Keresés

Aktív témák

• c41r0^

őstag

válasz hobizoli #16 üzenetére

Kösz a tanácsokat, eddig nem is (tegnapi napig) jöttem rá, hogy a memória is simán visszafoghatja a rendszert.Majd próbálgatom, ha időm engedi.Egyébként nem rossz ez az abit kd7-e tuningra, manuálisan akár 250 mhz fsb-t is be lehet pötyögni ;] Azt viszont még próbálgatom, hogy a memóriának is adok plusz feszültséget, nehogymá ne melegedjen ;]

• c41r0^

őstag

Sziasztok!

Én egy 2000+ T-Bred B magos procival(gyári hűtővel) kísérleteztem Abit KD7-E lapban, nem noname, de nem is a legjobb márkájú 333 Mhz-es 256 mb DDR rammal.A tapasztalataim azok, hogy ha nem emelek fsb-t, akkor 2200+ teljesítményén megy stabilan a proci, 1.825-1.850 volton.Sajnos az fsb emelést valahogy nem bírja valami, lehet a ram fogja vissza, mert 166*10-en nem indul a gép, clear cmos.Alapból ugye 12.5*133, de stabil még 13*138 on.Kb a 13-as szorzó lehet neki az optimális, de az fsb-t növelve már fagyogat rendesen, mondom 138 mhz amit bír max stabilan.Szerintetek hogy lehetne valahogy ennél jobb tuningot kihozni belőle?2200+-as teljesítményen 55-56 fok a mag.A memóriák by spd-en vannak.Esetleg egy 5:2:1-es szorzóarány segíthet megfelelő jó beállításoknál?Kérem, akinek ilyen gépe van (kb.) és elég erősen sikerült feltuningolni, az írjon vissza!Előer is kösz!

Aktív témák