Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • S_x96x_S

    őstag

    "znver5" new instruction

    AVX_VNNI
    MOVDIRI/MOVDIR64B
    AVX512_VP2INTERSECT
    PREFETCHI

    https://twitter.com/9550pro/status/1743832259365638478

    -------------

    mire lehetnek hasznosak:
    """
    - AVX_VNNI (Vector Neural Network Instructions): Ez az utasításkészlet kifejezetten mesterséges intelligencia és gépi tanulás alkalmazásokra van optimalizálva. Segíthet a mély tanulási modellek, mint például neurális hálózatok gyorsításában, különösen azokban, amelyek nagy mennyiségű adatokon dolgoznak.
    . MOVDIRI és MOVDIR64B (Move Directional Instructions): Ezek az utasítások az adatmozgatási műveletek hatékonyságát javíthatják. Hasznosak lehetnek nagy teljesítményű számítási feladatoknál, ahol az adatok gyors áthelyezése a memória különböző részei között szükséges, például nagy teljesítményű számításoknál vagy adatbázis-műveleteknél.
    - AVX512_VP2INTERSECT: Ez az utasítás összetett matematikai műveletekhez hasznos, különösen olyan alkalmazásokban, ahol vektorok vagy mátrixok metszéspontjainak gyors meghatározása szükséges. Ez lehet hasznos grafikus feldolgozásban, tudományos számításokban és mérnöki alkalmazásokban.
    - PREFETCHI (Prefetch Instructions): Ez az utasítás a CPU és a memória közötti kommunikációt optimalizálja. A PREFETCHI előre "behívja" az adatokat a gyorsítótárból, így gyorsítva az adathozzáférést. Hasznos lehet olyan alkalmazásokban, ahol gyors memória-hozzáférés szükséges, mint például nagy teljesítményű számításoknál vagy nagy adatbázisok kezelésénél.
    """

    Mottó: "A verseny jó!"

Új hozzászólás Aktív témák