- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
Szerintem hanyagyoljuk má tom hardvereit, meg a fórumát is... (nem atomfizikusok gyüjtőhelye, azon kívül hogy tom örülni szokott a könnyen jött bónusznak
)
---
Viszont hogy legyen egy kicsi elrehaladás is a vesézésbe, tudtok olyan tesztet ami kihasználja full a 8 magot és nem lebegőpontos? Kíváncsi vagyok a 8 int mag miben és mennyit ér valójában. -
Klikodesh
senior tag
-
törölt tag
(#624) dezz: "A HT és az CMT közötti különbség leginkább a turbó miatt fontos, az ütemezés szempontjából. Eléggé nyilvánvaló, nem? (A megfelelő párosítás HT-nál sem mellékes.) "
Na, ez az amit eddig nem írtál le. Egyébként nem nyilvánvaló. Hogy miért?
Egyrészt CMT-vel nem jár együtt a turbó. Két külön dolog.
Másfelől, mint ahogy írtad a megfelelő párosítás még akár HT-nak is kedvezhet.
Épp ezért cseppet sem egyértelmű az alábbi kijelentésed:
(#446) dezz: "Mintha nem tudnád, hogy az AMD féle CMT teljesen más, mint az Intel féle SMT (HT)... Valamelyik tesztben van erről egy rész, hogy hány %-ot nyerhetne a BD a megfelelő ütemezéssel."
Ennyi erővel arról is lehetne teszt, hogy mennyit nyerhetne a HT a megfelelő ütemezéssel.
-
siriq
őstag
Igen nagyon csendben vannak az amd-t istenitok, koztuk Oli is. Csak egy agyament all a gat tetejen atti 2010(nem sertesnek szanom neki de ma mar irt olyanokat, hogy az ember megoszul meg 15 evsen is). Igen ilyenkor behuzott farokkal vannak az emberek.
Hit nem hit. Mar teszteltek win 8 alatt is. Mit nem lehet ezen erteni? Lassan komediaba csap at ez a ph........
A mostani eredmenye ellenere en vennek egyett. Barmilyen hihetettlen. nekem hasznos lenne. Futattni 5-10 virtualis rendszert stb..
Ez az atlagembernek mar nem valo. Azert irtam es mar mondtam korabban is, jo lesz ez ha a mostanira hirtelen rapakolnak nem 10%-t hanem 25-30%-t. Minnel hamarabb el kell felejteni a mostani memo controllert es cache-t. -
Jack@l
veterán
De most komolyan, már sandra tesztekkel kell bizonygatni mennyire penge egy bull?
Értem amit mondani akarsz, de én meg teljesen általánosságban beszéltem sokszálas teljesítményről, ami kihasználja, jól mérhető, nem egyet egyet kiragadva. Akinek van 70 ropija, vegye.
Szarabbat vártam mint az intel jobbjai, de nem ennyire, ennyi. A magyarázkodást, steppingeket, új mikrokódot, windowst, opencl hybrid computing megváltást meg ígéreteket úgyis egyfolytába nyomják, biztos lesz még aki beveszi.
Sajnálom hogy nem lett jobb, mert így esély sincs hogy essenek az árak, belekezdjenek markánsabb teljesítménynövelésbe a gyártók, az egyiknek nem sürgős, a másik meg épp most hozta ki a csúcsszériáját... (és mekkorát kaszálnak majd amiből lehet új szuper procikat tervezni)Személy szerint az egészet vagy kukáztam volna(mer a gyártűsi nehézségek nem jelentik azt hogy egyetlen tesztpéldányt se lehet legyártani/mérni, rég tudták hogy szar), vagy tényleg középkategóriába phenom x4 ársávban és 4 magos szuper budget prociként árultam volna, azt vette volna ezerrel a nép.
Egy dolgot látok amit jól csináltak, az emberek bekajáltatását, de ez kétélű fegyver. -
törölt tag
Attól, hogy hülyének próbálsz beállítani, nem leszek az.
De ezt már többször megtárgyaltam veled, több témában.Légy szíves, olvasd már el és értelmezd, hogy mit írtál a #446-os hozzászólásodban.
(#446) dezz: "Mintha nem tudnád, hogy az AMD féle CMT teljesen más, mint az Intel féle SMT (HT)... Valamelyik tesztben van erről egy rész, hogy hány %-ot nyerhetne a BD a megfelelő ütemezéssel."
Teljesen egyértelműen azt állítod, hogy a BD a megfelelő ütemezéssel azért nyerhet %-ot, mert az AMD féle CMT teljesen más, mint az Intel féle SMT (HT). Nem a turbót okolod, hanem a CMT és SMT közti különbséget. Továbbra is kíváncsi vagyok, hogy miért.
-
Jack@l
veterán
Mármint a fritz-re vagy az office-os teszte gondolsz?
---
Én ezeket tartom elfogadható elsődleges nem szintetikus tesztnek, ami sok magot használ rendesen: fritz, cinebench(és renderelő haverjai), x264 tömörítés.
A többi elég hektikus. Ezekkel, és a szintetikus cuccokkal lehet obejktívebben mérni, a játékok meg úgy futnak ahogy a "támogató" fütyül. -
törölt tag
(#595) dezz: "Szerintem tök egyértelmű az ütemezés és a turbó kapcsolata. Ki tehet róla, hogy nem jutott az eszedbe?"
Szóval továbbra sem a CMT miatt lesz nyereség, hanem a turbó miatt.
-
Raymond
titán
"Tulajdonképpen annyi, hogy ez a proci nem kimondottan egy gamer-proci..."
Lehet az AMD sales/marketing osztalyanak is kene szolni akkor, mert szerintuk (mai hivatalos AMD kozlemeny):
"The AMD FX series of desktop CPUs includes the first-ever eight-core desktop processor, enabling extreme multi-display gaming, mega-tasking and HD content creation for PC and digital enthusiasts..."
Ez a masodik mondata. Nekem szemelyszerint a "mega-tasking" tetszik ugy igazan az egeszbol
-
-
Fiery
veterán
Tovabbra is tartom magam ahhoz, hogy ez egy rossz architektura. Az elozo generacio leveri clock-for-clock, az aktualis csucs _mainstream_ desktop konkurens procit (2600K) nem tudja megverni, de me'g az eggyel kisebb teljesitmeny lepcsojut (2500K) sem egyertelmuen veri.
Anno a Willamette-rol is hasonlo volt a velemenyem, az az architektura is megbukott. SZVSZ ez is meg fog, majd lesz helyette megint valami teljesen mas, 5 ev mulva...
-
törölt tag
Ez azért nem olyan egyértelmű.
Ugyanis CMT esetén minden magnak dedikált erőforrásai vannak.
Ha egyszer minden magnak dedikált erőforrásai vannak, akkor miért számít, hogy melyikre ossza ki az ütemező a feladatot? -
siriq
őstag
Olvasd mar el legyszi azt a hsz-t az elejetol a vegeig.
Azt nem tudom Fiery-nel hol jott ki, a tesztelo sracnal a memo vezero nem tetszett. En nem vagyok benne ezekben a szakmai dolgokban annyira. Majd mas neki all es kivesezi. Nekem mennem kell tovabbkepzesre. Igy most nem leszek.
Mindenesetre nekem nem kell egy masik boszorkanyuldozes mint amit ok kaptak. (Nem azt mondom, hogy ezt te csinalnad de nekem mastol sem kell az amit Fiery-k kaptak. Egy bocsanatkeres szerintem mehetne nekik az illetekesektol. Ez lenne a minimum.) -
Klikodesh
senior tag
4 modul, ami 8 integer vegrehatjo egyseggel, 4 fetch, 4 decode, 4 L2 caches rendelkezik nem 8 mag, na bumm meglepo mi.
Nezd JF az AMDtol meg a nyaron is lazitotta nepet az XSen mekkora proci lesz ez, s egy ideje eltunt mint akit a fold nyelt el, s nem is latjuk egy darabig szerintem. Bar jobb is ez igy...
De nem hiszem hogy o direkt megtevesztette a kozosseget, gondolom o el is hitte amit irt, mikor rajott hogy nem ugy mennek a dolgok ahogy elkepzelte mar nem akarta felreveztni az embereket.Vegulis mind OBR, mind a lab501 igazat mondott vegig csak senki sem akarta elhinni hogy ez letezik. nagyon kellett volna a verseny hogy intel mar 200$ alatt nem is ad el tuningolhato procit, ami miatt sokan szerintem mar csak emiatt amdt vettek volna.
Az arak meg a Phenomnal is irrealisak voltak, fanboyok megvettek es utana az AMD belotte az arat mikor padlott fogott a kereslet, most is hasonlot varok.
-
Cybertrone
veterán
Szerinted miért halasztották el a megjelenést nem egyszer? Ők sem erre számítottak, és mindeddig próbáltak javítani rajta, ami nem igazán sikerült!
Kellet volna ennek még idő, csak sajnos a marketing miatt valamit piacra kellet dobni
Hogyha a win-ben esetleg másítanak még gyorsulhat ezt Abu is elmondta, de nem annyit hogy egyből túlszárnyal mindent.... Meg ez az első stepping a többi lehet még akár jobb is(hozzáteszem az sem váltja meg a világot ha kijön egy új stepping)!
Amit viszont tényleg nem értek hogy miért fogyaszt ez olyan sokat, Hatalmas étvágya van neki, ami a teljesítményhez mérten irreális... Nem jó ez úgy ahogy van!
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Crucial 240GB SSD eladó
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged