vadászni iptv-t, ha épp megszűnik vmi, és fut egy szerver, ahol a felhőm van raid5-el, 8TB (3*4TB) + 2TB a letöltéseknek, ez 100k volt kb, de 3-4 évente elég hdd-t cserélni, így a havi villany kb 1500ft rá, meg 2000ft-ra jön ki havonta az amortizáció (ami igazából kevesebb, mert 3 éves hdd-t még kb féláron el lehet adni.) Így 20k-ból megvan a családi multimédia akkora felhővel, amiért azért már durván fizetni kellene.

Új hozzászólás Aktív témák