- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Ranagol_5 #3904 üzenetére
Slot1-es prociból asszem van 266-333-366-400-433-500 P2/P3 cerka vegyesen, illetve egy átalakító amivel sikerült egy lapot kinyírnom és a jumperelését sem értem.
A laptop el sem indul, pedig sérülés nincs rajta és mindene egyben van. Vinyóját egy hagyományos USB-s rack nem ismeri fel. Ramokat/procit (socket5) cserélgettem benne, de semmi. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Ranagol_5 #3467 üzenetére
Felhasználói igény tudod mi, hogy minnél több funkciót kapjanak. Attól függően nem zárja ki, hogy elmozdúlhat a fejlesztés különböző irányokba is, ami nem lehet negatív hatású, ha az oprendszert nézzük. Ezek akkor a legjobbak ha csak kűlsőségekben mutatkoznak meg, esetleg működnek más oprendszerekkel is...
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #3455 üzenetére
Áruld már el, hogy mitől lesz egy operációs rendszer "kifejezetten szerver program"?
Mert részemről tisztán üzletpolitikai kérdésnek tűnik. Több pénzért cserébe nem korlátozzák le a használható memória méretét és a processzorok számát. Illetve adnak hozzá kiegészítő alkalmazásokat ( levélszerver, adatbáziskezelő, hardverfelügyelő, stb. )
Tényleg érdekelne, hogy milyen beállításokat keressek a "kifejezetten szerver program" NT4-ben, hogy a Cyrix 5x86-osomon ne harmad akkora sebességgel fusson a SuperPI mint a Windows2000 alatt...
-
törölt tag
válasz
Ranagol_5 #3447 üzenetére
Nem. Az NT nem azért lett NT, mert szerver programnak szánták. "Egyszerűen" csak más a felépítése mint az előző generációs Windows-oknak ( Win95/98/Me ). Többek közt másképp kezeli a memóriát, más driver modelt alkalmaz, stb...
Megjegyzem a Windows NT5.0 a Windows 2000, a Windows NT5.1 pedig a Windows XP eredeti neve ( még ezen a néven futott a kiadás előtt ). Az XP-nek pedig nincs is Server változata.
Egyébként miből gondolod, hogy nem időztem el vele? Illetve, miféle szerveroldali dolgokról beszélsz? Láttad már az NT4.0-át? Egy erősen fapados Windows 2000-re kell gondolni...
-
-
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Ranagol_5 #3195 üzenetére
Akkor igazam volt, ez jó hír bővítés szempontjából, arra azért figyelj, hogy 100 MHz-es FSB-jű procikat rakj bele, mert a nem minden 440-es lapkakészlet lett felkészítve 133 MHz-es működésre. Lehet, hogy elindul vele a 133-as is csak 100 MHz-en. Nekem mind a 4 proci amit próbáltam 100-as FSB-jű volt.
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Ranagol_5 #3188 üzenetére
Ne aggódj, az enyém is 600-ig van hitelesítve, de a 850-es procit is a 400-as beállításra jumperolva kezelte.
Amikor beraktam ezeket a 600-nál gyorsabb cekákat és a PIII-at, akkor jött az üzenet, hogy "This system doesn't support the current processor. Press F1 to boot." és utána ment normálisan a gép.
-
-
-
Badman 4ever
őstag
válasz
Ranagol_5 #3184 üzenetére
Nekem is ilyen (vagy hasonló) Compaqom van szerverként és ugye ezek i440BX-es lapkakészletűek, ami, mint lentebb írtam, a 233 MHz-es PII-től az 1,4 GHz-es PIII-ig (átalakítóval) mindent támogat.
Nekem is két ilyesmi gépem van, az egyik 350 MHz-es PII-vel van szerelve, de most üzemen kívül van, a másikba pedig a 400 MHz-es PII-jét egy 500 MHz-es PIII-ra cseréltem. De járt már benne átalakítóval 800-as és 700-as Ceka és 850-es PIII.
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest