- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
140MHz-ig sikerült feltornázni az 500-as Athlon FSB-jét.
Bacsis, köszönet a lapért... hasít mint a villám.
-
törölt tag
Igen. Gyanakszom arra hogy az alaplap valamelyik része nem bírja a tempót. Minden max. fesszel ment ( CPU, RAM, Chipset ), de most hogy visszavettem a feszültségeket még mindig megy 119-en, de 120-nál se kép se hang. Az alaplap egy Asus K7M. Egyelőre keresek a neten, hátha hallani valamit...
-
törölt tag
Hali bacsis mester!
Megnéztem hogy lehet volt-moddolni a Tualatint. Tényleg egyszerű... mindössze néhány centiméternyi vezeték kell hozzá. Eltávolítja róla az ember a műanyag szigetelést, majd összesodorja az elemi szálakat, egy hurkot képez belőle és ráhúzza a megfelelő lábakra.
A zölddel jelölt összekötés 1,65V-ot eredményez, de ha a piros jelölés szerint rakod fel a hurkot akkor 1,85V lesz az eredmény. Az elsőt esetet most próbálgatom, sajna csak egy gagyi hűtővel. Olyan 1680MHz körüli eredményt lehet elérni vele. Az 1,85V-tal... talán többet.
szerk.: Elnézést, a piros összeköttetés nem lesz jó... az 1,05V-ot eredményez.
-
törölt tag
Hali bacsis mester!
Remélem írsz egyet a Logout-ra a dual Tualatin-os gépről. Ne felejtsd ki hogy pontosan milyen alkatrészek (alaplap, ram, proci, hűtés, vga, stb...) vannak benne, valamint miket és hogyan moddoltál (cpu polír,kupak,voltmod, stb...). Nagyon durva a masina.
-
Badman 4ever
őstag
GTA4...az fincsi lesz, kíváncsi leszek, hogy fog menni a vason...
Penyus: Itt csak akart lenni vihar, de szerencsére meggondolta magát, biztos megijedt tőlem...Az öreg gépekre meg vigyázz, kár lenne értük.
A Crysis téma meg valahogy így néz ki nálam, hát nem 43 FPS, mint a Dupla-Tuás szörnynél, de 20 megvan átlagba:
A lehetőségek tárháza: Klikk! - Mindenből választható a "Low" vagy a "Low".
A felbontás 1024X768-on. -
Penyus
senior tag
A tomato szornyetegbe nekem is 366os volt. Aztan a bf6ban felkultem 550re. De szep is volt
Meg volt melle geforce2 gts. Ami akkor igen utos kartya volt. Jo sokaig elvoltam azzal a geppel.
Most viszont nagyon jo dolgom van, mert a suli ahol fater tanit olyan akciot szervez hogy mindenfele monitorokat gepeket teveket mobilokat stb visznek be. Ugye ami mar regi nemkell vagy rossz. Aztan fater minden napkor jon a melobol hoz nekem egy szatyor cuccot
Bar pc cucc eddig meg nem volt. nagyreszt telefonok. Nokia 2110 meg hasonlo csodak -
-
törölt tag
A krumpli is megsül már 60˘C környékén is, csak sokkal tovább tart. Ráadásul jóval több zsiradékot szív magába. A fröcskölés amit az egyik képen láthatunk az abból adódhat, hogy a krumpli vizes volt. De a víz meg nem válik gőzzé jóval 100˘C alatt. 100˘C környékére meg aligha melegítik fel így azt az olajat. Szvsz. négy lehetőség lehet. Vagy alatta volt még egy rezsó, vagy az olaj nem viselkedett szigetelőként és a táp is fűtötte, vagy alacsony légnyomás mellett csinálták (pl.: hegytetőn) vagy kamu.
-
Penyus
senior tag
Nem a legnehezebb, annal egyel konnyebben. En a stant alone in the dark 1-ezes kozben hallgattam regen, meg a rozsaszin pitbull ne szivjal fuvet-et
Ha azt meghallom megjelennek elottem a zombik
Vannak ilyen jatekos zeneim egesz regrol is. Dj bobo - freeedom-ot stuntsozas kozben hallgattam anno pl. Diablo 2 kozben meg bomfunk mc's album ment
-
Rive
veterán
A 'Matrox Impression' után kutakodj picit
Ui.: itt keress az 'impression' szóra: [link]
UiUi.: bah, timelimit
MGA-IMP+/A: AT Bus
2 Mb WRAM upgradable to 4 Mb
1600 x 1200 in 256 colors
800 x 600 in 16.7m colors
VM Channel upgradable
...
MGA-IMP+/A/220: AT Bus
2 Mb WRAM upgradable to 4 Mb
220 MHz DAC for 85Hz @1600x1200
Other specifications same as MGA-IMP+/A -
Penyus
senior tag
Most megremitettel
Igaz van egy nagy szatyor kivezetesem, csak jo lesz valamelyik. Nade ez azt jelenti hogy mar 4 fele lapom van. Mar csak valami jokis proci kene. Mert a legizmosabb k6osom egy k6-2 400 afr.
De azt meg '99ben vettem es jo sokaig hasznaltam is
Es abba a gepbe tervezek voodoo2 sli-t most. Csak az a baj vettem mar egy talicska voodoo2-t es nincs ket egyforma. Azaz hogy van, de el van egyiknek gorbulve a chipen egy csomo laba es osszeernek
Eé se indul a gep ha berakom
-
-
Telefunen
őstag
Az Epox MVP3-asban tényleg van FSB állítás a BIOS-ban? Éppen egy ilyen projekt áll előttem (Epox MVP3+AMD K6-2 500+192Mb SD100+S3 Trio -esetleg Creative Voodoo Banshee), de eddig nem találtam okot arra hogy összerakjam
(nem tudom mire lehet manapság egy ilyen konfigot használni, azon kívül hogy "tök jó" -ami azért motivált, különben nem is latolgattam volna a dolgot).
Esetleg normális reakcióidejű netezős gépet lehet egy ilyenből varázsolni? (mmint vmi butított oprendsszerrel, esetleg linuxxal -amihez nem értek semmit
)
-
Penyus
senior tag
Egyebkent olvasom a tesztjeidet rendszeresen
En mondjuk tuningban nem vagyok valami jo. Max ilyen celeron 366@550 meg 667@828 dolgokat csinalgattam. En inkabb gyujtom a dolgokat csak. De eleg kemeny melo, mert keves a helyem meg a penzem. K6 os AMDbol is csak par van nekem, de meg megvan azis amit 1999ben vettem 400ast a hozza valo 5ali61el. Fel evvel ezelottig anyam hasznalta
De az csak mezei K6-2. Volt pprom is de odaadtam Telcontarnak ha tudod ki az. Mostmar picit banom. Ami igy erdekessegem van az esetleg egy cyrix mediaGX. Asszem 200as azis. Esetleg majd megnezhetem superpivel
Egyebkent milyen SS7-es alaplapok a jok? Mert nekem csak 3-4 5ali61 van meg egy asus, azis ali chipes de meg van halva valami a tap reszen mert csak single tapfeszes procikkal indul el
Letezik soft menus SS7 is? De asszem igen, Aptront mintha lattam volna anno. Sajnos mar kopnak az emlekeim. Meg igazabol en 8088 8086 286okban szoktam utazni, mert anno 91ben kezdtem 286al, szal nekem ezek a p2 p3 mar tul uj. De azert elvagyok azokkal is
-
törölt tag
Sokkal inkább azzal küzdök hogyan oldjak meg olyan feladatokat 32 bites oprendszer alatt, ahol főképp 64 bites egész számokkal kellene számolni. Mondjuk az FPU-t még be lehet fogni, - sőt mivel főképp osztásra és gyökvonásra van szükségem, a műveletvégézés kb. 3-szor gyorsabb is (AMD), - de egy rakás időbe telik mire megírom az integer utasításkód helyett az FPU-ra igazítottat...
-
törölt tag
Te Bacsis mester...
Az órajelszinkronozott digitális rendszerekben teljesen mindegy hogy mennyivel ér előbb az információ az egyik pontból a másikba... ugyanolyan órajel mellett mindig ugyanakkor lesz kiértékelve.
szerk.: Ez legfeljebb abban segíthet hogy sűrűbben lehessen kiértékelni az információt, vagyis nagyobb órajelen lehessen hajtani a rendszer.
-
-
peti_s
addikt
Oh, de melyikek? A Northwood-ok.
A legerősebb P4-ek pedig a Prescott-ok voltak, és nem a Cedar Mill magosak. Most hogy belegondolok már Prescott is volt 5 éve.
De a legerősebbek tényleg a Prescott 2M-k voltak, azért is a 670-es és a 672-es is Prescott 2M maggal jött ki. Kár hogy nekem még nincs olyanom.
De majd lesz.
-
törölt tag
Tápot halkítani?
- kicsit megolajozod a hűtőventilátor csapágyát vagy
- kicseréled a ventilátort kisebb fordulatú, halkabb típusra,
- de sorba is köthetsz vele egy ellenállást,
- vagy kisebb feszültségre kötöd ( pl. 12V helyett 7V-ot adsz neki )
- esetleg rezgéscsillapítóval szereled be a ventilátort,
- és/vagy a tápot szereled rezgéscsillapítóval, -
neduddki
nagyúr
HI!
vmikor 2001/2002 kornyekn 2 tszcse vagy 15 kodgenyat csereltem mercuryra mert az osszes megdoglott, es azpk mwerkurik /amik meg a kozleben vannak/ azok meg egyeloore kivalon muxenek
es ah azt tudnad hogy a vegyeszlyanyoknal miket hajtanak meg 7/24ban meg leodnel /persze vot asmmejik az ujabmtol 1 cm-re huzott ivet a tap es a proci huzto koze, es meg mindig el a lap, mongyuk aznap mar nemn dogott senki abban a laborban :- ))) az is igaz hogy cseregetem oket pnf-re/udv
neduddki
p.s. ja z epox az is annyti ert mindt qaz abit pupos kondit:- ( /mongyk epoxbol nem lattam annyi lapom mint abit-bol/
-
neduddki
nagyúr
HI!
koszi, de mi a vot abban? c&q/ci1 idle full proc /es esetelg full proc+video ez nalam mindig kimarad mert irodaik a konfigjaim 99%a:- )/
udv
neduddki
mod: Yutani: tua ala mar nem raktam abit-ot, persze hasznaltan jutot hozzam jopar de kondi aldozat lett az ossze, lasd a dobozom:- ))) amugy a bf6 be6II meglepone sokaig birta meg megfojjt kondikkal is, bezzeg a kibaltazott vh6(II) meg mindig kondobajnelkul koborol az a par db ami meg a kezem alatt van:- )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged