- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dhampir
félisten
Eleve vannak típusok, amik nálunk nem kerülnek forgalomba. Például a Dellnek vannak AMD-s konfigurációi, amiből évekkel ezelőtt mutatóban előfordult egy-egy, mostanában már nincsen, tudtommal.
Például a 7559 Inspironnak volt egy hasonló kinézetű AMD-s konfigurációja is, rákérdeztem a gyártótól, de ide nem hozták be.
-
Dhampir
félisten
A Lenovo gondolod, hogy válaszolna?
A boltosok általában még az éppen beépített panellel sincsenek tisztában, ahhoz az aktuálisan kicsomagolt gépre rá kellene ereszteniük egy tesztprogramot.
Talán egy Y520 tulaj meg tudná nézni, ez ötlött fel bennem időközben, ha találok ilyen "boldogtalant".
Köszönöm a notebookcheck-es információt, ez választ adott a kérdésemre.
Eszerint butított verziót kapott. -
Dhampir
félisten
Eleddig nem találtam épkézláb gépet, legalábbis a "korszakzáró" Lenovo IdeaPad Y700-15ACZ minőségét elérőt, már ha egyfajta "etalonként" lehetett rá tekinteni.
Csak az eléggé drága Intel + Nvidia kombinációra épülő konfigurációk szirénhangja zeng-zúg, amiknek "akcióik" oly gyöngécskék, egyáltalán nem csábítóak, hogy még a füleimet sem kell betömködni miattuk.Korábban a Dellre is rákérdeztem egy AMD-s konfiggal kapcsolatban, de Magyarországra azt nem hozzák be. Tehát léteznek jobbféle AMD variáns gépek is, csak nincs rá importőr, a nagyker, illetve aki forgalomba hozhatná hazánkban, ámde nem értek ehhez a részéhez, hogy kinek lehetne a feladata.
Meggyőzőbb összeszerelési minőségű, de használt munkaállomások meg kis-felhasználóként számomra nem érnek meg hozzávetőlegesen kétszázezer forint körüli összegek kiadását. Az új workstation árazások meg cégen kívüli kisemberként elborzasztóak.
-
Dhampir
félisten
Jelenleg kapható Acer Aspire 5 A515-41G-F8KM NX.GPYEU.035 laptop, FX-9800P procival és AMD Radeon RX 540-el.
-
Dhampir
félisten
Úgy általában gondoltam. Egyébként nem nagyon tudom, hogy mivel vessem össze.
Például ilyen evolúcióban: mobil Kaveri FX-7500 -> mobil Carrizo FX-8800P -> mobil IntelSkylake i5-6300HQ, de utóbbi sem nyújtott többet számomra az adott felhasználási keretek között, FullHD felbontással terhelten.Például pillanatnyilag egy mobil Intel Ivy Bridge I5-3230M fűt a kezem alatt, de valamennyire ez is birkózik, ha több feladatot kell futtatnia, hiába a 2*4 GB dual-channel.
-
Dhampir
félisten
Átlagfelhasználóként ez fel sem tűnt, viszont diszkrét VGA-ról is lehet videó támogatást kérni.
Egyébként úgy vagyok vele, hogy nem érdemes visszafelé lépkedni, ha rendelkezésre áll egy fejlettebb, korszerű technológia, de az ár is döntő tényező, csak jó akciók kellenének magyar erszényekhez szabva.
-
Dhampir
félisten
Nekem nem notim van és nem Carrizo, hanem desktop és Kaveri. Kb évente egyszer frissítek drivert, amire nekem kell (Skyrim és stratégia), bőven elég, bugba sem futottam még bele.
Amíg Kaveri alapú laptopom volt (Lenovo IdeaPad Z50-75), rendben működött nemcsak Windows, hanem Linux alatt is (például a Call of Pripyat-ot és egyes Stalker modokat is játszottam vele Ubuntu Linux alatt).
Viszont a hűtése valamennyire mindig hallható volt, de a Carrizo-hoz képest AMD driveres problémákat nem tapasztaltam.
-
bossbob
tag
Ha mindenképpen AMD-s laptopot akar akkor várja meg a zen bázisú APU-t!!!!
Ilyen régi buldózer architektúrás és 28 nm-es gyártású csipeket már nem éri meg venni. Főleg azért nem mert tényleg kaksi a támogatása, teljesítmény terén még nem is lenne baj vele, csak hát ha nem futnak a dolgok megfelelően akkor azzal semmire nem megy az ember.Asztali fronton rendben van az AMD, szerintem. Nekem egy FX8320+RX480-as asztalim van. Sosem volt még driver vagy bármilyen szoftveres problémám. A gyári windows-os driverek is elfogadhatóak voltak, a radeon settings pedig indig jól működött.
Ellenben a Carrizo HP laptopom folyton kínlódik valamivel. Nem tudom hogy ennek a Carrizo csip ritkasága (nem igazán elterjedett) és rossz támogatottsága vagy a HP Pavilion szar illesztői és Bios-ja az oka, de már lassan nem is érdekel. Másfél éve van meg és már inkább eladnám a gépet, de aki ilyet venne azzal ez kibaszás lenne. Akinek meg csak netezésre meg filmezésre kell laptop, ahhoz egy i3-as is bőven elég.
-
bossbob
tag
Szia!
Akármennyire is bírom az AMD-t, de azt kell tanácsolnom, hogy ne vegyál AMD-s laptopot. Legalábbis ne a mostani APU-kkal szereltet...
Nekem egy HP Pavilion 15-ösöm van A10-8700P+R7 M360-al.
Jelenleg azzal kínlódom hogy a Windows creators update, az aktuális Radeon Software verzió és a HP BIOS nem igazán működnek, vagy az egyik a háromból vagy mindegyik.... Nem tudom pontosan.
Itt találod a probléma leírást az AMD communitiybanItt pedig a Microsoft fórumon egy info
Nos elvileg a legfrissebb radoen software-t a HP Pavilion csak úgy lehet telepíteni, hogy ha a BIOS-ban a boot-ot legacy-re állítod (U)EFI-ről. Ezt még nem próbáltam szóval nem 100%.
A "gyári" windows driver a radeon 15.12-es verzóján alapszik ami egy rakás k@k@ ha komolyabb játékokat akarsz elindíteni.A Bristoll pedig a Carrizo DDR4-es javított változata, de alapvetően ugyanarról a csipről beszélhetünk. Sajnos nagyon rossz a Carizzo támogatottsága. Én többnyire csak szívok vele már másfél éve.
Ezért szerintem a haverod jobban jár egy intel bázisú géppel hosszú távon (meg röviden is)!
A többieknek milyen tapasztalaza van a Carrizo-val?
-
Dhampir
félisten
Ez a Clevo gép már vastagabb, elég ütős AMD HD 8970M VGA-t kapott.
-
Dhampir
félisten
Január óta nézegetem a hirdetéseket (akkor év elején 240.000-250.000 Ft között árulták) és úgy tűnik, hogy fogyogatott, de kérdés, hogy mennyit hoztak belőle, és azzal arányosan lehetne megfelelő tanulságot levonni belőle.
Ezen videó alatti hozzászólásokban voltak érdeklődők.
-
Dhampir
félisten
Nem rossz ár, ha nem jelent bajt az itt-ott megmutatkozó "költséghatékonyság" és a nemzetközi billentyűzet.
(#201) solfilo
Sokkal szebb IPS-kijelzővel, akciósan már 144.990 Ft-ért kapható HP gép, csak sajnos nem a Carrizo procis, hanem az Inteles változata. No meg a Dellre alapból 3 év garancia jár. Viszont a szemünket nem szabadna büntetni.
-
Dhampir
félisten
Probook szériát hiányolom itthon.
Pont a múltkor jeleztem egy másik topikban (amit úgy látszik, hogy senki sem olvas már) ezt a HP ProBook 645 akciót A10-5750M procival. Még nem Carrizo, de legalább AMD.
-
Na, megcsináltam a P3-P7 szintekre az undervoltot. Turbót nem kapcsoltam vissza.
A prohardver A8-7600 tesztben lévő értékeket állítottam be, ennyit csak tud a proci. Aztán persze majd kiderül.
P3= -0,0625V
P4= -0,0625V
P5= -0,0625V
P6= -0,0625V
P7= -0,0375VLejjebb nem merek menni.
-
Dhampir
félisten
-
-
-
Dhampir
félisten
Gyün a Lenovo Ideapad 500 is, például itt ~ € 799 körül listázzák.
-
stratova
veterán
Szvsz ezt nehéz megmondani, sokkal agresszívebb elvileg Carrizo turbója, mint Kaverié volt.
The Stilt:
In Cinebench R15 which is pretty much the worst case workload for AMD, the FX-8800P at 35W matches i5-5200U in MT and loses around 24% in ST. FX-8800P (ST = 84, MT = 267), i5-5200U (ST = 111, MT = 260).Teszt a notiról. (itt CB R15: S/M 84/282)
-
stratova
veterán
Köszi. Eh.. sikerült árban elszállni :/ Attól tartok 40-nel feljebb az i7-6700HQ + GTX 960M szimplán agyon veri. No jó, legyünk optimisták a kérdés az elég lesz-e FX-8800P R9 M385X-hez (ami gyakorlatilag GPU-ban egy asztali HD 7790 OC-val egyenértékű "csak" 4 GB VRAM-mal).
-
Dhampir
félisten
Én már szinte minden fellelhető tesztet végigolvvastam róla.
Ami viszont érdekes, hogy a notebookcheck tesztjeiben a 455 G2 panelje sRGB színprofil összehasonlításban megverte a Fujitsu Lifebook A555g FHD IPS kijelzőjét, itt olvasható a hozzászólásomban található linkekkel együtt.
-
Dhampir
félisten
Szerintem az AMD-s Lenovo jól össze lett rakva, persze masszivitásban és szerviz tekintetében a ProBookkal összehasonlíthatatlan. A Lenovo fullHD kijelzője viszont gázos.
A Pavilionokat nem ismerem, de a legutóbbi két szériát a Laptopszalonban egy boltos dicsérte.
Ellennék egy Kaveris ProBookal is, de a kijelzőjétől félek.
-
Dhampir
félisten
Magyar nyelven egy Radium által írt tesztet találtam.
-
laposonly11
senior tag
Állítólag nem lesz carizzo asztali megoldásban, nem tudom hogy az alacsony kereslet miatt van-e, de el tudom képzelni hogy mire lenne képes ez a chipkészlet 95W-on, mint az elődei!
"Az Xbox One és a PlayStation 4 növelte a bevételt (és közben rontotta a nyereségességet), a költségcsökkentéseknek köszönhetően az AMD mára talpra állt és nem fenyegeti fizetésképtelenség - likvid állománya jóval meghaladja a folyamatos működéshez szükséges minimumot. Rory Read elnök-vezérigazgató a konferenciahíváson elmondta, az AMD több lehetséges partnerrel is tárgyal egyedi chipek szállításáról, azonban részleteket nem árult el, mindössze annyit tudni, hogy egy-két lehetséges megállapodásról van szó idén." 2014-04-18 cikk: [link]
Azóta nem tudom mi változott, de nagyon rosszul járnánk ha temetni kellene őket!
-
laposonly11
senior tag
Egyelőre csak a 3D mark 2011-el tesztelték le: [link]
Ez a pontszám egy dedikált középkategóriás nvidia gt840m-et(33W) ver. corei5u procival párosítva 2,6-3Ghz(+15W) =2378 pont!
Sőt az új maxwell gt940m vga-t(25W) aminek a memória órejele nem 4000 hanem 5012 MHz - 2711 pont! -
laposonly11
senior tag
Érthető az a 15W, 11,6 és 13,3" laposokhoz de ha 15,6" osokba nem gyárt le az AMD 35W osokat akkor kiutazok Kanadába és megdobálom hógolyókkal az illetékes mérnököt vagy bizneszmanust!
Kiváncsi vagyok mennyit táltosodik majd meg a 35W alatt, de még tesztek sincsenek...
sőt 28nm helyett lenne legalább 22nm az is sokat dobott volna rajta!Nekem van egy jó kis 11,6" ASUS Eee PC 1215B laptopom, E-450 es brazos APU-val(18W,40nm) abban 2x1,65 Ghz es proci, ami csak egy pentium4 2,4 GHz es szintjén van, viszont a hd6320 vga csip csípőböl tolja a fullHD videokat és filmezéssel is elmegy 4,5-5 órát, az 56Wh aksi szövegszerkesztéssel meg akár 7-et a beígért 8 ból! Az 5gb os fájlokkal nincs gondja, egyedül a 10gb os filmekkel van baja mert ott már gondolom befogja a cpu+hdd lassúsága.
Kiváncsi vagyok hogy egy 4K/60 frame videot ami gondolom alapból 5-10 Gb, rendesen tudja e futtatni a carizzo egy 5400rpm es hdd-ről?! -
laposonly11
senior tag
Igen de a videoban prociba integrált intel igp-n megy, 950m es kártyával lenne vagy 150 képkocka:
https://www.youtube.com/watch?v=PyrYeXLBGVg -
bossbob
tag
Köszi!
November közepén jön haza az illető aki intézte nekem a vásárlást. Amint rátehet a kezeimet készítek egy-két benchmarkot mielőtt és miután kapott egy ssd-t!Apropó szerintetek melyik játékokat/teszt programokat érdemes kipróbálni rajta?
Egyébként gondolkodom azon hogy belerakok két 2133 mhz-es memóriát, csak hogy jobban hasítson, de nem vagyok benne biztos van-e értelme. Azért mert a Kaverinél is a FX-7500 csak 1600 mhz-es memóriákat kezel és az ebben a Notiban lévő 15 wattra korlátolt A10-8700p lehet csak 1600 mhz-en tud memórákat kezelni. (igaz erre utaló infókat még sehol sem találtam csak egy fórumhozzászólásban olvastam hogy csak 35 watt-on megy a 2133 mhz.)
Olvastam is Notebookcheck-en (Performance bekezdés) hogy a HP így is egy valószínűleg BIOS bug-ból kifolyólag 1333 mhz-en futtatja a memóriát bizonyos carrizós gépekben.
-
Kroni1
veterán
Nem véletlelül kaszálták el anno az Intelt 1 milliárd!!! Euróra, de azóta se változott nagyon semmi. Én a dolgozóknak csapatépítő bowligozásról meg vacsikról hallottam, a vezetőknek pedig külföldi nyaralásokról.. Hogy mi tilos azt nem tudom, de nekem ez végtelelnül unszimpatikus, főleg hogy nem igazán vannak rászorulva az ilyen módszerekre, így is sokkal nagyobb a nyereségük és az AMD-hez képest 10x akkora cégről beszélünk.
-
Kroni1
veterán
Itthon vagy jobban meg tudja vásárolni a konkurencia az áruházaknál a beszerzésért felelősöket, vagy egyszerűen a szlovák piaccal nem foglalkoznak.. Ezt nem tudom, de hogy vannak nem túl korrekt és erkölcsös üzleti lépései a kékeknek azt biztos forrásból tudom, ismerős dolgozott egy hazai áruházláncnál és mesélt érdekes dolgokat, tehát nem véletlenül nem lehet nagyon sehol AMD notit kapni.
-
martonx
veterán
Azt nézem, hogy intel vonalon is az új ix-5x75-ös procik GT3-as IGP-vel lennének szerelve. De ilyet sem látok notikban, pedig nekem végülis az is bőven megfelelne, pláne, hogy jó eséllyel erősebb IGP, mint az AMD-s Kaveri óta gyakorlatilag változatlan teljesítmény szintű GPU-k.
-
Kroni1
veterán
Egyébként ez tényleg gáz, AMD-nek ki kéne adnia egy saját referencia notit, (tudom ilyet nem csinál) de igy kb. teljesen felesleges is mobil APU-kat tervezniük, hogy nem épít rá szinte a kutya se gépeket. Szerintem pár hónap múlva se lesz sokkal jobb a helyzet, ha bemegyek bármelyik áruházba, vagy webshop oldalára, szinte mindenhol 90-95%-ban inteles gépek vannak, úgyhogy van egy olyan érzésem, hogy 2 intel generáció múlva sem lesz túl sok Carrizo a boltokban.
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Philips LCD és LED TV-k
- Le Mans Ultimate
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Lenovo Ideapad L340 Gaming
- Acer Nitro V 17 AI Gamer Laptop!Ryzen 7 260/RTX5070/32gb Ram/2tb Ssd/2560x1440-165hz IPS!
- 17" SNSV - N3450 proci, 12GB RAM, 256GB SSD - patika állapot, kitűnő akku!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltők
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest