Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paqito
senior tag
válasz
robika88
üzenetére
A hang zavar! Téged is!!!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Volcano 9 szart sem ée, az volt az első hűtőm. Érdekes az Aerocool tulaj cimborám is Volcano 9-essel bírt, Ő is nagy ívben hajította elfele A magyar 20 Ft-osba több réz szorúlt, mint a Volcano 9-be.
Tényleg a legnagyobb jóindulattal mondom, hogy a tápon és hűtőn ''ne fogd vissza magad''. -
Paqito
senior tag
válasz
robika88
üzenetére
Nálam is 3200-es Barci figyel, egy Alcomp 520 Pro P alatt, igaz alap órajelen, egy átlagosan, vagy talán picit gyengébben szellőző, teljesen zártfalú Mercury dobozban, 2 ventivel, és 50-55 fok a hőmérséklet.
Ha tuningolsz és fontos a biztonság, akkor én a helyedben vennék egy heatpipe-os cuccot. Igaz hogy picit drágább, de egyszer kell csak kicsöngetni, és a gond letudva. A Spire nem rossz hűtő, de nincs benne tartalék kraft!
Itt egy tipp, ami biztos, hogy megoldja a problémád! Hangja gyakorlatilag nincs. Egy kollégám használt ilyet, a 2500-ős Bartonját rángatta vele, csendesen hűvösen Bővebben: link
Persze van sok más cooler, ami nagyon valahol feljebb már linkeltem Neked, ott találsz sokmindent.
u.i. Ha csak a Falconrock hűtőjét cseréled ki, az csöbörből vödörbe....
-
Paqito
senior tag
válasz
robika88
üzenetére
Ha nem vetted le a prociról, akkor szerintem mindenképp próbáld meg levenni. Ha mégsem, akkor óvatosan jobbra-balra mozgatva próbáld leszedni a ventit, de másik kezeddel tartsd a bordát, akkor nem lesz gond. Kerüld a hirtelen mozdulatokat, nem rángasd, inkább folyamatosan fejts ki erőt rá...
Az erősebb venti esetleg javíthat, de csodát semiképp ne várj tőle, max 2-3 fokot. Ha a hűtőbordában nincs nagy potenciál, akkor nagyon sokat a venti már nem tud tenni!
A házad szellőzése milyen? (van plusz hűtés benne?)
Mekkora procit kell hűteni?
Megvetted az erősebb ventit? Ha igen, milyet? -
Paqito
senior tag
válasz
robika88
üzenetére
Szia!
Van rajta 4 db csavar, a négy sarkában. Bővebben: link
Értelemszerűen egy jóképű csavarhúzóval tudod a bordát és a ventit elválasztani egymástól.
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
válasz
robika88
üzenetére
Szia!
littlerock-nak teljesen igaza van, ezért azt a részét nem ismétlem.
Linkelek néhány népszerű, gyakran látogatott ''szakmai'' totyikot, amiket overlockerguruk
jókedvel-bőséggel látogatnak, ott minden lépésre választ kapsz!
Bővebben: link
Ezen linkeken a hűtőkről olvashatsz kedvedre (Ne felejtsd el megnézni #153-ik hozzászólást is, van benne két Ph! procihűtőteszt is, győzd végigolvasni
Bővebben: link -ez egy fórumtársunk tts ''érdekeltségébe tartozó'' oldal, itt gagyit nem, csak kiváló minőségű cuccokat találsz.
Bővebben: link itt pedig a hazai proci hűtő!!! Nekem is ilyen van katt a nevemre!, NAGYON JÓ! A Ph! teszen, nem volt minden 100%, NEM a hűtő hibájából
Bővebben: link házszellőzős topic, sajnos régóta nem írtak bele!
Nagyon sokan tuningolnak, moddolnak, javítják-építik a rendszerük hűtését, és még se szeri, se száma az ilyen témájú topicoknak, ahol rengeteget lehet tanulni. Először óvatósan, de csak hajrá.
Legjobbakat
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
Szia!
Bízzunk benne, hogy semmi gáz nem lészen. Ha jól tudom a Duronok kritikus hőmérséklete 90°C. Bővebben: link -a lap alján keresd!
Szóval jó eséllyel nem roggyant meg a cucc
Legjobbakat -
Paqito
senior tag
Szabadság!
Itt egy teszt a Cooler Master-ről Bővebben: link
Itt pedig a Zalman-ról Bővebben: link
Ha mindenképp e kettő közül, akkor szvsz egyértelmű: Zalman. Azonban ennyi pénzért már kapnál Aerocool 101Jr-t, illetve van a Primecooler-nek nagyon jóminőségű -''Zalman szagú''
- hűtője Bővebben: link tényleg jóféle!
Ja, az Aerocool heatpipe akárcsak a freezer...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval 1 szavazat a Zalman-ra
Ahoy -
Paqito
senior tag
Szia!
1: Valóban kicsit -de nem vészesen- magas a hőfok. Milyen alaplapod van?
Dettó ilyen procim volt, Asus deszkába egy Tt Volcano 9-el, és szintén magas volt a CPU hőmérséklet. De nem annyira, mint amenyit a szenzor írt ki. Ezt vettem Bővebben: link A problémát megoldotta.
2: A ház szellőzésén lehet esetleg javítani pár rendszerhűtővel, előre is hátra is, illetve a kábelek elrendezése is sokat segíthet. Esetleg ''cső'' IDE kábelek használata.... stb.
Itt egy link a Freezer 64-ről Bővebben: link A freezer jó Socket A-ra....
Sok sikert, üdv -
Paqito
senior tag
Szia!
1: Valóban kicsit -de nem vészesen- magas a hőfok. Milyen alaplapod van?
Dettó ilyen procim volt, Asus deszkába egy Tt Volcano 9-el, és szintén magas volt a CPU hőmérséklet. De nem annyira, mint amenyit a szenzor írt ki. Ezt vettem Bővebben: link A problémát megoldotta.
2: A ház szellőzésén lehet esetleg javítani pár rendszerhűtővel, előre is hátra is, illetve a kábelek elrendezése is sokat segíthet. Esetleg ''cső'' IDE kábelek használata.... stb.
Itt egy link a Freezer 64-ről Bővebben: link A freezer jó Socket A-ra....
Sok sikert, üdv -
Paqito
senior tag
válasz
mattheus
üzenetére
Üdv!
Esetleg ez? Bővebben: link
nagyon heatpipe, nagyon halk, nagyon hűt, jóféle -
Paqito
senior tag
Szia!
Szvsz húzott barcit léggel 60 fok körül tartani teljesen reális! A glacialtech silentbreez III jó hűtő, ha esetleg nem vinnáé el, akkor heatpipra kell váltani.
kmiki20 Egy próbát megér! Mozog a házban a levegő, megmozgatja a cooler-körnéki meleget, menni fog!
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
Szia!
Ezt találtam hirtelen Bővebben: link Előző deszkám Asus A7V8X-X. Ebben a szenzor alámért ami a Te esetedben ugye elég rossz hír lenne Szvsz nem minden esetben a tutit írják ki ezek a motyók. -fentebb írtam vmelyik hsz-ben, hogy az emberi kéz kb 60-65 °C-ig bírja a kiképzést. Ha a bordát nem tudod megfogni sem, akkor télleg jót mér a szenzor. Próbáld esetleg ehhez viszonyítani a hőmérsékletet.
Bár az is ténykérdés hogy a gyári hűtők nem a technika csodái. Nem tudom S939-en mi a helyzet, de 754-hez full alu bordát adnak 6 cm-es mezei ventivel, és csókolom. Fel sem tettünk nagybátyám gépére
-
Paqito
senior tag
Szia!
Kerestem én is, hogy felmegy-e, de én úgy láttam nem jó Socket A-hoz! Bővebben: link
Jó hűtő a Tt Silent Tower is. Ha valami ilyesmit akarsz, akkor nézzd meg alaposan, hogy befér-e a házadba.
Ha olcsón akarsz jó és teljesen univerzális proc. hűtőt, akkor itt 1 tipty: Bővebben: link 3700 FT
Ilyen van nálam is katt a nevemre....
De legalább ilyen fontos, hogy a házad is jól szellőzzön, mert lehet neked izmos hűtőd, ha a doboz magába zárja a CPU és GPU melegét.... ...de szépen írok....
Uff
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
Szia!
Most jutottam nethez ismét.
Tehát a ''távtartó'': a házamban 8 cm-es ventinek van hely (2 db). Ide beletettem egy 750Ft-os teljesen hétköznapi (értsd: szar
) hűtőt. A házon a lukaknál pedig süvített ezerrel a menetszél. Előző hozzászolásomban szereplő link-ben található helyen vettem a ''távtartókat''. Ez egy műanyag keret, közepén nagy lyuk. Semmi más szerepe nincs ''csak'' elemeli a ház oldalától a ventit kb 1-1,5 cm-re. Sokkal több értelme van, mintha leszabályozza az ember a ventit, mert akkor igaz halk, de cserébe semmi levegőt nem szállít. Ha távtartóval használod, akkor a légszállítás megvan, a hang viszont eltűnik 
A távtartó négy csavarral, anyával, sarccal együtt 1000 Ft-ba fájt.
tts gagyit nem árul!
Azóta nálam is YS ventik figyelnek, nagy megelégedésemre. Extra minőség!
u.i. Remélem azért érthetően fogalmaztam...
Legjobbakat
[Szerkesztve] -
Paqito
senior tag
Szia!
Én is jártam már hozzád hasonlóan, ami a ventilátorok hangerejét illeti...
Szvsz zarándokolj el tts-hez, -amennyiben pesti vagy...-és Ő ad olyan ventit ami halk és levegőt is fúj. Pár példa. Bővebben: link Amikor ráfaragtam a hűtővel, akkor vettem nála egy ''távtartót'' és azóta a házban megoldódott a ''süvitő''-probléma. Talán a ford.szabályzós ventivel/kkel járnál a legjobban, amivel magad állíthatnád be a legjobb zaj/hűtés arányt.
Legjobbakat
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

jókedvel-bőséggel látogatnak, ott minden lépésre választ kapsz!

Ilyen van nálam is