- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Második bétánál jár a One UI 8
- Milyen okostelefont vegyek?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Yettel topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
S_x96x_S
addikt
válasz
hokuszpk #4900 üzenetére
De az is lehet, hogy kicsi az esélye az integrációnak ..
ahogy látom, annó Cortex-A57 -et irtak .. szerintem vették a "gyári ARM-es" terveket
és nem sokat reszeltek rajta .. ezért is lett olyan gyenge, hogy elkaszálták.
Az ARM csak most kezdett erősebb magokat tervezni ..-----------------
"AMD Opteron A1100 Server SoCs, codenamed “Seattle”, come with four to eight ARM Cortex A57 cores, and earlier this year, the company unveiled both the processors and a development kit."
-
S_x96x_S
addikt
válasz
hokuszpk #4900 üzenetére
> szoval lehet, hogy az AMD a Ryzen tervezesenel figyelembevette azt,
> hogy esetleg mikrokodbol ARM kompatibilisse teheto legyen a cpu ?annó amikor párhuzamosan tervezték a ZEN-t az AMD A1100-es maggal,
akkor biztos lehettek párhuzamos - ugyanúgy megvalósított részek.
( pl. részben közös kódkönyvtár a lebegőpontos számolásra )De a dekóder részhez szükséges transzisztorok szerintem nincsenek benne
.. mert csak a helyek foglalná .. kihasználatlanul.
( legalábbis ez az én tippem)Az Apple viszont sok mindent beletervezett az M1-be,
hogy könnyebb legyen az emuláció - de úgy hogy az x86-os licenszet se sértse ..ott az egyik legérdekesebb probléma a memória sorrend.
"4/ So Apple simply cheated. They added Intel's memory-ordering to their CPU. When running translated x86 code, they switch the mode of the CPU to conform to Intel's memory ordering."
https://twitter.com/ErrataRob/status/1331735383193903104Ezt a memóriasorrendet lehet, hogy már az AMD-is meglépte a ZEN magokkal ..
vagy ha nem, akkor meglépheti.A mély integráció ellen szól viszont az integrálás overheadje ..
Az AMD már az APU-val is elszöszöl 6-8 hónapig ..
Az új ARM V8.2 V8.3 ... utasítások integrálása az új ZEN magokkal pedig szintén elég érdekes mérnöki feladat ..
Nem könnyű, de nem is lehetetlen.Én mindenesetre az AMD helyében a chipletes megoldást választanám.
( de hátha tévedek.. és leesik majd az állam )
-
Cathulhu
addikt
válasz
hokuszpk #4900 üzenetére
Nekem ez teljesen logikus lenne, mivel manapsag mar minden processzor inkabb RISC, az x86 sem igazan CISC jo ideje, igy en azt gondolnam, hogy backend maradhatna ugyanaz minden tovabbi nelkul. De ehhez a temahoz egyaltalan nem konyitok olyan szinten hogy barmilyen hitele legyen ennek a gondolatmenetnek, igy csak lelkes laikuskent mondom
Új hozzászólás Aktív témák
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Szuper áron DELL XPS 13 7390 /i7-10510U/16 GB Ram/512 GB SSD/IPS/
- ÁRESŐ! Dell Inspiron 3493 /10.gen i5-1035G1/8GB/512 GB SSD FHD
- Akciós áron eladó HP Elitebook 845 G7 / AMD Ryzen 5 pro-4650U/16 GB/256 SSD/14"/FHD/IPS/Gari/touch
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest