- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
radir01
tag
válasz
Jakuskacsa #70325 üzenetére
Azzal tisztában vagyok hogy full hd feletti felbontáson már nincs cpu limit de az rx 480 nem gtx 1070 kategória. Az RX jobbára még full hd-ra való a gtx 1060-al egyetemben. Én csak azért szóltam hozzá a témához mert kicsit túlzásnak éreztem hogy a kolléga olyant állít hogy a 8350 simán kitolja az rx 480at 50-80%os kakaón Full Hd-ban.
Amúgy linkelek neked egyet kérlek tekintsd meg.
Annyit még leszögeznék hogy nem AMD fikázás a célom mert nekem is AMD van és megvagyok vele elégedve. Csupán kicsit félre tájékoztatás jellegűnek véltem azt a kijelentést ami megtéveszthet egy hozzá nem értő laikust.https://www.hardwareunboxed.com/gtx-1060-vs-rx-480-fx-showdown/
-
radir01
tag
válasz
Askformore #70317 üzenetére
Nem okoskodni szeretnek de ez az állítás nem igaz. Az tény hogy egy fx 6300 nem porgeti ki de a 8350 is sokszor határeseten táncol és nem 4.3 hanem 4.6 ghzre huzva. Ez az 50-80℅ kicsit félrevezető egy cpu vásárlás előtt álló laikus számára.De lényegében jó páros lehet a cpu egy rx 480al is igazaból annyira sok fpstől tény hogy nem esik el az ember. De 50-80℅ os cpu használatról azért ne ábrándozzunk Full HD-ban legalább is.
pl Doom és fallout 4ben nem is tudja maxra hajtani a vga-t.
Gta 5ben is van 20fps a max és 24fps különbség egy 6700k 4.5Ghz és egy fx 8350 4.6 Ghz között.
Ettől függetlenűl mindörökké AMD és gyere már Ryzen 😁😎 -
radir01
tag
Igazából mind2 oldalnak igaza van valamilyen szinten.
Személy szerint gyári hűtőt 1x láttam havernál élőben mikor kijöttek az első Fx-ek.Az elég e a gyári hűtő vagy sem azon múlik szerintem legfőképp hogy az adott cpuhoz arányaiban mennyire erős vga-t választ a felhasználó.
Pl anno havernak volt egy 8120asa és mellette egy 7770es vga amit 1360as felbontáson használt tuning nélkül.Egy ilyen párosításhoz simán el lehet lenni szerintem egy gyári hűtővel és még talán turbina hangot se fog kiadni a gép
Mivel a cpu szinten alapjáraton is kipörgeti csóri vga-t.
Viszont pl vegyük az én példámat ahol egy fx 6300 van 4.5ghzre húzva és egy gtx 1060at kellene kihajtania (sajnos nem megy neki) na itt a gyári hűtő az első kanyarban könyörögne hogy tépj ki,lépj rám
Egy ilyen párosítás mellett a gyári hűtő már se milyen szinten nem tudja megállni a helyét szerintem.
Szóval összefoglalva minden a cpu vga párosításon múlik hogy hol az a szint ameddig a gyári még használható.... úgymond a semminél jobb alapon -
radir01
tag
-
radir01
tag
válasz
ViZion #68761 üzenetére
Ebben te vagy a szaki szoval nem vitatkozok 😁 Csak annyit jegyeznek meg hogy a biztonsag kedveert a vrm bordat egy ventillatorral szakszeruen neki alltam hűteni h biztosra menjek tulmelegedea ugyileg 😁😁 A gyorskotozo mindenre jo 😂 ha gépről leszek és gondolod csatolok képet a remekműről 😁
-
radir01
tag
válasz
tony70 #68759 üzenetére
Szia természetesen ha minden igaz 1.38on van most. Igy stabil is. Ezt most fejbol irom telorol vagyok. De ugy rémlik hogy 1.38on van most. 1.35 az erdekes volt mert primeon át ment és minden stabil volt de random 2x kékhalálozott a rendszerem 3napon belul. 1x filmnezesnel 1x jateknal. Egyből az 1.35v ra gondoltam,feltoltam 1.38v ra azóta nem kaptam kékhalált. 😁 Így hajtok egy gtx 1060at bár sajna maxra nem tudja kihajtani a vga-t így se.
-
radir01
tag
Üdv Urak!
Vásároltam egy GTX 1060 Vga-t az Fx 6300as procim mellé.
Olyan kérdésem lenne hogy bár tudom hogy nem tudja kihajtani de mennyi értelme van rángatni a procit ehhez a vga-hoz?
Jelenleg 4.5 GHZ-en megy a cpu Asus m5a97 r2.0 lapban.
Pontosan nem tudom mennyivel kajál így többet a rendszer de megéri ez a plusz áramfelvétel ha még így se tudja kihajtani a vga-t? Vagy vegyem vissza stabil 4 ghz re stabil manuális beállításokkal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Opel topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Magisk
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X ///Új, csak kipróbált // Számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest