- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Hát ez az hogy az AMD Zen 4 esetében elnézhető neki az a 170 watt TDP? azt a 12-16 magot nem lehet 5 ghz felett járatni 100 wattból.
Intelnél meg bevett gyakorlat hogy adnak egy TDP limitet, aztán annak a 2X lesz az amit a cpu teljes erejét leadja. 12900K esetében egy 225-250 watt volt, ha jól emlékszek.
Egy 5950X meg lazán elment elég szépen 142 wattból, ami elég jó eredmény ha alul feszeljük és minőségi a szilicium ez csökkenhethető.Nekem is R5 3600 van egy B450F alaplapba, nem tudom én fogtam-e ki minőségi sziliciumot de nekem 1,16 volton megy az all core 4200 mhz.
100% teljesítmény mellet 62 watt a package.
Aztén nyúltam hozzá mert gyálilag sokkal jobban melegedett, aztán lestem is hogy alul feszelésnél ilyen remek értéket tudtam kihozni.Én nem használtam ezt a PBO-t, gyári turbo boost 4000 mhz all core volt és 10 fokkal melegebb volt a cpu. Most 8-10 fokkal hidegebb átlagba és gond nélkül tudja a 4200 mhz órajelet.
Március óta így jár a kép sosincs fagyás, meg sokat ment a gép azóta.A PrimeFFP társai fanbolyoknak meg toljátok csak 7-24-be.
Ha nincs más dolgotok az életebe. Ez jó szórakozás, igazi hétvégi program.
Nekem meg elég egy jó darabig az R5 3600, ameddig nincs cpu limit nem lesz okom cserélni. De csere esetén is belemegy még egy 3900X-5900X is, ha véletlen maradok Am4 platformon.
-
Alpi.
addikt
Sajnos sosem látott "divatja" van annak, hogy olyan hardvereket / típusokat csináljanak ahol 1-2% pluszért bődületes sokat kell beadni a hatékonyságból. 1-2%-okért 20-30% megy a levesbe.... Ha beleveszem a képletbe, hogy fiatalon még mi is jobban hajtottuk a max. teljesítményt, azt, hogy igazán senki sem Forintosított villanyfogyi után választ típust, még akkor is vállalhatatlan számomra egy egy termék. Egyszerűen otromba a működése. Ha már a kékeket említetted, onnan az uccsó ilyen termék a 12900KS. Ott valami bődületes ára volt annak a plusz 1-200 Mhz-nek. Az a cpu még játékok alatt is 30-50W -al többet kér, mint egy 12900K. VAgy egy-két Nv vga-n is ki tudok égni... Amikor kiderül, hogy az uccsó pár Mhz-nek gyakran 50-100W az ára... Könyörgöm... Egy 3090 (Ti) -vel észre se venné a user ha 50 Mhz-et kienne a mcsak az egyik napról a másikra. Azért eldöcögne rajta úgyis ez-az.
Én nem vagyok ellene a tuningnak, amihez hozzáfértem azt minden téren megpróbáltam szét állítgatni. Tuningoltam a gépeimet régen is, ma is. Xoc-ba is belekóstoltam, teljesen kihalt a félelem, hogy valami baja lesz esetleg a cuccnak. (nyilván ésszerű keretek közt) DE !! Az fentebb említett hardverekhez hasonlóan sosem járatnék és soha nem is járattam 24/7-re semmit. Pedig volt azért anno komolyabb vízhűtéssel 2600K, stb. amit agyatlan módon lehetett tolni. Egyszerűen túl nagy ára lett volna az uccsó 100Mhz-nek. Ezek meg simán kijönnek gyári specként hasonlókkal....
Ez a szemlélet mennyire nem működne pl. autóknál. Ott senkinek sem kéne egy 10 lóerővel erősebb modell ami 2 literrel többet fogyaszt emiatt. És ne a 80-100 lovas típust képzeljük ide, hanem sok 100 lóerőset. Ott úgy kell az a 10 ló, mint egy falat kenyér... Pont ennyire fontos a hardvereknél is... Csak míg autóknál meme kategóriába kerülne azonnal egy ilyen, itt pozitív kontextusba vannak említve. (legtöbbször) -
törölt tag
Mi alatt nézed azt a 250W-ot? Te is ilyen blender és társaival jössz? Milyen esetben csinálnak 250W-ból 350W-ot? 15%-os OC? Egy lehetőség, te meg általános fogyasztásnak veszed. Számolgathattál volna, mit fogyaszt az amd, ha képes lenne 15%-os OC-ra, de nálad messze nem ez volt a cél.
Nézzünk olyan fogyasztási értékeket, amik nem szélsőségesek, és nem csak tesztkörnyezetben fordul elő!
[link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest