- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- One mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
deathtania
senior tag
válasz
joker1220 #4163 üzenetére
most kipróbáltam, hogy minden magot letiltottam, kivéve természetesen azt, amit helyből nem enged a bios. eredmény: ugyanaz, mint amit fentebb leírtam. ugyanazt produkálja, pedig elvileg csak 1db jó mag van bekapcsolva. szal már nem értem. szerintem a lap lesz a ludas a dologban...
majd akarok egy menetet csinálni úgy is, hogy az F1es biostól kezdve az F8asig mindegyikkel kipróbálom, hátha valamelyikkel sikerül. csak ez megint egy zsák idő... ezért is lenne jó valakinél kipróbálni, mert ha tényleg nem jó a proccom+esetleg a lap sem alkalmas rá, akkor meg felesleges napokat ezzel eltöntelni -
deathtania
senior tag
válasz
joker1220 #4161 üzenetére
úgy, hogy unlock után a két jó magot hagyom csak bekapcsolva, az unlockoltakat letiltom (alias DISABLED-re állítom) is rossz a rendszer? amikor elviekben csak az 555 alatt üzemelő magok mennek, amik 555 alatt jók, csak épp B55nél már azok sem? szal nekem ez a bajom, hogy onnantól, hogy B55 van kiírva se 2, se 3, se 4 maggal nem megy a történet, amikor pedig a két jó maggal akkor is jónak kellene lennie, amikor B55ként üzemel. szal ezért akarom kipróbálni valakinél egy másik lapban, mert ha egy olyan lapban lesz ugyanez, ami tutira 100%osan ajánlott unlockolós lap, akkor megnyugszom. de amíg a nálam okosabbak szerint is egy unlock szempontjából "erősen gyenge" lapom van, úgy nem tudok ebben megnyugodni.
-
deathtania
senior tag
válasz
joker1220 #4159 üzenetére
Akkor leírom, hogy eddig miket tapasztaltam:
1. ACCben benyomom az EC-t Hybridnek, a corenemtommit AUTO-nak, ahogy ajánlják (próbálgattam már -12 - +12ig is végigzongorázni, de nem jött össze), aztán, adok egy kis feszt is a dolognak, hogy minden fasza legyen. alapon 1,35V a procc fesze, a max amit adtam neki eddig 1,45V volt, feljebb nem mertem menni, nehogy kijönnön a füst.
2. bios, ctrl+f1 intergrated pheripherials, SB700 spread spectrum ENABLED-re kapcsolva (ezt is ajánlották, hogy próbáljam ki.
3. reboot, kíírja a proci nevét, hogy Phenom II X4 B55, szépen elkezd tölteni,
(1) win7 32bit betölt, de már a betöltésnél hibák vannak a betűkben, asztalig eljut, betöltő képernyő szemcsés, maszatos, mindenféle vonalak, utána asztal villog, szétesik, programok leállnak, explorer.exe összeomlik, végül csak a háttér marad, semmi más.
(2) win7 64bit elkezd tölteni, kiírja, hogy windows betöltése, teljesen szépen majd kékhalál, újraindul
(3) fedora 14 pendrive-ról bootolva: szépen elkezd betölteni (sima 555BE esetén gyönyörűen betölt és használható), majd már nem tudok bejelentkezni a rendszerbe, nem engedi a logint, vagy ha be is enged, nem tudok semmit sem megnyitni, és a különböző grafikus felületek szemcsések lesznek.próbáltam, hogy a 4 mag közül (0-1-2-3) az unlockolt 2-3-at letiltom, hogy csak a két jó mag maradjon, de akkoris ugyanez a helyzet úgy, hogy a feszültségi értékeket auto-n hagyom.
ötlet? egyik gyerek írta a lapom hirdetéséhez, hogy neki ebben a lapban nem ment az unlock, egy másikban meg ugyanazzal a procival sikerült neki. ezért gondolkozom, hogy lehet, hogy a lap a hunyó.
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
egy kis segítségre lenne szükségem. van egy Phenom II x2 555 BE-m, amit a mostani lapommal tutira nem tudok 4 magosítani, legnagyobb valószínűséggel a lap miatt, mivel ha unlockolom a +2 magot, és letiltom őket, azaz csak a két jó mag megy akkoris összeomlik a rendszer. ezért keresnék valakit, akinél ki lehetne próbálni az unlockot, hogy hátha jó a procc, és akkor megfontolnék egy lapcserét minél hamarabb. tudtok valakit ajánlani? természetesen honorálnám a fáradozásait valamivel
légyszi segítsetek!
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
nekem van egy 555BE proccom és egy GA-880GM-UD2H lapom. megpróbáltam 4magosítani, de nem volt jó a cucc. a win betöltött, csak éppen egyből összeomlott meg hibákat írt ki. egy idő után a betöltés után csak fekete volt a képernyő. ekkor azt gondoltam jólvan, biztos nem megy. Letiltottam az egyik magot, kicsit javult a helyzet, de lényegében ugyanaz. Majd letiltottam a két unlockolt magot, és akkor is (!) ugyanezt produkálta!!! szal amint B50es lesz a procc, valamiért nem akar működni rendesen.
mi lehet a probléma? vagy a procc alapból nem 4magosítható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest