- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Aktív témák
-
Tranceident
csendes tag
Hello! Van egy Athlon XP 2000+ BOX (Jelolese AXDA200DUT3C, CPU alias -Thoroughbred-B,0 CPU stepping B0) procim Epox 8KRAi (KT600) alaplappal es 400as RAMmal. A problemam az, hogy nem tudom allitani a szorzot, a BIOSban hiaba rakom feljebb, nem tortenik utana semmi a frekvenciaval, ez azt jelenti, hogy lockolva van a szorzo? Jelenleg 166x12.5-on fut, mivel csak az fsb-t tudtam allitani, azt is csak mindjart 33MHz-el, hogy az AGP ne menjen feljebb. Igy Prime 95-el tesztelve kb. 56-57 fokig is felmegy a homerseklete (egyebkent 50-en alul marad, 133*12.5on viszont csak max 40-42 volt), az meg rendben van, nem karositja a procit? + Gyorsabb lenne, ha a RAMot levennem 400MHz-rol 333-ra, hogy szinkronban fusson a procival?
-
Dalton
csendes tag
Hello...
Kérésnek eleget téve ebbe a régebbi topicba teszem fel kérdésem és hátha kapok ezuttal választ
AMD Athlon XP 2000+-ot ha felteszem az FSB-t 133-ra lefagy a windows illetve többszöri boot után azt irja ki hogy a windows védelmi hiba. A számitogépet ujra kell inditani... hogy lehetne ezt müködésképessé tenni... vagy miért csinálja ezt?
Lehet az FSB-t apránként is huzni? vagy csak 100-ról 133-ra?
Köszike -
janoka
csendes tag
Srácok segítsetek!konfig:AbitKD7-E,2000xp,geforce3TI200,DDR333 256Mhznoname,LGdvdOvaso,LGcd író,30GBmaxtor.A procin coolinkDuplacooler+raktam rá egy 3-ik ventit.400W-os Mercury táppal.+2dbventi a házban.Szeretném felhuzni a procim!De ha az FSB probálom állitani akár csak 1-el növelem(134)sötét kép,be sem bootol.Az onlockot a gumis megoldással csináltam amit órából vettem ki.A bios-ban USER DEFINIE-nél tudtam állitani eddig is a szorzóval de fsb állitásnál gáz van.Emeltem a proc feszt 1.85-re DDR feszt 2.65-re byspd-t levettem 133-ra.Ha az fsb-t 166-ra állitom egyböl az sem segít.5:2:1 így sem jó.Vagy az unlock nem jött össze? Aki tud segíteni mindenképpen írjon!!!!!!
-
sirály12
őstag
Elfelejtettem kérdezni még azt hogy hogyen húzzam tovább? Vagyis meddig merjem húzni? :F Előre is kösz a segítséget. :F
-
sirály12
őstag
Bocs hogy belebambáskodok, de lenne egy kérdésem. Van nekem egy 1700+ -os procim. Ez most 1800Mhz-en jár 12*150-en. Az lenne a kérdésem, hogy ki lehet-e azt deríteni mien mag van a procin, mert nem toom. A gépet nem akarom ezért szétszedni, pláne a procihűtőt levenni. Megköszönném ha valaki tudna egy megoldást erre.
Előre is kösz.
Sirály12 -
Capricornus
aktív tag
Hello!
A gépem:AMD Athlon XP 2000+(TBred mag)
Abit KD7-Raid
512Mb Infineon DDR(333MHz) ram
Sapphire Radeon 9000pro 128Mb
Én még csak most kezdtem a dolgot, az fsb 140, a szorzó 13 + 0,05V.A memóriát egyenlőre nem piszkáltam.Így stabil a gép,csak egy kicsit meleg(54 fok).Ha memóriaügyben sikerül előrelépni majd írjatok.Én is elkezdem majd durvítani.
Még valami:Ha a 3dmark2001-ben megnézem a proci tulajdonságait,és azt írja hogy ''Internal clock max:2,25GHz'', akkor az azt jelenti hogy ideális esetben addig lehet húzni? -
c41r0^
őstag
Kösz a tanácsokat, eddig nem is (tegnapi napig) jöttem rá, hogy a memória is simán visszafoghatja a rendszert.Majd próbálgatom, ha időm engedi.Egyébként nem rossz ez az abit kd7-e tuningra, manuálisan akár 250 mhz fsb-t is be lehet pötyögni ;] Azt viszont még próbálgatom, hogy a memóriának is adok plusz feszültséget, nehogymá ne melegedjen ;]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem hiszem, hogy stabilan müködni fog 166-os FSB-n.
Ez egy shit alaplap, sajna én is ilyet vettem, mikor kb. egy hónapja AMD-re váltottam.
Pedig van hozzá minden: Spéci Chieftek táp, nagyon jó hütés, infineon 333-as ram, nagyon jól húzható, szorzózármentes 2400+-os proci.
De még alapórajelen, ha a 2000 valós MHz-et 12x166-tal állitom elő, akkor is instabil, fagy mint állat. 133-as FSB-vel meg a valós(!) 2400 Megát is tudja.....
Szóval ez egy antituning, bóvli, ratyi-sz@r alaplap, ezt felelősséggel állithatom, mert garban ki is cseréltettem ezek (és egyéb) szivások miatt. Természetesen mindkét példány egyformán viselkedett.
Érdekesség, hogy uazt a KT-400-as chipkészletet használja, mint az Asus eggyel régebbi A7V8X-sorozata, de az jól tuningolható, a Bios-ban minden feszültség álliható, stb. Ennél, a drágább verziónál a North-bridgen sokkal nagyobb hütőborda van, mégis ez melegszik, az X-X-es meg nem. Szvsz alaplapi feszkókat vették alacsonyabbra, igy ugyan kevésbbé melegszik, viszont a 166.os FSB-t nem is birja igazán a chipset. X-X-nél viszont ezeket a feszkókat utólag sem lehet megváltoztatni, sajnos. -
Sergio
csendes tag
Sziasztok!
A probléma még mindig fenn áll... :((((
Szóval, a memória rendesen 333mhz-re van állítva, a szorzó pedig az eredeti 12,5 van.
Ha elkezdem emelni a Cpu Fsb-jét szépen felmele 133Mhz-ről, akkor minden jól megy egészen 149Mhz-ig! Ilyenkor választani is tudok a memória sebessége közül. Pl. auto, 298, 3.. (a 300-as értéket pontosan nem tudom)!
És ezek után jön a baj!!!!
150Mhz-es Cpu Fsb-nél, vagy annál fentebb kiírja a Bios szép piros betűkkel, hogy a megemelt Fsb miatt a memória nagyobb vagy pont egyenlő mint 333Mhz. Ennek ellenére a memória Biosban csak 300Mhz-es értéket ad!!!!!!
Na ez mitől van! És a gép be sem kapcsol ilyen értéknél!!!!!
Konfig.: Asus A7V8X-X, AMD Athlon XP 2000+ ThorougB, Kingston 333Mhz 256Mb DDR. -
hobizoli
nagyúr
A RAM-t vsagy allitsd 133-ra, mert igy a by SPD beallitas miatt 166-s RAM 4:5-ben fog menni, es ekkor 138MHz-nel 173MHz-nel avgy mar vele. vagy, allitsd at 166-ra, az FSB-t is 166-ra, a leosztast 5:2:1-re, a RAM idoziteseket vedd kicsit lassabbra, es a szorzot csokkentsd pl 11x-re.
Ekkor 1833-n kell beroffennnie, ami szinte az XP2200 teljeitmenyet jelenti (elvileg), de a nagytobb FSB miatt jobban halad a cucc.
hobizoli -
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Én egy 2000+ T-Bred B magos procival(gyári hűtővel) kísérleteztem Abit KD7-E lapban, nem noname, de nem is a legjobb márkájú 333 Mhz-es 256 mb DDR rammal.A tapasztalataim azok, hogy ha nem emelek fsb-t, akkor 2200+ teljesítményén megy stabilan a proci, 1.825-1.850 volton.Sajnos az fsb emelést valahogy nem bírja valami, lehet a ram fogja vissza, mert 166*10-en nem indul a gép, clear cmos.Alapból ugye 12.5*133, de stabil még 13*138 on.Kb a 13-as szorzó lehet neki az optimális, de az fsb-t növelve már fagyogat rendesen, mondom 138 mhz amit bír max stabilan.Szerintetek hogy lehetne valahogy ennél jobb tuningot kihozni belőle?2200+-as teljesítményen 55-56 fok a mag.A memóriák by spd-en vannak.Esetleg egy 5:2:1-es szorzóarány segíthet megfelelő jó beállításoknál?Kérem, akinek ilyen gépe van (kb.) és elég erősen sikerült feltuningolni, az írjon vissza!Előer is kösz! -
Sergio
csendes tag
A processzorom Thoroubred B-típusú! Amúgyszerintem ki van lockolva mert tudom a szorzót állítani felfelé!
A memóriámn pedig nincsen magasabra állítva a kelleténél!
Pl.: Cpu 150 Mhz (amit már nem bír), a memória 300Mhz, a szorzó pedig vissza van véve, a Cpu Vcore-ja 1,75V (az alap 1,65)!
Az lenne a kérdésem hogy ez normális hogy csak 149-et bír, vagy esetleg valami hardverhiba, vagy szerencsétlen hardverelemet fogtam ki vásárlásnál??? -
Thrawn
félisten
Hali!
Nekem Palomino magos 2000+-os XP-m van
és amióta a szorzót unlockoltam vígan megy 166
MHz-en! Igaz az FSB/AGP/PCI osztó most nem
4:2:1-en hanem 5:2:1-en van!!
RAW -
Sergio
csendes tag
Köszönöm mindenki segítségét, de a probléma továbbra is fennáll!!!!
Egyszerűen nem hajlandó az Fsb 149Mhz fölé menni, mert ilyenkor a gép el sem indul!
A hűtés rendben van, azzal nem lehet gond!
De akkor minek van baja????
Kérlek segítsetek!!! -
mura81
senior tag
mivel kt 400-as chipseted van ezért nem tudja a lap elkülöníteni az AGP-PCI frekijét az fsb-től. 166 Mhz-en már megint normál frkin mennek majd az agp és pci cuccaid. Próbáld egyből 166 Mhz-re rakni.
Valahol van a biosban egy olyan hogy FSB/AGP/PCI osztószám abból ki lehet számolni hogyha 149 Mhz az fsb akkor mennyin megy az agp és a pci, meg minden más. -
Sergio
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus A7V8X-X alaplap, AMD AthlonXP 2000+-os procival és 256Mb Kingston 333Mhz-es CL-2,5 memóriával!!!
Szeretném tuningolni a gépet, elolvastam egy csomó fórumot, de ennek ellenére nem értek valamit!
Levettem a szorzót 12,5-ről 10-re, majd ezek után elkezdtem emelni a Cpu sebességét! Minden sikeresen megy egészen 149Mhz-ig! Ha ez az érték fölé szeretnék menni, akkor valami olyat ír ki a gép Bios-ban hogy a memória nem egyenlő a 333Mhz-el! Ennek ellenére 150Mhz-et mutat a Bios-ban!
Bárhogy is számolok elvileg 166Mhz-es Fsb-nél kellene 333Mhz-en futnia a memóriának, amit tudnia is kell!!! De akkor miért nem megy 149Mhz fölé???
Előre is köszönöm mindenki segítségét!!!
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Napelem
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bitcoin topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest